Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η Φλόγα το ταξίδι της για το Λονδίνο στις 10 Μαΐου
  • [02] Διάβημα Κύπρου στον ΟΗΕ για την Αμμόχωστο
  • [03] Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρόεδροι ΤΕΙ για το "κούρεμα" αποθεματικών
  • [04] Μιτάκης: «Το χρυσό μου δίνει δύναμη για τους Ολυμπιακούς»
  • [05] Περιβάλλον και ενέργεια στην ατζέντα του Γ. Παπακωνσταντίνου σε Ελβετία- Φινλανδία
  • [06] Π. Καψής: Οι εκλογές θα διεξαχθούν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου
  • [07] Αλ. Παπαρήγα: Τρομοκρατικό το δίλημμα «να κυβερνηθούμε ή χάος»
  • [08] Επίσημη έναρξη συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, στη Σεούλ

  • [01] Ξεκινά η Φλόγα το ταξίδι της για το Λονδίνο στις 10 Μαΐου

    Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και 8 ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, μέχρι και την παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές στις 17 του ίδιου μήνα στο Παναθηναϊκό στάδιο.

    Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος, και το μέλος της, καθώς και πρόεδρος και της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, μίλησαν στους εκπροσώπους του Ελληνικού και διεθνή Τύπου για την Αφή και την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους.

    Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης θα είναι ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.

    Τέλος, έγινε γνωστό ότι πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγωνων του Λονδίνου.

    [02] Διάβημα Κύπρου στον ΟΗΕ για την Αμμόχωστο

    Σε προκαταρκτικό διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία, ύστερα από πληροφορίες στην εφημερίδα "Μιλλιέτ" ότι οι κατοχικές αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων, στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

    Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", είπε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανώτερο σύμβουλο της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, από τον οποίο θα ζητήσει επίσης την πλήρη διερεύνηση του θέματος.

    Η κ. Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι από μια πρώτη έρευνα των υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή του "στάτους κβο" στην περιοχή, ούτε και γίνονται έργα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    Ωστόσο, η υπουργός τόνισε πως σε περίπτωση που ευσταθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί, θα πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789, τα οποία προνοούν μεταβίβαση της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και την επιστροφή των νομίμων κατοίκων.

    Η κ. Μαρκουλλή προειδοποίησε ότι τυχόν εποικισμός της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου θα τερματίσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

    [03] Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρόεδροι ΤΕΙ για το "κούρεμα" αποθεματικών

    Οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για να αποφασίσουν τρόπους αντίδρασης στο «κούρεμα» των αποθεματικών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόεδροι προσανατολίζονται σε τριήμερο κλείσιμο των Ιδρυμάτων και μάλιστα δεν αποκλείεται να συνεχίσουν, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

    Αύριο, αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως και οι πρυτάνεις για τον ίδιο λόγο, στην αίθουσα της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχρόνως, έχει ζητηθεί και συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτάνεις, με ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι το «κούρεμα» των αποθεματικών τους, θα προκαλέσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων, τα οποία δεν αποκλείεται να αναστείλουν την λειτουργία τους.

    [04] Μιτάκης: «Το χρυσό μου δίνει δύναμη για τους Ολυμπιακούς»

    «Το μετάλλιο ήρθε την κατάλληλη εποχή, γιατί μου δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να προσπαθήσω για όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση», δήλωσε ο Γιάννης Μιτάκης, αναφερόμενος στη μεγάλη επιτυχία του, να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FINN, που διεξήχθη στο Σκαρλίνο της Ιταλίας.

    «Ήταν ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας», δήλωσε ο Έλληνας ιστιοπλόος. «Από την αρχή ήμουν μέσα στα μετάλλια και στο φινάλε είδα ότι μπορώ να πάρω την πρώτη θέση. Τα κατάφερα και τώρα στόχος μου είναι να διακριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε.

    Ο 23χρονος αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς (ΙΟΠ) έχει κατακτήσει δύο φορές το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FINN Νέων το 2009 και το 2010 και έχει πάρει τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, επίσης το 2010.

    [05] Περιβάλλον και ενέργεια στην ατζέντα του Γ. Παπακωνσταντίνου σε Ελβετία- Φινλανδία

    Την Ελβετία και τη Φινλανδία επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντήσει στη Βέρνη την Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελβετίας, Doris Leuthard, με την οποία θα υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

    Στο Ελσίνκι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Jyrki Katainen, την Υπουργό Οικονομικών και Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φινλανδίας, Jutta Urpilainen.

    [06] Π. Καψής: Οι εκλογές θα διεξαχθούν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

    Λιγότερες πιθανότητες στο σενάριο να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στις 13 Μαΐου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    «Αυτά τα θεωρώ εγώ προσχήματα. Οι πολίτες θα εκφραστούν στις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν ή 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου», απάντησε ο κ. Καψής όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ πολιτικής τάξης και πολιτών, με αφορμή και τα επεισόδια στις παρελάσεις.

    Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τις παρελάσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Μπορούσε να γίνει παρέλαση χωρίς τα αστυνομικά μέτρα, χωρίς αυτή την περιφρούρηση; Ούτε οι μαθητικές παρελάσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς αυτά τα μέτρα».

    [07] Αλ. Παπαρήγα: Τρομοκρατικό το δίλημμα «να κυβερνηθούμε ή χάος»

    Το δίλημμα - κριτήριο ψήφου «να κυβερνηθούμε, αλλιώς έρχεται το χάος», είναι πλαστό και τρομοκρατικό για τον λαό, δήλωσε σήμερα στο Πέραμα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    «Αυτό δείχνει ποιο είναι το συμφέρον εκείνων που θέλουν μια Ελλάδα της ανάπτυξης με μισθούς 200 και 300 ευρώ, με 70% κουρεμένα τα αποθεματικά των νοσοκομείων, με συντάξεις 300 και 400 ευρώ. Αυτό το χάος ο ελληνικός λαός πρέπει να το απορρίψει» είπε η κ. Παπαρήγα.

    [08] Επίσημη έναρξη συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, στη Σεούλ

    Η σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην οποία μετέχουν οι ηγέτες 53 χωρών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, άρχισε σήμερα στη Σεούλ με υπόβαθρο τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, η οποία προγραμματίζει να στείλει ένα πύραυλο στο διάστημα παρά τις διεθνείς καταδίκες.

    Εκτός από τους εκπροσώπους των 53 χωρών, στη σύνοδο αυτή μετέχουν επίσης η Ιντερπόλ και τρεις άλλοι διεθνείς οργανισμοί.

    Η σύνοδος άρχισε επισήμως με ένα δείπνο εργασίας υπό την προεδρία του Προέδρου της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ-Μπακ.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι οργανωτές χαιρετίζουν "τις σημαντικές προόδους" που έχουν πραγματοποιηθεί από την πρώτη σύνοδο κορυφής, η οποία είχε πραγματοποιηθεί το 2010 στην Ουάσινγκτον.

    Η σύνοδος κορυφής της Ουάσινγκτον είχε πραγματοποιηθεί με στόχο να μην πέσουν στα χέρια τρομοκρατών πλουτώνιο ή ουράνιο υψηλού βαθμού εμπλουτισμού. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων το Καζακστάν, το Μεξικό και η Ουκρανία, έχουν ασφαλίσει έκτοτε το πυρηνικό υλικό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 March 2012 - 12:30:33 UTC