Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μετά την εκλογή μου, θα παραιτηθώ
  • [02] Μουσείο για τον Τιτανικό ανοίγει τις πύλες του στην Ιρλανδία
  • [03] Απεργούν οι δικηγόροι σήμερα και αύριο
  • [04] Όλι Ρεν: Σε καλό δρόμο η Πορτογαλία για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της
  • [05] Εθνικό πένθος σήμερα στο Βέλγιο μετά το πολύνεκρο τροχαίο στην Ελβετία
  • [06] Τα "Υπόγεια Ρεύματα" συναντούν σήμερα τον Θάνο Μικρούτσικο
  • [07] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για 3D εκτυπώσεις - μινιατούρες
  • [08] Πέντε εκατομμύρια Αμερικανούς απειλούν οι παράκτιες πλημμύρες
  • [09] Εκστρατεία ενημέρωσης και διάγνωσης για την ηπατίτιδα C

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μετά την εκλογή μου, θα παραιτηθώ

    Σε διάστημα έξι έως επτά εβδομάδων, από τώρα, τοποθετεί τις εκλογές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός οικονομικών και μελλοντικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε χθεςστον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, στο πλαίσιο μιας σειράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που θα παραχωρήσει ενόψει της ανάδειξής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο.

    Σήμερα,ο κ. Βενιζέλος, στο ίδιο πλαίσιο, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ιπποκράτους.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το σύνθημα με το οποίο απευθύνεται στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον ελληνικό λαό, είναι «Αρχίζουμε», θέλοντας να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην ελληνική πολιτική ζωή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στη συνέντευξή του δεν θέλησε να κάνει αναφορές ούτε στην κομματική δραστηριότητα του Κινήματος, αλλά ούτε και στην κυβερνητική του θητεία, πλην των εννέα μηνών που ο ίδιος βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, μιλώντας μόνο για τα θέματα που χειρίσθηκε σε αυτό το διάστημα.

    Σχετικά με την παραμονή του στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την αποχώρησή του λέγοντας ότι «δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω έναν διπλό ρόλο». Και πρόσθεσε πως «μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά».

    [02] Μουσείο για τον Τιτανικό ανοίγει τις πύλες του στην Ιρλανδία

    Ένα τεράστιο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του Τιτανικού, από το ξεκίνημα έως το ναυάγιό του, θα ανοίξει στις 31 Μαρτίου στο Μπέλφαστ, την πόλη όπου ναυπηγήθηκε πριν από εκατό χρόνια το διάσημο υπερωκεάνιο.

    Το κτίριο, σε έξι επίπεδα, εκτείνεται στην περιοχή των παλιών ναυπηγείων του Μπέλφαστ, ως ένα αστέρι που σχηματίζεται από τέσσερεις πλώρες πλοίων. Οι πλώρες είναι στην κλίμακα εκείνης του πλοίου που ναυάγησε στις 15 Απριλίου, του 1912 κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του, από το Σαουθάμπτον (νότια Αγγλία), στη Νέα Υόρκη.

    Στο εσωτερικό, οι εργάτες έβαλαν τις τελευταίες πινελιές σε εννέα διαδραστικές γκαλερί.

    "Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα επικεντρωμένα στον Τιτανικό στον κόσμο, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με το υπερωκεάνιο. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και η μόνη που θα έχει μια αυθεντική ιστορία να πει", εξήγησε ο διευθυντής του Μουσείου Τιμ Χάσμπαντς.

    Οι επισκέπτες θα μπορούν να ονειρεύονται την πολυτέλεια των καμπινών της πρώτης θέσης περνώντας μπροστά από τις βιτρίνες όπου έχουν αναδημιουργηθεί με όλα τους τα τμήματα οι αυθεντικές καμπίνες...και να μετρήσουν τη "μικρότητα" της τρίτης θέσης. Τα πάντα έχουν αναδημιουργηθεί, από τα πιατικά έως τα έπιπλα.

    [03] Απεργούν οι δικηγόροι σήμερα και αύριο

    Απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 16 Μαρτίου 2012 όλοι οι δικηγόροι της χώρας, έπειτα από σχετική απόφαση της τελευταίας Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (3.3.2012).

    Παράλληλα, αύριο, Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Το παρασύνταγμα της Τρόικα».

    Το Σάββατο, 17/3 η Ολομέλεια των προέδρων θα ξανασυνεδριάσει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση του δικηγορικού σώματος.

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια στις 17/3 είναι τα εξής: 1) Ενημέρωση επί των προβλημάτων του δικηγορικού κλάδου, 2) ανάδειξη των δικηγορικών αιτημάτων απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 3) επανεκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω ενέργειες του δικηγορικού κόσμου.

    [04] Όλι Ρεν: Σε καλό δρόμο η Πορτογαλία για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της

    Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, δήλωσε σήμερα από τη Λισαβόνα ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

    Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων "θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η εμπιστοσύνη (...) και να επιτευχθεί ο στόχος ενός δημόσιου ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το προσεχές έτος", σημείωσε ο κ. Ρεν.

    "Η κατάσταση στην Πορτογαλία είναι πολύ διαφορετική από αυτήν στην Ελλάδα", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η πορτογαλική κυβέρνηση εξασφάλισε "από την αρχή ευρεία πολιτική συναίνεση" για τα μέτρα.

    [05] Εθνικό πένθος σήμερα στο Βέλγιο μετά το πολύνεκρο τροχαίο στην Ελβετία

    Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα, μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ελβετία και στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 22 παιδιά.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η βελγική κυβέρνηση μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε ότι "θα τηρηθεί μία ημέρα πένθους μετά την τρομερή καταστροφή".

    Τρία από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λορέτ Όνκελινξ.

    Η κατάσταση πολλών άλλων θεωρείται κρίσιμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

    Τα συλληπητήριά τους έχουν εκφράσει στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος πολλόί ξένοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    [06] Τα "Υπόγεια Ρεύματα" συναντούν σήμερα τον Θάνο Μικρούτσικο

    Στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, το ροκ συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» θα εμφανιστεί σε μία ιδιαίτερη συναυλία με τον δημοφιλή συνθέτη και τραγουδιστή, Θάνο Μικρούτσικο, σήμερα,15 Μαρτίου.

    Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις του συγκροτήματος στον Σταυρό του Νότου, καλώντας επί σκηνής τον Θάνο Μικρούτσικο για να παρουσιάσουν τραγούδια από το δίσκο που έβγαλαν μαζί με τίτλο «Τους έχω βαρεθεί», διασκευάζοντας τα πολιτικά του τραγούδια, τραγούδια που αποδεικνύονται πιο επίκαιρα από ποτέ.

    Η συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου στην τελευταία παράσταση των Υπογείων Ρευμάτων στον Σταυρό του Νότου, σηματοδοτεί και την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας, οπότε θα συνεργαστούν και πάλι για περιορισμένες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

    [07] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για 3D εκτυπώσεις - μινιατούρες

    Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τις πιο γρήγορες τρισδιάστατες εκτυπώσεις νανο-αντικειμένων πέτυχαν Αυστριακοί ερευνητές, που κατάφεραν να δημιουργήσουν και να εκτυπώσουν «γλυπτά» τόσο μικρά όσο ένας κόκκος άμμου, σε πολύ μικρότερο χρόνο από ό,τι είχε μέχρι τώρα καταστεί εφικτό. Το επίτευγμα αυτό ανοίγει νέους δρόμους για την 3D εκτύπωση σε τομείς όπως η ιατρική.

    Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Βιέννης, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιούργκεν Σταμπφλ του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών, σύμφωνα με το BBC, χρειάστηκαν μόνο τέσσερα λεπτά για να δημιουργήσουν το μοντέλο ενός αυτοκινήτου «Φόρμουλα 1», μήκους μόλις 0,285 χιλιοστών, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του χιλιοστού. Για την εκτύπωση, χρειάστηκαν περίπου 100 στρώματα υλικού, το καθένα αποτελούμενο από 200 ξεχωριστές γραμμές εκτύπωσης.

    Η νέα τεχνική, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραγωγή («εκτύπωση») μικροσκοπικών βιοϊατρικών μερών. Έως τώρα, η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει κάνει σημαντικά βήματα διεθνώς, αλλά η εκτυπωτική διαδικασία παραμένει αρκετά αργή, με συνέπεια μεγάλες και πολύπλοκες τρισδιάστατες δομές να χρειάζονται ώρες ή ακόμα και μέρες ωσότου εκτυπωθούν.

    Η νέα αυστριακή μέθοδος, με την ονομασία «λιθογραφία δύο φωτονίων», έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα, επιταχύνοντας κατά 500 έως 1.000 φορές την όλη διαδικασία. Μέσα σε ένα μόνο δευτερόλεπτο, είναι πια εφικτό να τυπωθούν πέντε μέτρα τρισδιάστατου υλικού. Η τεχνική αξιοποιεί μια εστιασμένη ακτίνα λέιζερ, που προσπίπτει πάνω σε υγρή ρητίνη και τη σκληραίνει, αφήνοντας πίσω της μια γραμμή στερεού πολυμερούς με πλάτος λίγα μόλις νανόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου).

    [08] Πέντε εκατομμύρια Αμερικανούς απειλούν οι παράκτιες πλημμύρες

    Κινδύνους για απώλεια του πιο «ιερού» αγαθού για τους Αμερικανούς, της ιδιόκτητης κατοικίας τους, επιφυλάσσει το μέλλον για σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ, που ζουν κατά μήκος των ακτών, από την πολιτεία του Μέιν έως τον Κόλπο του Μεξικού, αλλά και στη Δυτική Ακτή.

    Όσοι διαβιούν σε μικρή απόσταση από το όριο της πλημμυρίδας κινδυνεύουν από πιο συχνές παράκτιες πλημμύρες, τις επόμενες δεκαετίες, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

    Τρεις εκθέσεις, η μία από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Climate Central και άλλες δύο που δημοσιεύθηκαν στο χθεσινό τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης Environmental Research Letters, δίνουν λεπτομερή εικόνα των πιο σοβαρών κινδύνων κατά μήκος των αμερικανικών ακτών.

    Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών έχει ως αποτέλεσμα ισχυρότερες καταιγίδες, διατείνονται οι συγγραφείς των εκθέσεων. Σύμφωνα με την έκθεση του Climate Central, η υπερθέρμανση του πλανήτη κάνει, έως το 2030, υπερδιπλάσιες τις πιθανότητες για μια πλημμύρα, από αυτές που χαρακτηρίζονται «μία στα εκατό χρόνια», για πάνω από τα δύο τρίτα των τοποθεσιών που εξετάζονται.

    [09] Εκστρατεία ενημέρωσης και διάγνωσης για την ηπατίτιδα C

    Αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας C παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

    Υπολογίζεται ότι 170 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα C ενώ 3-4 εκατομμύρια νέα κρούσματα εμφανίζονται κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα περίπου το 2% του πληθυσμού έχει χρόνια ηπατίτιδα C και ένα μεγάλο μέρος αυτών δεν το γνωρίζουν, καθώς η ηπατίτιδα C είναι μια «αθόρυβη» νόσος, όπως είπε ο Στυλιανός Καραταπάνης, πρόεδρος της ΕΕΜΗ.

    H μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS, ξεκινάεισήμερα και για τους επόμενους 6 μήνες καμπάνια. Βασικό εργαλείο της αποτελεί η τηλεφωνική γραμμή της PRAKSIS 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση), στην οποία θα μπορεί κάποιος να καλεί προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες και να ενημερωθεί για το τεστ που μπορεί να κάνει στα πολυϊατρεία της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το τεστ με το σάλιο θα γίνεται δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα και τα αποτελέσματά του θα βγαίνουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Η γενική ενημέρωση του κοινού θα γίνεται μέσω τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ, έντυπων και ηλεκτρονικών καταχωρίσεων καθώς και μέσω διανομής ενημερωτικού υλικού.

    Στην εκστρατεία ενημέρωσης για την ηπατίτιδα C, συμμετέχουν προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία, προσφέροντας την έμπρακτη υποστήριξή τους στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 March 2012 - 8:30:30 UTC