Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή της ανακήρυξης των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ο Π. Καμμένος ανακοίνωση την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
  • [03] Χωρίς άδεια εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες

  • [01] Εν αναμονή της ανακήρυξης των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ

    Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έληξε με την έγκριση της εισήγησης του προέδρου του Κινήματος και των εισηγήσεων του απολογισμού, του Παντελή Οικονόμου, και του προγράμματος, του Πάρη Κουκουλόπουλου, ενώ η πρόταση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου να γίνει παράλληλα με την εκλογή του προέδρου και κομματικό δημοψήφισμα, παραπέμφθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, υπήρξε διακοπή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής και της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος. Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων αναμένεται να γίνει, είτε με πολιτική απόφαση του οργάνου, όπως πρότειναν ο Χρήστος Παπουτσής και ο Στέφανος Τζουμάκας, είτε με την υποβολή υπογραφών, όπως υποστηρίζει η πλευρά Βενιζέλου.

    Μεταξύ εκείνων που τοποθετήθηκαν σήμερα,ο κ. Σκανδαλίδης καθόρισε ως τρίπτυχο για τη πορεία του κόμματος τη νέα συλλογικότητα, τη νέα συσπείρωση για νέα πορεία. Έθεσε ως κεντρικό δίλημμα «το διάδοχο ΠΑΣΟΚ ή θα είναι συλλογικό ή δεν θα υπάρξει».

    Για «ευρύτατο κοινό τόπο» και «πραγματικό σύμφωνο ενότητας και νίκης» για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Παντελής Οικονόμου.

    Ο Πέτρος Ευθυμίου σημείωσε ότι η νέα ηγεσία πρέπει να καθοδηγηθεί σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου «γιατί η νέα δανειακή σύμβαση δεν σώζει την Ελλάδα αυτομάτως».

    O Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε επί της διαδικασίας ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν και προφορικά και γραπτά θα αξιολογηθούν από το Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τεθούν υπόψη της νέας ηγεσίας και να αποτελέσουν τις βασικές προγραμματικές θέσεις του Κινήματος.

    «Συμπληρωματικές και όχι συγκρουόμενες» χαρακτήρισε τις χθεσινές ομιλίες των Ευ. Βενιζέλου και Χρ. Παπουτσή, η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία υποστήριξε ότι χρειάζονται δύο τουλάχιστον υποψηφιότητες σε αυτή την αναμέτρηση για να μπορέσει να εκφραστεί όλη η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και για να υπάρχει εγγύηση του αποτελέσματος της εκλογής.

    Με «όλες της τις δυνάμεις» θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

    «Η "συγγνώμη" και το "ευχαριστώ" προς τον λαό, που ακούστηκε χθες από τον Ευ. Βενιζέλο, αποτελεί αφετηρία για μια νέα πορεία ανάκτησης της εμπιστοσύνης του» ανέφερε ο Δημήτρης Λιντζέρης.

    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης Ευάγγελος Βενιζέλος και Χρήστος Παπουτσής, που έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι, παρουσίασαν στην Εθνική Συνδιάσκεψη τις πολιτικές τους πλατφόρμες.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέπτυξε μια ιδεολογία προσαρμοσμένη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, τοποθέτησε το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Κεντροαριστεράς, έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ζήτησε συγγνώμη από το λαό για τα λάθη που έγιναν, ευχαρίστησε για τις θυσίες που έκανε και τόνισε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με στόχο τη νίκη. Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI η χώρα απομακρύνθηκε από τη χρεοκοπία, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.

    Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής στην ομιλία του εκθείασε την προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, έκανε αριστερή στροφή προτείνοντας τη διασφάλιση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με ταυτόχρονα πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

    Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου, στην τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τήρησε ουδέτερη στάση ως προς τις υποψηφιότητες, διαμήνυσε ότι όποιος και αν εκλεγεί θα είναι κοντά του, επιστράτευσε το mea culpa για τα λάθη της κυβέρνησής του και τόνισε ότι «χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο για τη δημοκρατία.

    Την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα στηρίξουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και άλλοι.

    [02] Ο Π. Καμμένος ανακοίνωση την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

    «Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και με όσα μέσα διαθέτουμε για να ανοίξει και να κριθεί με αντικειμενικούς όρους ο φάκελος της εθνικής τραγωδίας» τόνισε από το Δίστομο, παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δημαρχείο του Διστόμου, εκτίμησε ως βασικό στοιχείο την απόδοση ευθυνών και μάλιστα υπογράμμισε πως «μόνο μία υπερκομματική επιτροπή με έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, αποτελούμενη αδέκαστους και υπεράνω υποψίας Έλληνες, μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

    Είπε ακόμη πως «οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα», ενώ προσδιόρισε πως σε όλο αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει «αυτούς που συμμετείχαν αφανώς ή εμφανώς στη διαχείριση της εξουσίας και λειτούργησαν για το προσωπικό συμφέρον» και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη «πρώτα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν πολιτικά, νομικά και κοινωνικά όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει και βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμμένος απέρριψε την πιθανότητα απόδοσης Δικαιοσύνης από εξεταστικές επιτροπές, αφού «εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν Δικαιοσύνη».

    Χειροκροτούμενος από τους οπαδούς του που έφτασαν μέχρι το Δίστομο, παρά τις σκληρές καιρικές συνθήκες αφού έβρεχε και χιόνιζε, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πανεθνική αφύπνιση» και για «πανεθνικό ξεσηκωμό». Μίλησε, δε, με έμφαση για «αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος του χρέους».

    [03] Χωρίς άδεια εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες

    Οκτώ άτομα από τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, να παρέχουν επί πληρωμή, σε ασθενείς, υπηρεσίες αποκλειστικής φροντίδας, χωρίς να φέρουν πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 March 2012 - 12:30:27 UTC