Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι επενδύσεις ύψους 5,6 δισ. ευρώ με διαδικασίες fast track
  • [02] Τα βρήκαν ΕΠΟ - Πολιτεία
  • [03] Ατζέντα έξι θεμάτων στη συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου
  • [04] Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ανοιχτά της Κεφαλονιάς
  • [05] Εκτός κινδύνου μαθητής που έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου
  • [06] Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από αύριο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
  • [07] «Η Ακρόπολη, ο Μοναχός και μερικά καινούργια έργα» σε αθηναϊκή γκαλερί από τον Μ. Χάρο

  • [01] Έξι επενδύσεις ύψους 5,6 δισ. ευρώ με διαδικασίες fast track

    Έξι νέες μεγάλες επενδύσεις ύψους 5,6 δισ ευρώ προωθούνται από την κυβέρνηση με διαδικασίες Fast Track, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

    Πρόκειται για επενδύσεις που θα έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας, καθώς υπολογίζεται ότι θα προστεθούν συνολικά 2.900 MW από την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη, Μεταφορών, Μ. Βορίδη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Παπακωνσταντίνου, και του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Δόλλη και ενέκρινε τους επενδυτικούς φακέλους, ενώ αποφασίστηκε να διεκπεραιωθούν και τα γραφειοκρατικά ζητήματα μέσα από τις ταχείς διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, με τη μέριμνα της Invest in Greece.

    Στο πλαίσιο της υπαγωγής των έξι επενδύσεων στο fast track, ο κ. Χρυσοχοϊδης, δήλωσε: "Τα έργα αυτά πρόκειται να διεκπεραιωθούν μέσα από γρήγορες και απλές διαδικασίες, με τη μέριμνα του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Invest in Greece και της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών Επενδύσεων. Τα οφέλη για τη χώρα μας από τις επενδύσεις αυτές θα είναι πολλαπλασιαστικά, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και συνολικά για την Ελλάδα, από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και συνολικά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".

    Τα εγκεκριμένα επενδυτικά έργα είναι τα εξής:

    - Επένδυση στο μεταλλευτικό κλάδο για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού εντός μεταλλευτικών παραχωρήσεων στο Νομό Έβρου (Δ. Αλεξανδρούπολης) για την οποία έχει ήδη εκδοθεί η εγκριτική πράξη του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού από την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Β.M.E. Ο προυπολογισμός είναι 128.960 εκ. ευρώ.

    - Ανάπτυξη συστοιχιών αιολικών πάρκων ισχύος 1.005 MW στην Κρήτη και διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα από την εταιρεία Elica Group με προϋπολογισμού 1,99 δισ ευρώ.

    - Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος 70 μεγαβάτ στη θέση Φουρνιά, Δ. Σητείας, Ν. Λασιθίου Κρήτης από την εταιρεία SOLAR POWER PLANT LASSITHI EPE με προϋπολογιαμό 268 εκ. ευρώ.

    - Κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 166,142 μεγαβάτ στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας από την εταιρεία Spes Solaris - Solar Concept A.E με προϋπολογισμό 332,284 εκ. ευρώ.

    - Αντλησοταμιευτικά συστήματα αποθήκευσης και παραγωγής ενέργειας, ισχύος 587 μεγαβάτ, στην τεχνητή λίμνη Καστρακίου του Δ. Αμφιλοχίας, Αιτωλοακαρνανίας, με δύο άνω ταμιευτήρες "Αγ. Γεωργίου" και "Πύργου" από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. προϋπολογισμού 501.830.000 ευρώ.

    - Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Κρήτης, με ανάπτυξη 33 συστοιχιών Αιολικών Σταθμών, ισχύος 1.077 μεγαβάτ, και διασύνδεση στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. με προϋπολογισμό 2,46 δισ ευρώ.

    [02] Τα βρήκαν ΕΠΟ - Πολιτεία

    Η Πολιτεία και ΕΠΟ βρήκαν την πολυπόθητη "χρυσή τομή", όπως φάνηκε στη σημερινή συνάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, που έγινε στην ΓΓΑ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ότι διατηρείται ο ελεγκτικός ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όσον αφορά στα πιστοποιητικά των ομάδων, ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία είναι αυτή που θα επιβάλλει τις ποινές σε περίπτωση που ο φάκελος μίας ομάδας δεν είναι πλήρης.

    «Μετά από πολύμηνο διάλογο καταλήξαμε σε οριστικά συμπεράσματα", τόνισε ο κ.Μπιτσαξής στις δηλώσεις του, ενώ πρόσθεσε: "Ολοι θέλουμε επαγγελματικό αθλητισμό με όρους νομιμότητας και μακριά από φαινόμενα που ταλάνισαν στο σύνολό του τον επαγγελματικό αθλητισμό με ευθύνη και του κράτους. Η ΕΠΟ μας παρουσίασε ένα σύστημα ποινών ικανοποιητικό. Η ΕΕΑ είναι και θα παραμείνει ο βασικός ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους. Ισχύουν όλα όσα είπε ο κ. Γερουλάνος στη βουλή κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, αλλά και οι εισηγητές των κομμάτων".

    Ο γ.γ. Αθλητισμού επισήμανε ακόμη: "Συμπληρώνεται το κενό που υπήρχε και εναρμονίζεται πλήρως. Οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι δεσμευτικές. Θα χορηγεί πιστοποιητικά και όταν δεν συμβαίνει αυτό θα υπάρχει εισήγηση προς την ΕΠΟ και νομίζω πως αυτή η εισήγηση θα είναι δεσμευτική από το ποδόσφαιρο. Ο έλεγχος ανήκει πλήρως στο κράτος αλλά ο πειθαρχικός έλεγχος από στην ΕΠΟ αλλιώς υπάρχουν οι συνέπειες του νόμου. Απαντάμε όλοι πως θέλουμε ένα ποδόσφαιρο που να λειτουργεί μα όρους νομιμότητας. Θα διαβιβαστεί στον υπουργό προκειμένου να εναρμονιστεί η διαδικασία».

    Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, υπογράμμισε, από την πλευρά του:"Είχαμε μια καλή συζήτηση και βρήκαμε λύση που ικανοποιεί και τα δύο μέρη χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση FIFA. Για τα θέματα του αυτοδιοίκητου ομονοεί η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι και να είναι σωστοί. Αυτό κάνουμε . Η ΕΠΟ θα επιβάλει τις ποινές από εδώ και στο εξής".

    [03] Ατζέντα έξι θεμάτων στη συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου

    Έξι θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

    Ειδικότερα, μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε αλληλοενημέρωση και συζήτηση για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολας Γκρούεφσκι, για την πορεία του PSI, για την δανειακή σύμβαση και τις ενέργειες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί και για ζητήματα τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης.

    [04] Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ανοιχτά της Κεφαλονιάς

    Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού στο σκάφος (τύπου Καταμαράν) «Ήλιος», από το οποίο αγνοείται ένα μέλος του πληρώματος.

    Το πλοίο, με πλήρωμα τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, εντοπίστηκε χθες τα μεσάνυχτα στη διάρκεια περιπολίας σκάφους του Λιμενικού 17 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

    Ο καπετάνιος δήλωσε στους λιμενικούς ότι αγνοείτο ο 40χρονος δεύτερος μηχανικός, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πιθανότατα έπεσε στη θάλασσα.

    Το «Ήλιος», συνοδεία σκάφους του λιμενικού, οδηγήθηκε στο Αργοστόλι, ενώ ξεκίνησαν αμέσως έρευνες από σκάφη και ελικόπτερο για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, οι οποίες έως τώρα παραμένουν άκαρπες.

    Το πλήρωμα του «Ήλιος» κρατείται στο λιμεναρχείο κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων

    [05] Εκτός κινδύνου μαθητής που έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας 15χρονος μαθητής, ο οποίος έπεσε από το μπαλκόνι τρίτου ορόφου σε σχολείο της Πάτρας.

    Ο μαθητής ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

    Όσον αφορά τις αιτίες της πτώσης, αυτές παραμένουν ακόμα άγνωστες. Πάντως, η διεύθυνση του σχολείου ερευνά το θέμα.

    [06] Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από αύριο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

    Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

    Αποτέλεσμα των απεργιακών αυτών κινητοποιήσεων είναι να μην μπορούν να γίνουν μεταγωγές κρατουμένων, παρά μόνο εσωτερικές, αλλά και να μην πραγματοποιούνται επισκεπτήρια.

    Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται, μεταξύ των άλλων, για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και για τη μη καταβολή νυκτερινής απασχόλησης.

    Η αποσυμφόρηση των φυλακών, σύμφωνα με την Ένωση, θα επέλθει εφόσον λειτουργήσουν οι φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, της Δράμας και των Χανίων και εάν προσληφθεί σωφρονιστικό προσωπικό.

    [07] «Η Ακρόπολη, ο Μοναχός και μερικά καινούργια έργα» σε αθηναϊκή γκαλερί από τον Μ. Χάρο

    Δύσκολοι καιροί για εκθέσεις στην Ελλάδα. Ή μήπως όχι; Πάντως ο Μανώλης Χάρος, δηλώνει παρών στην καλλιτεχνική παραγωγή των χαλεπών καιρών μας. Και εκθέτει σε αθηναϊκή γκαλερί από τις 15 Μαρτίου, μια ενότητα έργων του που την τιτλοφορεί «Η Ακρόπολη, ο Μοναχός και μερικά καινούργια έργα».

    Ο εικαστικός στήνει με ευαισθησία, χιούμορ και ποιητικές προεκτάσεις, ένα εικαστικό παιχνίδι συμβολισμών, στοχασμού και χρωματικών εκρήξεων, στο οποίο λανθάνει μια αδιόρατη αισιοδοξία.

    Η αίσθηση ότι κάθε φορά η δουλειά του Μανώλη Χάρου αφηγείται ένα σενάριο -μέρος ενός ευρύτερου έργου- είναι κι εδώ διάχυτη. Μετά τους αιχμηρούς «Μύθους του Αισώπου», που παρουσίασε πριν λίγους μήνες, ποιες είναι οι προθέσεις του στην παρούσα έκθεση;

    «Η ανάγκη να υπογραμμίσω ότι μέσα σε όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι καλλιτέχνες παράγουμε, δημιουργούμε» απαντά ο εικαστικός στο ΑΜΠΕ. «Ειδικά τώρα στην κρίση, ο καλλιτέχνης αποκτά μεγαλύτερη ελευθερία δημιουργεί χωρίς περιορισμούς , περισσότερο από την εποχή της ευμάρειας. Ό, τι μ΄αρέσει το φτιάχνω και το δείχνω. Το ζήτημα είναι να μπορέσει και ο θεατής να ταυτιστεί με το έργο», λέει ο ίδιος.

    Στη νέα του έκθεση ο καλλιτέχνης ξεκινά την εικαστική του αφήγηση με την Ακρόπολη των Αθηνών. Το εμβληματικό μνημείο της πρωτεύουσας, «λίγο ξεκάρφωτο, λίγο "μόνο"» σε σχέση με τα άλλα του έργα, όπως λέει ο Μανώλης Χάρος, ακριβώς για να υπογραμμίσει το σύνολο που ακολουθεί και αντανακλά την υπάρχουσα κατάσταση. Τον «Μοναχό» έργο του 2008 και καινούργια του έργα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 March 2012 - 17:30:28 UTC