Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καψής: Είναι προς το συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο PSI
  • [02] "Δωρίζουμε νεφρούς - κερδίζουμε ζωή"

  • [01] Π. Καψής: Είναι προς το συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο PSI

    Είναι προς το συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο

    Σε ό, τι δε αφορά τους μικροεπενδυτές ο εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει για νομικούς λόγους να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όλα τα ομόλογα. Μετά θα γίνει μια προσπάθεια για όσους είχαν βάλει τις αποταμιεύσεις τους. Αλλά αφήστε να ολοκληρωθεί το PSI, μην ανοίγουμε θέματα που είναι πρόωρα».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ο Π. Καψής ανέφερε ότι είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης με ποιο τρόπο θα γίνει και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιες συνθήκες είναι σκληρό πράγμα να μείνει κάποιος χωρίς δουλειά, άρα όσο μπορούμε πρέπει να βρούμε τρόπους να υπάρξει μια υποστήριξη και των ανέργων του ιδιωτικού τομέα βέβαια, αλλά και όσων κρίνεται ότι δεν χωράνε στο δημόσιο».

    Αναφορικά με το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας" ευχήθηκε να πετύχει και συμπλήρωσε ότι «είναι θετικό αν μπορεί να γίνεται η διακίνηση των προϊόντων τόσο πιο αποτελεσματικά και με λιγότερο κόστος. Το μείζον που προκύπτει από αυτό, είναι ένα πεδίο δράσης των συνεταιρισμών που δεν το έχουν αξιοποιήσει». PSI, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    [02] "Δωρίζουμε νεφρούς - κερδίζουμε ζωή"

    «Δωρίζουμε νεφρούς- κερδίζουμε ζωή». Αυτό είναι το βασικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου και φέτος είναι η 8η Μαρτίου.

    «Η δωρεά νεφρού είναι η ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού» ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Χρήστος Ιατρού, υπογραμμίζοντας ότι, παγκοσμίως, χιλιάδες πάσχοντες από Χρόνια Νεφρική Νόσο, τελικού σταδίου, πεθαίνουν, κάθε χρόνο, πριν υποβληθούν σε μεταμόσχευση, λόγω έλλειψης μοσχευμάτων νεφρού.

    Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες μοσχεύματα νεφρού χάνονται μαζί με αποθανόντες συνανθρώπους μας, πιθανούς δότες, ίσως γιατί οι ίδιοι δεν γνώριζαν πως μπορούσαν να προσφέρουν ζωή και μετά θάνατον.

    Η χώρα μας, ακόμα και σήμερα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τη δωρεά οργάνων από μη ζώντες δότες, παρά τον ικανοποιητικό ρυθμό αύξησης τα τελευταία χρόνια, επισήμανε ο κ. Ιατρού. Μάλιστα, το 2011, από τους 1000 πάσχοντες με Χρόνια Νεφρική Νόσο, τελικού σταδίου, που περίμεναν για μεταμόσχευση, μόνο οι 177 μεταμοσχεύθηκαν. Οι 137 από αυτούς, πήραν νεφρικό μόσχευμα από μη ζώντες δότες και οι υπόλοιποι 40, πήραν μόσχευμα από ζώντα δότη.

    Ο μέσος αριθμός των δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ελλάδα ήταν, τη δεκαετία 2001- 2011, τρεις φορές μικρότερος, συγκριτικά με τον μέσο όρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Η πιθανότητα να βρεθούμε στην ανάγκη μεταμόσχευσης, κάποια στιγμή της ζωής μας, φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τη διάθεση για δωρεά νεφρικών μοσχευμάτων μετά θάνατον» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Πλουμής Πασσαδάκης.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρατηρείται, την τελευταία εικοσαετία, αλματώδης αύξηση των πασχόντων από Χρόνια Νεφρική Νόσο. Μελέτες, που προέρχονται από τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη, παρέχουν ενδείξεις ότι περίπου το 10% του πληθυσμού των κρατών πάσχει από Χρόνια Νεφρική Νόσο. Αυτό σημαίνει ότι περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες έχουν πρόβλημα με τους νεφρούς και μάλιστα στο 10% από αυτούς (δηλ. σε 100.000) το νεφρικό πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό. Ποσοστό 10% των τελευταίων, δηλαδή περίπου 10.000, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και για να επιβιώσουν πρέπει να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

    Δυστυχώς, κατέληξε ο κ. Ιατρού, λόγω της έλλειψης δωρητών νεφρών, ένα μικρό μόνο ποσοστό των ανθρώπων σε τελικό στάδιο Χρόνιας Νεφρικής Νόσου- από τη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων- υποβάλλονται σε μεταμόσχευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 March 2012 - 15:30:26 UTC