Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά τα φαρμακεία 8 και 9 Μαρτίου
  • [02] Eιδική ομάδα για την είσπραξη χρεών μεγαλοοφειλετών του δημοσίου
  • [03] Δημοπρασία σήμερα 6μηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 875 εκατ. ευρώ
  • [04] Χάνει και την ΑΕΚ ο Σεμπάστιαν Λέτο
  • [05] "Είδα φως και μπήκα" ή πως το παράλογο της εποχής γίνεται θεατρική παράσταση
  • [06] Τεράστιο το κόστος από τις πλημμύρες στην Αυστραλία
  • [07] Πιο ασφαλείς, αν και ακριβότερες, οι ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις
  • [08] Συνεχίζεται η κατάληψη στον Οίκο Ναύτου
  • [09] Στο σφυρί "Το Παιδί με το Περιστέρι" του Πικάσο
  • [10] Ενημέρωση για τα οικονομικά του ΠΑΟΚ και βολές κατα Ζαγοράκη

  • [01] Κλειστά τα φαρμακεία 8 και 9 Μαρτίου

    Τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά Πεμπτη και Παρασκευή, εφόσον όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας συνταχθούν με την απόφαση του ΠΦΣ.

    Διαφορετικό τρόπο αντίδρασης, από αυτόν του Πανεληνιου Φαρμακευτικου Συλλόγου, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά.

    Ετσι, παρά τη 48ωρη απεργία που κήρυξε ο ΠΦΣ ,ανοιχτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά, την Πέμπτη και την Παρασκευή (8-9 Μαρτίου), μετά την απόφαση των δύο συλλόγων να διαφοροποιηθούν από την απόφαση του ΠΦΣ.

    Οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά, επέλεξαν διαφορετικό τρόπο να αντιδράσουν και αποφάσισαν να σταματήσουν από την Πέμπτη, την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των υπερχρεωμένων Ταμείων. Φάρμακα με πίστωση θα χορηγούν μόνο στους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, του ΕΔΟΕΑΠ και του ΤΥΠΕT.

    [02] Eιδική ομάδα για την είσπραξη χρεών μεγαλοοφειλετών του δημοσίου

    Eιδική ομάδα συστήνει το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη των χρεών των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Πρόκειται για την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών, που συστάθηκε στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου και θα αποτελείται από 40 ελεγκτές, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Θα προχωρά σε όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως το άνοιγμα λογαριασμών στις τράπεζες και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο αριθμός των μεγαλο-οφειλετών ανέρχεται στους 1.000. Στην αρμοδιότητα της ομάδας θα είναι και οι έλεγχοι σε όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, προκειμένου να εντοπίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

    [03] Δημοπρασία σήμερα 6μηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 875 εκατ. ευρώ

    Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου εξάμηνης διαρκειας προχωρά σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, ποσού 875 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές), να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους.

    [04] Χάνει και την ΑΕΚ ο Σεμπάστιαν Λέτο

    Η ταλαιπωρία του Σεμπάστιαν Λέτο, και μαζί ολόκληρου του Παναθηναϊκού, δεν έχει τελειώσει ακόμη.

    Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο και αδυνατεί να «ανεβάσει στροφές» στις προπονήσεις, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν πρόκειται πιθανότατα να επιστρέψει ούτε στο κυριακάτικο ματς με την ΑΕΚ, αλλά πλέον καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη και η συμμετοχή του στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης Μαρτίου με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό πρωταθλητή.

    Αλλωστε, ακόμη κι αν ο Λέτο έχει αποθεραπευθεί πλήρως ως τότε, θα έχει συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες εκτός δράσης και δεν θα είναι εύκολο να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού και απαιτητικού αγώνα.

    [05] "Είδα φως και μπήκα" ή πως το παράλογο της εποχής γίνεται θεατρική παράσταση

    Προσφέρεται η εποχή της οικονομικής κρίσης για κωμωδίες και μάλιστα μουσικές; Όταν το έργο είναι γεμάτο θετική ενέργεια, άφθονο γέλιο, χορό, πρωτότυπο σενάριο και έναν ευφάνταστο τίτλο σχεδόν επιβάλλεται. Το «Είδα φως και μπήκα», που έκανε πρεμιέρατη Δευτέραστο μπαρ Κόμης στα 'Ανω Πατήσια, διαθέτει όλα τα παραπάνω. Συν το πηγαίο χιούμορ και την κριτική διάθεση για τα σημεία των καιρών μας.

    Τα πάντα εξελίσσονται μια νύχτα με επεισόδια στην Αθήνα. Ένας υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΗ έρχεται σε εντεταλμένη υπηρεσία να κόψει το ρεύμα στο μπαρ της αγαπημένης του. Είναι το τελευταίο μέρος της περιοχής που έχει φως, καθώς η κατάσταση έχει οδηγήσει σε γενική συσκότιση. Στο μπαρ αυτό, εκτός από το κοινό, βρίσκεται ένας αστυνομικός σε μυστική αποστολή, μια πόρνη της περιοχής, μια γυναίκα η οποία περιμένει το τυφλό ραντεβού που έκλεισε μέσω facebook, μια νεαρή άνεργη που ψάχνει για δουλειά και ένας κατά λάθος τραυματίας, που κυνηγάει η αστυνομία. Επτά ήρωες σχολιάζουν, διαφωνούν, κρίνουν, αυτοσαρκάζονται, αναζητούν και -το σημαντικότερο- βρίσκουν λύσεις.

    «Επιλέξαμε το έργο να παιχτεί σε μπαρ γιατί έτσι είναι γραμμένο. Να εκτυλίσσεται δηλαδή μέσα σ' έναν χώρο με κόσμο, όπου οι θεατές είναι οι θαμώνες του. Ο υπάλληλος της ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε όλη την περιοχή και έχει αφήσει αυτό το μέρος -το μπαρ της φίλης του- για το τέλος, με την εταιρεία να τον απειλεί με μετάθεση στην Πτολεμαΐδα αν δεν ανταποκριθεί στο καθήκον του. Η αγαπημένη του ήρωα αγνοεί τον λόγο της επίσκεψής του. Νομίζει ότι πήγε εκεί να τη βοηθήσει, καθώς κανένας άλλος -εκτός από τον πιανίστα- δεν εργάζεται πια στο μαγαζί της. Τους έχει διώξει όλους επειδή λόγω κρίσης δεν μπορεί να τους πληρώσει», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η σεναριογράφος του έργου Μαρία Αθήνη.

    Οι συνολικά 14 παραστάσεις δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο πιο παλιό bar restaurant της Αθήνας, τον Κόμη (Λασκαράτου 20, 'Ανω Πατήσια).

    [06] Τεράστιο το κόστος από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

    Το κόστος από τις καταστροφικές πλημμύρες που συνεχίζουν να πλήττουν το Κουίνσλαντ, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότιο Ουαλία της Αυστραλίας αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός από τις υποδομές, οι πλημμύρες αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες και στην οικονομία της χώρας, ενώ μεγάλη μείωση θα υπάρξει στην παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

    Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι ζημιές δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθούν πριν υποχωρήσουν τα νερά που έχουν καλύψει μεγάλες εκτάσεις, τόσο στη Νέα Νότιο Ουαλία όσο και στη βόρεια Βικτόρια. Ωστόσο, η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτόριας εκτιμά ότι οι ζημιές αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμα και τις περυσινές, οι οποίες στοίχισαν στην Πολιτεία ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

    Προχθές, άλλες επτά περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας κηρύχτηκαν σε έκτακτη ανάγκη, ενώ 9.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο έλεος των πλημμυρών. Στο Κουίνσλαντ πνίγηκε ένας άνδρας και αγνοείται η τύχη ενός άλλου.

    Μεγάλες θα είναι οι απώλειες και για τις ασφάλειες, οι οποίες θα κληθούν πάλι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε αποζημιώσεις.

    [07] Πιο ασφαλείς, αν και ακριβότερες, οι ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις

    Οι υποβοηθούμενες από ρομποτικά συστήματα χειρουργικές επεμβάσεις, κυρίως στα νεφρά ή στον προστάτη, επιτρέπουν τη μικρότερη παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο και έχουν λιγότερες πιθανές παρενέργειες ή κίνδυνο θανάτου, όμως είναι αρκετά ακριβότερες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζιμ Χου του Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστώνης που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ουρολογίας "Journal of Urology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, σύγκριναν για την ίδια πάθηση τις ρομποτικές επεμβάσεις, που γίνονται όλο και πιο συχνές, με άλλες πιο συμβατικές χειρουργικές μεθόδους (όπως η λαπαροσκόπηση) και διαπίστωσαν ότι είναι μεν οι πρώτες πιο ασφαλείς, όμως το κόστος για τον ασθενή μπορεί να είναι αρκετές χιλιάδες δολάρια μεγαλύτερο.

    Οι ρομποτικές επεμβάσεις είναι λιγότερο επεμβατικές και πιο αποτελεσματικές, καθώς η χρήση ρομποτικού βραχίονα (καθοδηγούμενου από τον χειρουργό μέσω μιας κονσόλας), με τη βοήθεια μιας μικροσκοπικής κάμερας που έχει εισαχθεί στο σώμα του ασθενούς, επιτρέπει την εκτέλεση χειρουργικών πράξεων μεγαλύτερης ακριβείας.

    Ειδικά στις αφαιρέσεις προστάτη, η ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται πλέον όλο και πιο συχνά, ενώ σχετικά μικρότερη είναι η χρήση της σε σχέση με τα νεφρά για την αποκατάσταση βλάβης ή την αφαίρεσή τους.

    [08] Συνεχίζεται η κατάληψη στον Οίκο Ναύτου

    Μόνο τα σοβαρά περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής προτεραιότητας, θα εξυπηρετούνται από τους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη του κτιρίου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης, να εντάξει από 1η Απριλίου τον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    Στο κτίριο του Οίκου Ναύτου θα συνεδριάσει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ το θέμα της ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, θα εξεταστεί και στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις.

    Για διάλυση του κλάδου της ναυτιλίας, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, ενώ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά είπε ότι αυτό που επιχειρείται «είναι η αρπαγή της περιουσίας και των εισφορών των ασφαλισμένων ναυτικών, προκειμένου να καταργηθούν κεκτημένα δικαιώματά τους».

    [09] Στο σφυρί "Το Παιδί με το Περιστέρι" του Πικάσο

    Ένα από τα γνωστότερα έργα του Πάμπλο Πικάσο, το Παιδί με το Περιστέρι, θα τεθεί σε δημοπρασία ύστερα από απόφαση των ιδιωτών κατόχων του στη Βρετανία.

    Στο Λονδίνο ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις ανακοίνωσε ότι οικογένεια στην Ουαλία που έχει τον εν λόγω πίνακα, ζήτησε να βρεθεί αγοραστής για το έργο η αξία του οποίου κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια στερλίνες.

    Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι το έργο μπορεί να κατακυρωθεί από ξένο αγοραστή, σε περίπτωση που δημοπρατηθεί καθώς καμιά βρετανική πινακοθήκη ή ίδρυμα δεν διαθέτει το ποσό αυτό για να το αγοράσει.

    Το έργο που φιλοτέχνησε ο Πικάσο όταν ήταν 19 ετών, ανήκε στην οικογένεια στην Ουαλία.

    Ο Πικάσο ζωγράφισε το πορτρέτο ενός μικρού παιδιού που έχει στη χούφτα του ένα περιστέρι και στέκεται δίπλα σε μια πολύχρωμη μπάλα στο Παρίσι το 1901.

    Το έργο έχει τεθεί σε δημόσια θέα στη Βρετανία από τη δεκαετία του 1970 και τώρα κοσμεί έκθεση αφιερωμένη στον Πικάσο στην Πινακοθήκη Tate.

    Την περασμένη εβδομάδα η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι κατέβαλε 45 εκατομμύρια στερλίνες για να αγοράσει τον πίνακα του Τιτσιάνο "Άρτεμις και Καλλιστώ" από το Δούκα του Σάδερλαντ.

    Το έργο ανήκει στην ίδια συλλογή με τον πίνακα "Άρτεμις και Ακταίων" που αγόρασαν από κοινού η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο και η Εθνική Πινακοθήκη της Σκοτίας το 2009.

    [10] Ενημέρωση για τα οικονομικά του ΠΑΟΚ και βολές κατα Ζαγοράκη

    Ολοκληρώθηκετο βράδυ τηςΔευτέραςη έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με βασικά θέματα την οικονομική ενημέρωση των μετόχων, την έγκριση αμοιβών στον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ και την ανάλυση της οικονομικής πορείας της ομάδας στη συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ως το καλοκαίρι.

    Στην γενική συνέλευση ακούσθηκαν επικριτικά σχόλια για την οικονομική διαχείριση της περιόδου του Θοδωρή Ζαγοράκη και αναζητήθηκαν ευθύνες από τον απόντα πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ. Επίσης έγινε γνωστό πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει άνοιγμα υποχρεώσεων ύψους 320 χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ και ο τότε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηλίας Βιολίδης, 318 χιλιάδες ευρώ.

    Η συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για αμοιβή του προέδρου της ΠΑΕ ύψους 7.000 ευρώ το μήνα και 3.500 ευρώ για τον τεχνικό διευθυντή, ενώ στη διάρκεια της συνέλευσης αποκαλύφθηκε ότι οι οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι συνολικά 20,5 εκατομμύρια ευρώ και ως το καλοκαίρι θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητηθούν και να βρεθούν 5 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να είναι βιώσιμος και λειτουργικός.

    Υπήρξαν προτάσεις από τους μετόχους και από τα μέλη της διοίκησης για την κάλυψη του ανοίγματος και θα μελετηθούν στο εγγύς μέλλον ενώ ο Ζήσης Βρύζας απεύθυνε έκκληση στον κόσμο της ομάδας για την στήριξη της.

    Στον αγωνιστικό τομέα ο ΠΑΟΚ είχε ρεπό τη Δευτέραμετά την μεγάλη του νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και σήμεραο τεχνικός Λάσλο Μπόλονι θα αποφασίσει που θα εκτίσουν τις ποινές τους οι παίκτες που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσουν από προσεχή παιχνίδια, όπως οι Μαλεζάς και Φωτάκης (δυο αγώνες) και ο Πάμπλο Γκαρσία (μια) στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 March 2012 - 9:30:32 UTC