Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η κρίσιμη ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση
  • [02] Πέθανε στα 48 της χρόνια, η Γουϊτνει Χιούστον
  • [03] Ο Ρόμνεϊ κέρδισε τις εκλογές στο Μέιν
  • [04] "Το δίλημμα χρεοκοπία ή υπογραφή, δεν έχει δημοκρατική υποδομή"
  • [05] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου
  • [06] Σόιμπλε :"Να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις"
  • [07] Η αλ Κάιντα στηρίζει το κίνημα αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Άσαντ

  • [01] Απόψε η κρίσιμη ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση

    Τη σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων δεκαετιών καλείται να πάρει σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο, στο οποίο είναι στραμμένοι οι προβολείς της ευρωπαϊκής και διεθνούς επικαιρότητας, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί το νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει και τη δανειακή σύμβαση, από την οποία θα εξαρτηθεί και το μέλλον της χώρας τα επόμενα χρόνια.

    Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι Βρυξέλλες για να καθορίσουν τη στάση τους έναντι της Ελλάδος, ενώ και οι χρηματαγορές αναμένουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

    Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσει στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο αποτελείται από τρία άρθρα και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργά το βράδυ.

    Μέχρι στιγμής, δεδομένη είναι η αρνητική ψήφος των κομμάτων της αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΛΑΟΣ.

    Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς περίπου 20 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο, παρακάμπτοντας την κομματική πειθαρχία.

    Χθες, άλλοι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Πέμη Ζούνη και Διονύσης Βαρβαρίγος, παραιτήθηκαν από το βουλευτικό αξίωμα.

    [02] Πέθανε στα 48 της χρόνια, η Γουϊτνει Χιούστον

    "Δυστυχώς είναι αλήθεια". Με αυτήν τη λακωνική φράση, εκπρόσωπος της διάσημης και πολυβραβευμένης Γουϊτνει Χιούστον, επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο της τραγουδίστριας και, κατά καιρούς, ηθοποιού, της οποίας η δόξα απογειώθηκε τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄'90.

    Λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της δεν έχουν μεταδοθεί. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Αντζελες και οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατο της στις 23.55 GMT (01.55 σήμερα το ξημέρωμα - ώρα Ελλάδας). "Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια" δήλωσε μόνο αξιωματούχος της αστυνομίας.

    Ο Λάρι Κινγκ πάντως, συνέκρινε την Γουϊτνει Χιούστον με την Τζούντι Γκάρλαντ, τη μητέρα της Λάϊζα Μινέλι, η οποία έπαιζε στο σινεμά και τραγουδούσε από μικρό παιδί, και πέθανε, στα 47 της χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

    Το οξύμωρο και παράλληλο της ταραχώδους ζωής της, κυρίως λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσε ο εθισμός της και οι αλλεπάλληλες αποτοξινώσεις της, είναι ότι πέθανε λίγες ημέρες πριν από την απονομή των βραβείων Γκράμι - είχε κερδίσει αρκετά - ενώ, λέγεται, ότι είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε ένα πάρτι - προεόρτιο της τελετής απονομής των γνωστώτερων και σημαντικώτερων για την ποπ μουσική βραβείων.

    [03] Ο Ρόμνεϊ κέρδισε τις εκλογές στο Μέιν

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε, χθες Σάββατο, την εσωκομματική ψηφοφορία η οποία διεξήχθη στο Μέιν στο πλαίσιο της διαδικασίας για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας το 38% των ψήφων.

    Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης χρειαζόταν αυτή τη νίκη έπειτα από τρεις συνεχείς ήττες, αν και η διαφορά του από τον δεύτερο Ρον Πολ ήταν μόλις 196 ψήφοι.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών ψηφοφοριών που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής ο Ρόμνεϊ έχει κερδίσει σε τέσσερις πολιτείες: το Νιου Χάμσαϊρ, τη Φλόριντα, τη Νεβάδα και το Μέιν. Τέσσερις νίκες έχει καταγράψει και ο Σαντόρουμ στο Μισούρι, τη Μινεζότα, την Άιοβα και το Κολοράντο, ενώ ο Γκίνγκριτς έχει κερδίσει στη Νότια Καρολίνα.

    Οι επόμενες προκριματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 28 Φεβρουαρίου στην Αριζόνα και την πολιτεία απ' όπου κατάγεται ο Ρόμνεϊ, το Μίσιγκαν.

    [04] "Το δίλημμα χρεοκοπία ή υπογραφή, δεν έχει δημοκρατική υποδομή"

    Τέτοια σύμπνοια σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας δεν έχω ξαναδεί, είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της ΚΕ, χθες βράδυ,στα γραφεία του κόμματος, όπου υπήρξε-σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος- ομόφωνη συμφωνία της πρότασης του προέδρου, για καταψήφιση της δανειακής σύμβασης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι "το δίλημμα χρεοκοπία η ύπογραφή δεν έχει την πλήρη δημοκρατική υποδομή".

    [05] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου

    Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Διακοπτού Αχαΐας, που είχε κλείσει λόγω κατολισθήσεων. Το τμήμα της εθνικής οδού είχε κλείσει πριν από περίπου πέντε ημέρες και όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονταν εργασίες, για την αποκατάσταση των ζημιών και την σταθεροποίηση του πρανές.

    [06] Σόιμπλε :"Να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις"

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση, με συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα 'Welt am Sonntag', "να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις".

    "Οι υποσχέσεις της Ελλάδας δεν μάς αρκούν. Πρέπει, στο πλαίσιο νέου προγράμματος, κατ'αρχάς να υλοποιηθούν τμήματα από το παλαιό πρόγραμμα, επίσης να εξοικονομηθούν δαπάνες", τόνισε ο αξιωματούχος.

    "'Εμείς με ευχαρίστηση βοηθούμε, αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση στους τρίτους ότι αυτοί δεν πρέπει να προσπαθούν. Καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του", πρόσθεσε.

    Στο ερώτημα, αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ο κ. Σόιμπλε απάντησε: "Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Αθήνας".

    [07] Η αλ Κάιντα στηρίζει το κίνημα αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Άσαντ

    Ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι εξέφρασε την υποστήριξή του στο κίνημα αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε ένα βίντεο που ανέβηκε σε φόρουμ τζιχαντιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

    Σε αυτό το βίντεο, με τίτλο "Εμπρός, λιοντάρια της Συρίας", ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κατηγορεί το συριακό καθεστώς ότι διαπράττει εγκλήματα εναντίον των πολιτών του και εκφράζει την υποστήριξή του σε όσους μάχονται εναντίον της κυβέρνησης.

    Το βίντεο, που ανέβηκε στο διαδίκτυο χθες Σάββατο και διαρκεί λίγο περισσότερο από οκτώ λεπτά, δείχνει τον Ζαουάχρι μπροστά από ένα πράσινο παραπέτασμα να καλεί τους Σύρους να μην έχουν εμπιστοσύνη στις αραβικές ή τις δυτικές κυβερνήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 February 2012 - 9:28:58 UTC