Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τη δανειακή σύμβαση, νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [02] "Εισβολή" των "Anonymous" στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • [03] Ξεκίνησε η συζήτηση για τις αγωγές που αντήλλαξαν Τσουκάτος-Καμμένος
  • [04] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις τρεις κυπριακές τράπεζες
  • [05] Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ
  • [06] Οι γονείς άνω των 35 ετών, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν αυτιστικό παιδί
  • [07] Επιβράδυνση ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική, προβλέπει το ΔΝΤ
  • [08] Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τερματισμό της κατάστασης λιμού στη Σομαλία

  • [01] Μετά τη δανειακή σύμβαση, νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί, όπως είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Γ. Παπανδρέου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση για να συζητήσει επ' αυτής και να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την σχετική ψηφοφορία.

    Ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε πολλές παρατηρήσεις βουλευτών, τονίζοντας ότι "έχουμε τη ψυχή να κάνουμε αυτό που πρέπει και να συμβάλλουμε ώστε να ξεφύγουμε από την ομηρία των αγορών".

    «Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη», τόνισε κατά τη δευτερολογία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών. Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι: «και καλό θα ήταν για δυο ακόμα χρόνια η χώρα να έχει κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορέσει να προχωρήσει».

    Αναφερόμενος στις προτάσεις για επίσπευση των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «εγώ δεν θα είχα αντίρρηση» για να συμπληρώσει: «αλλά έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις και πρέπει να τις τηρήσουμε».

    [02] "Εισβολή" των "Anonymous" στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης

    Το πρώτο μεγάλο κρούσμα "ψηφιακού βανδαλισμού", όπως το αποκαλούν οι διωκτικές αρχές, εμφανίστηκε σήμερα με στόχο την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η διεθνής οργάνωση χάκερς "Anonymous" εισέβαλε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, μπλοκάροντας τη λειτουργία της, ανεβάζοντας κείμενο και βίντεο, που αποτελεί παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

    "Η Δικαιοσύνη έρχεται", γράφουν στην αρχή και στη συνέχεια εμφανίζεται το κείμενο, που, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

    "Αυτό που γίνεται στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεχτήκατε από τον ελληνικό λαό να πράξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αλλά αποτύχατε. Και σκοτώσατε το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας, που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας, αλλά τώρα εσείς τη σκοτώσατε..."

    Πιο κάτω αναφέρει ότι "είμαστε οι Anonymous, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε, έπρεπε να μας περιμένετε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό".

    Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους, τονίζουν ακόμα ότι "δίνουν διορία δύο εβδομάδων στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ACTA (σύμφωνο ενάντια στην ανταλλαγή πλαστών προϊόντων) αλλιώς απειλούν με επιθέσεις παντού, ακόμα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Η εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές.

    Αυτή την ώρα στο υπουργείο, βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκατέστησαν το πρόβλημα και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να τεθεί ξανά σε λειτουργία η ιστοσελίδα του υπουργείου.

    [03] Ξεκίνησε η συζήτηση για τις αγωγές που αντήλλαξαν Τσουκάτος-Καμμένος

    Στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ των Πάνου Καμμένου και Θόδωρου Τσουκάτου, καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών που έχουν ανταλλάξει οι δύο άνδρες, μετά την εμπλοκή του ονόματος του Θ. Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens.

    Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκαν δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος περί ύπαρξης ποσού 1 εκατομμυρίων μάρκων, επιπλέον αυτού που έχει παραδεχθεί ότι παρέλαβε ο κ. Τσουκάτος από τη Siemens, που φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του λεγόμενου τότε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, στην Ελβετία.

    Οι ισχυρισμοί Καμμένου αποτέλεσαν περιεχόμενο της αγωγής του κ. Τσουκάτου, για συκοφαντική δυσφήμιση, με αντικείμενο αποζημίωσης αρχικά 200 χιλιάδες ευρώ και κατά δήλωση του συνηγόρου του στο δικαστήριο 10 χιλιάδες ευρώ.

    Ο κ. Καμμένος κατέθεσε ακολούθως αγωγή στον κ. Τσουκάτο με την οποία διεκδικεί ποσό 500.000 ευρώ για τις εκφράσεις που διατύπωσε στο δικόγραφο της αγωγής του ο αντίδικός του, όπως «συκοφάντης και κομματικά εμπαθής».

    Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος, υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος είχε γνώση των ανακριβειών που είπε σε βάρος του πρώην βουλευτή καθώς ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens και γνώριζε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

    [04] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις τρεις κυπριακές τράπεζες

    Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και των τριών κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch σε συνέχεια της υποβάθμισης της κυπριακής οικονομίας.

    Ο οίκος υποβάθμισε τις τράπεζες, Κύπρου, Marfin και Ελληνική, με αρνητικό ορίζοντα, ο οποίος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης της Κύπρου.

    Το "viability rating" της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής, μειώθηκε κατά μία βαθμίδα στο bb- και της Marfin κατά δύο σε b-.

    Ο οίκος εκτιμά ότι παρότι η κυβέρνηση παραμένει πρόθυμη να στηρίξει τις κυπριακές τράπεζες, η ικανότητά της να το πράξει έχει περιοριστεί. Ωστόσο εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι κυπριακές τράπεζες μπορούν να λάβουν στήριξη από διεθνείς αρχές σε περίπτωση ανάγκης.

    «Οι υποβαθμίσεις αντανακλούν τις ανησυχίες των Fitch για τα κεφάλαια των τραπεζών, ιδίως της Marfin, λόγω της μεγάλης τους έκθεσης σε ελληνικό χρέος και στην ελληνική οικονομία. Η επιπρόσθετη βαθμίδα για τη Marfin αντανακλά την περιορισμένη ρευστότητα και το ανισοζύγιο χρηματοδότησης που διαφαίνεται από τη μεγάλη της εξάρτηση σε χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα», αναφέρει ο οίκος Fitch.

    [05] Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ

    Ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός του πρώτου δεκαλέπτου πέρασε νικηφόρα από τη νεόδμητη "ULKER Sports Arena" και απέκτησε πλεονέκτημα για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 77-56 της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου, έφτασαν τις 2 νίκες και πήραν και μία πολύτιμη διαφορά (+21) από τους Τούρκους, η οποία ίσως φανεί «χρυσή» σε περίπτωση ισοβαθμίας.

    [06] Οι γονείς άνω των 35 ετών, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν αυτιστικό παιδί

    Οι γονείς που είναι άνω των 35 ετών, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν αυτιστικό παιδί, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος είναι ο ίδιος είτε και οι δύο γονείς είναι κάποιας ηλικίας, είτε μόνο ο ένας από τους δύο. Η βιολογική αιτία δεν είναι σαφής ακόμα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έρικ Θόρλουντ Πάρνερ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του 'Ααρχους, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας "Annals of Epidemiology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ανέφεραν ότι ''η ηλικία των δύο γονέων δεν φαίνεται να λειτουργεί με συνέργεια, δηλαδή το να έχει ένα παιδί τόσο μεγαλύτερο μπαμπά όσο και μεγαλύτερη μαμά, δεν αυξάνει τον κίνδυνο (αυτισμού) περισσότερο από το να έχει μεγάλη ηλικία μόνο ο ένας από τους δύο''.

    Η νέα μελέτη δημιουργεί αμφιβολίες για την έως τώρα υπάρχουσα θεωρία ότι ίσως το σπέρμα ή τα ωάρια ενός μεγαλύτερου γονέα, επειδή έχουν περισσότερες μεταλλάξεις λόγω ηλικίας, αυξάνουν την πιθανότητα σύλληψης παιδιού με αυτισμό. Αν αυτό συνέβαινε, κατά τους δανούς ερευνητές, τότε η συνύπαρξη ενός ηλικιωμένου σπέρματος και ενός εξίσου ηλικιωμένου ωαρίου θα έπρεπε να αυξάνουν περισσότερο τον κίνδυνο, όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

    Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι τα παιδιά που γεννιούνται από πατέρες ηλικίας μεταξύ 35-40 ετών, έχουν έως 28% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται από πατέρες κάτω των 35 ετών. Τα παιδιά που γεννιούνται από μπαμπάδες άνω των 40 ετών, έχουν κίνδυνο μεγαλύτερο κατά 37 έως 55% για ανάπτυξη αυτισμού σε σχέση με τα παιδιά που έχουν μπαμπά κάτω των 35 ετών.

    Όσον αφορά αντίστοιχα τις μητέρες, αν γεννήσουν μεταξύ των 35-40 ετών, το παιδί τους κινδυνεύει περισσότερο κατά 21 έως 37% από αυτισμό, ενώ αν γεννήσουν σε ηλικία άνω των 40 ετών, ο κίνδυνος αυτιστικού παιδιού αυξάνει από 28 έως 65% σε σχέση με όσες γυναίκες γεννάνε σε ηλικία μικρότερη των 35 ετών - και αυτό άσχετα με την ηλικία του πατέρα.

    [07] Επιβράδυνση ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική, προβλέπει το ΔΝΤ

    Ο διευθυντής του τομέα Λατινικής Αμερικής του ΔΝΤ Νίκολας Εϊσαγκίρε συμβούλευσε σήμερα τις χώρες της περιοχής να προετοιμάζονται «για τα χειρότερα» αναφορικά με την εξέλιξη της χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

    «Οι προοπτικές για την περιοχή εξαρτώνται στενά από τις πολιτικές δράσεις στην Ευρώπη» επισημαίνει ο χιλιανός οικονομολόγος στις σημειώσεις του ΔΝΤ.

    Ο ίδιος εκτιμά πως εάν επιδεινωθεί η κρίση στην ευρωζώνη «για την περιοχή αυτό θα σημαίνει επιβράδυνση των εξαγωγών, μία επιδείνωση των όρων συναλλαγής και δυσκολότερες συνθήκες δανεισμού».

    «Πως θα πρέπει να αντιδράσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι στην περιοχή μας; Να ελπίζετε τα καλλίτερα (ή τουλάχιστον, κάποια βελτίωση), αλλά να προετοιμάζεσθε για τα χειρότερα», τόνισε ο Εϊσαγκίρε.

    Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος συνιστά να «ενισχυθούν τα "μαξιλάρια" ασφαλείας στους προϋπολογισμούς, προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία των δημοσίων λογαριασμών», να «είμαστε έτοιμοι να χαλαρώσουμε τη νομισματική πολιτική, εκεί όπου οι σταθεροί θεσμοί και ένας χαμηλός πληθωρισμός το επιτρέπουν» και να «διατηρήσουμε μεταβλητές τις συναλλαγματικές ισοτιμίες».

    Για το 2012, το ΔΝΤ προβλέπει μία επιβράδυνση της ανάπτυξης στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής στο 3,6%, από 4,6% το 2011.

    [08] Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τερματισμό της κατάστασης λιμού στη Σομαλία

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι τερματίστηκε η κατάσταση λιμού στη Σομαλία, που είχε κηρυχθεί πριν από έξι μήνες, προειδοποίησαν όμως πως η χώρα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Ο ΟΗΕ κήρυξε τον περασμένο Ιούλιο κατάσταση λιμού σε δύο περιοχές της νότιας Σομαλίας και τον Σεπτέμβριο σε άλλες τέσσερις. Αρχικά 750.000 άνθρωποι απειλούνταν με λιμοκτονία, αλλά ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 250.000

    Περισσότεροι από το ένα τρίτο των κατοίκων της χώρας εξακολουθούν να έχουν ανάγκη από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Μονάδα Ανάλυσης της Επισιτιστικής Ασφάλειας στη Σομαλία (FSNAU) και του Αμερικανικού Δικτύου Έγκαιρης Προειδοποίησης για την Πείνα (FEWS NET).

    "Η σημαντική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνδυασμό με την εξαιρετική συγκομιδή συνέβαλαν στη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Τρεις περιοχές παραμένουν σε κατάσταση λιμού: η περιοχή της Μέσης Σαμπέλ (νότια Σομαλία), το Αφγκόγε, ο μεγαλύτερος καταυλισμός εκτοπισμένων στον κόσμο και οι καταυλισμοί που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Όμως η κατάσταση εκεί έχει βελτιωθεί και οι ζώνες αυτές έχουν περάσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Πάντως, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινωθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 February 2012 - 9:29:01 UTC