Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέμπτη ημέρα συγκρούσεων στην Αίγυπτο
  • [02] Ουρές για εισιτήρια των Red Hot Chili Peppers
  • [03] Ποσό 1,3 δισ.ευρώ άντλησε το Δημόσιο μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων
  • [04] Παρατείνεται κατά έξι μήνες η δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για δάνεια με εγγύηση δημοσίου
  • [05] Η παγκόσμια οικονομία σε "επικίνδυνη" τροπή, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ
  • [06] Παραβίαση κανόνων ασφαλείας οδήγησε στο ναυάγιο πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου

  • [01] Πέμπτη ημέρα συγκρούσεων στην Αίγυπτο

    Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνεχίστηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, που παραμένει αποκλεισμένη.

    Στις συγκρούσεις--που ξέσπασαν καθώς οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να καταλάβουν τον έλεγχο της πλατείας τις πρώτες πρωινές ώρες--τραυματίστηκαν 32 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος του υπουργείου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είχε κάνει λόγο για 4 τραυματίες.

    Ένας συντονιστής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών των διαδηλωτών όμως έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας γιατρός σε νοσοκομείο εκστρατείας των διαδηλωτών είπε ότι είδε ένα παιδί 14 ετών να έχει τραυματιστεί από σφαίρα στο στήθος.

    Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) επέρριψε νωρίτερα σήμερα στους διαδηλωτές την ευθύνη για τη βία στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι αφότου ξέσπασαν τα νέα επεισόδια την Παρασκευή. Υποστήριξε ότι ο στρατός αναγκάστηκε να επέμβει για να προστατεύσει την δημόσια περιουσία.

    Τα κτίρια όπου εδρεύουν η βουλή και η κυβέρνηση βρίσκονται μερικές δεκάδες μέτρα από την Ταχρίρ. Ο στρατός έχει στήσει τσιμεντένια οδοφράγματα για να μην αφήσει τους διαδηλωτές να φθάσουν στα κτίρια αυτά.

    Μια οργάνωση ακτιβιστριών σχεδίαζε να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο του Καΐρου για να καταδικάσει τη χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών.

    [02] Ουρές για εισιτήρια των Red Hot Chili Peppers

    Από τις αναρτήσεις στο facebook και το twitter, και τα σχόλια στο διαδίκτυο μέρες τώρα ήταν σαφές. Πολλοί ήταν εκείνοι που θα οπλίζονταν με υπομονή για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τη συναυλία των Red Hot Chilli Peppers, στις 4 Σεπτεμβρίου 2012. Έτσι και έγινε. Τα ταμεία άνοιξαν στις 10 και μισή, πολλοί ήταν εκείνοι όμως που ήταν εκεί από τις 7 το πρωί.

    «Αυτοί ήταν και οι πιο τυχεροί», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 23χρονη Τέρψη που περιμένει στην ουρά, «εγώ ήρθα στις 9, η ώρα είναι 11 και μισή, πρόλαβα καλή θέση, λέει χαμογελώντας λίγο πριν φτάσει στο ταμείο και πάρει στα χέρια της το πολυπόθητο εισιτήριο, σχεδόν εννέα μήνες πριν τη συναυλία.

    Η ουρά ξεκινούσε από την Πανεπιστημίου 44 και είχε επεκταθεί έως την Ιπποκράτους, έξω από το θέατρο Γκλόρια, ενώ διαρκώς μεγάλωνε. Χωρίς δισταγμό και δεύτερη σκέψη παίρνουν σειρά έστω κι αν η ώρα αναμονής μπορεί να είναι και δυο ώρες.

    Ανάμεσα στην πλειοψηφία που είναι άτομα ηλικίας 18 με 30 ετών κάποιοι μεγαλύτεροι ξεχωρίζουν. Στη μέση περίπου της ουράς μια μητέρα γύρω στα 60. Ο γιος της βρίσκεται εκτός Αθηνών και εκείνη δεν μπορούσε να του χαλάσει χατίρι, εξάλλου πρώτη φορά έρχεται το συγκρότημα στη χώρα μας, οι φανατικοί θαυμαστές τους βέβαια το περίμεναν εδώ και χρόνια. Δίπλα ακριβώς από το ταμείο στέκεται ένας κύριος, μετρά αν όντως έχει όσα εισιτήρια ζήτησε, έξι για την ακρίβεια των 75 ευρώ.

    Ακόμα οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν πόσα εισιτήρια έχουν κοπεί. «Ίσως κάποιες κατηγορίες έχουν εξαντληθεί», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπεύθυνη τύπου Ηρώ Παστρικού. «Θα μπορούμε να υπολογίσουμε λίγο αργότερα σήμερα γιατί η πώληση γίνεται και μέσω ίντερνετ», προσθέτει.

    Οι πολύ-πλατινένιοι και πολυ-βραβευμένοι με Grammy Red Hot Chili Peppers είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα της ιστορίας.

    Με πάνω από 70 εκατομμύρια πωλήσεις album, έχουν κερδίσει 7 βραβεία Grammy σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες.

    Τα μέλη συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers είναι ο τραγουδιστής Anthony Kiedis, ο μπασίστας Flea, ο ντράμερ Chad Smith και ο κιθαρίστας Josh Klinghoffer.

    Οι Red Hot Chili Peppers δημιουργήθηκαν στο Los Angeles, το 1983. Το 1984 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους. Το Blood Sugar Sex Magik ήταν το πρώτο τους άλμπουμ με παγκόσμια απήχηση και πωλήσεις πάνω από 13 εκατομμύρια.

    Στις 29 Αυγούστου του 2011 κυκλοφόρησε το δέκατο άλμπουμ τους «I΄m with you», με το οποίο ξεκινούν μία ακόμη παγκόσμια περιοδεία. Τον Απρίλιο του 2012 το συγκρότημα θα γίνει δεκτό στο πάνθεον του Rock And Roll Hall of Fame.

    [03] Ποσό 1,3 δισ.ευρώ άντλησε το Δημόσιο μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων

    Το ποσόν των 1,3 δισ.ευρώ άντλησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας για τη διάθεση τρίμηνων εντόκων γραμματίων (13 εβδομάδων).

    Η απόδοση διαμορφώθηκε σε 4,68% έναντι 4,63% της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1,000 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

    Η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 4,68%. Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 2,910 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,91 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καΒ­Β­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων Ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΛειτουΒ­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, στις 12μ.μ.

    [04] Παρατείνεται κατά έξι μήνες η δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για δάνεια με εγγύηση δημοσίου

    Κατά έξι μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2012, παρατείνεται η δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να λαμβάνουν δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου.

    Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, την οποία έλαβε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν δάνεια για κεφάλαια κίνησης ή για επενδυτικούς σκοπούς, τα οποία θα φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου.

    Ειδικότερα, η εγγύηση του Δημοσίου, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 70% του συνολικού δανείου, θα παρέχεται για συμβάσεις που θα καταρτιστούν έως 30/6/2012 από επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και μεγεθών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας, οι οποίες έχουν συσταθεί έως την 18η Ιουλίου 2011.

    Τα δάνεια, για να λάβουν την εγγύηση του Δημοσίου, θα πρέπει να χορηγούνται:

    - Σε μη προβληματικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για κεφάλαιο κίνησης και για επενδυτικούς σκοπούς, καθώς και

    - Σε μη προβληματικές μεγάλες επιχειρήσεις για επενδυτικούς σκοπούς.

    [05] Η παγκόσμια οικονομία σε "επικίνδυνη" τροπή, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

    Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα "πολύ επικίνδυνο σημείο καμπής", δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ στο Λάγκος.

    "Σήμερα, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο καμπής", είπε η κα Λαγκάρντ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης προειδοποιώντας για τις πιθανές βλαπτικές συνέπειες της κρίσης, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις φτωχές χώρες.

    [06] Παραβίαση κανόνων ασφαλείας οδήγησε στο ναυάγιο πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου

    Το ναυάγιο την Κυριακή μιας πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στα παγωμένα νερά της Θάλασσας του Οχότσκ οφείλεται σε μια σειρά παραβιάσεων των κανόνων ασφαλείας, αλλά και σε ανευθυνότητα, ανακοίνωσε σήμερα ειδικός.

    Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες για επιζώντες. Από τους 67 επιβαίνοντες στην πλατφόρμα μόνο 14 διασώθηκαν.

    Οι κανόνες ασφαλείας δεν έγιναν σεβαστοί στη διάρκεια της ρυμούλκησης της πλατφόρμας Κολσκάγια προς τη νήσο Σαχαλίνη, τόνισε ο Μπόρις Νικίτιν από το Ινστιτούτο Πετρελαίου και Αερίου στην εφημερίδα Novye Izvestia.

    "Οι επιβαίνοντες θα έπρεπε να συγκεντρωθούν αμέσως στη γέφυρα και όχι να παραμείνουν στο εσωτερικό, θα έπρεπε να τους πουν να φορέσουν σωσίβια και να πέσουν στη θάλασσα, γιατί θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν από το να περιμένουν να βυθιστούν με την μεταλλική κατασκευή", υπογράμμισε.

    Σύμφωνα με το τοπικό γραφείο του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, μέλη του πληρώματος περίμεναν να μεταφερθούν με ελικόπτερα ενώ η πλατφόρμα αναποδογύρισε.

    Επίσης, πάνω στην πλατφόρμα βρίσκονταν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που χρειάζονταν.

    Ακόμα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρυμουλκηθεί η πλατφόρμα μέσα στον Δεκέμβριο γιατί "οι καιρικές συνθήκες αυτήν την εποχή είναι ιδιαίτερα ασταθείς στην Θάλασσα του Οχότσκ. Ολες οι εργασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το αργότερο στα τέλη Οκτωβρίου", κατέληξε ο Νικίτιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 December 2011 - 11:29:23 UTC