Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση της ειδικής επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον αραβικό κόσμο
  • [02] Παραπέμπονται τρεις καρδιοχειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»
  • [03] Υποβάθμιση της Κύπρου κατά μία μονάδα από την Standard & Poor's
  • [04] «'Οχι» των δικαστών στην αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου

  • [01] Συνάντηση της ειδικής επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον αραβικό κόσμο

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνάντηση της ειδικής επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον αραβικό κόσμο, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριοστον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

    Η επιτροπή που δημιουργήθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Διεθνούς, τον περασμένο Ιούλιο, στην Αθήνα, συνέρχεται για πρώτη φορά με κύριο θέμα «Για μια Καινούργια Κοινωνία Δικαιωμάτων και Ελευθεριών - Για να πετύχει ο εκδημοκρατισμός στον Αραβικό Κόσμο» και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κομμάτων από διάφορες χώρες του Αραβικού κόσμου καθώς και σημαντικός αριθμός εκπροσώπων κομμάτων-μελών της ΣΔ.

    [02] Παραπέμπονται τρεις καρδιοχειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

    Στο «ψυγείο» μπήκαν από σήμερα τρεις καρδιοχειρουργοί τού νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε ότι η συμπεριφορά τους παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία. Ως γνωστόν, το Καρδιοχειρουργικο τμήμα του νοσοκομείου έχει αναστείλει τη λειτουργία του, συνεπεία Ένορκης Δοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε για τη διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος γιατρών περί πρόκλησης δυσλειτουργίας του συγκεκριμένου τομέα.

    Ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι χθες ζητήθηκε η συνδρομή τριών παιδοκαρδιοχειρουργών από το ΩΡΛ του νοσοκομείου, για τη διενέργεια βιοψίας σε παιδί με όγκο. Οι τρεις γιατροί έπρεπε να παραστούν κατά τη βιοψία και να επέμβουν εφόσον χρειαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρότι εκείνοι έθεσαν εαυτούς παρόντες, φέρεται να δήλωσαν ότι δεν θα επέμβουν σε περίπτωση επιπλοκής, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή λειτουργίας του καρδιοχειρουργικού τμήματος. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι γονείς του ανήλικου ασθενή, μετέφεραν το παιδί τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου χρειάσθηκε να γίνει 6ωρη επέμβαση.

    Κατόπιν τούτου, σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία «το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα των εμπλεκομένων Παιδοκαρδιοχειρουργών, όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα, αποφάσισε την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης Υ.Πε Αττικής».

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «στους εν λόγω γιατρούς επιβλήθηκε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους».

    [03] Υποβάθμιση της Κύπρου κατά μία μονάδα από την Standard & Poor's

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει κατά μία μονάδα την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, από το ΒΒΕ- στο ΒΒΒ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και περαιτέρω υποβάθμισης τους επόμενους μήνες.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της σημαντικής έκθεσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου στο ελληνικό χρέος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου.

    [04] «'Οχι» των δικαστών στην αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου

    Απορριπτική είναι η απόφαση των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στην αίτηση αποφυλάκισης του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που είναι κρατούμενος για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων του ποδοσφαίρου.

    Ύστερα από ογδόντα τέσσερις μέρες, εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών προς το οποίο προσέφυγε με αίτησή του ο Αχιλλέας Μπέος στις 4 Αυγούστου.

    Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αξιοποίνων πράξεων, που αποδίδονται στον κατηγορούμενο, καθώς φέρεται να είχε διευθυντικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση. Έτσι, ομόφωνα απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισής του και έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος, αφού -όπως αναφέρεται στο βούλευμα- δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να αρθεί η κράτηση του, έστω και με περιοριστικούς όρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 October 2011 - 18:29:34 UTC