Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την 1η Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον "Επαναστατικό Αγώνα"
  • [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

  • [01] Την 1η Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον "Επαναστατικό Αγώνα"

    "Εμείς δεν είμαστε σαν εσάς. Δεν έχουμε ούτε διευθυντές ούτε τίποτα. Δεν έχουμε ιεραρχική δομή". Αυτή ήταν η δήλωση του Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο, αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

    Ο Ν. Μαζιώτης επανέλαβε πως είναι περήφανος για τις ενέργειες της οργάνωσης και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο "Επαναστατικός Αγώνας" είχε στόχο να βλάψει μέρος του πληθυσμού της χώρας, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

    "Εμείς θέλουμε να πούμε ότι οι στόχοι μας ήταν συγκεκριμένοι. Δεν θέλαμε να πληγωθούν αθώοι πολίτες", είπε.

    Παράλληλα ζήτησε από το δικαστήριο να διευκρινίσει τη συμμετοχή του καθενός και τις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται.

    Αντίστοιχη θέση διατυπώθηκε με ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, υποστηρίζοντας ότι είναι αόριστο και δεν προσδιορίζει με σαφή αιτιολογία τις συγκεκριμένες πράξεις που καταλογίζονται στον καθένα απ' τους κατηγορουμένους.

    Η σύζυγος του Ν. Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της και ότι δικάζονται με τη λογική της συλλογικής ευθύνης.

    "Δικαζόμαστε για ενέργειες, χωρίς κανένα στοιχείο, ούτε καν ένδειξη. Είναι πολύ λογικό ότι ήρθατε να μας καταδικάσετε σε 100 χρόνια τον καθένα. Είναι λογικό να καταδικαστούμε ως αρχηγοί χωρίς κανένα στοιχείο. Η έκπληξη για μένα θα είναι να μη συμβεί αυτό", είπε.

    Την απόρριψη της ένστασης ζήτησε ο Εισαγγελέας Έδρας Αντώνης Λιόγας, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία είναι σαφής και ορισμένη.

    Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως αναμένεται την 1η Νοεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

    Παραιτήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Τάκης Θεοδωρόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

    Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η κοινοποίηση των ονομάτων για τη θέση του προέδρου, αλλά και αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάιο από αντιπρόεδρος μετά τις απολύσεις εργαζομένων και άλλες περικοπές στο Κέντρο.

    Στην επιστολή παραίτησής του, που έστειλε σήμερα στον υπουργό Πολιτισμού, ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ από τον Μάρτιο του 2010, αναφέρει ότι οι αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή, που μεσολάβησαν από πέρσι τον Μάρτιο, δεν του επιτρέπουν, να παραμείνει στη θέση του προέδρου.

    Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε προς τον κ. Θοδωρόπουλο ευχαριστίες «για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας νέας πολιτικής για το βιβλίο, και μάλιστα σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον εκδοτικό κόσμο της χώρας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 October 2011 - 18:29:34 UTC