Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Αλταφάζ: Η Ευρώπη δεν θέτει υπό κηδεμονία την Ελλάδα
  • [02] Άρωμα ευρωπαϊκού κινηματογράφου από το Πανόραμα που επιμένει...
  • [03] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια την Τρίτη

  • [01] Α. Αλταφάζ: Η Ευρώπη δεν θέτει υπό κηδεμονία την Ελλάδα

    Η ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή δεν επιθυμεί, ούτε δύναται, με βάση την κοινοτική νομοθεσία, να θέσει υπο κηδεμονία χώρα - μέλος της ΕΕ επανέλαβε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν,

    σχολιάζοντας, δημοσιεύματα που φέρουν την Επιτροπή έτοιμη να θέσει υπό κηδεμονία την Ελλάδα και να τοποθετήσει μονίμως την Τρόϊκα στην Αθήνα.

    Ανέφερε επίσης ότι ενόψει της ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης, όλες οι χώρες της ΕΕ θα λογοδοτούν στις Βρυξέλλες για τις οικονομικές πολιτικές τους, της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

    Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ομολογιούχους για τη μείωση του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι εξελίσσονται ικανοποιητικά και ότι «βρισκόμαστε κοντά σε λύση», ενώ αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το ποσοστό μείωσης της αξίας των ομολόγων.

    Σημείωσε, πάντως, ότι η συνολική μείωση του ελληνικού χρέους θα είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και των δημόσιων εθνικών αρχών.

    Ηπροτίμηση της Επιτροπής είναι να βρεθεί μια συμφωνία, βάσει της οποίας οι ιδιώτες κάτοχοι των ελληνικών κρατικών ομολόγων εθελουσίως θα αποδεχθούν μείωση της ονομαστικής αξίας των τίτλων που κατέχουν, δήλωσε ο Α. Αλταφάζ.

    Ως προς το ζήτημα ενδεχόμενης υιοθέτησης νέων μέτρων από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που διαμορφώνεται, ο Α. Αλταφάζ σημείωσε ότι με τον όρο μέτρα νοείται πλέον κυρίως η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, που θα επιτρέψουν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και το ξεπέρασμα προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια.

    [02] Άρωμα ευρωπαϊκού κινηματογράφου από το Πανόραμα που επιμένει...

    Συνεπές εδώ και 23 χρόνια στο φθινοπωρινό του ραντεβού με τους Αθηναίους, ξεκινά από μεθαύριο Τετάρτη, το 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

    Για μια εβδομάδα, πενήντα ταινίες, κυρίως από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο που δεν έχουν ακόμα βρει διανομέα, θα διαγωνισθούν για το βραβείο Πανοράματος.

    Μαζί με αφιερώματα στον Ακίρα Κουροσάβα, Σάμιουελ Φούλερ, Κατίνα Παξινού, πολλές πρεμιέρες ταινιών και ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο του 90, το Πανόραμα περιμένει το κοινό του στον κινηματογράφο Απόλλωνα και στο Ίδρυμα Κακογιάννη, μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

    Η έναρξη του 24ου Πανοράματος θα σημάνει στις 26/10 στον "Απόλλωνα", με την βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών, τουρκική ταινία "Κάποτε στην Ανατολία" του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν.

    "Μια συγκλονιστική, εικαστικά συναρπαστική ταινία, γύρω από τη διαφθορά αλλά και γενικότερα την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη σημερινή Τουρκία", προτείνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 24ου Πανοράματος, κριτικός κινηματογράφου, Νίνος Φένεκ Μικελίδης.

    Φέτος η κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει για το βραβείο Πανοράματος αποτελείται από τους Θόδωρο Αγγελόπουλο, Δήμο Αβδελιώδη, Βασίλη Βαφέα, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Λάκη Παπαστάθη.

    Επίσης, τα τελευταία χρόνια το Πανόραμα έχει θεσπίσει και το βραβείο κοινού που απονέμει 5μελής επιτροπή αναγνωστών του περιοδικού "Αθηνόραμα", ενώ το δικό της βραβείο θα απονείμει φέτος Πενταμελής Επιτροπή Σπουδαστών από τις Κινηματογραφικές Σχολές New York College και Σταυράκου.

    Ανάμεσα στις ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος, η ποιητική ταινία-ποταμός "Τα μυστήρια της Λισσαβόνας" του Ραούλ Ρουίζ, από το φεστιβάλ των Καννών η πολιτική "Pater" του Γάλλου Αλέν Καβαλιέ, από την Πολωνία το "Suicide Room" του Γιαν Κομάσα, γύρω από ένα νεαρό έφηβο που η μανία του με τα κομπιούτερ τον οδηγεί σ' ένα επικίνδυνο αδιέξοδο. Στους νέους σκηνοθέτες του διαγωνιστικού περιλαμβάνονται ο Ρώσος Ιγκόρ Βολόσιν, με την ταινία "Bedouin", γύρω από το δράμα μιας γυναίκας που το μικρό παιδί της πεθαίνει από καρκίνο, ο Βρετανός Μπεν Χουίτλι με το, βουτηγμένο σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, θρίλερ "Kill List" και ο Τούρκος Ταϊφούν Πιρσελίμογλου με την ελληνοτουρκική παραγωγή "Περούκες".

    [03] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια την Τρίτη

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημερώνει αύριο, Τρίτη, στις 11.30 το πρωί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 October 2011 - 16:29:34 UTC