Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενέργεια και περιβάλλον στο επίκεντρο της συνάντησης Παπακωνσταντίνου - Ρέσλερ
  • [02] Π. Τόμσεν: Η αξιολόγηση για την 6η δόση ολοκληρώνεται σύντομα
  • [03] Εννέα νεκροί διαδηλωτές από πυρά αστυνομικών στη Συρία
  • [04] "Αντίο" στο τένις είπε η Ντινάρα Σάφινα, πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη

  • [01] Ενέργεια και περιβάλλον στο επίκεντρο της συνάντησης Παπακωνσταντίνου - Ρέσλερ

    Τις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος συζήτησαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αναφερόμενος στο σχέδιο "Ήλιος" για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα και την εξαγωγή της στη Δ. Ευρώπη, ο κ. Ρέσλερ τόνισε μεν ότι υπάρχουν δυνατότητες εξαγωγής ηλιακής ενέργειας προς τη Γερμανία, αλλά και ότι θα υπάρξουν κάποια ερωτήματα που πρέπει να λυθούν όπως η διεύρυνση των δικτύων και η χρηματοδότηση όλων αυτών. "Νομίζω ότι από κοινού μαζί δηλαδή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είμαστε σε θέση να επιλύσουμε κι αυτά τα θέματα", τόνισε ο κ. Ρέσλερ. Σημείωσε ακόμη ότι η ενέργεια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε από την πλευρά του τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στους τομείς που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΥΠΕΚΑ, κυρίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια, τη διαχείριση των απορριμμάτων, υδάτων, κ.α. "Τομείς, στους οποίους η χώρα μας χρειάζεται κεφάλαια, τεχνογνωσία και συνεργασία με το εξωτερικό και με γερμανικές επιχειρήσεις.", ανέφερε ο υπουργός.

    Για το σχέδιο "Ήλιος" ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τέλος ότι "συμφωνήσαμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα, σε συνεννόηση και σε συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να προσδιορίσουμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα απαραίτητα δίκτυα, που θα υποστηρίξουν ένα παρόμοιο εγχείρημα, για την ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, αλλά ταυτόχρονα και τον χρηματοδοτικό τρόπο, με τον οποίο θα κάνουμε αυτό το σχέδιο πραγματικότητα."

    [02] Π. Τόμσεν: Η αξιολόγηση για την 6η δόση ολοκληρώνεται σύντομα

    Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, δήλωσε σήμερα ότι η αξιολόγηση της προόδου που έχει κάνει η χώρα στην προώθηση του προγράμματος στήριξης αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και κατά τρόπο θετικό, πλην όμως, οι συζητήσεις επ'αυτής δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

    "Έχουμε κάνει καλή πρόοδο αλλά ακόμη απομένουν σημαντικά ζητήματα προς συζήτηση. Ακόμη απέχουμε από την ολοκλήρωση (σ.σ. των συνομιλιών)", δήλωσε ο κ.Τόμσεν απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου.

    "Ελπίζουμε, ότι θα ολοκληρώσουμε θετικά, σύντομα, αλλά δεν είμαστε ακόμη στο σημείο αυτό", είπε.

    [03] Εννέα νεκροί διαδηλωτές από πυρά αστυνομικών στη Συρία

    Δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον εννέα ανθρώπους ανοίγοντας πυρ εναντίον διαδηλωτών μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Δαμασκό, στη Χομς και άλλες πόλεις, δήλωσαν ακτιβιστές.

    Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άλλοι τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν.

    Ο Ράμι Άμπντελ - Ραχμάν, επικεφαλής της οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συνοικία Ντούμα της Δαμασκού και τέσσερις στην Μπαμπ Σμπάα, μια συνοικία στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου ο στρατός ενεπλάκη σε μάχες με αποστάτες και ενόπλους την περασμένη εβδομάδα. Εικοσιπέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

    Ακτιβιστές είπαν ότι διαδηλωτές δέχθηκαν πυρά στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ, όπου κατοικούν φυλές, στην μεθόριο με το Ιράκ, και στην πόλη Χάμα.

    [04] "Αντίο" στο τένις είπε η Ντινάρα Σάφινα, πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη

    Πρόωρο τέλος στην καριέρα της έβαλε η Ντινάρα Σάφινα, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις γυναικών, αφού εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πόνους στην ωμοπλάτη.

    «Η Ντινάρα αποφάσισε να ολοκληρώσει εδώ την καριέρα της αφού εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν είναι σε θέση να αγωνίζεται στο τένις σε επαγγελματικό επίπεδο», ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδία του αθλήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2011 - 14:29:37 UTC