Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήγει η παράταση για την καταβολή της α' δόσης της έκτακτης εισφοράς
  • [02] Δέκα άτομα στον εισαγγελέα για τα χθεσινά επεισόδια
  • [03] Βιταμίνες- καφεϊνη- διαδίκτυο κατά Αλτσχάιμερ
  • [04] Aποποιείται βουλευτικά προνόμια ο βουλευτής Λέσβου ΝΔ Σπύρος Γαληνός
  • [05] Δεσμεύονται λογαριασμοί καταδικασθέντων για τρομοκρατία
  • [06] "Τέλος" ο Χιμένεθ για την ΑΕΚ, αντικαταστάτης του ο Κωστένογλου
  • [07] Για πρώτη φορά ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα με κλωνοποίηση
  • [08] Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητά η ΕΣΕΕ
  • [09] Βαρύς οπλισμός στα συντρίμμια υπόγειου διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη
  • [10] Υπό κατάληψη το Τμήμα Μισθοδοσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και το υπ. Υγείας
  • [11] Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών της Ιρλανδίας
  • [12] Έσοδα 650 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο από την έκτακτη εισφορά
  • [13] Σήμερα λήγει η παράταση για καταβολή της α' δόσης έκτακτης εισφοράς
  • [14] Συγχωνεύσεις σε 22 ΔΟΥ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών
  • [15] Άρχισε έρευνα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο
  • [16] H "Μεγάλη Παρασκευή" του Ράλλη σε δημοπρασία με τιμή εκτίμησης 340.000-540.000 ευρώ
  • [17] Το 38% του πληθυσμού της ΕΕ με ψυχικές ή νευρολογικές διαταραχές
  • [18] Αποκλείστηκε ο Παγδατής στον Α' γύρο τουρνουά τένις στο Τόκιο

  • [01] Λήγει η παράταση για την καταβολή της α' δόσης της έκτακτης εισφοράς

    Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των φορολογουμένων στα γκισέ τραπεζών καθώς σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς επί των τεκμηρίων (ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφη κτλ)

    Η προθεσμία έληγε την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την εξόφλησή τους ενώ σημαντικός ήταν ο αριθμός των φορολογουμένων που ακόμη δεν έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο.

    Οι φορολογούμενοι μπορούν ακόμη και μέχρι τις 8 το απόγευμα σήμερα να καταβάλουν την δόση, καθώς ορισμένα-όχι πολλά- υποκαταστήματα μερικών τραπεζών λειτουργούν πλέον σε καθημερινή βάση επιπλέον ώρες του συνηθισμένου καθημερινού ωραρίου. Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες προκειμένου να πληροφορηθούν εάν και ποια καταστήματα λειτουργούν με το διευρυμένο αυτό ωράριο, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά τράπεζα που το εφαρμόζει (ενώ σε ορισμένες δεν εφαρμόζεται καθόλου). Ανοικτά θα διατηρήσουν ορισμένα υποκαταστήματά τράπεζες όπως η Eurobank, η Alpha Bank, η Marfin Egnatia Bank, η Τράπεζα Πειραιώς κλπ.

    Στην περίπτωση που η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ.

    Τυχόν εκπρόθεσμη καταβολή της δόσης της έκτακτης εισφοράς επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% το μήνα.

    [02] Δέκα άτομα στον εισαγγελέα για τα χθεσινά επεισόδια

    Δέκα άτομα θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, τα οποία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    Συνολικά, έγιναν 20 προσαγωγές από την αστυνομία. Κρατήθηκαν οι 10 και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε έρευνα απο τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος δημοσιογράφων και πολιτών, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

    [03] Βιταμίνες- καφεϊνη- διαδίκτυο κατά Αλτσχάιμερ

    Οι βιταμίνες Β6 και Β12, το φολικό οξύ, αλλά και η καφεΐνη φαίνεται πως ελαττώνουν την ατροφία του εγκεφάλου και προστατεύουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

    Επίσης, ο κρόκος Κοζάνης, όπωςέδειξαν τα αποτελέσματα μελετών αναστέλλει τη δράση του ενζύμου ακετυλοχολιστεράση, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και κατά συνέπεια προστατεύει από την Αλτσχάιμερ.

    Μάλιστα σύντομα θα αρχίσει στη Γ? Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου μελέτη σε ανθρώπους με ήπια άνοια στους οποίους θα χορηγείται κρόκος παράλληλα με τη ριβαστιγμίνη, δηλαδή το φάρμακο που κυκλοφορεί σε μορφή αυτοκόλλητου.

    Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ.

    Το στρες και η έλλειψη αγάπης αφορμή για την εμφάνιση άνοιας

    Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ισχυρά ψυχολογικά στρες σε οικογένεις που δεν έχουν συνοχή και αγάπη και δεν στηρίζουν ο ένας τον άλλο, αποτελούν την αφορμή για την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της άνοιας.

    Τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί προφυλάσσουν τα μέλη της οικογένειας από την εμφάνιση της νόσου Alzheimer. Αν το καταφέρουν το επόμενο βήμα θα είναι να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ζευγάρια και τις οικογένειες, που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες και τεχνικές για να επικοινωνούν περισσότερο θετικά και να αυξάνουν την δύναμη των σχέσεών τους, να είναι δηλαδή πιο αγαπημένες και πιο δυνατές.

    Η πληροφορική και το παιχνίδι στην υπηρεσία των ανοϊκών

    Οι ηλικιωμένοι αλλά και τα άτομα που πάσχουν από ήπια άνοια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία τους παίζοντας κατάλληλα παιχνίδια στο διαδίκτυο.

    Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μνήμες μακράς διάρκειας», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη χώρα μας υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη, δίνει αυτή τη δυνατότητα καθώς αποτελεί μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα.

    «Ο συνδυασμός νοητικής άσκησης με σωματική δραστηριότητα παρέχει αποτελεσματική προστασία ενάντια στη νοητική έκπτωση της μεγάλης ηλικίας, βελτιώνοντας έτσι ενεργά την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής πληροφορικής στο ΑΠΘ και συντονιστής του προγράμματος Παναγιώτης Μπαμίδης.

    [04] Aποποιείται βουλευτικά προνόμια ο βουλευτής Λέσβου ΝΔ Σπύρος Γαληνός

    Σχεδόν όλα τα βουλευτικά του προνόμια αποποιείται ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Σπύρος Γαληνός, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του.

    Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, όπως δήλωσε, έχει αποποιηθεί το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ, το βουλευτικό αυτοκίνητο, την πρώτη θέση στα αεροπορικά ταξίδια από και προς το νομό Λέσβου, την απόσπαση δύο αστυνομικών και ενός δημοσίου υπαλλήλου.

    Διαθέτει δε τις αποζημιώσεις, από τη συμμετοχή του σε Επιτροπές της Βουλής, σε δωρεές προκειμένου να καλύψει ανάγκες πολιτών.

    [05] Δεσμεύονται λογαριασμοί καταδικασθέντων για τρομοκρατία

    Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των προσώπων που συνδέονται με υποθέσεις τρομοκρατίας, αποφάσισε η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Επικαλούμενη τις διατάξεις του νόμου 3691/08 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, όπως αυτός τροποποιήθηκε το Μάρτιο του 2011, η Αρχή διέταξε την άμεση δέσμευση καταθέσεων που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς εμπλεκομένων σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Στη λίστα της Αρχής συμπεριλαμβάνονται και καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, που έχουν αποφυλακιστεί.

    Σύμφωνα με συνηγόρους των προσώπων αυτών, ήδη δεσμεύτηκε ποσό 300 ευρώ που αντιστοιχούσε στο επίδομα ανεργίας ενός εκ των αποφυλακισμένων και 300 ευρώ από τον λογαριασμό ενός άλλου που προερχόταν από έμβασμα του πατέρα του.

    [06] "Τέλος" ο Χιμένεθ για την ΑΕΚ, αντικαταστάτης του ο Κωστένογλου

    Το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου» ολοκληρώθηκετην Τετάρτη,καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ βρήκαν την «χρυσή τομή» και έλυσαν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους.

    Οι απογοητευτικές εμφανίσεις της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ, αποτέλεσαν την αιτία του «χωρισμού» και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, επετεύχθη συμφωνία. Ο Ισπανός τεχνικός δεν αξίωσε αποζημίωση και ζήτησε από τους διοικούντες μόνο τα οφειλόμενα και τα δεδουλευμένα, ένα ποσό κοντά στις 650.000 ευρώ τα οποία θα του καταβληθούν σε τρεις δόσεις.

    Αντικαταστάτης του Χιμένεθ, είναι ο Νίκος Κωστένογλου, η πρόσληψη του οποίου ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη.

    [07] Για πρώτη φορά ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα με κλωνοποίηση

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατόρθωσαν για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, κάνοντας χρήση μιας τεχνικής κλωνοποίησης, να δημιουργήσουν εξατομικευμένα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα, ένα επίτευγμα που θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε νέες θεραπείες διαφόρων ασθενειών, όπως το Πάρκινσον και ο διαβήτης. Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρειάζονται ακόμα νέες βελτιώσεις, μέχρι η τεχνική να έχει πρακτική αξία για τους ασθενείς.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντίτερ Έγκλι του Εργαστηρίου του Ιδρύματος Βλαστικών Κυττάρων της Νέας Υόρκης, που παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το «Science», πήραν γενετικό υλικό από δερματικά κύτταρα ενός ενηλίκου και το μετέφεραν σε ωάρια από νεαρές υγιείς και γόνιμες γυναίκες. Αυτό το ωάριο αναπρογραμματίστηκε και δημιούργησε ένα έμβρυο στο πρώιμο στάδιο της βλαστοκύστης (την πέμπτη ημέρα, όταν περιέχει έως 100 κύτταρα), από όλου ελήφθησαν τα βλαστοκύτταρα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να μετατραπούν σε άλλα είδη κυττάρων, όπως καρδιάς, νεύρων, οστών, ήπατος κ.α.

    Η τεχνική ονομάζεται «μεταφορά πυρήνα σωματικών κυττάρων» και είναι πολλά υποσχόμενη για την ιατρική, ενώ αποτελεί εξέλιξη της μεθόδου με την οποία κλωνοποιήθηκε από ενήλικο κύτταρο, το 1996, το πρώτο θηλαστικό, το διάσημο πρόβατο «Ντόλι». Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι χρησιμοποιεί κύτταρα του ίδιου του ασθενούς και έτσι θεωρείται πιθανότερο ότι τα νέα εξειδικευμένα κύτταρα που θα προκύψουν από τα βλαστικά, με στόχο να αντικαταστήσουν κάποια κατεστραμμένα (π.χ. της καρδιάς μετά από έμφραγμα ή αυτά που δεν παράγουν πια ινσουλίνη λόγω διαβήτη), δεν θα απορριφθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό.

    [08] Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητά η ΕΣΕΕ

    Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας επί ακόμη ένα έτος και επέκτασή της στην επαγγελματική στέγη ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Σ. Ξυνίδη.

    "Η νέα αναστολή, διευρυμένη ως προς την κάλυψή της θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να αναδιοργανώσουν την κάλυψη των αναγκών τους, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους", σημειώνεται στην επιστολή.

    [09] Βαρύς οπλισμός στα συντρίμμια υπόγειου διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

    Πιθανές διασυνδέσεις του 32χρονου νεκρού Κούρδου με ένοπλες κουρδικές οργανώσεις ερευνούν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, μετά την αποκάλυψη γιάφκας με βαρύ οπλισμό σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Τριανδρία της Θεσσαλονίκης, όπου εξερράγη τη νύχτα της Τρίτης χειροβομβίδα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού αλλοδαπού. Όπως έγινε γνωστό, το θύμα είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου τον Μάρτιο του 2010 στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ζούσε από τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου.

    Κατά τις έρευνες στα συντρίμμια του διαμερίσματος οι αστυνομικές αρχές βρήκαν βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά, που μπήκαν ήδη στο "μικροσκόπιο" των διωκτικών αρχών.

    [10] Υπό κατάληψη το Τμήμα Μισθοδοσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και το υπ. Υγείας

    Υπό κατάληψη έθεσαν το Τμήμα Μισθοδοσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επί της οδού Σίνα, υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις που θα υποστούν οι αποδοχές τους βάσει του νέου μισθολογίου.

    Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο περί του ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας, που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα υπάρξει αναπροσαρμογή του βασικού μισθού και κατάργηση του συνόλου των ειδικών επιδομάτων με αποτέλεσμα να επηρεαστούν σημαντικά οι αποδοχές κυρίως δύο κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων:

    Πρώτον, όσων λαμβάνουν υψηλά επιδόματα, μεταξύ αυτών και των υπαλλήλων των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και όσων ανήκουν στις κατηγορίες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

    Δεύτερον, των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, ανεξάρτητες αρχές και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου, οι αμοιβές των οποίων υπερβαίνουν τον αντίστοιχο μέσο όρο στο στενό δημόσιο τομέα.

    Στο μεταξύ,συνεχίζουν την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι σε αυτό, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

    Οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

    Εξαιτίας της κατάληψης στο υπουργείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, δεν θα καταβληθούν σήμερα τα ειδικά επιδόματα σε πολύτεκνες οικογένειες.

    Από τον ΟΓΑ επισημαίνεται ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η καταβολή τους πιθανόν να γίνει στις 14 Οκτωβρίου.

    [11] Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών της Ιρλανδίας

    Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, δίνοντας το σήμα ότι μέσα στις προσεχείς λίγες εβδομάδες θα επιτευχθεί μία συμφωνία. "Δεν περιμένω ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει", δήλωσε ο κ. Νούναν στο ιρλανδικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι "απομένουν μόνο εβδομάδες, αλλά έχει αναληφθεί δράση".

    Ο κ. Νούναν εκτίμησε ότι θα χρειασθούν πάνω από 100 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    [12] Έσοδα 650 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο από την έκτακτη εισφορά

    Οι έκτακτες εισφορές τονώνουν τα έσοδα του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, τον Σεπτέμβριο υπήρξε εισροή εσόδων 650 εκατ. ευρώ που οφείλεται στις έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα, τεκμήρια και ελεύθερους επαγγελματίες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για έσοδα που αφορούν την πρώτη δόση των έκτακτων εισφορών αν και πολλοί φορολογούμενοι προτίμησαν την καταβολή του ποσού εφάπαξ για να επωφεληθούν της έκπτωσης 5%

    Τα έσοδα των Δ.Ο.Υ εμφάνισαν αύξηση 22% φτάνοντας τα 3,34 δις ευρώ ενώ συνολικά τον Σεπτέμβριο τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 4,2 δις ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

    [13] Σήμερα λήγει η παράταση για καταβολή της α' δόσης έκτακτης εισφοράς

    Λήγει σήμερα η παράταση της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων), που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην πληρωμή της.

    Η παράταση έδινε την ευκαιρία σε όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν τη δόση της εισφοράς να το κάνουν έως τη λήξη των εργασιών σήμερα χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% το μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Έσοδα 650 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο από την έκτακτη εισφορά

    [14] Συγχωνεύσεις σε 22 ΔΟΥ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών

    Συγχωνεύσεις σε 22 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), προβλέπονται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.

    Πρόκειται για ΔΟΥ των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία και μεταφέρονται σε άλλες μεγαλύτερες της ίδιας περιοχής.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ. που καταργούνται μεταφέρονται στις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται. Το ίδιο ισχύει και με την αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης. Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, καθώς και για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και περιουσιακών στοιχείων αυτών.

    [15] Άρχισε έρευνα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο

    Ανέλαβε καθήκοντα στις Βρυξέλλες η ειδική ομάδα εργασίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), που θα διερευνήσει τις αναφορές του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτι για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων δολοφονηθέντων Σέρβων αιχμαλώτων, στη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κόσοβο.

    Ο Τζον Ουίλιαμσον, ο εισαγγελέας που ορίστηκε επικεφαλής της ειδικής ομάδας της Eulex, αναμένεται στις Βρυξέλλες μόλις ολοκληρώσει το έργο του ως ειδικός για τα εγκλήματα ερευνητής των εγκλημάτων πολέμου στην Καμπότζη.

    «Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εισαγγελείς, ερευνητές και προσωπικό στήριξης από διάφορες χώρες», ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

    Με δεδομένο ότι η έρευνα έχει διεθνείς διαστάσεις, η ειδική ομάδα εργασίας θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, πρόσθεσαν.

    [16] H "Μεγάλη Παρασκευή" του Ράλλη σε δημοπρασία με τιμή εκτίμησης 340.000-540.000 ευρώ

    Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Θεόδωρου Ράλλη (1852-1909) θα δημοπρατηθεί στο Greek Sale του οίκου Sotheby's της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2011 στο Λονδίνο, τα έργα του οποίου θα προσφερθούν, στο πλαίσιο της Δημοπρασίας "European Paintings".

    Πρόκειται για το έργο "Μεγάλη Παρασκευή", που φιλοτεχνήθηκε στο Παρίσι το 1885 και προέρχεται από ιδιωτική συλλογή στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί στο κοινό για περισσότερα από 50 χρόνια.

    Με τιμή εκτίμησης, που ανέρχεται στα 340.000-540.000 ευρώ, το έργο είχε εκτεθεί στο Παρισινό Σαλόνι τη χρονιά της δημιουργίας του και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια.

    Στο έργο αυτό, ο Ράλλης απεικονίζει ένα νεαρό κορίτσι ντυμένο με αγροτική ενδυμασία, το οποίο έχοντας αναλάβει την επίβλεψη της εκκλησίας τη Μεγάλη Παρασκευή, έχει αποκοιμηθεί στο πόστο του.

    Η σκηνή, όπως αναφέρει η αυθεντική πλακέτα από το Παρισινό Σαλόνι που βρίσκεται στην κορνίζα του, διαδραματίζεται στα Μέγαρα Αττικής και αποτελεί, όπως πολλές από τις εκκλησιαστικές σκηνές του Ράλλη, ένα φόρο τιμής στη ζωή της ελληνικής επαρχίας.

    [17] Το 38% του πληθυσμού της ΕΕ με ψυχικές ή νευρολογικές διαταραχές

    Το ετήσιο κόστος αντιμετώπισης των εγκεφαλικών δυσλειτουργιών στην Ευρώπη φτάνει τα 798 δισεκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική "ωρολογιακή βόμβα", καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Γηραιά Ήπειρο εμφανίζουν ψυχικές ασθένειες, τονίζουν επιστήμονες.

    Μελέτη του European Brain Council (EBC) δείχνει ότι διαταραχές όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η αϋπνία και η άνοια θα αυξάνονται αφού οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι διαταραχές αυτές να αποτελούν την "μεγαλύτερη οικονομική πρόκληση της ευρωπαϊκής δημόσιας υγείας".

    Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, 165 εκατομμύρια Ευρωπαίοι παρουσιάζουν κάθε χρόνο ψυχικές ή νευρολογικές διαταραχές, ποσοστό 38% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τα 798 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν σε 1.550 ευρώ ανά άτομο στην Ευρώπη, είναι υπερδιπλάσια από την εκτίμηση του είχε κάνει το EBC, το 2005.

    "Το αυξανόμενο φορτίο και συνεπώς το αυξανόμενο κόστος των εγκεφαλικών δυσλειτουργιών είναι μια ωρολογιακή βόμβα που απειλεί την ευρωπαϊκή οικονομία και την κοινωνία της ΕΕ στο σύνολό της", αναφέρουν οι επιστήμονες από την Βρετανία, την Γερμανία, την Ιταλία και τη Σουηδία.

    Οι ίδιοι ζητούν να αυξηθεί η χρηματοδότηση των ερευνών και των πόρων ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή.

    Ορισμένες μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες στην Ευρώπη, ειδικά η GlaxoSmithKline και η AstraZeneca , δεν επενδύουν πλέον στην έρευνα σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου και πως αυτή επηρεάζει την συμπεριφορά, μεταθέτοντας την ευθύνη της χρηματοδότησης των ερευνών στις κυβερνήσεις και στις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

    [18] Αποκλείστηκε ο Παγδατής στον Α' γύρο τουρνουά τένις στο Τόκιο

    Πρόωρο τέλος είχε η συμμετοχή του Μάρκου Παγδατή στο τουρνουά τένις στο Τόκιο.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής του τένις, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του διεθνούς τουρνουά γκραν σλαμ, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, καθώς ηττήθηκε, μετά από συναρπαστική μάχη, από τον Βρετανό, Αντι Μάρεϊ, με 2-1 σετ (7-6 (7/4), 2-6, 6-4).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 October 2011 - 8:29:48 UTC