Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν οι «αγανακτισμένοι» της Γουόλ Στριτ
  • [02] Τα...ανεβοκατεβάσματα της διάθεσής μας μέσω Twitter
  • [03] Μια γιορτή για τον εθελοντισμό στο Γκάζι
  • [04] Κ. Παπούλιας: «Να κατανεμηθούν δίκαια τα βάρη της κρίσης»
  • [05] Δολοφονία 83χρονου με κίνητρο τη ληστεία, στην Κερατέα
  • [06] Η συριακή αντιπολίτευση σχημάτισε Εθνικό Συμβούλιο

  • [01] Συνεχίζουν οι «αγανακτισμένοι» της Γουόλ Στριτ

    Δεκάδες διαδηλωτές κατά της «απληστίας της Γουόλ Στριτ» συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν απέκλεισαν τμήμα της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Μπρούκλιν και αποπειράθηκαν να κάνουν πορεία χωρίς άδεια σε τμήμα της, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

    Στην διάρκεια της διαδήλωσης υποστηρικτών του κινήματος Occupy Wall Street, οι κινητοποιήσεις του οποίου συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα, μια ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους, στο τμήμα της γέφυρας για τους πεζούς, και κινήθηκε σε λωρίδες για την κυκλοφορία οχημάτων προς το Μπρούκλιν, ανέφεραν οι διοργανωτές και η αστυνομία.

    Αστυνομικοί απέκλεισαν τους διαδηλωτές, μπήκαν στο πλήθος και άρχισαν να προβαίνουν σε συλλήψεις ενώ συγκεντρωμένοι φώναζαν «ντροπή! Ντροπή!».

    «Οι διαδηλωτές όφειλαν να μείνουν στην δίοδο για τους πεζούς. Ορισμένοι πήγαν στον δρόμο και τώρα. . . κάνουμε συλλήψεις στη γέφυρα του Μπρούκλιν», είπε εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD).

    Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές χάους στην διάσημη γέφυρα καθώς αστυνομικοί περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και άρχισαν να τους περνούν χειροπέδες. Δεκάδες διαδηλωτές κάθονταν με χειροπέδες στην γέφυρα. Κλήθηκαν τουλάχιστον τρία λεωφορεία για να τους απομακρύνουν.

    Τόσο ο πεζόδρομος στη γέφυρα όσο και οι λωρίδες των αυτοκινήτων αποκλείστηκαν, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος κοντά στο Δημαρχείο.

    Τα μέλη του κινήματος Occupy Wall Street διαμαρτύρονται για ζητήματα όπως είναι η ?διάσωση? των τραπεζών το 2008, οι κατασχέσεις κατοικιών, η υψηλή ανεργία και η απληστία των αγορών.

    [02] Τα...ανεβοκατεβάσματα της διάθεσής μας μέσω Twitter

    Τα πρωινά γενικώς και τα Σαββατοκύριακα ειδικότερα είναι οι πιο ωραίες στιγμές της εβδομάδας, όπως έρχονται να επιβεβαιώσουν ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ, που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter και, αναλύοντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο μηνύματα, παρακολούθησαν επί δύο χρόνια τη συλλογική μεταβολή των ψυχικών διαθέσεων 2,4 εκατ. ανθρώπων σε 84 χώρες. Το συμπέρασμά τους είναι ότι σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξυπνάνε γενικά με καλή διάθεση, αλλά σιγά-σιγά, όσο η μέρα προχωρά, όλο και «πέφτουν» ψυχολογικά, μετά το απόγευμα αρχίζουν να «ανεβαίνουν» σιγά-σιγά, ώσπου τα μεσάνυχτα (αν είναι ξύπνιοι) είναι πάλι μια χαρά!

    Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ερευνητών, η δουλειά και ο ύπνος παίζουν σημαντικό ρόλο στις συναισθηματικές εναλλαγές της ανθρωπότητας, από την χαρά στη λύπη και από τον ενθουσιασμό στο φόβο, το άγχος και την οργή. Οι επιστήμονες γνώριζαν εδώ και καιρό για αυτές τις ρυθμικές μεταβολές στην ψυχική διάθεση των ανθρώπων, όμως δεν είχαν έως τώρα τη δυνατότητα να συγκρίνουν μεγάλες και πολιτισμικά διαφοροποιημένες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα σε ωριαία βάση και σε βάθος χρόνου. Η λειτουργία των κοινωνικών δικτύων έχει πλέον καταστήσει εφικτή αυτού του είδους της μελέτη, που έγινε για πρώτη φορά σε τόσο μαζική κλίμακα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή κοινωνιολογίας Μάικλ Μέισι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», χρησιμοποίησαν το Twitter σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό γλωσσικής ανάλυσης που αξιολογεί το συναισθηματικό «φορτίο» των λέξεων (θετικές ή αρνητικές). Έτσι, ανακάλυψαν ότι τα μηνύματα (tweets) αποκαλύπτουν δύο χρονικά σημεία «θετικής» κορύφωσης μέσα στην μέρα: σχετικά νωρίς το πρωί και κοντά στα μεσάνυχτα. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό συμβαίνει, επειδή η διάθεση των ανθρώπων κατά βάση επηρεάζεται από τη δουλειά τους. Πριν πάνε στην εργασία τους και ξανά αργά το βράδυ, όταν την έχουν πια ξεχάσει, οι άνθρωποι είναι «ανεβασμένοι», ενώ ενδιάμεσα, λιγότερο ή περισσότερο, τους χαλάει το κέφι.

    Επίσης, αναλογικά περισσότερα μηνύματα εμφανίζονται τα Σαββατοκύριακα, μόνο που αυτή τη φορά, τα δύο αυτά πρωινά, οι στιγμές θετικής κορύφωσης είναι κατά μέσο όρο δύο ώρες πιο αργά (λίγο μετά τις 9 το πρωί), προφανώς επειδή οι άνθρωποι αυτές τις μέρες ξυπνάνε πιο αργά. Όμως το ρυθμικό μοτίβο της εναλλαγής των συναισθημάτων τα Σαββατοκύριακα (όταν οι άνθρωποι δεν εργάζονται), είναι παρόμοιο με αυτό κατά τις καθημερινές, δηλαδή και στις αργίες οι άνθρωποι ξυπνάνε με καλύτερη διάθεση, αυτή χαλάει σταδιακά και ξαναφτιάχνει μετά το απόγευμα. Έτσι, οι ερευνητές δεν αποκλείουν για αυτά τα «σκαμπανεβάσματα», εκτός από την εργασία, να υπάρχει και μια βιολογική εξήγηση, που έχει να κάνει με το 24ωρο βιολογικό «ρολόι» του ανθρώπου (το οποίο καθορίζει τον λεγόμενο κιρκαδιανό ρυθμό, που είναι όμοιος σε όλους τους πολιτισμούς), καθώς και τον κύκλο του ύπνου (που φαίνεται γενικά να «καθαρίζει» τα αρνητικά συναισθήματα).

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 7% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι κυρίως νυχτερινοί τύποι, γιατί νιώθουν καλύτερα από κάθε άλλη στιγμή της μέρας γύρω στα μεσάνυχτά, ενώ το 16% είναι κατ? εξοχήν πρωινοί τύποι, γιατί βρίσκονται κατ? εξοχήν «στα πάνω τους» με το ξημέρωμα! Πάντως για το μέσο χρήστη, η πρώτη θετική συναισθηματική κορύφωση συμβαίνει μεταξύ 6 και 9 το πρωί, το συναισθηματικό ναδίρ λαμβάνει χώρα μεταξύ 3 και 4 το απόγευμα, ενώ μετά το βραδινό δείπνο η διάθεση συνεχώς ανεβαίνει.

    [03] Μια γιορτή για τον εθελοντισμό στο Γκάζι

    Παιδιά, ζώα, άνθρωποι που μοιράζουν χαμόγελα και προσφέρουν έργο χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα, πλημμύρισαν τους χώρους της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, συμμετέχοντας στο «Wonder Festival», τη γιορτή για τον εθελοντισμό.

    Με το μήνυμα «Όλος ο κόσμος μία αγκαλιά», 50 εθελοντικοί οργανισμοί, με τους εκατοντάδες εθελοντές τους, συναντήθηκαν στην «Τεχνόπολις», για να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και για να κάνουν γνωστό το έργο τους σε όλους εκείνους, που θα επισκεφθούν το φεστιβάλ.

    Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εμμανουέλα Θεοδωράκη, που συμμετέχει στη διοργάνωση του «Wonder Festival», οι στόχοι της διοργάνωσης είναι:

    - Να γνωριστούν οι εθελοντικές ομάδες, να έρθουν σε επαφή, να ανταλλάξουν ιδέες, προβληματισμούς, να παρακινηθούν, να ενδυναμωθούν.

    - Να γνωριστούν οι εθελοντές μεταξύ τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να αλληλεπιδράσουν, να συνεργαστούν.

    - Να γνωρίσουν οι επισκέπτες τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς, να εμπνευστούν από τους ανθρώπους και τις δράσεις, να κινητοποιηθούν και να δράσουν.

    Ομάδες, που καλύπτουν όλο το φάσμα του εθελοντισμού, από τις 11 το πρωί έως τα μεσάνυχτα απόψε, παρουσιάζουν και ενημερώνουν τους επισκέπτες για το έργο τους με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσουν για το μεγάλο ζήτημα της κοινωνικής προσφοράς.

    Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να δουν και να συμμετάσχουν σε διάφορα δρώμενα, όπως θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, παρακολούθηση βίντεο και επιδείξεις διάσωσης ζώων, ενώ η μέρα θα κλείσει με συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν συγκροτήματα, καλύπτοντας διαφορετικά είδη μουσικής.

    [04] Κ. Παπούλιας: «Να κατανεμηθούν δίκαια τα βάρη της κρίσης»

    Να κατανείμουν δίκαια τα βάρη της κρίσης, που βιώνει η χώρα, στον ελληνικό λαό, κάλεσε τους κυβερνώντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων του νομού Ιωαννίνων, όπου βρέθηκε σήμερα.

    Η δήλωση του κ. Παπούλια έχει ως εξής:

    «Αυτή η χιτλερική βαρβαρότητα και η εγκληματικότητα άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη στην Ευρωπαϊκή ιστορία και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

    Η Ελλάδα έδωσε πολλούς νεκρούς και πολλά ερείπια στον αγώνα για να απαλλαγούμε από το χιτλερικό άγος, για να απαλλαγεί η Ευρώπη από το χιτλερικό άγος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι εταίροι μας στην Ευρώπη.

    Σήμερα, ο ελληνικός λαός αγωνίζεται, δίνει μία άλλη μάχη, πολύ σκληρή για την επιβίωσή του. Σ΄αυτή τη μάχη οι κυβερνώντες πρέπει να δείξουν μεγάλη κατανόηση, πρέπει δικαίως να κατανείμουν τα βάρη. Τα βάρη δεν μπορεί να πέσουν στους ασθενέστερους. Χρειάζεται αυτή τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί για να την κερδίσουμε, και είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε».

    [05] Δολοφονία 83χρονου με κίνητρο τη ληστεία, στην Κερατέα

    Δολοφονημένος βρέθηκε 83χρονος, μέσα στο σπίτι του, στην οδό Βερανζέρου, στην Κερατέα.

    Το πτώμα βρήκε η Αλβανή οικιακή βοηθός, η οποία πήγε για να καθαρίσει το σπίτι. Όπως περιέγραψε η ίδια, η πόρτα ήταν ανοιχτή και το σπίτι αναστατωμένο, ενώ ο ηλικιωμένος ήταν πεσμένος στο πάτωμα με τραύμα στο κεφάλι.

    Από την πρώτη εξέταση, σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται ότι το τραύμα προκλήθηκε από σφαίρα πυροβόλου όπλου, αλλά αναμένεται και η ιατροδικαστική έκθεση.

    Οι αστυνομικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [06] Η συριακή αντιπολίτευση σχημάτισε Εθνικό Συμβούλιο

    Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχημάτισε ένα Εθνικό Συμβούλιο (CNS) που αποτελείται από όλα τα πολιτικά ρεύματα που αντιτάσσονται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση που διαβάστηκε στην Κωνσταντινούπολη από τα μέλη αυτού του Συμβουλίου.

    "Το συριακό Συμβούλιο είναι ανοικτό στη συμμετοχή όλων των Σύρων. Είναι ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο που αντιπροσωπεύει την κυριαρχία του συριακού λαού στον αγώνα του για την ελευθερία", δήλωσε ο Μπουρχάν Γαλιούν ένας πανεπιστημιακός που εδρεύει στο Παρίσι, ο οποίος διάβασε το ιδρυτικό μανιφέστο του Συμβουλίου ενώπιον των δημοσιογράφων και χαρακτήρισε την ανακοίνωση αυτή "ιστορική".

    "Το Συμβούλιο απορρίπτει οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση που υπονομεύει την κυριαρχία του συριακού λαού", πρόσθεσε επίσης ο κ. Γαλιούν. Το Συμβούλιο αυτό περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές τάσεις, συγκεντρώνοντας κυρίως τις τοπικές Επιτροπές συντονισμού (LCC) που κάλυψαν τις διαδηλώσεις στην περιοχή, τους Φιλελεύθερους, την Μουσουλμανική Αδελφότητα που έχει απαγορευτεί εδώ και πολύ καιρό τη Συρία, καθώς και τους Κούρδους και τους Ασσύριους.

    Από το Σάββατο, ο μεγαλύτερος και ο πιο αντιπροσωπευτικός Συνασπισμός της αντιπολίτευσης έκανε διαπραγματεύσεις κεκλεισμένων των θυρών στην Κωνσταντινούπολη για να επιτύχει την ανασύνταξη των αντιφρονούντων, όπως ο κ. Γαλιούν, ενώ η βία αυξάνεται σε όλη τη χώρα .

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Δαμασκό, η αύξηση της δύναμης του CNS, προκύπτει από μια συμφωνία μεταξύ Αμερικανών, Τούρκων και Αδελφών Μουσουλμάνων, που θα επιτρέψει να ενωθούν οι τρεις κύριες τάσεις της αντιπολίτευσης: «εθνικιστές», «φιλελεύθεροι» και «ισλαμιστές» .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 October 2011 - 14:29:38 UTC