Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας
  • [02] Αήττητος ο ΠΑΟΚ, νέα ήττα της ΑΕΚ στην Ευρώπη
  • [03] Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς
  • [04] Επαφές πρωθυπουργού στη Σύνοδο ΕΕ και Αν. Συνεργασίας

  • [01] Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας

    «Ικανοποιημένη» δήλωσε η ελληνική πλευρά μετά την πρώτη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του οικονομικού επιτελείου, με τους επικεφαλής της τρόικας - η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα -, επισημαίνοντας ότι το κλίμα της συζήτησης ήταν "θετικό και δημιουργικό". Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, σημαντικό ρόλο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, διαδραμάτισαν τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση, και οι θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας.

    Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη αυτή συνάντηση, έγινε η επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν έως ότου ολοκληρωθεί η 5η αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα σειρά συναντήσεων του κ. Βενιζέλου και άλλων μελών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Στο "τραπέζι" των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών, τίθενται, κυρίως, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, η εργασιακή εφεδρεία, η απελευθέρωση των "κλειστών επαγγελμάτων", η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και το νέο φορολογικό σύστημα και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    [02] Αήττητος ο ΠΑΟΚ, νέα ήττα της ΑΕΚ στην Ευρώπη

    Ισόπαλος 2-2 αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ στο Καζάν, απέναντι στην τοπική Ρούμπιν, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας για τον 1ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αποτέλεσμα που τον διατηρεί αήττητο στις εφετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Ο «Δικέφαλος» άνοιξε στο σκορ στο 23? με τον Αθανασιάδη. Οι Ρώσοι πήραν τα ηνία στο ματς με τους Νάτσο (52?), Ντιαντιούν (66?) και ο Φωτάκης στο 81? διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στην τρίτη αγωνιστική της φάσης (20/10) οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχτούν τη Σάμροκ Ρόβερς.

    Χωρίς βαθμό έμεινε η ΑΕΚ στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας. Αν και βρέθηκε να προηγείται στο 50ο λεπτό με τέρμα του Χοσέ Χάρλος (με τη βοήθεια και του Στάνφεστ), δεν μπόρεσε να κατακτήσει τους βαθμούς της νίκης, αφού μέσα σε πέντε λεπτά η Στουρμ Γκρατς ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ παίρνοντας τη νίκη με 2-1. Τα τέρματα των αυστριακών πέτυχαν οι Μπεργκστάλερ (87`) και Χάας (92`), ενώ πριν την ανατροπή και συγκεκριμένα στο 53`, η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [03] Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς

    «Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες». Αυτό αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και της Τουρκίας Τ. Ερντογάν.

    Ο Αρίντς αναφέρει ότι έχει διαβάσει «προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλίου Μόσιαλου και σημειώνει: «Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

    «Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις» λέει ο Αρίντς και τονίζει: «Βλέπω ότι ορισμένες εκφράσεις μου από τη συνέντευξη που έδωσα, έχουν προκαλέσει δυστυχώς, παρερμηνείες. Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες».

    [04] Επαφές πρωθυπουργού στη Σύνοδο ΕΕ και Αν. Συνεργασίας

    Υπέρ της προώθησης της "Ανατολικής Συνεργασίας" με την ΕΕ μέσω ενός συγκεκριμένου πλαισίου αξιών και κανόνων τάχθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας που έλαβε χώρα στη Βαρσοβία.

    Στο περιθώριο του δείπνου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο του Ην. Βασιλείου καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

    Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας καθώς και με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

    Τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ.

    Αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ενώ πριν την αναχώρησή του από την Βαρσοβία θα συναντηθεί στην πολωνική πρωτεύουσα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμπαν Βαν Ρομπάι και την πρωθυπουργό της Σλοβακίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 September 2011 - 22:29:35 UTC