Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας
  • [02] Δημοψηφίσματα για την ΕΕ ζητούν Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες
  • [03] Παραπολιτική νουβέλα τα σενάρια για το χρέος, τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" και "Δεν Πληρώνω" στο Σύνταγμα
  • [05] Τρίτος ο Παναθηναϊκός στο τουρνουά μπάσκετ "Αλεξάντερ Γκομέλσκι"

  • [01] Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας

    Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι οι γυναίκες θα έχουν εφεξής το δικαίωμα να μετέχουν στο Συμβούλιο Σούρα ως πλήρη μέλη και να λαμβάνουν μέρος σε μελλοντικές δημοτικές εκλογές, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα καίρια αιτήματα των ακτιβιστών. «Επειδή αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία σε όλους τους ρόλους που συνάδουν με την σαρία, αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση με τους ανώτατους ουλεμάδες και άλλους ... να περιλαμβάνουμε γυναίκες στο Συμβούλιο Σούρα ως μέλη, αρχής γενομένης από την επόμενη θητεία», είπε ο βασιλιάς Αμπντάλα σε ομιλία του προς τα μέλη του Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι «οι γυναίκες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και ακόμα θα έχουν το δικαίωμα ψήφου». Οι ακτιβιστές στη Σαουδική Αραβία ζητούν εδώ και καιρό να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, που απαγορεύεται να ταξιδεύουν, να εργάζονται ή να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την άδεια ενός άνδρα συγγενή, ενώ δεν επιτρέπεται και να οδηγούν. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν μετά τις δημοτικές εκλογές την προσεχή Πέμπτη, στις οποίες απαγορεύεται να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα οι γυναίκες.

    [02] Δημοψηφίσματα για την ΕΕ ζητούν Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες

    Οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία συγκροτούν ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αν γίνονταν 'πρόωρα' βουλευτικές εκλογές, ζήτησαν σήμερα οι πολίτες της ΕΕ να εμπλακούν ενεργητικότερα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, μέσω δημοψηφισμάτων. Μάλιστα ο ηγέτης των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίντ ζήτησε, πρόσφατα, οι Ευρωπαίοι πολίτες να κληθούν να ψηφίζουν και για την επιλογή των κορυφαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες. «Εάν κάτι τέτοιο γίνει, τότε έχει ξεκινήσει η πραγματική συζήτηση για την ΕΕ", υπογράμμισε ο Κον Μπεντίντ σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα στην εφημερίδα Tagesspiegel, στο αυριανό φύλλο της. Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δηλώνει, σήμερα, στην Bild am Sonntag ότι «για τα βασικά ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής, στο μέλλον οι πολίτες, και στη Γερμανία, πρέπει να ερωτώνται άμεσα». Ο Τσεμ 'Εζντεμιρ των Πρασίνων δήλωσε απ την πλευρά του στην εφημερίδα Tagesspiegel, στο φύλλο της Δευτέρας, ότι «χαιρόμαστε, που οι Σοσιαλδημοκράτες συμφωνούν, να δοθεί στους πολίτες μεγαλύτερος άμεσος ρόλος, για τις υποθέσεις της ΕΕ». Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι κυβέρνησαν τη Γερμανία από το 1998 έως το 2002. Σήμερα, έχουν σχηματίσει την κυβέρνηση σε τοπικά. Την ερχόμενη Πέμπτη, στο γερμανικό κοινοβούλιο γίνεται η κρίσιμη ψηφοφορία για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του μηχανισμού σταθερότητας στην ευρωζώνη, του EFSF.

    [03] Παραπολιτική νουβέλα τα σενάρια για το χρέος, τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος

    Κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τα σενάρια που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους και τα οποία βασίζονται σε σχετικές φημολογίες. Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «προφανώς οι συντάκτες τους δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρά και επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τη χώρα». Σε δήλωση του από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται, την οποία διένειμε το γραφείο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «παρά την κατηγορηματική μου δήλωση της Παρασκευής, σε σχέση με διάφορα σενάρια για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους, παρά το ότι βασική θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι αυτή τη θέση παρουσιάζω σε όλες μου τις συναντήσεις και ομιλίες στην Ουάσιγκτον, στα κυριακάτικα ελληνικά φύλλα επαναλαμβάνονται τα σενάρια και μάλιστα ως προερχόμενα από την ελληνική Κυβέρνηση και όχι ως φήμες που προέρχονται από άλλες πηγές και αναπαράγονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσθέτει ότι «υπάρχουν δημοσιεύματα που μετατρέπουν αυτές τις φήμες σε κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα» και καταλήγει: «Επαναλαμβάνω, συνεπώς, τις προηγούμενες δηλώσεις μου της Παρασκευής 23.09 και του Σαββάτου 24.09.2011 που αποτυπώνουν, με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια, τις ελληνικές θέσεις».

    [04] Συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" και "Δεν Πληρώνω" στο Σύνταγμα

    Μικρής έκτασης επεισόδια το απόγευμα, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση από τις 6 το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι» και από τις 7 το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Σύμφωνα με την αστυνομία οι συγκεντρωθέντες γύρω στις 7.30 επιχείρησαν να αποκλείσουν τη λεωφόρο Αμαλίας αλλά τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας στη συνέχεια και χρήση χημικών. Λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στο πλακόστρωτο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ περίπου χίλια άτομα βρίσκονται ακόμα συγκεντρωμένα στην πλατεία Συντάγματος. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας διακόπηκε για τυχόν νέα επεισόδια.

    [05] Τρίτος ο Παναθηναϊκός στο τουρνουά μπάσκετ "Αλεξάντερ Γκομέλσκι"

    Με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ του Άλεξ Μάριτς, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 80-66 της Ζαλγκίρις Κάουνας, στο «μικρό τελικό» του τουρνουά της Μόσχας «Αλεξάντερ Γκομέλσκι». Μία ακόμη φορά ο Ντέιβιντ Λόγκαν έδειξε να έχει προσαρμοστεί άμεσα στη φιλοσοφία της νέας ομάδας του. Ο Αμερικανός σημείωσε 13 πόντους για τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλός και ο Πατ Καλάθης με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. Τα δεκάλεπτα: 16-17, 41-29, 63-43, 80-66
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 September 2011 - 18:29:43 UTC