Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μόνιμη λύση για την Ελλάδα και γρήγορα, ζητά ο Β. Σόιμπλε

  • [01] Μόνιμη λύση για την Ελλάδα και γρήγορα, ζητά ο Β. Σόιμπλε

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες ότι δεν θα απέκλειε την πιθανότητα να αρχίσει να λειτουργεί νωρίτερα από ό,τι είχε συμφωνηθεί ο μόνιμος μηχανισμός ?διάσωσης? οικονομιών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους στην ευρωζώνη, εάν είναι εφικτό.

    Ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), με κεφάλαιο 500 δισ. ευρώ, προβλεπόταν να εγκαθιδρυθεί το 2013, αντικαθιστώντας το σημερινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

    «Εάν ο ΕΜΣ μπορέσει να λειτουργήσει νωρίτερα, δεν θα αντιτασσόμασταν σε αυτό», είπε ο Σόιμπλε στο περιθώριο των ετήσιων συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. «Εάν είναι εφικτό, τότε. . . ναι».

    Ο Σόιμπλε εξάλλου τάχθηκε υπέρ μιας μόνιμης και πειστικής λύσης για την Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε μια λύση που είναι μόνιμη και μακροπρόθεσμη για να επιλύσουμε το ελληνικό πρόβλημα», δήλωσε.

    Ο Σόιμπλε και ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, απέρριψαν εκ νέου χθες τις εκκλήσεις να ενισχυθεί το ΕΤΧΣ. Υπάρχουν άλλες λύσεις, είπε ο Σόιμπλε, ενώ ο Βάιντμαν υποστήριξε πως η ενδεχόμενη μόχλευση του ΕΤΧΣ θα παραβίαζε το κοινοτικό δίκαιο και ότι παρά τις καλές προθέσεις όσων κάνουν αυτή την πρόταση, οι ΗΠΑ το 2008 βρίσκονταν σε μια κατάσταση τελείως διαφορετική από τη σημερινή στην ευρωζώνη.

    Εξάλλου, σε ομιλία του χθες ενώπιον ανώτατων τραπεζικών στελεχών, ο Σόιμπλε υπεραμύνθηκε της συμμετοχής των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.

    «Εάν δεν επιτυγχανόταν μια σημαντική συμμετοχή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η νομιμότητα των δυτικών καπιταλιστικών συστημάτων μας θα δεχόταν πλήγμα και μαζί της και εκείνη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», είπε ο Σόιμπλε στο τραπεζικό λόμπι IIF.

    Επιπλέον, «ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις θα κατανείμουν το βάρος του χρέους ανάμεσα στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους πολίτες θα κρίνει τη σταθερότητα των χρηματαγορών και τη νομιμότητα των δυτικών δημοκρατιών, σε ό,τι αφορά τους πολίτες τους, τα χρόνια που θα έλθουν», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

    «Δεν αρνούμαι τους πιθανούς κινδύνους της στρατηγικής μας για να επιλύσουμε τα προβλήματα της ευρωζώνης. Όμως οι κίνδυνοι αυτοί είναι πολύ λιγότεροι σοβαροί από τους εγγενείς κινδύνους οποιουδήποτε εναλλακτικού σεναρίου», ανέφερε.

    «Χάρη σε αυτή τη στρατηγική, αποτρέπουμε (το ενδεχόμενο) η κρίση του χρέους σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες να καταστεί μια κρίση που θα απειλεί ολόκληρη την ευρωζώνη, και μαζί της το ευρώ και την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ως τέτοια», υποστήριξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 September 2011 - 14:29:39 UTC