Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική μείωση στρατιωτικής συμμετοχής Ελλάδας σε επιχειρήσεις EE- NATO
  • [02] Αυτοπυρπολήθηκε 13χρονη στα Καμίνια
  • [03] Επέστρεψαν οι Γκέκας και Χιώτης στην Εθνική ποδοσφαίρου
  • [04] Διαψεύδει εργασιακή εφεδρεία στα νοσοκομεία ο υπ. Υγείας
  • [05] Κατ΄ αρχήν συμφωνία για 35ωρο με μείωση αποδοχών κατά 11% στον ΟΤΕ
  • [06] Σημαντικές απώλειες 2,61% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο

  • [01] Σημαντική μείωση στρατιωτικής συμμετοχής Ελλάδας σε επιχειρήσεις EE- NATO

    Τη σημαντική μείωση της στρατιωτικής συμμετοχής της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

    Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι "το υπουργείο προετοιμάζεται σε σημαντική μείωση της εθνικής συμμετοχής στις διεθνείς αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Σομαλία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα αλλά και επειδή στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο έχει αρχίσει η φάση που οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις αναλαμβάνουν σταδιακά τα ηνία".

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε, ωστόσο, σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει ολοσχερώς και θα συνεχίσει να έχει παρουσία όσο θα υφίστανται οι διεθνείς αποστολές.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας, που είχε στόχο να προετοιμαστεί η τακτική Σύνοδος του Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων στις επιχειρήσεις στη Λιβύη και εκφράστηκε προβληματισμός για την επίτευξη των στόχων της πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, που θέτει η Συνθήκη της Λισσαβόνας, με την ανάγκη μείωσης των εξοπλισμών, λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

    Ως κεντρική κατεύθυνση οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας προωθούν τη σημαντική περικοπή στρατιωτικών δαπανών, καθώς και την αναστολή εξοπλιστικών προγραμμάτων σ΄ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αναπτύσσοντας, παράλληλα, κοινά προγράμματα εκπαίδευσης, εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων στις χώρες της Ε.Ε., ακόμη και τον επιμερισμό του κόστους με συνέργειες και κοινή ανάπτυξη της τεχνολογίας και της έρευνας.

    [02] Αυτοπυρπολήθηκε 13χρονη στα Καμίνια

    Διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων, νοσηλεύεται ένα 13χρονο κορίτσι αλβανικής καταγωγής, το οποίο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αυτοπυρπολήθηκε. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα Καμίνια, ενώ, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα.

    Η 13χρονη διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων.

    [03] Επέστρεψαν οι Γκέκας και Χιώτης στην Εθνική ποδοσφαίρου

    Ο Φάνης Γκέκας επιστρέφει στην εθνική ομάδα ύστερα από απουσία περίπου ενός έτους, μετά την οικειοθελή αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτό ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των αναμετρήσεων με την Κροατία και τη Γεωργία για την προκριματική φάση του EURO 2012. Στη διάρκειά της ο κ. Σάντος ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, προς τους οποίους απηύθυνε κλήση για την προεπιλογή. Όπως έγινε γνωστό, ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σάντος και τον Τάκη Φύσσα, ζητώντας συγγνώμη και δηλώνοντας ότι κατάλαβε το λάθος του.

    Να σημειωθεί επίσης ότι στην εθνική κλήθηκε ύστερα από 7 χρόνια και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, Διονύσης Χιώτης, αφού ο Σηφάκης θα μείνει εκτός δράσης για αρκετά μεγάλο διάστημα. Εκτός των προαναφερόμενων, οι υπόλοιποι «μετανάστες» που κλήθηκαν είναι οι Τζόρβας, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος (τιμωρημένος, δεν παίζει εναντίον της Κροατίας), Πέτσος, Τζιόλης, Κονέ, Πλιάτσικας και Σαμαράς.

    Με γραπτή δήλωση ο Γκέκας παραδέχθηκε το λάθος του, χαρακτηρίζοντάς το «ανθρώπινο», ενώ εστίασε στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει πλέον στις τάξεις της εθνικής. Η δήλωση του Γκέκα: «Πριν από έναν χρόνο περίπου ανακοίνωσα ότι αποχωρώ από την εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και είναι γενναίο να τα αναγνωρίζεις. Ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσω το δικό μου και να ζητήσω συγγνώμη πριν απ΄ όλους από τον προπονητή μου και την Ομοσπονδία, μα πάνω απ΄ όλους από τους συμπαίκτες μου. Σήμερα θέλω να απευθυνθώ ειδικά σε αυτούς και να τους πω με ειλικρίνεια ότι δεν έχουν καταφέρει απλώς να φτιάξουν μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Κυρίως έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια οικογένεια. Εγώ, λοιπόν, επιθυμώ να επιστρέψω σε αυτή την οικογένεια, αφήνοντας πίσω τα λάθη που έκανα. Έχω υπηρετήσει την εθνική ομάδα με όλες τις δυνάμεις μου και το ίδιο σκοπεύω να κάνω σε περίπτωση που κριθώ αναγκαίος από τον προπονητή μου στο αμέσως προσεχές ή στο απώτερο μέλλον».

    [04] Διαψεύδει εργασιακή εφεδρεία στα νοσοκομεία ο υπ. Υγείας

    Διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία.

    «Κάποιοι», είπε ο υπουργός, «για πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκουν ευκαιρία να διακινήσουν φήμες για εργασιακή εφεδρεία. Αυτό, είναι απολύτως ψευδές, καθώς αυτό το μέτρο δεν αφορά τα νοσοκομεία».

    Σε επιστολή του, εξάλλου, ο γγ του υπουργείου Υγείας, Ν. Πολύζος, κάνει σαφές:

    «Εκ μέρους του Υπουργού, του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα ΥΥΚΑ διαβεβαιώνεται πως όσα διακινούνται για τα περί εργασιακής εφεδρείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις (7) ΔΥΠε και στους εποπτευόμενους από αυτές φορείς τους, είναι ανυπόστατα».

    [05] Κατ΄ αρχήν συμφωνία για 35ωρο με μείωση αποδοχών κατά 11% στον ΟΤΕ

    Οι πολύμηνες διαβουλεύσεις της διαπραγματευτικής ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του οργανισμού τηλεπικοινωνιακών, κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία, για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας, η οποία θα κατατεθεί για έγκριση στα όργανα της διοίκησης του ΟΤΕ.

    Η συμφωνία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ, έχει μοναδικό αποκλειστικό και σαφή περιεχόμενο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

    Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση τα βασικά σημεία είναι η μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% δηλαδή από 40 ώρες στις 35, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 11% μεσοσταθμικά την 3ετία, χωρίς πάγωμα ή κατάργηση των ωριμάνσεων (μισθολογικά κλιμάκια, χρονοεπίδομα) και επαναφορά του ισχύοντος σήμερα μισθολογίου και των ωρών εργασίας την 1/1/2015.

    Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η εταιρία δεσμεύθηκε για μη προσφυγή σε εκ περιτροπής εργασία και για μη καταγγελία συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους για όσο διάστημα θα ισχύει η μείωση ωρών εργασίας και αποδοχών. Επίσης, συμφωνήθηκε ότι όσο διάστημα διαρκεί η συμφωνία δεν θα γίνει καμία μείωση μισθών από εξωγενή αίτια δεν θα υπάρξει.

    [06] Σημαντικές απώλειες 2,61% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο

    Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία υποχωρεί προς τα επίπεδα των 800 μονάδων.

    Παρά την μικρή ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών ,το Χ.Α κινείται έντονα πτωτικά, καθώς εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, στον απόηχο της υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών, κατά δύο βαθμίδες, από τον οίκο Moody\'s.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 υποχωρεί στις 807,57 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2, 61%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20,84 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,13% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 2,14%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 September 2011 - 12:29:36 UTC