Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα
  • [02] Συνεχίζεται το κυνηγητό για τον εντοπισμό του Καντάφι
  • [03] Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα ταξί
  • [04] Πολιτιστικά δρώμενα σε πάρκα και δρόμους της Αθήνας
  • [05] Για "επικοινωνιακά τεχνάσματα" κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ
  • [06] Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση για δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη
  • [07] Μακελειό στις ΗΠΑ από επιθέσεις ενόπλων
  • [08] Πολύνεκρη έκρηξη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας

  • [01] Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

    Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση - επιπλέον του παράβολου - όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στην ρύθμιση, σύμφωνα με τροποποίηση που αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ στη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα. Σύμφωνα με αυτή, μετατίθεται στους τρεις μήνες από την ψήφιση του νόμου - αντί των οκτώ μηνών - η καταβολή της πρώτης δόσης για την «τακτοποίηση» του αυθαίρετου.

    Επίσης, με βάση άλλη τροποποίηση αυξάνουν οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30. Εξάλλου, καταργείται η διάταξη που προβλέπει τον αριθμό των δόσεων και παραπέμπει τον καθορισμό τους σε υπουργική απόφαση.

    Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μειωθούν περαιτέρω τα πρόστιμα για την «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων που κτίστηκαν πριν του 1983 με τον συντελεστή να διαμορφώνεται από 0.2 σε 0.15.

    [02] Συνεχίζεται το κυνηγητό για τον εντοπισμό του Καντάφι

    Ο Μουάμαρ Καντάφι έχει πιθανόν εγκαταλείψει την πόλη Μπάνι Ουαλίντ στην έρημο της Λιβύης και κατευθύνεται νότια, με τη βοήθεια πιστών του φυλών, στο Τσαντ ή στο Νίγηρα, ανακοίνωσε στρατιωτικός αξιωματούχος της νέας λιβυκής ηγεσίας.

    Ο Χισάμ Μπουχαγκιάρ, ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Καντάφι, δήλωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες πριν τρεις ημέρες βρισκόταν στο χωριό Γουάτ, 950 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης και 300 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων του Νίγηρα.

    Χθες Τρίτη, οι αρχές του Νίγηρα ανακοίνωσαν πως φάλαγγα με περισσότερα από 200 οχήματα που πέρασε τα σύνορα της χώρας δεν μετέφερε τον Καντάφι.

    Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι στην αυτοκινητοπομπή βρίσκονταν ανώτατα στελέχη του λιβυκού καθεστώτος, αλλά όχι ο ίδιος ο Καντάφι.

    \"Πιστεύω πως έφυγε από το Μπάνι Ουαλίντ. Τα τελευταία ίχνη του ήταν στην περιοχή Γουάτ. Πολλές πηγές μας επιβεβαιώνουν ότι προσπαθούσε να φτάσει νότια, προς το Τσαντ ή τον Νίγηρα\", τόνισε ο Μπουχαγκιάρ και πρόσθεσε πως πιστεύεται ότι ο Καντάφι ταξιδεύει συνοδεία δέκα αυτοκινήτων και μένει σε σκηνή.

    Ο Μπουχαγκιάρ είπε ότι η νέα ηγεσία της Λιβύης δεν έχει επιρροή στις φυλές στις νότιες περιοχές της χώρας, αλλά οι ηγέτες της έχουν επαφές με ορισμένα μέλη των συγκεκριμένων φυλών--Οουλάντ Σουλεϊμάν, Αχνταϊράτ και Τουαρέγκ.

    Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών δεν μπορούν να κινηθούν νότια και να καταδιώξουν τον Καντάφι, χωρίς την έγκριση των φυλών.

    [03] Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα ταξί

    Η επαναφορά της άδειας των ταξί στην αποκλειστικότητα του κράτους, η κυκλοφορία ειδικών ταξί έως 9 θέσεων και μοτοσικλετών-ταξί, το "τσουχτερό", τελικά, παράβολο για την απόκτηση νέας άδειας και η μείωση του κομίστρου κατά 10-20%, είναι οι βασικοί άξονες που διέπουν το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, το οποίο παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση και εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

    Με το σχέδιο νόμου ορίζεται ότι:

    - Η Άδεια Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) ταξί επανακτά το δημόσιο χαρακτήρα της, παραχωρείται αποκλειστικά από το κράτος με παράβολο 15-40.000 ευρώ για αυτοκίνητα και 5-10.000 ευρώ για μοτοσικλέτες (το ύψος του παραβόλου θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης). Επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται για την απόκτηση πέραν του ενός οχήματος.

    - Η άδεια ανανεώνεται κάθε 3 χρόνια και είναι αμεταβίβαστη για να "χτυπηθεί" η φοροδιαφυγή και η μαύρη αγορά αδειών με δημοσιονομικό όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα.

    - Ανοίγει η αγορά της Ειδικής Μίσθωσης με οχήματα έως 9 θέσεων με κράτηση μέσω τηλεφώνου, ή Internet, χωρίς περιορισμό έδρας οχήματος και απαγόρευση επιβίβασης πελάτη από το δρόμο ή τις πιάτσες αλλά με ελεύθερη διαπραγμάτευση κομίστρου.

    - Στα Ειδικής Μίσθωσης Οχήματα προβλέπεται και η λειτουργία Μοτοσικλετών Δημοσίας Χρήσης.

    - Τα νέα αυτοκίνητα ταξί και τα οχήματα Ειδικής Μίσθωσης θα είναι καινούρια αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα διαθέτουν υποχρεωτικά πρόσβαση στο Διαδίκτυο και Τηλεόραση.

    - Επίσης θα φέρουν μεγάλη διακριτή φωτιζόμενη πινακίδα και λωρίδα διαφορετικού χρώματος προκειμένου να ξεχωρίζουν στον δρόμο.

    - Οι οδηγοί και οι κατά το νόμο υπεύθυνοι της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Ε.Δ.Χ. οφείλουν να πιστοποιούνται και με σεμινάρια κατάρτισης που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αγγλικά ξενοδοχειακού επιπέδου.

    - Συστήνεται επιτροπή υψηλού επιστημονικού κύρους με αντικείμενο την παρακολούθηση εφαρμογής του νόμου και της ροής απόδοσης των νέων αδειών, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ελεύθερου ανταγωνισμού για την αποφυγή καρτέλ με υποχρέωση καταγγελίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Ειδική πρόβλεψη γίνεται στο σχέδιο νόμου και για τους νυν κατόχους αδειών ταξί, οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μέσα από πρόγραμμα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με ποσό έως 100.000 ευρώ ανά άδεια για αγορά νέου οχήματος και την αναβάθμιση του υπάρχοντος. Το ποσό αυτό είναι ανάλογο με το μέγεθος της εταιρείας, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί και τον ετήσιο τζίρο και η επιδότηση κυμαίνεται από 35 έως και 55%. Επίσης, οι σημερινοί κάτοχοι μισής άδειας ταξί αποκτούν αδαπάνως μία Άδεια Παροχής Υπηρεσιών.

    Για τους ιδιοκτήτες ταξί που απέκτησαν άδειες τα τελευταία 3-7 χρόνια, το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση και θα υπάρξουν ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα, στο σύνολο της χώρας κυκλοφορούν νόμιμα 28.000 ταξί, από τα οποία 15.000 βρίσκονται στο λεκανοπέδιο Αττικής. Την τελευταία δεκαετία υπολογίζεται ότι έχουν μεταβιβαστεί 35.000 άδειες, με τιμές που ανάλογα με τις εποχές κυμάνθηκαν από 70.000 έως και 200.000 ευρώ.

    Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα υπάρχει ειδικός χώρος με link υποχρεωτικά για όλες τις ιστοσελίδες όλων των εταιρειών καθώς και για την αποστολή καταγγελιών-παραπόνων.

    Στο σχέδιο νόμου δε γίνεται καμία αναφορά σε πληθυσμιακά κριτήρια, κάτι που περιείχε το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα και αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί.

    Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που φέρει τον τίτλο σχέδιο νόμου "Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (νέα ταξί, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα θέσεων και μοτοσικλέτες δημόσιας χρήσης (Μ.Δ.Χ)", αναφέρεται ότι στόχος του είναι η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς με επιβατηγά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα καθώς και η εισδοχή νέων μορφών παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και εξυπηρέτησης του κοινού, κατά τρόπο ώστε αφενός μεν να διασφαλίζεται η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και ο δημόσιος χαρακτήρας της άδειας λειτουργίας για την άσκηση της παρεχόμενης υπηρεσίας, αφετέρου δε το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και ανάγκες του πολίτη - επιβάτη.

    Με το νομοσχέδιο επιδιώκονται:

    - Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της άδειας λειτουργίας ταξί και η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας που αυτές συνιστούν.

    - Η δημιουργία των θεσμικών προϋποθέσεων που διασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα.

    - Η θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για την οργάνωση παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με επιβατηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης - νέα ταξί καθώς και για την εξυπηρέτηση του κοινού με επιβατηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης μέχρι 9 θέσεων και Μοτοσικλέτες δημόσιας χρήσης με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    - Η εξαφάνιση φαινομένων αγοραπωλησίας αδειών λειτουργίας ταξί υπό συνθήκες αδιαφάνειας και η πάταξη εστιών φοροδιαφυγής.

    - Η εισδοχή στην αγορά νέων υπηρεσιών εξυπηρέτησης με θετική συμβολή στη δημιουργία συνθηκών ποιοτικού τουρισμού και με άμεσες συνέπειες στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υπό όρους ισότιμης και δίκαιης πρόσβασης.

    Από την πλευρά της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία αντίδραση και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, θα πάρουμε το νομοσχέδιο στα χέρια μας για να ενημερωθούμε και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

    [04] Πολιτιστικά δρώμενα σε πάρκα και δρόμους της Αθήνας

    Σημαντικά έργα από τις συλλογές του, εφήμερες δράσεις και νέες παραγωγές σε πάρκα και δρόμους στην Αθήνα, θα παρουσιάσει τo Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχοντας στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού, από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2011, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

    Από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την πλατεία Κοτζιά και την πλατεία Ομονοίας και από το Άλσος Παγκρατίου μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος, θα παρουσιάζονται διαδοχικά εγκαταστάσεις, βίντεο, γλυπτά, οπτικοακουστικά και ηχητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

    Το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει έργα από τις συλλογές του Μουσείου και το πρόγραμμα Οκτωβρίου νέες παραγωγές από νέους Έλληνες καλλιτέχνες.

    Εναρκτήρια δράση, στις 8 Σεπτεμβρίου, είναι η βραδινή προβολή του βίντεο ''Δημόσιος διάλογος'' του Γιόζεφ Μπόις, στο πλάτωμα της εισόδου του Πληροφοριακού Κέντρου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στο έργο αυτό ο καλλιτέχνης αναπτύσσει μέσα από εκτεταμένες συζητήσεις με το κοινό τις ιδέες του για την κοινωνική γλυπτική, τη σχέση πολιτικής και τέχνης και κυρίως τη σημασία του ελεύθερου δημόσιου διαλόγου.

    Το ίδιο βράδυ, ξεκινά το ''Θερινό Σινεμά'' στο Άλσος Παγκρατίου με 6 έργα βιντεοτέχνης από τη συλλογή του ΕΜΣΤ από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς από το χώρο της γλυπτικής, της φωτογραφίας, αλλά και της θεατρικής και κινηματογραφικής σκηνοθεσίας, όπως οι Ρεμπέκα Χορν, Ρόμπερτ Όυιλσον, Σοφί Καλ, Γιώργος Δρίβας κ.ά.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    1. Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Στο πλάτωμα της εισόδου του Πληροφοριακού Κέντρου)

    Υπαίθρια βιντεοπροβολή του έργου Δημόσιος διάλογος του Γιόζεφ Μπόυς τις βραδινές ώρες.

    Διάρκεια : 8 - 29 Σεπτεμβρίου

    Ώρα προβολής: 9.00 μ.μ. -11.00 μ.μ. καθημερινά

    2. Άλσος Παγκρατίου

    Θερινό σινεμά

    Διάρκεια : 8 - 27 Σεπτεμβρίου

    Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ. καθημερινά

    Θα προβάλλονται 6 μέρες την εβδομάδα τα εξής έργα βιντεοτέχνης:

    Πέμπτη 8 / 15 / 22 Σεπτεμβρίου

    Ρεμπέκα Χορν

    Buster's Bedroom, 1990

    Με ελληνικούς υπότιτλους

    Παρασκευή 9 / 16 / 23 Σεπτεμβρίου

    Ρόμπερτ Όυιλσον

    Deafman Glance, 1981

    Σάββατο 10 / 17 / 24 Σεπτεμβρίου

    Κώστας Αριστόπουλος

    La Nave (Το πλοίο), 2002

    Κυριακή 11 / 18 / 25 Σεπτεμβρίου

    Γιώργος Δρίβας

    Case study, 2007

    Δευτέρα 12 / 19 / 26 Σεπτεμβρίου

    Σόφι Καλ & Γκρέγκορι Σέπαρντ

    Double- blind, 1992

    Τρίτη 13 / 20 / 27 Σεπτεμβρίου

    Ρεμπέκα Χορν

    La Ferdinada: Sonate f?r eine Medici-Villa, 1981

    ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    1. Πλατεία Ομόνοιας

    Παρουσίαση του έργου Εις Δόξαν, 1993 του Βλάση Κανιάρη

    ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    1. Άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος

    Ηχητικός περίπατος με έργα των Στήβεν Φελντ, Στηβ Ρόντεν, Λούκας Φος, Μπομπ Γκλουκ, Μπιλ Φοντάνα, Τρέβορ Γουίσαρτ και Νιλς Βίγκελαντ

    2. Πλατεία Εξαρχείων

    Υπαίθρια προβολή του έργου Η τέχνη του ύπνου των Young-Hae Chang Heavy Industries

    3. Οδός Αιόλου

    Παρουσίαση του έργου Όργανα γυμναστικής, 2009 του Αλέξανδρου Ψυχούλη

    ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    1. Πλατεία Κοτζιά

    Παρουσίαση της εγκατάστασης Red Eyed Sky Walkers της Tζένης Μαρκέτου στην πλατεία Κοτζιά και προβολή μέσα σε μπαρ της πλατείας.

    ΕΝΑΡΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    1. Άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος

    Συμμετοχική δράση των Φοίβη Γιαννίση, Ζήση Κοτιώνη και Μαρία Παπαδημητρίου

    Εγκατάσταση ενός "θεάτρου-πατητηριού" και δράση πατήματος του σταφυλιού με την συμμετοχή των κατοίκων.

    [05] Για "επικοινωνιακά τεχνάσματα" κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ

    Για "επικοινωνιακά τεχνάσματα" της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και την κατηγορεί ότι "μεταθέτει το κόστος της αποτυχίας της στις πλάτες των πολιτών".

    "Αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιάς αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της, και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα... Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει", τονίζει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει:

    "Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο ...«πρωθυπουργικό» διάγγελμα, σε λίγες μέρες, από τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης! Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... «προγραμματισμένη»"!

    Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σημειώνει ότι "η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες, φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει! Δεν μας εξήγησε: αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ως σήμερα; Κι αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ? ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί; Και τελικά, γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημα; Και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα;" και υπογραμμίζει:

    "Το ?γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά?, δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς. Του το λέει με ενυπόγραφο άρθρο του ο... αδελφός του πρωθυπουργού!"

    Τέλος, ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, επισημαίνει ότι "θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά" και υπενθυμίζει ότι η "Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους, που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που -όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας- η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη".

    [06] Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση για δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη

    Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκετο βράδυ της Τρίτηςαπό την Εισαγγελέα Ηρακλείου σε βάρος του 24χρονου που εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο και του 22χρονου που καταζητείται και θεωρούνται ως οι φυσικοί αυτουργοί για τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου.

    Επίσης, στους 14 συλληφθέντες - μεταξύ των οποίων και στον 24χρονο κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό - ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, για απρόκλητη φθορά καθώς και για το πλημμέλημα της συμπλοκής, που οδήγησε σε θάνατο.

    Επίσης εκκρεμούν συμπληρωματικές διώξεις που θα ασκηθούν τις επόμενες ημέρες κυρίως αναφορικά με τους εμπρησμούς σε δίκυκλα

    Στους γονείς των τριών ανηλίκων ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Οι κατηγορούμενοι αναμένεται οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή.

    [07] Μακελειό στις ΗΠΑ από επιθέσεις ενόπλων

    Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον μελών της εθνοφρουράς στη Νεβάδα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν εννιά, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία και πρόσθεσε πως ο δράστης έστρεψε το όπλο εναντίον του.

    Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν την αστυνομία όταν ένας άντρας βρέθηκε στο χώρο στάθμευσης εστιατορίου στο Κάρσον Σίτι, πρωτεύουσα της πολιτείας, και άρχισε να πυροβολεί με ένα αυτόματο όπλο.

    \"Ανάμεσα στα θύματα ήταν και μέλη της εθνοφρουράς\", δήλωσε ο Κένι Φέρλονγκ σερίφης της πόλης.

    Ο δράστης, ένας 32χρονος κάτοικος του Κάρσον Σίτι, είχε σύμφωνα με την οικογένειά του ψυχολογικά προβλήματα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε πως ο δράστης δεν είναι νεκρός.

    Το Πεντάγωνο καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας πως \"η απώλεια ανθρωπίνων ζωών αποτελεί τραγωδία όπου και αν συμβαίνει\".

    Λίγο νωρίτερα, 22χρονος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε γνωστούς του στην πόλη Μοργκαντάουν της Δυτικής Βιρτζίνιας, πριν αυτοκτονήσει.

    [08] Πολύνεκρη έκρηξη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί.

    Ο υπεύθυνος εσωτερικής ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών Ο.Κ. Μπανσάλ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN ότι \"φαίνεται πως τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε χαρτοφύλακα\".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2011 - 6:29:41 UTC