Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγραμμα απασχόλησης 100.000 ανέργων ετησίως στους δήμους
  • [02] Πρότυπο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα στην Κοζάνη
  • [03] Διορία έως τις 30/09 στους κατόχους σκαφών αναψυχής να δηλώσουν την πραγματική χρήση

  • [01] Πρόγραμμα απασχόλησης 100.000 ανέργων ετησίως στους δήμους

    Μακροχρόνιο πρόγραμμα απασχόλησης για 100.000 ανέργους, ετησίως, στους δήμους όλης της χώρας, ξεκινά άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών.

    Όπως δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, το πρόγραμμα αφορά ανέργους τεχνίτες, για δημοτικά έργα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

    Η χρηματοδότηση του προγράμματος, 1 δισ. ετησίως, δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προυπολογισμό αλλά θα αντληθεί από κοινοτικούς και άλλους πόρους. Μεταξύ άλλων, και από μέρος της σημερινής κρατικής επιχορήγησης προς τους δήμους για δημόσιες σχέσεις , εκδηλώσεις κ.α . Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, από το 1 δισ. ετησίως του προγράμματος , τα 500 εκατομμύρια ευρώ θ' αφορούν τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές τους και τα άλλα 500 αγορά υλικών, μίσθωση μηχανημάτων κλπ.

    [02] Πρότυπο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα στην Κοζάνη

    Η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περνάει ολοένα και περισσότερο σε δράσεις της καθημερινότητας.

    Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" η κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος Δημοτικού - Νηπιαγωγείου στην Κοζάνη, με εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενεργειας.

    Η πράξη που εγκρίθηκε αφορά στην κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο οικοδομικό τετράγωνο 15 της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, συνολικού εμβαδού 4.199,7 mΒ² (12θέσιο Δημοτικό Σχολείο με δυνατότητα εξυπηρέτησης 300 μαθητών και 2θέσιο Νηπιαγωγείο με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50 νηπίων).

    Ο αρχιτεκτονικός και ενεργειακός σχεδιασμός που προτάθηκε από τους μελετητές περιλάμβανει πρόβλεψη χώρων εντός του σχολικού συγκροτήματος για χρήση και από τους κατοίκους της περιοχής σε ώρες εκτός λειτουργίας (π.χ. βιβλιοθήκη και ειδικές αίθουσες), πρότυπο βιοκλιματικό χαρακτήρα ως προς τον σχεδιασμό και ενσωμάτωση συστημάτων ΑΠΕ (ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία), δυνατότητα ενοποίησης των αιθουσών διδασκαλίας μεταξύ τους και με τους χώρους των διαλειμμάτων, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως (αίθουσες πολλαπλών χρήσεων).

    Για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας στο κτήριο έχουν μελετηθεί, ενεργειακά ηλιακά συστήματα, παθητικά ηλιακά συστήματα, υβριδικά συστήματα, Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας

    [03] Διορία έως τις 30/09 στους κατόχους σκαφών αναψυχής να δηλώσουν την πραγματική χρήση

    Έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής- τα οποία ενώ είναι ιδιωτικά δηλώνονταν ως επαγγελματικά- να δηλώσουν την πραγματική χρήση των σκαφών, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά καταβάλλοντας μόνο τους αναλογούντες φόρους από ΦΠΑ και καύσιμα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα.

    Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, με την οποία δίδονται σχετικές οδηγίες στις Εφορίες και τα Τελωνεία, που καλούνται να ενημερώνουν κάθε δέκα ημέρες τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου, αναφορικά με τον αριθμό των ιδιοκτητών που προσήλθαν και τα ποσά των φόρων που καταβάλλονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 September 2011 - 10:29:47 UTC