Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 8 Σεπτεμβρίου η ομιλία Μπαράκ Ομπάμα στο Κογκρέσο για την ανεργία
  • [02] Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας
  • [03] Απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου για περιορισμό του ελλείμματος, εισηγείται έκθεση
  • [04] Ξεκινάει αύριο το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

  • [01] Στις 8 Σεπτεμβρίου η ομιλία Μπαράκ Ομπάμα στο Κογκρέσο για την ανεργία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει τελικά την ομιλία του στο Κογκρέσο για την αντιμετώπιση της ανεργίας στις 8 Σεπτεμβρίου αποδεχόμενος αίτημα των Ρεπουμπλικάνων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Αρχικά η ομιλία του Ομπάμα είχε προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου την ημέρα της τηλεοπτικής αναμέτρησης των υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία.

    "Ο πρόεδρος επικεντρώνει την προσοχή του στην άμεση ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας και είναι ικανοποιημένος για την ευκαιρία που του δίνεται να απευθυνθεί στο Κογκρέσο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ζητώντας από τους ηγέτες του έθνους να αφιερώσουν το 100% της προσοχής τους στο να βοηθήσουν τον αμερικανικό λαό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

    [02] Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας

    Σε αναμετρήσεις της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    1η ΗΜΕΡΑ (31/8)

    Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΝΕΒΕΖΙΣ)

    Ισπανία-Πολωνία 83-78

    Τουρκία-Πορτογαλία 79-56

    Λιθουανία-Μ. Βρετανία 80-69

    Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (ΣΙΑΟΥΛΙΑΪ)

    Σερβία-Ιταλία 80-68

    Γαλλία-Λετονία 89-78

    Γερμανία-Ισραήλ 91-64

    Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (ΑΛΙΤΟΥΣ)

    Μαυροβούνιο-ΠΓΔΜ 70-65 -ΠΑΡ. (61-61κ.δ.)

    ΕΛΛΑΔΑ-Βοσνία/Ερζ. 76-67

    Κροατία-Φινλανδία 84-79

    Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (ΚΛΑΪΠΕΝΤΑ)

    Βέλγιο-Γεωργία 59-81

    Σλοβενία-Βουλγαρία 67-59

    Ρωσία-Ουκρανία 73-64

    [03] Απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου για περιορισμό του ελλείμματος, εισηγείται έκθεση

    Την ανάγκη απαρέγκλιτης και έγκαιρης εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, γιατί όπως τονίζεται, «μόνο έτσι είναι δυνατόν να περιοριστούν σημαντικά, αλλά όχι και να εξαλειφθούν πλήρως οι αποκλίσεις από τον ετήσιο διορθωμένο στόχο του ελλείμματος», επισημαίνει σε έκθεση του που απευθύνεται στους βουλευτές, το γραφείο παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού, που στεγάζεται στη Βουλή.

    «Είναι απολύτως απαραίτητη, όχι απλώς η συνέχιση, αλλά η ενίσχυση των προσπαθειών, για δημοσιονομική προσαρμογή και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, η επιδείνωση της ύφεσης υποδηλώνει ότι είναι σκόπιμο να ενισχυθούν οι προσπάθειες μείωσης των πρωτογενών δαπανών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού, για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011.

    Σημειώνεται ότι η έκθεση της νεοσύστατης αυτής υπηρεσίας είναι η πρώτη, και δόθηκε στους βουλευτές ταυτόχρονα με την ενημέρωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, για την πορεία εκτέλεσης του γενικού κρατικού προϋπολογισμού την ίδια περίοδο.

    Στην έκθεση γίνεται επίσης αναφορά στο δημόσιο χρέος, για το οποίο επισημαίνεται ότι «η δυναμική του οποίου είναι εκτός ελέγχου».

    «Η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, αντισταθμίζοντας τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνουν το ενδεχόμενο σταθεροποίησης του», σημειώνεται.

    «Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου. Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό της θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, (μείωση επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ων δανείων της Ελλάδας)».

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απέδωσε την απόκλιση των στόχων στη μεγαλύτερη από τις προβλέψεις ύφεση και στις αυξημένες επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ.

    Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι η εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα αντισταθμίσει τις αποκλίσεις που εμφανίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

    Επίσης, ενόψει της συζήτησης για το νέο φορολογικό σύστημα ο κ. Σαχινίδης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν τις προκαταλήψεις επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου μίλησε για πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, τόνισε ότι η τεχνητή κυβερνητική αισιοδοξία κατέρρευσε, ενώ χαρακτήρισε ανέφικτο τον αναθεωρημένο στόχο για τα έσοδα.

    «Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το τελευταίο επτάμηνο απέδειξε ότι η συνταγή της κυβέρνησης απέτυχε πλήρως σε όλους τους στόχους και ιδιαίτερα στη βασική φιλοδοξία της να οδηγήσει χώρα έξω από την ύφεση», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

    «Δεν έχουμε πολιτικές ιδέες ενώ η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε αυτά που σχεδιάζει. Υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουμε μόνοι μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

    Για «πλήρη εκτροχιασμό από όποια οπτική γωνία και να το παρατηρήσει κανείς», όπως είπε, αλλά και για «απόλυτα γενικευμένη αποτυχία κυβέρνησης-τρόικας και αστικού πολιτικού κατεστημένου», μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης χαρακτήρισε αναποτελεσματικές και προεκλογικά και μετεκλογικά τις καθησυχαστικές πολιτικές της κυβέρνησης.

    [04] Ξεκινάει αύριο το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

    Ξεκινάει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας (καθώς υπήρξαν χρονιές που έγιναν δυο Φεστιβάλ), ένας σημαντικός θεσμός στα δρώμενα της Αθήνας, που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

    Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα \"Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974\", ειδικό αφιέρωμα στον \"Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο Διάστημα\", σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας και αφιέρωμα στην \"Ιδέα Δωρεάς Οργάνων\", σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

    Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα όπου θα παρουσιάσουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.

    Ο ζωγράφος Αλέξης Βέρουκας φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που είναι και η αφίσα της έκθεσης και παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο.

    Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ, Γιάννης Σολδάτος, μιλώντας για το σημαντικό ρόλο του φεστιβάλ στην αύξηση της αναγνωσιμότητας τόνισε ότι \"Αν αποκτήσουμε παιδεία και πολιτισμό, πολύ εύκολα θα αλλάξουμε και τα καταναλωτικά μας πρότυπα και ακόμα πιο εύκολα θα λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα\".

    Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αναστάσιος Χατζής, είπε ότι \"κάτω από δύσκολες συνθήκες κάνουμε προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και είναι μια καλή ευκαιρία το Φεστιβάλ Βιβλίου, διότι συγκεντρώνει πολύ κόσμο ο οποίος έρχεται με διάθεση να δεχθεί θετικά μηνύματα και θέλω να πιστεύω ότι και το δικό μας το μήνυμα είναι ένα ωραίο μήνυμα, μήνυμα ζωής και μαζί μπορούμε να παλέψουμε και να έχουμε αποτέλεσμα\".

    Στο πλαίσιο του έτους εθελοντισμού, ο ΣΕΚΒ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, διοργανώνει την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00 αιμοδοσία για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

    Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου

    Δευτέρα - Πέμπτη: 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.

    Παρασκευή και Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

    Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.

    Στο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν: η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας, ΜΚΟ για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς και ο Σύλλογος Αθηναίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 September 2011 - 4:29:47 UTC