Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιμέτωπες με το "στοίχημα" της συνένωσης Alpha Bank και Eurobank
  • [02] Σκηνικό αναταραχής προμηνύεται στα πανεπιστήμια
  • [03] Στον εισαγγελέα τέσσερα άτομα για τα αιματηρά γεγονότα μεταξύ οπαδών στα Πετράλωνα
  • [04] Νέο υλικό "υπόσχεται" Ίντερνετ- "αστραπή"

  • [01] Αντιμέτωπες με το "στοίχημα" της συνένωσης Alpha Bank και Eurobank

    Το στοίχημα της ταχείας και εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος λειτουργικής συνένωσης των δύο τραπεζικών ομίλων έχουν βάλει ως στόχο να κερδίσουν τα επιτελικά στελέχη της Alpha Bank και Eurobank και οι σύμβουλοι τους, μετά τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις για την μεταξύ τους συγχώνευση με συμμετοχή του Κατάρ που θα οδηγήσει στην δημιουργία της Alpha Eurobank.

    «Στην περίοδο μετά τη συγχώνευση ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο λειτουργικός, που προκύπτει από την ενσωμάτωση του προσωπικού στη νέα τράπεζα, την ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής και διαχειρίσεως κινδύνων, τον επανασχεδιασμό ή επέκταση των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, την παρακολούθηση των λογιστικών συστημάτων και την επαφή με την πελατεία», σημείωναν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας μια δεκαετία πριν, σε μελέτη σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα!

    Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και σήμερα, στην περίπτωση της συγχώνευσης της Alpha Bank με την Eurobank, με την απάντηση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση τους εγχειρήματος να έρχεται δια στόματος του Δημήτρη Μαντζούνη, διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες στους δύο οργανισμούς».

    Όπως άλλωστε επισημαίνουν στελέχη από εταιρίες συμβούλων θετικό κρίνεται το γεγονός ότι και οι δύο υπό συγχώνευση τράπεζες διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού προσωπικού στο ανθρώπινο δυναμικό τους, λόγω των συγχωνεύσεων πού έχουν ήδη ολοκληρώσει στο παρελθόν. Από πλευράς Eurobank η μεγάλη εμπειρία αποκτήθηκε με την ενσωμάτωση των εργαζομένων της Τράπεζας Εργασίας και από πλευράς Alpha Bank με την συγχώνευση με την Ιονική Τράπεζα και στις δύο περιπτώσεις πριν περίπου μια δεκαετία.

    Αναφορικά με την διατήρηση της επαφής με την πελατεία, την απάντηση έδωσε έμμεσα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των καταθέσεων. Μετά από μια χρονική περίοδο που είχαμε στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα διαρροών καταθέσεων 50 δισ.ευρώ περίπου, με το νέο σχήμα ευελπιστούμε ο Έλληνας καταθέτης να ξαναφέρει τα χρήματα στην νέα τράπεζα ώστε με την σειρά μας να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ανέφερε ο κ. Νανόπουλος.

    Στο επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος και αφορά ευρύτερα την ελληνική οικονομία, την πολυπόθητη προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Το Κατάρ θα είναι εδώ, σε εμάς εναπόκειται να τους παρουσιάσουμε και άλλες ιδέες να επενδύσουν στην χώρα μας, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κωστόπουλος, με τον Ευθύμιο Χριστοδούλου, πρόεδρο της Eurobank να αναφέρει ότι η επένδυση του Κατάρ μπορεί να αποτελέσει στοιχείο παραδειγματισμού και για άλλες οικονομίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

    Αναφορικά με το πρακτικό μέρος της συγχώνευσης οι διαδικασίες ήδη ξεκίνησαν και αφορούν σε πρώτη φάση:

    - Την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (αρχές Οκτωβρίου 2011)

    - Έγκριση από τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών (Νοέμβριος 2011)

    - Έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών-Ολοκλήρωση νομικής συγχώνευσης-Έναρξη διαπραγμάτευσης μετοχών ενιαίου οργανισμού (Δεκέμβριος 2011).

    [02] Σκηνικό αναταραχής προμηνύεται στα πανεπιστήμια

    Σκηνικό αναταραχής προμηνύεται στα πανεπιστήμια, καθώς οι φοιτητές προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις και όπως δηλώνουν πολλοί από αυτούς, ο στόχος είναι δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και καταλήψεις των σχολών.

    Το γεγονός ότι μπαίνουμε στην εξεταστική περίοδο δεν έχει πτοήσει πολλούς φοιτητές. Μετά τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου που αποφάσισε να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο στις 5 Σεπτεμβρίου και του πανεπιστημίου Αθηνών, που αποφάσισε τη μεταφορά της δικής του εξεταστικής περιόδου στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των σχολών για πέντε ημέρες και να πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις από Δευτέρα.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι σύγκλητοι κι άλλων πανεπιστημίων, όπως Αθηνών και Πατρών, για να εξετάσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Χθες, έγιναν μεν οι εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Πατρών, ωστόσο αποφασίσθηκε να διακοπούν για μία ημέρα σήμερα, ώστε να γίνουν γενικές συνελεύσεις των φοιτητών, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν οι καθηγητές για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους.

    Την Παρασκευή αναμένεται έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων που θα γίνει στο χώρο του Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

    Νασημειωθεί πως υπόκατάληψη τελεί, από το πρωί, το Πολυτεχνείο Κρήτης, ύστερα από απόφαση που πήρε η γενική συνέλευση των φοιτητών του ιδρύματος, ενάντια στον νέο νόμο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης, η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι την ερχομένη Τρίτη και γίνεται ως αντίδραση στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε πρόσφατα..

    Μετά την απόφαση των φοιτητών, είναι για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε εκκρεμότητα η εξεταστική του Σεπτεμβρίου ωστόσο υπάρχει ήδη απόφαση της Συγκλήτου όσα μαθήματα εξεταστικής χαθούν από κινητοποιήσεις φοιτητών ή καθηγητών, θα μεταφερθούν αυτούσια στο τέλος της εξεταστικής περιόδου.

    Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανακοίνωσε την Παρασκευή, την απόφασή της να κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση επικαλούμενη την αντισυνταγματικότα του νέου νόμου.

    [03] Στον εισαγγελέα τέσσερα άτομα για τα αιματηρά γεγονότα μεταξύ οπαδών στα Πετράλωνα

    Τέσσερα άτομα θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του ΠΑΟ, στην οδό Κυριαδών 141 στα Πετράλωνα.

    Η δικογραφία σχηματίζεται από την κρατική ασφάλεια που αναζητά και άλλα άτομα που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και στον τραυματισμό, με μαχαίρια, τριών οπαδών.

    Από τους τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό οι δύο και συγκεκριμένα ένας 27χρονος που έχει τραύμα στα πλευρά και ένας 35χρονος με τραύμα στο στήθος. Και οι δύο είναι εκτός κινδύνου.

    Η συμπλοκή έγινε όταν περίπου 100 οπαδοί του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν στα γραφεία του Παναθηναϊκού και συγκρούστηκαν με τους οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν εκεί.

    Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου προκλήθηκαν ζημιές σε 3 καταστήματα και 10 σταθμευμένα οχήματα.

    Έκκληση σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού να μπει τέλος σε κάθε περιστατικό βίας, εντός και εκτός γηπέδων, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωση του, χαρακτήρισε αδιανόητο να δημιουργούνται τέτοιου τύπου συμπλοκές και τόνισε χαρακτηριστικά ότι "Ως Πολιτεία, οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι με τη βία και τους προαγωγούς της".

    Ο Α. Λοβέρδος, μόλις ενημερώθηκε για το θλιβερό συμβάν, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου σημειώνει: "Είναι αδιανόητο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να γίνονται αιματηρά επεισόδια, εντός και εκτός γηπέδων, που μόνο σε ευρωπαϊκή χώρα δεν παραπέμπουν. Για ακόμη μία φορά, παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα. Ποιος θα ήθελε να βρίσκεται τώρα στη θέση των γονιών και των οικείων των παιδιών; Απευθύνω έκκληση σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού, παράγοντες, φιλάθλους και Μ.Μ.Ε, το σημερινό περιστατικό να είναι και το τελευταίο. Ως Πολιτεία, οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι με τη βία και τους προαγωγούς της».

    [04] Νέο υλικό "υπόσχεται" Ίντερνετ- "αστραπή"

    Η ορολογία «γρήγορο Ίντερνετ» συνδέθηκε με τη νέα τεχνολογία ADSL, που εξαπλώθηκε τα τελευταία χρόνια σε σπίτια και γραφεία, όμως το νέο και πολλά υποσχόμενο υλικό γραφένιο φιλοδοξεί να φέρει μια νέα επανάσταση, κάνοντας τις συνδέσεις του διαδικτύου δεκάδες φορές ακόμα πιο γρήγορες από ό,τι είναι σήμερα.

    Μια ομάδα ερευνητών των βρετανικών πανεπιστημίων Μάντσεστερ και Κέμπριτζ, η οποία περιλαμβάνει τους νομπελίστες καθηγητές Αντρέ Γκάιμ και Κόστια Νοβοσέλοφ (που βραβεύτηκαν ακριβώς για την ανακάλυψη των δυνατοτήτων του γραφένιου), παρουσίασαν τις νέες ανακαλύψεις στο περιοδικό για θέματα επικοινωνιών «Nature Communications».. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ένα τρόπο να βελτιώνουν τις συσκευές από γραφένιο έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται ως φωτο-ανιχνευτές σε μελλοντικές οπτικές τηλεπικοινωνίες πολύ υψηλής ταχύτητας.

    Συνδυάζοντας το γραφένιο με μεταλλικές νανοδομές, οι επιστήμονες πέτυχαν να αυξήσουν μέχρι 20 φορές την ανίχνευση του φωτός από το γραφένιο, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για νέα μεγάλα άλματα στις ταχύτητες του διαδικτύου και άλλων μορφών επικοινωνιών.

    Οι συσκευές γραφένιου, με περαιτέρω βελτιώσεις, θα μπορούσαν να καταστήσουν εφικτές συνδέσεις Ίντερνετ όχι μόνο μερικές δεκάδες, αλλά εκατοντάδες φορές πιο γρήγορες σε σχέση ακόμα και με τα πιο γρήγορα σημερινά οπτικά καλώδια, χάρη στις μοναδικές ιδιότητες των ηλεκτρονίων του γραφένιου (έχουν υψηλή κινητικότητα και ταχύτητα).

    Το βασικό πρόβλημα ως τώρα, που εμπόδιζε την πρακτική αξιοποίηση του γραφένιου στις τηλεπικοινωνίες, ήταν η χαμηλή αποδοτικότητά του, καθώς το γραφένιο -το πιο λεπτό υλικό στον κόσμο- απορροφά πολύ λίγο φως (περίπου το 3% της συνολικής ποσότητας που πέφτει πάνω του), ενώ το υπόλοιπο διατρέχει το υλικό, χωρίς να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Τοποθετώντας όμως δύο μεταλλικά σύρματα πάνω σε γραφένιο και ρίχνοντας φως πάνω σε αυτή τη δομή, οι ερευνητές έδειξαν ότι δημιουργείται επαρκής ηλεκτρική ενέργεια.

    Οι δύο νομπελίστες και οι συνεργάτες τους -χάρη στις λεγόμενες «πλασμονικές νανοδομές»- κατάφεραν να βελτιώσουν δραστικά το οπτικό ηλεκτρικό πεδίο στο γραφένιο και να συγκεντρώσουν αποδοτικά το φως μέσα στο δισδιάστατο μονό στρώμα (μεμβράνη) άνθρακα πάχους μόλις ενός ατόμου, σε εξαγωνική διάταξη, που είναι το γραφένιο. Όπως δήλωσε ο Νοβοσέλοφ, η τεχνολογία παραγωγής γραφένιου ωριμάζει πλέον με ταχύ ρυθμό, πράγμα που διευρύνει τη γκάμα των πιθανών μελλοντικών εφαρμογών του. Ήδη πολλές κορυφαίες εταιρίες ηλεκτρονικών θεωρούν το γραφένιο το ιδανικό υλικό για την επόμενη γενιά συσκευών, στο πεδίο της φωτονικής και της οπτοηλεκτρονικής, χάρη στον ιδανικό συνδυασμό οπτικών και ηλεκτρονικών ιδιοτήτων που προσφέρει. Εξάλλου, το γραφένιο, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για νέου τύπου τρανζίστορ, χημικούς αισθητήρες, νανοηλεκτρομηχανικούς αισθητήρες κ.α. Το γραφένιο ανακαλύφθηκε το 2004 στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, γεγονός που χάρισε το 2010 το Νόμπελ Φυσικής στους Γκάϊμ και Νοβοσέλοφ. Στην ανακάλυψη του γραφένιου υπήρξε και ελληνική συμβολή, καθώς ο καθηγητής Κώστας Γαλιώτης, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ) και οι συνεργάτες του από το Ινστιτούτο (Δρ. Παρθένιος) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (επίκουρος καθηγητής Κων/νος Παπαγγελής) συνεργάστηκαν στενά με τους βραβευθέντες και συνέβαλαν σημαντικά στην κοινή ερευνητική προσπάθεια.

    Η ερευνητική δραστηριότητα στο ΙΤΕ/ ΕΙΧΗΜΥΘ συνεχίζεται και αφορά τη μελέτη των μηχανικών ιδιοτήτων του γραφενίου σε εφελκυσμό αλλά και θλίψη, καθώς επίσης και την παραγωγή νανοσυνθέτων υλικών με βάση το γραφένιο. Στα πλαίσιο αυτό μελετάται διεξοδικά και η φυσική του γραφενίου με βάση την τεχνική της φασματοσκοπίας Raman.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2011 - 8:30:18 UTC