Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απώλειες1,02% στο Χρηματιστήριο. Στις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.
  • [02] Εξασφάλισε μετάλλιο ο Ηλίας Ηλιάδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο
  • [03] Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Σέιχ Σου, Άνω Γλυφάδα και Άνω Λιόσια
  • [04] Απεργούν οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές

  • [01] Απώλειες1,02% στο Χρηματιστήριο. Στις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

    Με συνολικές απώλειες 8,51% έκλεισε την εβδομάδα η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινήθηκε σε πτωτική τροχιά για όγδοη συνεχή συνεδρίαση, με τις τράπεζες να διαμορφώνουν και σήμερα το αρνητικό κλίμα στην αγορά.

    Τη μεγαλύτερη πτώση, από τις τραπεζικές μετοχές σημείωσαν οι μετοχές της Atebank (-8,33%), της Εθνικής (-7,64%), του Τ.Τ (-7,08%), της Πειραιώς (-6,67%), της Eurobank (-5,98%) και της Alpha Bank (-5,00%).

    O γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 880,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,02%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 866,61 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 2,54%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,037 εκατ. ευρώ.

    [02] Εξασφάλισε μετάλλιο ο Ηλίας Ηλιάδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο

    Το ελληνικό τζούντο αλλά και ο ελληνικός αθλητισμός, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα, ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο που φιλοξενείται στο Παρίσι, ο Ηλίας Ηλιάδης νίκησε στον ημιτελικό της κατηγορίας των -90 κιλών τον Ρώσο Κιρίλ Ντενίσοφ και εξασφάλισε αρχικά θέση στον τελικό που θα γίνει αργότερα σήμερα, οπότε και μετάλλιο, ενώ «κλείδωσε» και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

    Η απόχρωση του μεταλλίου που θα κρεμάσει στο στήθος του, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τελικού που θα γίνει αργότερα σήμερα απέναντι στον Ιάπωνα Νισιγιάμα, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού στο Τόκιο. Τότε, ο Ηλιάδης είχε επικρατήσει στο Golden Score του Ιάπωνα αντιπάλου του, τον οποίο κατά την απονομή των μεταλλίων έσπευσε να παρηγορήσει, μιας και ο Νισιγιάμα αγωνιζόταν μπροστά στους συμπατριώτες του αλλά και στη γενέτειρα του αθλήματος.

    Στον ημιτελικό, ο Ηλιάδης επικράτησε μετά από αγώνα τεσσάρων λεπτών του Ντενίσοφ, ενώ ο Νισιγιάμα δυσκολεύτηκε απέναντι στον συμπατριώτη του, Όνο, τον οποίο νίκησε με Yuko.

    [03] Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Σέιχ Σου, Άνω Γλυφάδα και Άνω Λιόσια

    Υπό έλεγχο τέθηκε και το δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει από τις τρεις περίπου το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

    Τρία καναντέρ επιχειρούν αλλεπάλληλες ρίψεις νερού, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υδροφόρες του Δήμου.

    Πριν από λίγο, δόθηκε στην κυκλοφορία το ανατολικό ρεύμα της περιφερειακής οδού, που ήταν κλειστό- μαζί με το δυτικό- προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

    Μικρής έκτασης υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χθες το βράδυ στην Άνω Γλυφάδα. Η φωτιά που βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, έφθασε πολύ κοντα σε σπίτια. Ζημιές προκλήθηκαν σε παράπηγμα και σε αποθήκη στην οδό Αρετής, καθώς και σε μία οικοδομή και σε αυλές σπιτιών στην οδό Ζαΐμη. Η πυροσβεστική συνεχίζει την επιχείρησή για την πλήρη κατάσβεσή της.

    Εξάλλου, υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στα Άνω Λιόσια. Εικοσιπέντε πυροσβέστες, με δέκα οχήματα και έντεκα άτομα πεζοπόρο αντιμετώπισαν άμεσα το μέτωπο της φωτιάς που δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

    [04] Απεργούν οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές

    Αναβλήθηκε σήμερα η έναρξη της νέας σεζόν στη Serie A, καθώς η Ένωση των Ποδοσφαιριστών στην Ιταλία (AIC) προκήρυξε απεργία, αφού δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η «χρυσή τομή» με τους συλλόγους για μια νέα συμφωνία αναφορικά με τα δικαιώματα των παικτών.

    Η Lega Serie A, η οποία εκπροσωπεί τους 20 συλλόγους της Α΄ κατηγορίας, αρνήθηκε να συμφωνήσει στην πρόταση της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε η AIC για την υπογραφή μονοετούς συμφωνίας, προκειμένου να αποφευχθεί η απεργία, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αναμετρήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής. «Η Ένωση των παικτών σημειώνει την αρνητική ανταπόκριση από την Λίγκα στην τελευταία πρότασή μας και συνεπώς επιβεβαιώνει την πρόθεση να μην μπουμε στον αγωνιστικό χώρο για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της AIC.

    Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της AIC, Νταμιάνο Τομάζι, είχε προτείνει την υπογραφή προσωρινού συμβολαίου έως τις 30 Ιουνίου 2012, ενώ συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις, αλλά ο πρόεδρος των συλλόγων, Μαουρίτσιο Μπερέτα, απέρριψε την πρόταση. «Η συνέλευσή μας ήταν ξεκάθαρη. Θα υπογράψουμε μια συμφωνία μόνο εάν περιέχει τα δύο υπό συζήτηση σημεία - την συμβολή αλληλεγγύης και αυτό για τις προπονήσεις εκτός της πρώτης ομάδας», δήλωσε ο Μπερέτα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA).

    Τα δύο υπό διαπραγμάτευση σημεία έχουν σχέση με την ερμηνεία του άρθρου 7, το οποίο αφορά τους παίκτες, οι οποιοι είναι ανεπιθύμητοι από τους προπονητές τους και οι οποίοι θα έπρεπε να πληρώσουν ένα νέο φόρο που εισήγαγε η κυβέρνηση. Η AIC θέλει να επιτρέπεται σε αυτούς τους παίκτες να προπονούνται με την ομάδα έως ότου λήξει το συμβόλαιό τους, ενώ οι σύλλογοι επιθυμούν αυτονομία για τους προπονητές.

    Επίσης, οι σύλλογοι θέλουν κάθε νέα συμφωνία να περιλαμβάνει έναν όρο, ο οποίος θα ορίζει ότι οι παίκτες και όχι οι ομάδες πρέπει να πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης, τον οποίο θέσπισε πρόσφατα η ιταλική κυβέρνηση, για αποδοχές άνω των 90.000 ευρώ ετησίως. Ύστερα από εβδομάδες «άκαρπων» διαπραγματεύσεων, υπάρχει πλέον η πιθανότητα να αναβληθούν κι άλλες αγωνιστικές της Serie A. «Έχω την εντύπωση ότι 15 ημέρες δεν θα είναι αρκετές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τομάζι και συμπλήρωσε: «Μπορεί να χρειαστούμε μήνες».

    Η διαφωνία των δύο πλευρών υφίσταται από το τέλος της σεζόν 2009-10, όταν έληξε η προηγούμενη συμφωνία τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 August 2011 - 16:29:43 UTC