Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι στρατιωτικές αποστολές κατά του Καντάφι
  • [02] Θρίαμβος του ΠΑΟ ο»Ώ

  • [01] Συνεχίζονται οι στρατιωτικές αποστολές κατά του Καντάφι

    Οι μετέχοντες στη σύνοδο του Λονδίνου με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι συμφώνησαν ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική αποστολή τους μέχρι ότου ο λίβυος ηγέτης συμμορφωθεί με όλα όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι δεν ετέθη θέμα εξοπλισμού των Λίβυων εξεγερμένων αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτραπεί εάν υπάρξει νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι είπε ότι στη σύνοδο υπήρξε "ομοφωνία" στο ότι "ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα".

    Νωρίτερα στη σύνοδο ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε στην ομιλία του ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τους συμμάχους της την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού των λίβυων εξεγερμένων, υπογραμμίζοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις υπάρχουσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη.

    Επίσης και η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι οι ΗΠΑ "δεν αποκλείουν" την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στους εξεγερμένους για να τους βοηθήσουν στην ανατροπή του συνταγματάρχη Καντάφι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Θρίαμβος του ΠΑΟ

    Χωρίς υπερβολές στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, πήρε προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των αγώνων με την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκριση του στο φάιναλ φορ της Βαρκελόνης και τον «εκθρονισμό» της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 76-74 στο ΟΑΚΑ και την προσεχή Πέμπτη έχουν την ευκαιρία να... τυπώσουν εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

    Ο απογοητευτικός Ολυμπιακός των 20 λαθών δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην αποφασισμένη Σιένα και «έπεσε» στην Τοσκάνη με το τελικό 81-72, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας. Πλέον το σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζιάνι έχει το πάνω χέρι, καθώς έκανε το 2-1 και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το φετινό φάιναλ φορ της Βαρκελόνης, μία νίκη που ενδεχομένως να έρθει την προσεχή Πέμπτη (στις 22:00), στην τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει τη σειρά και να επιστρέψει στο ΣΕΦ για την πρόκριση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2011 - 21:30:16 UTC