Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντατικοποίηση των ελέγχων της εφορίας
  • [02] "Δεν είναι στόχος ο Καντάφι"
  • [03] Ο πρώτος Υγειονομικός Χάρτης ο»Ώ

  • [01] Εντατικοποίηση των ελέγχων της εφορίας

    Οδηγίες στους διευθυντές των τριάντα μεγαλύτερων εφοριών της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων έδωσε στη συνάντηση που είχε μαζί τους ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα τους επόμενους μήνες και να καλυφθεί η στέρηση που παρουσιάζουν το πρώτο δίμηνο του έτους σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού.

    Οι κατευθύνσεις που δόθηκαν στους διευθυντών των εφοριών είναι οι ακόλουθοι:

    Να προχωρήσουν σε περισσότερους τακτικούς ελέγχους ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

    Να εντατικοποιήσουν τους προσωρινούς ελέγχους στην αγορά σχετικά με τη μη απόδοση του ΦΠΑ και την μη έκδοση αποδείξεων.

    Να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και να δώσουν το κύριο βάρος ιδίως στα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν επισφάλειες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Δεν είναι στόχος ο Καντάφι"

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη.

    Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν στόχο την προστασία των αμάχων και δεν στοχεύουν τον Μουάμαρ Καντάφι, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Η Γαλλία έχει αναπτύξει περίπου 20 στρατιωτικά της αεροσκάφη πάνω από τη Λιβύη, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε καμία αεροπορική επίθεση από το απόγευμα, δήλωσε ο Τιερί Μπουρχάρντ, εκπρόσωπος των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων, προσθέτοντας ότι το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα είναι έτοιμο να μετάσχει στην επιχείρηση από αύριο.

    Η Ιταλία αρνείται ότι διεξάγεται πόλεμος στη Λιβύη και εκφράζει σκεπτικισμό για τις επιχειρήσεις, όπως και η Γερμανία και η Κύπρος.

    Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν την πόλη Ζιντάν, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.

    Στο μεταξύ, αξιωματούχος στο Άμπου Ντάμπι δήλωσε ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα περιοριστεί "στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας", ενώ νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν πιθανή η συμμετοχή των Εμιράτων στις αεροπορικές επιχειρήσεις της δυτικής συμμαχίας.

    Οι εξεγερμένοι καλωσορίζουν τα αεροπορικά πλήγματα από τις ξένες δυνάμεις εναντίον του στρατού του Καντάφι, όμως δεν θέλουν να επέμβουν στον πόλεμο ξένα χερσαία στρατεύματα, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε τη χρήση βίας κατά μιας τρίτης χώρας, τονίζοντας ότι η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών έχει γίνει μια ισχυρή τάση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

    Πάντως, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν στις Βρυξέλλες νέες κυρώσεις σε βάρος λιβυκών χρηματοπιστωτικών "οντοτήτων" και μελών της κυβέρνησης της χώρας.

    Οι εξελίξεις στη Λιβύη απασχολούν το ΝΑΤΟ, οι εκπρόσωποι του οποίου, βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση. Ωστόσο, οι αραβικές χώρες δεν επιθυμούν η στρατιωτική επιχείρηση της συμμαχίας να τεθεί υπό το πρόσταγμα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έχει μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή του αργότερα σήμερα, μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Λιβύης, η οποία κατηγορεί τις συμμαχικές δυνάμεις ότι σκοτώνουν πολίτες με τις αεροπορικές τους επιθέσεις.

    «Η Ελλάδα δεν μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά παρέχει διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα σε φίλες ή σύμμαχες χώρες», επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, η ΕΕ, με τις αποφάσεις που έλαβε, «αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ανθρωπιστικό τομέα, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και σε συντονισμό με τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ».

    Εκτινάχθηκαν, σήμερα, οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λιβύη. Η τιμή του μπρεντ διαμορφώνεται πάνω από τα 116 δολάρια το βαρέλι κερδίζοντας 1,32 δολάρια σε σχέση με το «κλείσιμο» της περασμένης Παρασκευής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ο πρώτος Υγειονομικός Χάρτης

    Ο πρώτος Υγειονομικός Χάρτης της Χώρας, ο οποίος αναμένεται να δώσει λύση στην οργάνωση του συστήματος Υγείας, παρουσιάστηκε, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

    Πρόκειται για ένα διαδικτυακό σύστημα καταγραφής και διαχείρισης δεδομένων υγείας, που θα παρέχει τη δυνατότητα έγκυρης αποτύπωσης της κατάστασης της υγείας και των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και αναμένεται να αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την οργάνωση του υγειονομικού συστήματος.

    Ο Υγειονομικός Χάρτης παρέχει τη δυνατότητα καθολικής, χωροταξικά κατανεμημένης, και έγκυρης καταγραφής της αξιολόγησης των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.

    Όπως είπε ο υπουργός, «με την ολοκλήρωση του Υγειονομικού Χάρτη προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τις επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Τα 137 νοσοκομεία (132 νοσοκομεία του ΕΣΥ και 5 του ΙΚΑ) είναι πολλά και καταδεικνύουν τον ανορθολογισμό που επικρατούσε. Την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις και την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις».

    Όπως υπογράμμισαν, τόσο ο κ. Λοβέρδος, όσο και ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, ο υγειονομικός χάρτης αποτελεί το εργαλείο για τη χάραξη εθνικών, περιφερειακών και τοπικών πολιτικών υγείας και, παράλληλα, μπορεί να καταδείξει τους τρόπους συνεργασίας δημόσιων νοσοκομείων, μεταξύ τους, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 March 2011 - 19:30:18 UTC