Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου
  • [02] Μερική απαγόρευση απόπλου
  • [03] "Θα λάβω υπόψη μου το υλικό" ο»Ώ

  • [01] Αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου

    "Καμία κυβέρνηση δεν παίρνει με χαρά επώδυνα μέτρα", τόνισε από τη Σύρο ο Γ. Παπανδρέου, αλλά επεσήμανε ότι έτσι "φρενάραμε μια σύγκρουση με τη χρεοκοπία" η οποία θα σήμαινε απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων και τραπεζών, απώλεια μισθών και συντάξεων και δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε σήμερα για αναπτυξιακά προγράμματα.

    "Αυτό ήταν κι ένα σήμα κινδύνου πολύ ισχυρό, που αν το μετατρέψουμε σε ευκαιρία θα είναι μια ιστορική διαδρομή της χώρας να βάλουμε τέλος σε χρόνια προβλήματα", υπογράμμισε.

    Επιπλέον έκανε λόγο για αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, στα πρότυπα του σκανδιναβικού, που συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα με την ποιότητα ζωής, την υψηλή τεχνογνωσία και γνώση, την ευελιξία από τη μια και την ασφάλεια από την άλλη.

    "Είμαστε σύμμαχοι με την περιφέρεια για να σπάσουμε τη γραφειοκρατία που έχει καθυποτάξει τον ελληνικό λαό", είπε ο κ. Παπανδρέου και ανέφερε ότι δεν φταίει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος γι΄ αυτό και τόνισε πως οι πολιτικοί τον είχαν διαπαιδαγωγήσει έτσι.

    Τέλος, σχετικά με τα πανεπιστήμια ανέφερε ότι αυτά παραμένουν ακόμα συγκεντρωτικά, ότι δεν είναι ουσιαστικά αυτοδιοίκητα και παίρνοντας ως παράδειγμα το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου είπε ότι θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει ποια τμήματα και πόσους φοιτητές χρειάζεται.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μερική απαγόρευση απόπλου

    Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

    Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περιοχές Πρίνου - Καβάλας και Αγ. Κωνσταντίνου - Σποράδων. Στην περιοχή Κεραμωτής -Λιμένα Θάσου τα δρομολόγια διεξάγονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Επιπλέον, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο - Αντίρριο.

    Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περιοχές Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, Κυλλήνη - Ζάκυνθος, Κυλλήνη - Αργοστόλι, Αιδηψός -Αρκίτσα, Ωρωπός - Ερέτρια και Παλούκια - Σαλαμίνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Θα λάβω υπόψη μου το υλικό"

    "Δεν θα σταθούμε στους τύπους, αλλά θα πάμε στην ουσία. Τι θα πούμε στον κόσμο; Ο,τι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών; Εδώ βοά ο τόπος και εμείς θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;". Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ.Ανδρέας Φάκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ξεκαθαρίζει, ότι από την στιγμή που θα έχει στα χέρια του το ηχογραφημένο υλικό των πολύκροτων κασετών, οι οποίες ταλανίζουν τον χώρο του ποδοσφαίρου, θα το λάβει υπόψη του αφού δεν κωλύεται από το νόμο.

    "Ο νόμος απαγορεύει να καταγραφεί τηλεφωνική συνομιλία και υπάρχουν νομικές κυρώσεις, εκτός εάν συναινέσει ο συνομιλητής", τόνισε ο κ. Φάκος και πρόσθεσε :"δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό, ούτε το ποινικό, ούτε το πολιτικό δικαστήριο, ούτε καμία δημόσια αρχή. Οταν, όμως, προκύπτουν στοιχεία για πειθαρχική δίωξη είναι πιο ελαστικά τα πράγματα. Εγώ δεν έχω κώλυμα, αφού η ΕΠΟ δεν είναι δημόσια αρχή, αλλά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου».

    Πάντως, συνέχισε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, «δεν γνωρίζω έως αυτή τη στιγμή σε ποιόν αποδίδεται κάποια πράξη και τι πράξη είναι αυτή, Υπάρχει μόνο φημολογία. Εάν είναι πειθαρχικό παράπτωμα, θα ασκήσω πειθαρχική δίωξη. Εάν πούμε, ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών θα μας ... φτύσουν. Θα τα βάλουμε στη ζυγαριά τα πράγματα. Από τη μία πλευρά, είναι το γεγονός, ότι οι κασέτες αποτελούν προϊόν υποκλοπής και από την άλλη το ότι έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Θα αφήσουμε, αλήθεια, έτσι τα πράγματα; Οχι. βέβαια. Τι θα ισχυριστούμε; Ο,τι ο άλλος διέπραξε βαρύτατο αδίκημα και εμείς θα επικαλούμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα;»

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 March 2011 - 17:30:23 UTC