Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καλύτερη εποπτεία των οίκων αξιολόγησης"
  • [02] Συλλήψεις για τρομοκρατία ο»Ώ

  • [01] "Καλύτερη εποπτεία των οίκων αξιολόγησης"

    Το ζήτημα της καλύτερης εποπτείας των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

    Με αφορμή την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας και της Ισπανίας από τον οίκο Moodyβs, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εξέφρασε την «έκπληξη» πολλών υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη χρονική στιγμή της υποβάθμισης. «Ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τους τρόπους καλύτερης εποπτείας των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης», ανέφερε ο Ζ. Γιουνκέρ.

    Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ζ. Γιουνκέρ, το Eurogroup εξέτασε τα «λειτουργικά χαρακτηριστικά» του σημερινού (ΕFSF) και μελλοντικού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που αφορούν στην ενίσχυση των κεφαλαίων, στη δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων και στα επιτόκια δανεισμού. Σημείωσε, ωστόσο, ότι λόγω «μικρών διαφωνιών» που εξακολουθούν να υπάρχουν, οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν σε έκτακτο Συμβούλιο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου.

    Ο Ζ. Γιουνκέρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν διαμορφώσει, με κάθε λεπτομέρεια, μια συνολική λύση.

    Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο Ζ. Γιουνκέρ τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρέπει ακόμα να αποσαφηνίσουν με ποιούς τρόπους θα αυξηθεί η δανειοδοτική ικανότητά του από τα 250 δισ. ευρώ στα 440 δισ. ευρώ. Όπως ο ίδιος σημείωσε, το πιθανότερο είναι η ενίσχυση του μηχανισμού να γίνει μέσω εγγυήσεων από τα κράτη μέλη. Σε ό,τι αφορά το επιτόκιο δανεισμού τόνισε ότι «πρότυπο» θα αποτελέσει το νέο επιτόκιο που αποφασίστηκε για την Ελλάδα.

    Όπως έγινε γνωστό, διευκρινίστηκε ότι η μείωση του επιτοκίου που αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή για την Ελλάδα θα αφορά το σύνολο των 80 δισ. ευρώ των δανείων από τις χώρες της ευρωζώνης.

    Εξάλλου, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποδέσμευσε 4,1 δισ ευρώ για την τέταρτη δόση του δανείου του προς τη χώρα μας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συλλήψεις για τρομοκρατία

    Έξι από τους επτά προσαχθέντες, τη Δευτέρα, από την Αθήνα και τον Βόλο για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

    Συλληφθέντες είναι πέντε άνδρες και μία γυναίκα, ενώ μία ακόμα γυναίκα που είχε προσαχθεί αφέθηκε ελεύθερη γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της.

    Ελεύθερη αφέθηκε η κοπέλα που εντοπίστηκε μαζί με έναν από τους συλληφθέντες στο σπίτι της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό.

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες στο Βόλο είναι και τρεις καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", τα στοιχεία των οποίων και τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

    Πρόκειται για τους Γεώργιο Νικολόπουλο του Παναγιώτη, 25 χρονών, Νταμιάνο Μπολάνο του Πτολεμαίου, 24 ετών, από το Τεπελένι της Αλβανίας, και Χρήστο Τσάκαλο του Γερασίμου, 32 ετών.

    Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία και έκρηξη κατά συναυτουργία, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για πράγματα και άνθρωπο κατά συρροή.

    Στο σπίτι της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν εκτός των άλλων χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στο Βόλο. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά τρία πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 38άρι σπέσιαλ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές της Αστυνομίας, περούκες, ένας φάρος της Αστυνομίας και ασύρματοι.

    Στο σπίτι της οδού Ορφέως, στο Χολαργό, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και σιδερογροθιές. Όλα τα ανευρεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση συνεχίζονται.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 March 2011 - 21:30:16 UTC