Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαίνονται οι μάχες σε όλα τα μέτωπα
  • [02] Ο Γ. Παπαλιός και πάλι στο Κέντρο Κινηματογράφου
  • [03] Κίνδυνος αναβολής ο»Ώ

  • [01] Μαίνονται οι μάχες σε όλα τα μέτωπα

    Εντατικό σφυροκόπημα με βαρέα όπλα ακουγόταν το μεσημέρι στο δυτικό τμήμα της πόλης του Ρας Λανούφ, προπύργιο της αντιπολίτευσης στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και με βάση ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου "Αλ Τζαζίρα" που ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της πόλης.

    Εξάλλου, με άρματα μάχης και αεροσκάφη επιτίθενται στην Ζαουίγια, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη, όμως οι εξεγερμένοι εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης, ανέφεραν δύο κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Το να δοθούν όπλα στους εξεγερμένους στη Λιβύη "εξετάζεται", στο πλαίσιο της αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην κρίση, αλλά θα ήταν μια "πρόωρη" κίνηση, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, ενώ ξεκίνησαν, από χθες, να εποπτεύουν τη Λιβύη τα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ 'AWACS'.

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι αλ Αραμπίγια, ένας γιος του Μουάμαρ Καντάφι, ο Σαάντι, σε συνέντευξή του, προέβλεψε ότι "η Λιβύη μπορεί να γίνει μία νέα Σομαλία, όπου οι φυλές θα πολεμούν η μία την άλλη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ο Γ. Παπαλιός και πάλι στο Κέντρο Κινηματογράφου

    Ο Γιώργος Παπαλιός παραμένει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με την σχετική ανανέωση της θητείας του που ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε η παραγωγός Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

    Η νέα σύνθεση του ΔΣ του Κέντρου Κινηματογράφου σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου για τον Κινηματογράφο αποτελείται από τους:

    Ίρις Ζαχμανίδου( Σκηνοθέτις), Ελίζ Ζαλαντώ( Παραγωγός), Χριστίνα Κάλλας( Σεναριογράφος-Παραγωγός) Χένινγκ Κάμρε( Διευθυντής Φωτογραφίας) Αντώνιος Κοτζιάς( Ειδικός Ψηφιακών Οπτικών Εφέ)

    Μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, το νέο ΔΣ του Κέντρου θα επιλέξει και το πρόσωπο για την θέση του νέου γενικού διευθυντή του Κέντρου.

    «Η επιλογή των προσώπων αποτυπώνει τα κύρια χαρακτηριστικά της στρατηγικής του ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

    «Προτεραιότητα δίνεται στην εξωστρέφεια, τη σημασία των νέων τεχνολογιών για τον ελληνικό κινηματογράφο, την υιοθέτηση και προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και διανομής, την υποστήριξη του σεναρίου, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τη δημιουργία και ενδυνάμωση συνεργασιών με αντίστοιχους οργανισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Απεικονίζει επίσης τον νέο, εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της νέας δομής του Ε.Κ.Κ. Σε μία συγκυρία όπου ο ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και οι Έλληνες δημιουργοί αποσπούν σημαντικά βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ, η Πολιτεία καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση και ανάδειξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων του ελληνικού κινηματογράφου» καταλήγει η ανακοίνωση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κίνδυνος αναβολής

    Προς αναβολή οδεύει η 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών τάχθηκε υπέρ της αποχής, λόγω των συνεχιζόμενων κρουσμάτων βίας.

    Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ με τους αρχηγούς των ομάδων που μετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με θέμα τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα γήπεδο και την πρόθεση για αποχή από αυτήν την αγωνιστική, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Μήνυμα αγωνίας για την ίδια τη ζωή τους εκπέμπουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντιδρούν στα διαδοχικά επεισόδια που σημειώνονται από την αρχή και αυτής της αγωνιστικής περιόδου, συχνότατα μάλιστα σε βάρος τους. Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Π., με τη συμμετοχή αρχηγών και άλλων ποδοσφαιριστών της Super League, της Football League 1 και της Football League 2, έγινε εκτενής συζήτηση για το μέγα πρόβλημα της βίας στα γήπεδα και τονίσθηκε η αταλάντευτη θέση του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών για ενέργειες με τις οποίες θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της παραβατικότητας στους αγωνιστικούς χώρους, κατβ αρχήν στο πρωτάθλημα της Super League.

    Οι ποδοσφαιριστές των 10 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας, των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη, Ηρακλή, Λάρισας, Ατρομήτου Αθηνών, Ξάνθης και Πανσερραϊκού εκφράζουν την πρόθεση τους να μην αγωνισθούν στις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα και σε έμπρακτη εκδήλωση της απαίτησης τους να υλοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς τα αυτονόητα».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2011 - 17:30:19 UTC