Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Ο νόμος για την Υγεία θα εφαρμοστεί''
  • [02] ''Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν''
  • [03] Νέες στάσεις εργασίας αύριο στις συγκοινωνίες
  • [04] Πλώρη για άνοδο στις αφίξεις τουριστών
  • [05] Aισιοδοξία Σάλλα για ελληνική οικονομία
  • [06] Πλημμέλημα η μη πληρωμή
  • [07] Αύξηση της ανεργίας
  • [08] "Την αισθάνθηκα πατρίδα..." ο»Ώ

  • [01] ''Ο νόμος για την Υγεία θα εφαρμοστεί''

    "Ο νόμος θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα", τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα και ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "κλείνει ο πρώτος κύκλος και ανοίγει ένας δεύτερος", αυτός της εφαρμογής του νόμου για την Υγεία, που χθες το βράδυ ψήφισε η Βουλή. Η ψήφιση του νόμου, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, σημαίνει την αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

    Ο κ. Λοβέρδος, από την πλευρά του, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ενωμένη, ενώ στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση, αλλά όχι πόλωση.

    "Εχουμε την πίεση των απλών πολιτών που εκδηλώνεται μαζικά τις τελευταίες ημέρες, που μας λένε να προχωρήσουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε. Μέρα με τη μέρα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται καλύτερα", επισήμανε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: "η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι γίνεται κάτι καλό γι' αυτούς. Δεν περνάει από το μυαλό μας να μην οργανώσουμε σωστά αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία".

    Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, μεγάλος αριθμός γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν δεχθεί στα ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ηδη, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, το 42,4% από τους 565 γιατρούς του ΟΑΕΕ, απάντησαν ότι τους επισκέφθηκαν στο ιατρείο τους ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

    "Η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται. Το σύστημα θα δουλέψει με καλύτερους όρους το επόμενο διάστημα. Οργανώνουμε τη μείωση της απόστασης ασφαλισμένου-γιατρού", είπε ο κ. Λοβέρδος.

    Σε ότι αφορά τους γιατρούς του ΙΚΑ και τον τρόπο της αμοιβής τους με το νέο καθεστώς, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ένας νόμος δεν μπορεί να ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, υπογράμμισε όμως ότι οι εργαζόμενοι στον νέο φορέα θα μεταφερθούν με τη σχέση εργασίας που έχουν σήμερα. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα νομικής φύσεως, που σχετίζονται με τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και σημείωσε ότι " μέχρι το Μάρτιο, θα τα δούμε όλα", ώστε τον Ιούνιο ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, ξεκινά διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την εφαρμογή του νόμου. Οσον αφορά τις αντιδράσεις των γιατρών και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Υγείας είπε ότι "δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη".

    Αυτές τις μέρες, είπε ο κ. Λοβέρδος, ξεκινά και θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο η επανακοστολόγηση 10.000 ιατρικών πράξεων, το Υπουργείο Υγείας θα καθορίζει από τον Απρίλιο τις τιμές των φαρμάκων και με τον εξορθολογισμό του συστήματος ένας διοικητής θα μπορεί να διοικεί περισσότερα νοσοκομεία ή και ολόκληρη υγειονομική περιφέρεια.

    Τέλος, όπως αποκάλυψε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, εντοπίστηκαν 15 γιατροί του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έγραφαν συνταγές αξίας πάνω από 150.000 ευρώ το μήνα.

    Από το Υπουργείο εξετάζεται η λύση της σύμβασής τους με το ταμείο και η παραπομπή των υποθέσεων στον εισαγγελέα.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

    Με συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων, ανοιχτές συνελεύσεις και τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., μετέχουν οι εργαζόμενοι των περισσότερων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Στο διάστημα των κινητοποιήσεων οι ασθενείς εξυπηρετούνται από το υπάρχον προσωπικό ασφαλείας.

    Συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων, διαμαρτυρία για το εισιτήριο των 5 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 11 το πρωί στα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο, το Παπανικολάου. Δεν έγινε κατάληψη ταμείων στο Παπαγεωργίου όπου είχε γίνει δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σε νοσοκομεία όπου δεν ισχύει το εισιτήριο των 5 ευρώ, όπως το Θεαγένειο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ''Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν''

    Τη διάθεσή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας την ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων.

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της ισραηλιτικης διασποράς για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση της, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα τα καταφέρει.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή της και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες.

    "Ακόμα και μηδενικό να ήταν το χρέος και μηδενικά τα ελλείμματα της χώρας, έπρεπε να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές, γιατί διαφορετικά σε μερικά χρόνια θα είχαμε και χρέη και ελλείμματα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο Γ.Παπανδρέου σήμερα, επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου "Tae Kwon Do", όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού "Χώρος στην Τέχνη", συνοδευόμενος από τον Π. Γερουλάνο.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο «Taek Won Do», εντάσσεται στο πλαίσιο της επιλογής του ιδίου και της κυβέρνησης, να ανοίξουν τα Ολυμπιακά ακίνητα στους πολίτες. Επισημαίνεται δε ότι με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που αφορά το συγκεκριμένο Ολυμπιακό ακίνητο, υλοποιείται αυτή η επιλογή και παράλληλα υπηρετείται η απόφαση του υπουργείου να στηρίξει τους καλλιτέχνες και τις άστεγες ομάδες θεάτρου με την εισαγωγή μιας νέας μορφής εναλλακτικής "επιχορήγησης".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέες στάσεις εργασίας αύριο στις συγκοινωνίες

    Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα εμφανιστούν στους σταθμούς μετά τις 8 το πρωί, τα τρόλεϊ και το τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ "τραβούν χειρόφρενο" από τις 11 πμ μέχρι τις 3:30 μμ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πλώρη για άνοδο στις αφίξεις τουριστών

    Πλώρη για διψήφιο ποσοστό ανόδου στις αφίξεις τουριστών βάζει φέτος η τουριστική βιομηχανία με το μεγάλο στοίχημα να παραμένει η ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων που θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ΑΕΠ της χώρας. Φέτος όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) Διονύσης Χιόνης, αύξηση 4,5% στα τουριστικά έσοδα της χώρας το 2011 ισοδυναμεί με αύξηση 1% στο ΑΕΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της απασχόλησης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως ανάφερε και ο πρόεδρος του ΙΤΕΠ είναι νωρίς να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την πορεία τους.

    Αυτή την περίοδο οι προκρατήσεις, όπως τονίστηκε από τους ξενοδόχους είναι αυξημένες κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, αν και θα πρέπει να τονιστεί ότι στις καλές εποχές του Ελληνικού τουρισμού οι προκρατήσεις άγγιζαν και το 25%. Μάλιστα ώθηση στο τουριστικό ρεύμα θα δοθεί και από την υφιστάμενη αναταραχή στην Αίγυπτο, καθώς ήδη οι Tour Operator's αναμένουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και ετοιμάζονται για αυτό.

    Στις τάξεις των ξενοδόχων ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Αθήνας - Αττικής (ΕΞΑ-Α) Γιάννης Ρέτσος εκτιμά ότι το 2011 για την Αθήνα, όσο κι αν δείχνει δύσκολο να το πιστέψει κανείς, θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και χρονιά ανάκαμψης.

    Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Expedia.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Aισιοδοξία Σάλλα για ελληνική οικονομία

    Aισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας.

    Προέβλεψε δε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικές ευρωπαϊκές αποφάσεις που θα αφορούν στην Ελλάδα.

    Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή της επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα επικείμενα "τεστ αντοχής".

    Για το ενδεχόμενο deals στο ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μελλοντικά, υπογράμμισε ωστόσο πως θα πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες.

    Ο κ. Μ. Σάλλας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό στοιχείο, την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ξένοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι, για τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου είναι θετικές.

    Επίσης χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης τις επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες έχουν προχωρήσει έως τώρα οι ελληνικές τράπεζες.

    Ο πρόεδρος του Χ.Α κ. Σ. Λαζαρίδης τόνισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια αντλήθηκαν από το Χρηματιστήριο κεφάλαια ύψους 36 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα κεφάλαια που αντλήθηκαν τους τελευταίους μήνες έχουν και την υψηλή βαρύτητα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, γεγονός που αποδεικνύει τον αναπτυξιακό ρόλο του Χ.Α.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Πλημμέλημα η μη πληρωμή

    Ως παράβαση του ΚΟΚ θα αντιμετωπίζεται η άρνηση καταβολής διοδίων και η μη πληρωμή εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες θα είναι όσοι αρνούνται να πληρώσουν.

    Ο κ. Ρέππας χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα για αυτούς που δεν πληρώνουν διόδια λέγοντας ότι στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις απόψεις του και να προβαίνει ακόμη και σε πράξεις ακτιβισμού. Έχει όμως και υποχρέωση να πληρώνει για κάθε υπηρεσία που του παρέχεται γιατί διαφορετικά το κόστος θα το επωμισθούν κάποιοι άλλοι.

    Όπως είπε ο υπουργός, θα πρέπει να υπάρξει "μια εκλογίκευση" στην κλιμάκωση των διοδίων, ιδιαίτερα στα υπό κατασκευή τμήματα. Επίσης, να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις, να υπάρξει διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών και να προχωρήσει η εφαρμογή της αναλογικής χρέωσης με ηλεκτρονικά διόδια.

    Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, διευκρίνησε ότι η ρύθμιση μελετάται και θα κατατεθεί στη Βουλή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Αύξηση της ανεργίας

    Στο 13,9% αυξήθηκε η ανεργία στη χώρα τον Νοέμβριο και οι άνεργοι ανέρχονται πλέον σε 692.577 άτομα, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να είναι νέοι σε ηλικία (άνω του ενός στους τρεις) και γυναίκες.

    Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία αυξήθηκε κατά 3,3 μονάδες σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2009 (10,6%), κατά 6,1 μονάδες σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2008 (7,8%) και κατά 0,4 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο 2010 (13,5%).

    Αλλαγές στο ''καλάθι της νοικοκυράς

    Στο 5,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο φέτος, έναντι επίσης 5,2% τον Δεκέμβριο 2010 και 2,4% τον Ιανουάριο 2009.

    Με δεκάδες αλλαγές στα αγαθά και τις υπηρεσίες που απαρτίζουν το "καλάθι της νοικοκυράς" και με έτος βάσης το 2009 και όχι το 2008, όπως ίσχυε έως πέρυσι, υπολογίζεται από τον Ιανουάριο εφέτος ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός). Η αναθεώρηση του δείκτη γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τη Στατιστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της επικαιροποίησής του και της καλύτερης απεικόνισης της πραγματικότητας.

    Το νέο "καλάθι της νοικοκυράς" περιλαμβάνει 800 είδη αγαθών και υπηρεσιών και σε σύγκριση με το προηγούμενο, προστέθηκαν 26 νέα είδη και αφαιρέθηκαν 10 παλαιά. Συγκεκριμένα, στον νέο ΓΔΤΚ που θα δημοσιοποιεί εφεξής η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προστέθηκαν και αφαιρέθηκαν τα εξής είδη:

    Είδη που διαγράφηκαν από τον προηγούμενο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή

    ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ & ΚΑΠΝΟΣ

    1. Κρασί ρετσίνα (εμφιαλωμένο)

    ΕΝΔΥΣΗ & ΥΠΟΔΗΣΗ

    2. Πουλόβερ γυναικείο

    ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΑΘΑ- ΕΙΔΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    3. Ηλεκτρικός λαμπτήρας (κοινός)

    4. Σπίρτα

    ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

    5. Βενζίνη L.R.P. (υποκατάστατο σούπερ)

    ΑΝΑΨΥΧΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    6. Ατομικό CD Player

    7. Δισκέτες

    8. Φωτογραφικά φιλμ

    9. Εμφάνιση έγχρωμου φιλμ

    10. Τιμή έγχρωμης φωτογραφίας

    Νέα είδη που προστέθηκαν στον αναθεωρημένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή

    ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

    1. Μπισκότα ολικής αλέσεως (διαίτης)

    2. Τυρί με μειωμένα λιπαρά

    3. Μαργαρίνη μείωσης χοληστερίνης (π.χ. becel)

    4. Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

    5. Καφές εσπρέσσο

    6. Αναψυκτικό για ενέργεια (π.χ. redbull, vitalplus)

    ΕΝΔΥΣΗ & ΥΠΟΔΗΣΗ

    7. Μπουφάν γυναικείο

    ΣΤΕΓΑΣΗ

    8. Ακρυλικό χρώμα (εξωτερικής χρήσης)

    9. Σιλικόνη

    ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΑΘΑ- ΕΙΔΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    10. Υγρό καθαρισμού ξύλινων πατωμάτων

    ΥΓΕΙΑ

    11. Λεύκανση δοντιών

    12. Μαστογραφία

    ΑΝΑΨΥΧΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    13. MP4

    14. BLUE RAY DISC

    15. Συσκευή GPS

    16. Ψηφιακή κορνίζα

    17. Antivirus Η/Υ

    18. Εξωτερικός σκληρός δίσκος

    19. USB flash stick

    20. Υπογραμμιστής

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    21. Δίδακτρα μεταπτυχιακών σπουδών

    ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΓΑΘΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    22. Σίδερο ισιώματος μαλλιών

    23. Μωρομάντηλα

    24. Βαφή μαλλιών

    25. Αντηλιακό

    26. Στοματικό διάλυμα

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] "Την αισθάνθηκα πατρίδα..."

    Με το θέμα της αγάπης καταπιάνεται αυτή την φορά ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Στούρουα - "φανατικός" φίλος της Ελλάδας, εδώ και πολλά χρόνια- στην παράσταση "Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι", που σκηνοθετεί στο ΚΘΒΕ και κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου.

    Για την εξουσία, την οικονομική κρίση, την αγάπη αλλά και τον Σαίξπηρ μιλά ο σκηνοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Σοφία Προκοπίδου.

    "Ασκώ κριτική για τη σημερινή κατάσταση στη Γεωργία, ακόμα και στο θέμα της λογοκρισίας που υπάρχει εκεί σήμερα, υπερασπίζομαι τη χώρα μας και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να έχει ανεξάρτητη πορεία.Οι σχέσεις των δυο χωρών θα διορθωθούν με το πέρασμα του χρόνου", υποστηρίζει ο σκηνοθέτης και επισημαίνει ότι το θέατρο "πρέπει να παραμείνει ο φωτεινός φάρος της κοινωνίας" , αλλά και ''σεμινάριο'' για το πώς μπορεί να γίνεται η κοινωνία καλύτερη".

    Kαι στην ερώτηση για το εάν το θέατρο μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο : "Aν ένας κακός άνθρωπος δει ένα καλό έργο, απλά θα εξακολουθήσει να είναι κακός".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 February 2011 - 13:30:25 UTC