Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε ο εναέριος χώρος της Ισπανίας
  • [02] Λαμία-Μήνυμα ενότητας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [03] Αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία
  • [04] Τσεχία - Επτά νεκροί λόγω ψύχους
  • [05] Πτώση της θερμοκρασίας
  • [06] Διαδικτυακές "μάχες"
  • [07] Στο Κατάρ του 2022
  • [08] Δύσκολες αποστολές

  • [01] Άνοιξε ο εναέριος χώρος της Ισπανίας

    Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος της Ισπανίας μετά την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

    Χθες αργά το απόγευμα απογειώθηκαν τα πρώτα αεροπλάνα από τα ισπανικά αεροδρόμια έπειτα από περίπου 24 ώρες και "σχεδόν όλοι" οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, δήλωσαν οι αρχές των αεροδρομίων.

    Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως απάντηση στην απεργία, η οποία προκάλεσε "χάος" στα αεροδρόμια. Ο ισπανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί μία κατάσταση, όπως η αιφνιδιαστική απεργία των ελεγκτών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Λαμία-Μήνυμα ενότητας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

    «Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ, στα Δυο Βουνά της Λαμίας, όπου βρέθηκε χθες το μεσημέρι, στη δοξολογία για την προστάτιδά τους Αγία Βαρβάρα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός από τις ευχές ζήτησε «απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον» καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι αυτό που πρέπει να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

    Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο μητροπολίτης σε σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε: «είστε ο στυλοβάτης όλων μας, σε αυτές τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε. Κρατάτε γερά γιατί από σας παίρνουμε κουράγιο⦻.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία

    Ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 170 επιβαίνοντες βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Μόσχας, Ντομοντέντοβο, στη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 50, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Αμυνας.

    Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Βνούκοβο, που βρίσκεται έξω από τη Μόσχα, με προορισμό την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μακχακάλα. Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ντομοντέντοβο όταν και οι τρεις κινητήρες του σταμάτησαν να λειτουργούν, μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Τσεχία - Επτά νεκροί λόγω ψύχους

    Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 χρόνων βρέθηκε νεκρός κοντά σε σουπερ-μάρκετ, το απόγευμα, στην Πράγα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει λόγω της παγωνιάς στην πόλη, τις τελευταίες ημέρες.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο θύμα του κύματος ψύχους ήταν ένας άστεγος.

    Ουδέποτε άλλοτε έχουν καταγραφεί τέτοια εποχή του χρόνου τόσο χαμηλές θερμοκρασίες στην Πράγα, αλλά και στο μεγαλύτερο τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Τζιζέρκα, στη βόρεια Βοημία, τα θερμόμετρα έδειξαν μείον 26,1 βαθμούς κελσίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Πτώση της θερμοκρασίας

    Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον νομό Ιωαννίνων.

    Η συγκοινωνία στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Πεδινής, διεκόπη, καθώς τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα, ενώ σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου διεκόπη η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη. Από το πρωί, μηχανήματα εργάζονται για την αποκατάσταση των συγκοινωνιών, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής σπεύδουν για άντληση νερών, όπου χρειάζεται.

    Στην Ηλεία, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε στέγες σπιτιών, καλλιέργειες, θερμοκήπια, αποθήκες και στάβλους.

    Εξάλλου, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο βορειοδυτικό βορειοανατολικό Αιγαίο και το Θρακικό.

    Λόγω του καιρού, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας και Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου.

    Επίσης, απαγορεύτηκε ο απόπλους των "δελφινιών" για Αργοσαρωνικό και για όλα τα πλοία από το Λαύριο και στη γραμμή Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα.

    Τέλος, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων στη γραμμή Σαλαμίνα - Πειραιάς. Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε ένα δρομολόγιο στη γραμμή Κυλλήνη - Ζάκυνθος.

    Εξάλλου, αποστολές έρευνας και διάσωσης αλλά και μεταφορά εφοδίων στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί από τις πλημμύρες, θα επιχειρήσουν τα ελληνικά πληρώματα διάσωσης που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

    Η αποστολή οργανώθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Edmond Haxhinasto, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Διαδικτυακές "μάχες"

    Ο ιστότοπος WikiLeaks, εναντίον του ιδρυτή του οποίου Τζούλιαν Ασάνζ έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για σεξουαλική επίθεση, πάλευε χθες να παραμείνει σε λειτουργία.

    Επειτα από μία μικρή διακοπή η διαδικτυακή διεύθυνση στην Ελβετία του WikiLeaks λειτουργούσε και πάλι.

    "Δύο ώρες μετά την απενεργοποίηση" αυτής της διεύθυνσης από τον αμερικανικό πάροχο διαδικτυακών διευθύνσεων EveryDNS.net "λάβαμε αρκετές διαθέσιμες διευθύνσεις", ανακοίνωσε το ελβετικό Κόμμα των Πειρατών, που υποστηρίζει τον WikiLeaks στο όνομα της ελευθερίας του διαδικτύου.

    Ο ιστότοπος είναι εδώ και αρκετές ημέρες στόχος κυβερνοεπιθέσεων που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην προσβασιμότητά του.

    Επιπλέον ο ιστότοπος μπορεί να αποδυναμωθεί μετά την απόφαση της υπηρεσίας διαδικτυακών πληρωμών PayPal, που έχει έδρα στις ΗΠΑ, να μπλοκάρει τις οικονομικές συναλλαγές με το WikiLeaks.

    Η PayPal δικαιολόγησε την απόφασή της αναφερόμενη στην "εμπορική της πολιτική (...) που απαγορεύει τη χρήση" των υπηρεσιών της "για την προώθηση, διευκόλυνση και ενίσχυση κάθε παράνομης δραστηριότητας".

    Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες στις ΗΠΑ να εμποδιστεί η πρόσβαση στον ιστότοπο.

    Την ίδια ώρα η αστυνομία της Αυστραλίας ερευνά αν ο ιδρυτής του ιστότοπου Ασάνζ έχει παραβιάσει κάποιους από τους νόμους της χώρας και άρα μπορεί να του ασκηθεί ποινική δίωξη, όπως δήλωσε σήμερα ο αυστραλιανός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Στο Κατάρ του 2022

    Στο εμιράτο του Κατάρ χιλιάδες κάτοικοι πανηγύρισαν την ανάληψη του Μουντιάλ 2022 χορεύοντας στους δρόμους και παρακολουθώντας σε γιγαντο-οθόνες την διαδικασία επιλογής από τη FIFA.

    Η μικρότερη χώρα που θα έχει φιλοξενήσει τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη έκπληξη.

    Ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην διοργάνωση θα είναι αναμφίβολα οι υψηλές θερμοκρασίες. Οπως δήλωσε πάντως ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Καλίφα Αλ Θάνι «θα έχουμε τη βοήθεια της τεχνολογίας για να υπερκαλύψουμε τέτοιου είδους εμπόδια".

    Ηδη οι αθλητικές αρχές του εμιράτου έδωσαν στη δημοσιότητα την ψηφιακή απεικόνιση των σταδίων που θα κατασκευαστούν, τα οποία ομολογουμένως είναι εντυπωσιακά. Σε κάθε στάδιο θα υπάρχει κλιματισμός, ενώ προβλέπεται και η χρησιμοποίηση της ηλιακής ενέργειας, έτσι ώστε η θερμοκρασία εντός των γηπέδων να μην υπερβαίνει τους 27ο C!

    Τα γήπεδα που θα κατασκευαστούν στην Ντόχα και την ευρύτερη περιοχή θα απέχουν μεταξύ τους το πολύ 25 χιλιόμετρα .

    Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος υπολογίζεται στα 50 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 2,87 δισ. θα διατεθούν για την κατασκευή 9 γηπέδων. Τρία στάδια θα ανακατασκευαστούν.

    Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή μετρό στην Ντόχα ως το 2020, ενώ θα δημιουργηθεί νέο αεροδρόμιο και λιμάνι.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Δύσκολες αποστολές

    Δύσκολες αποστολές εκτός έδρας επιφυλάσσει για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το πρόγραμμα της 13ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην έχει απώλειες στην Καβάλα κόντρα στην αξιόμαχη τοπική ομάδα, η οποία έχει ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

    Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί και η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο Περιστέρι, κόντρα στον -πάντα- επικίνδυνο Ατρόμητο. Δύσκολη αποστολή θα έχει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παίξει στο νέο γήπεδο-«στολίδι» της Λάρισας, και θέλει τη νίκη για να ανέβει στη βαθμολογία.

    Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

    Ο κακός Παναθηναϊκός, κυρίως του πρώτου μέρους, νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό. Ο Μπουμσόνγκ στο 16΄ και ο Σισέ στο 69΄ πέτυχαν τα γκολ των «πρασίνων», ενώ ο διαιτητής Μάνταλος λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου δεν είδε το καθαρό πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού (απόκρουση με το χέρι του Πλεσί).

    Επεισόδια

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκού - Πανσερραϊκού, στο ΟΑΚΑ.

    Ομάδες νεαρών που βρίσκονταν στο πέταλο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, βγήκαν ξαφνικά από το στάδιο και μαζί με άλλους, που βρίσκονταν ήδη έξω, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ διακόπηκε για πέντε λεπτά ο αγώνας. Τελικά οι νεαροί ξαναμπήκαν στο γήπεδο, επανήλθε η ηρεμία και ο αγώνας ξεκίνησε.

    Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

    Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο της Κέρκυρας. Χάρη σε γκολ του Φλαβίνιο στο 17΄, οι «Φαίακες» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και επέστρεψαν στις νίκες μετά από ένα σερί πέντε αγώνων όπου είχαν πάρει μόλις ένα βαθμό. Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν ακόμη μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα και παραμένουν «βυθισμένοι» στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

    Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1

    Την έβδομη ισοπαλία του σε 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έφερε σήμερα ο Ηρακλής, παραχωρώντας 1-1 στον Εργοτέλη, στο Καυταντζόγλειο. Το σκορ άνοιξε για τους Κρήτες στο 39΄ ο Ρομάνο, για να ισοφαρίσει στο 52΄ ο «Γηραιός» με τον Πάμπλο Λίμα.

    Συνοπτικά, οι σημερινοί αγώνες του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, έχουν ως εξής:

    Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

    15:00 Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου (ΝΕΤ)

    15:00 Ατρόμητος-ΑΕΚ (NOVA)

    17:15 Άρης-Αστέρας Τρίπολης (NOVA)

    17:15 Λάρισα-ΠΑΟΚ (NOVA)

    19:30 Καβάλα-Ολυμπιακός (NOVA)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 December 2010 - 5:30:27 UTC