Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρύς οπλισμός στις δύο γιάφκες
  • [02] Στον Τρισέ το βραβείο Καρλομάγνος
  • [03] Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
  • [04] Μαίνεται η πυρκαγιά
  • [05] Δύσκολες αποστολές

  • [01] Βαρύς οπλισμός στις δύο γιάφκες

    Καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά έχουν βρεθεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο γκαράζ της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, ενώ στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά οι αστυνομικοί έχουν δει με τις μικροκάμερες πολλά πιστόλια και χειροβομβίδες.

    Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τρία υποπολυβόλα εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία πολεμικά ντουφέκια καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT.

    Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι πρόκειται για τις δύο βασικές γιάφκες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε.

    Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για την Σέχτα Επαναστατών, καθώς σε αυτή παραπέμπει το είδος του οπλισμού που έχει βρεθεί. Οι βαλλιστικές εξετάσεις θα αργήσουν καθότι η έρευνα προχωράει πολύ αργά και προσεκτικά, οπότε δεν μπορούν να παραληφθούν ακόμα τα όπλα από τους χώρους.

    Οι συλλήψεις μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις επτά, ενώ συνεχίζονται οι προσαγωγές υπόπτων. Σημειώνεται ότι τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής την ώρα που έβγαιναν από το κτήριο και πάνω τους είχαν ένα σακίδιο με όπλα.

    Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ετοίμαζαν δολοφονικό κτύπημα που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αυτές τις ημέρες ενόψει της επετείου των δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Τα όπλα αυτά μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

    Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και στην επαρχία, όπου σύμφωνα με αστυνομική πηγή αναμένεται να αποδώσουν σημαντικά στοιχεία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στον Τρισέ το βραβείο Καρλομάγνος

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ είναι ο νικητής του Βραβείου Καρλομάγνος για το 2011, για την εργασία του με στόχο τη σταθερότητα του ευρώ παρά την κρίση που πλήττει τις χώρες της ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα του διεθνούς βραβείου.

    Το βραβείο απονεμήθηκε στον Τρισέ για τη σημαντική του συμβολή "σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στη συνοχή της νομισματικής ένωσης, στη σταθερότητα του ευρώ και στη διατήρηση της ανταγωνιστηκότητας στην Ευρώπη", διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα.

    Το διεθνές βραβείο Καρλομάγνος απονέμεται από το 1950 σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην πρόοδο της ευρωπαϊκής ιδέας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

    Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον νομό Ιωαννίνων.

    Η συγκοινωνία στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Πεδινής, διεκόπη, καθώς τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα, ενώ σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου διεκόπη η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη. Από το πρωί, μηχανήματα εργάζονται για την αποκατάσταση των συγκοινωνιών, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής σπεύδουν για άντληση νερών, όπου χρειάζεται.

    Στην Ηλεία, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε στέγες σπιτιών, καλλιέργειες, θερμοκήπια, αποθήκες και στάβλους.

    Εξάλλου, αποστολές έρευνας και διάσωσης αλλά και μεταφορά εφοδίων στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί από τις πλημμύρες, θα επιχειρήσουν τα ελληνικά πληρώματα διάσωσης που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

    Η αποστολή οργανώθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Edmond Haxhinasto, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Μαίνεται η πυρκαγιά

    Δύο έφηβοι από το ισραηλινό χωριό Ισφίγια συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την πρόκληση "από αμέλεια" της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Πέμπτη στον λόφο Καρμέλ, νοτιοανατολικά της Χάιφας, και εξακολουθεί να μαίνεται.

    Η πυρκαγιά έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει τον θάνατο 41 ανθρώπων, ενώ έχει κάψει 50.000 στρέμματα και 5 εκατομμύρια δέντρα.

    "Μπορούμε να πούμε με κάθε επιφύλαξη ότι παρατηρούμε μία εξασθένηση της πυρκαγιάς", δήλωσε ο Μποάζ Ράκια επικεφαλής των πυροσβεστών σε συνέντευξη Τύπου.

    Παρόλα αυτά προειδοποίησε κατά οποιασδήποτε "πρώιμης αισιοδοξίας", καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να μαίνονται και της αδυναμίας των αεροπλάνων να πετάξουν μετά τη δύση του ηλίου.

    Στο μεταξύ, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από 36 πυροσβέστες μετέβη στο Ισραήλ προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Δύσκολες αποστολές

    Δύσκολες αποστολές εκτός έδρας επιφυλάσσει για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το πρόγραμμα της 13ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ενώ ο Παναθηναϊκός λογικά δεν θα έχει πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην έχει απώλειες στην Καβάλα κόντρα στην αξιόμαχη τοπική ομάδα, η οποία έχει ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

    Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί και η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο Περιστέρι, κόντρα στον -πάντα- επικίνδυνο Ατρόμητο. Δύσκολη αποστολή θα έχει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παίξει στο νέο γήπεδο-«στολίδι» της Λάρισας, και θέλει τη νίκη για να ανέβει στη βαθμολογία.

    Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

    Ο κακός Παναθηναϊκός, κυρίως του πρώτου μέρους, νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό και ξέφυγε τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό, που έχει ένα ματς λιγότερο (παίζει αύριο στην Καβάλα). Ο Μπουμσόνγκ στο 16΄ και ο Σισέ στο 69΄ πέτυχαν τα γκολ των «πρασίνων», ενώ ο διαιτητής Μάνταλος λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου δεν είδε το καθαρό πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού (απόκρουση με το χέρι του Πλεσί).

    Επεισόδια

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού - Πανσερραϊκού, στο ΟΑΚΑ.

    Ομάδες νεαρών που βρίσκονταν στο πέταλο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, βγήκαν ξαφνικά από το γήπεδο και σε συνεργασία με άλλους, που βρίσκονταν και αυτοί έξω, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ διακόπηκε για πέντε λεπτά ο αγώνας. Τελικά οι νεαροί ξαναμπήκαν στο γήπεδο, ενώ η κατάσταση ηρέμησε προσωρινά και ο αγώνας ξεκίνησε.

    Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

    Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο της Κέρκυρας. Χάρη σε γκολ του Φλαβίνιο στο 17΄, οι «Φαίακες» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και επέστρεψαν στις νίκες μετά από ένα σερί πέντε αγώνων όπου είχαν πάρει μόλις ένα βαθμό. Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν ακόμη μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα και παραμένουν «βυθισμένοι» στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

    Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1

    Την έβδομη ισοπαλία του σε 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έφερε σήμερα ο Ηρακλής, παραχωρώντας 1-1 στον Εργοτέλη, στο Καυταντζόγλειο. Το σκορ άνοιξε για τους Κρήτες στο 39΄ ο Ρομάνο, για να ισοφαρίσει στο 52΄ ο «Γηραιός» με τον Πάμπλο Λίμα.

    Συνοπτικά οι αγώνες της 13ης ημέρας στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, έχουν ως εξής:

    Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

    15:00 Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου (ΝΕΤ)

    15:00 Ατρόμητος-ΑΕΚ (NOVA)

    17:15 Άρης-Αστέρας Τρίπολης (NOVA)

    17:15 Λάρισα-ΠΑΟΚ (NOVA)

    19:30 Καβάλα-Ολυμπιακός (NOVA)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 December 2010 - 21:30:22 UTC