Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα θα γίνουν"
  • [02] Στο επίκεντρο οι εργασιακές σχέσεις
  • [03] Η ατζέντα της Τετάρτης 1/12/2010

  • [01] "Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα θα γίνουν"

    Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο "Παλάτι της Ανεξαρτησίας", στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, οι διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Αναμένεται να εξεταστεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το Αφγανιστάν ως την τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

    H Ελλάδα εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Στην Αστάνα βρίσκεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής

    Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο πρωθυπουργός έχει σειρά συναντήσεων και επαφών.

    Μέχρι στιγμής έχει συναντηθεί με τους Προέδρους της Αυστρίας Χάινζ Φίσερ και του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ και με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Νίκ Κλέγκ.

    Ο Γ.Παπανδρέου, είχε επίσης επαφή με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Κέβιν Ράντ, αλλά και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία του ανέφερε ότι παρακολουθεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του είπε χαρακτηριστικά ότι "πάτε όχι απλώς καλά, αλλά πολύ καλά".

    Χθες, ο πρωθυπουργός, σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης, έκανε λόγο για «θετική απόφαση γύρω από τη δρομολόγηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου» που «ουσιαστικά αίρει ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής».

    Ευρύ φάσμα αλλαγών στο κράτος, προτίθεται να επιφέρει η κυβέρνηση μέσα στο 2011, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο 21ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στο επίκεντρο οι εργασιακές σχέσεις

    Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΒ της ΓΣΕΕ της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, θα έχει στις 4.30 το απόγευμα, στο υπουργείο Εργασίας, (Σταδίου 29) η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, για το περιεχόμενο των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας.

    Οι επιχειρησιακές συμβάσεις σε όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θα είναι ένα βήμα, ώστε να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και να μην μείνει κόσμος στον δρόμο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». ο κ. Γ.Κουτρουμάνης σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει ένας "οδικός χάρτης" για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Συνάντηση Κ.Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    "Να πληρώσουν και οι έχοντες" ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

    "Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν 'καβούρια' μέσα στην τσέπη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για "πόνο μεγάλο και αβάσταχτο", για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση. "Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς" σημείωσε.

    Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε: "Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Τετάρτης 1/12/2010

  • Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Καζακσταν. Ο κ. Παπανδρέου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ.

  • Eγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής Γιώργου και Ελένης Ζογγολοπουλου. Μαζί στη ζωή και στη τέχνη. Αθήνα/Δημοτική Πινακοθήκη Ψυχικού

    09:00:00 Συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

    11:00:00 Τελετή υπογραφής χορηγικής σύμβασης μεταξυ της Εθνικής Τράπεζας και του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Θα παρευρεθεί ο υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η υπ. ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος. Αθήνα/Μέγαρο Μελά

    12:00:00 Ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοινώνει την ίδρυση Κινήματος Πολιτών (πολιτικό φορέα). Αθήνα/Ιδρυμα Κακογιάννη

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου. Θεσσαλονίκη/Νέο δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου 1)

    12:30:00 Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας θα κάνει την παρουσίαση των Παρατηρητηρίων Τιμών. Αθήνα/Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (πλατεία Κάνιγγος)

    13:00:00 Τακτικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Αθήνα/Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

    13:00:00 Δημοσιογραφικό γεύμα με θέμα "Η Βιέννη σας προσκαλεί να ανακαλύψετε βιεννέζικα κρασιά με τον Rainer Christ, κορυφαίο Βιέννεζο οινοπαραγωγό και σας ενημερώνει για τα νέα στην αυστριακή μητρόπολη". Αθήνα/Winebar (Σίνα 50 και Αναγνωστοπούλπυ)

    13:30:00 Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας με θέμα «Νεότερες εξελίξεις, Εγκαιρότερη διάγνωση, Αποτελεσματικότερη θεραπεία», με αφορμή το 22ο Πανελλήνιο Ρευματολογικό Συνέδριο. Αθήνα/ξενοδ. Χίλτον (αιθ. Σαντορίνη)

    14:00:00 Διάλεξη του Παναγιώτη Τέτση με θέμα "Να συνομιλήσουμε για την τέχη''. Το Megaron Plus καλεί το κοινό σε διάλεξη ενός απο τους μεγαλύτερους ελληνες ζωγράφους. Αθήνα/Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

    16:00:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πρωτοβουλίας Κατοίκων της Τούμπας, στο ξενοδοχείο "Τhe Met" όπου διεξάγεται το συνέδριο "Δημόσιες Υποδομές και Υπηρεσίες σε Τροχιά Ανάπτυξης"

    16:15:00 Συνέδριο με τίτλο "Δημόσιες Υποδομές και Υπηρεσίες σε Τροχιά Ανάπτυξης" οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο The Met

    18:30:00 Εκδήλωση βράβευσης εθελοντών αιμοδοτών. Η εκδήλωση οργανώνεται από το σύνδεσμο προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας και φίλων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία "ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ". Θεσσαλονίκη/Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

    19:00:00 Παρουσίαση του βιβλίου "Ξεπετάξτε το Διάβασμα!". Θα προλογίσει η κα Μαρία Βαλουγεώργη, ψυχολόγος. Κατά την παρουσίαση θα μιλήσουν για το θέμα, "Εύκολοι τρόποι μαθήσεως και επιτυχία στις εξετάσεις", οι Θεοφάνης Μπούκας, ψυχολόγος - παιδαγωγός και Δημήτρης Μπούκας, ψυχολόγος. Θεσσαλονίκη/Ιανός (Αριστοτέλους 7)

    19:30:00 Παρουσίαση του βιβλίου "Ο Παύλος Καλλιγάς και η ίδρυση του Ελληνικού κράτους''. Μιλά η συγγραφέας Μarie-Paule Masson -Vincourt και καθηγητές του Πανεπιστημίου. Αθήνα/Μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84) Κοινοβουλευτικό έργο. Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    10:00 (ολομέλεια) νομοσχέδιο Σύσταση εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (2/2)

    -Συνέχιση επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης".

    -Συνέχιση επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού "Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και άλλες διατάξεις".

    09:30 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ρυθμιστικά Σχέδια Πόλεων - Διαχείριση Ελεύθερων Χώρων. (Θεματικός Κύκλος: Περιβάλλον και Ανάπτυξη) Θα ενημερώσει η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη.

    11:00 (150) ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής

    12:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Ενημέρωση από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Λούκα Κατσέλη για τις βασικές πολιτικές προοπτικές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

    12:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Συζήτηση για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010. Θα παρίσταται ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

    18: 00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Μπάσκετ-EuroChallenge (3η ημέρα)

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα γυναικών (6η Ημέρα)

    18:00:00 Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Γ΄ Ομιλος, 2η ημέρα): Ολυμπιακός-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ

    19:00:00 Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (6η αγωνιστική): Λαμία-Παναθηναϊκός

    19:15:00 Μπάσκετ-Ευρωλίγκα-7η Ημέρα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός

    21:00:00 Χάντμπολ-Α1 ανδρών (9η ημέρα): Ιωνικός Ν.Φ.-ΑΕΚ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 December 2010 - 11:30:23 UTC