Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πειραιά τρία πλοία με ευπαθή προϊόντα
  • [02] «Η ΝΔ έχει "αποστατήσει"»
  • [03] "Ελεύθεροι καλλιτέχνες"
  • [04] Νικήτρια η ΑΕΚ

  • [01] Στον Πειραιά τρία πλοία με ευπαθή προϊόντα

    Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκε με παραγωγούς στην Κρήτη, από τη νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών, έως τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, έφθασαν το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας μόνο φορτηγά με προϊόντα, τα πλοία «Κρήτη 1» της εταιρίας «Αιγαίον», το «Φαιστός Παλλάς» των «Μινωϊκών» και το «Λατώ» της «ΑΝΕΚ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία αυτά πραγματοποίησαν τα δρομολόγια μετά από συμφωνία των παραγωγών της Κρήτης με ναυτεργάτες των πλοίων. Οι ναυτεργάτες ανέφεραν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο δρομολόγιο με τα πλοία αυτά, μέχρι τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ.

    Με αφορμή έγγραφο που της εστάλη από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, το οποίο αναφέρει ότι «η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα», ωστόσο κάνει λόγο για «διάθεση του αναγκαίου προσωπικού των πλοίων προς μεταφορά προσώπων και αγαθών για αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου», η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία διεμήνυσε χθες ότι η απόφαση για συνέχιση της απεργίας το επόμενο 48ωρο ισχύει στο ακέραιο.

    Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων της.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] «Η ΝΔ έχει "αποστατήσει"»

    «Η ΝΔ έχει "αποστατήσει" από τον φιλελεύθερο εαυτό της», δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περιγράφοντας τις διαφορές της από τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε κόμμα διαμαρτυρίας, επενδύει σε δημαγωγικές εξαγγελίες, ακολουθεί δρόμο απομονωτισμού σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και αποκτά όλο και πιο έντονα αντιευρωπαϊκά, αντιφιλελεύθερα, λαϊκιστικά χαρακτηριστικά στο λόγο του.

    Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ξεφύγει από τον παλιό του εαυτό, να σπάσει τα δεσμά του με τον κρατισμό και να κάνει τις αναγκαίες τομές». Για την κυβερνητική πολιτική εκφράζει ανησυχία γιατί όπως αναφέρει, βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση και τη συνέπεια που απαιτείται για την εφαρμογή της πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν έχει την πολυτέλεια να μετρά το πολιτικό κόστος και όμως το κάνει. Φοβάται να συγκρουσθεί με το κομματικό σύστημα των ΔΕΚΟ, τα καρτέλ της αγοράς φαρμάκων, τις συνδικαλιστικές συντεχνίες, και ακολουθεί τον εύκολο δρόμο μια ανέξοδης φορομπηχτικής πολιτικής και του περιορισμού των εισοδημάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ελεύθεροι καλλιτέχνες"

    «Για να σωθεί σήμερα η ιδέα της τέχνης χρειάζονται ελεύθεροι καλλιτέχνες, εκτός χρηματιστηρίου, που θα πουν με θάρρος "όχι". Που θα δώσουν μια νέα ιδέα στην ποιητική δημιουργία, όπως συνέβαινε παλιά στην Μονμάρτη», τόνισε ο Γιάννης Κουνέλης, απαντώντας στις ερωτήσεις της εικαστικού Κατερίνας Ζαχαροπούλου, σε εκδήλωση που έγινε στο Μegaron Plus.

    «Ποιον καλλιτέχνη θέλουμε; Αυτόν του χρηματιστηρίου ή τον άλλον που ζει όπως ο Bacon, στους νυχτερινούς δρόμους, με ύποπτες φιλίες;», διερωτήθηκε ο διεθνής Έλληνας εικαστικός, που με το ριζοσπαστικό του έργο, από τα «ταπεινά» υλικά της Arte Povera, μετέτρεψε την ακαδημαϊκή αντίληψη του χώρου, σε λαϊκό τοπίο.

    «Την τέχνη την βρίσκεις στο δρόμο», είπε με έμφαση ο Γιάννης Κουνέλης και πρόσθεσε: «Στη δουλειά μου δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο έργο και στον χώρο. Η τέχνη συνυπάρχει με τη ζωή, όπως το μοντέρνο συνυπάρχει με το αρχαίο» .

    Για την ουμανιστική δύναμη που εκπέμπει το έργο του, απάντησε στην συνομιλήτρια του: «Ο ουμανισμός τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται σε κρίση. Απαιτεί πάντα ένα μέτρο κι αυτό βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας: είναι ο Παρθενώνας. Κι αυτό είναι το μέλλον δεν είναι το παρελθόν».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Νικήτρια η ΑΕΚ

    Με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ατρομήτου που ξεκίνησε στις 17.15 και την αναμέτρηση Κέρκυρας-Παναθηναϊκού που αρχίζει στις 19.30, πέφτει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα 1-1

    Χάρη σε γκολ του Ονουάτσι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Καβάλα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 66΄ με τον Καπετάνο. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αποβλήθηκαν οι Μόνχε και Καρντόσο, ενώ μετά το γκολ που σημείωσε αποβλήθηκε και ο Ονουάτσι.

    Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-2

    Την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ξάνθη, επικρατώντας 2-1 στην Τρίπολη του τοπικού Αστέρα. Ο Κατόνγκο στο 32΄ και ο Κιντάνα με πέναλτι στο 41΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που πήρε βαθμολογική «ανάσα». Οι γηπεδούχοι, που παραμένουν χωρίς νίκη σε έξι ματς στην έδρα τους, είχαν προηγηθεί στο 14΄ με τον Μπαστία. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολών του Αργυρόπουλου (54΄) και του Τζάγκι (53΄).

    Πανιώνιος-Ηρακλής 1-0

    Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του πανηγύρισε ο Πανιώνιος, επικρατώντας 1-0 στη Νέα Σμύρνη του Ηρακλή, στο πλαίσιο της 12ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Κούκετς στο 69΄ σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, βοηθώντας τους «κυανέρυθρους» να ξεφύγουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Τα χθεσινά αποτελέσματα:

    Πανσερραϊκός-Αρης (διακοπή λόγω ομίχλης στο 60ο λεπτό με σκορ 1-0 υπέρ των Σερρών)

    Εργοτέλης-ΑΕΛ 2-1

    ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 November 2010 - 15:30:20 UTC