Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντλήθηκαν 390 εκ. ευρώ με επιτόκιο 4,82%.
  • [02] Με το βλέμμα στραμμένο στον β' γύρο
  • [03] Θανατηφόρο τροχαίο στο Τεπελένι
  • [04] Εξαίρεση μικρών ξενοδοχείων

  • [01] Αντλήθηκαν 390 εκ. ευρώ με επιτόκιο 4,82%.

    Στην άντληση ποσού 390 εκ.ευρώ προχώρησε το ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 6 μηνών με επιτόκιο 4,82%, έναντι επιτοκίου 4,54% στην προηγούμενη δημοπρασία.

    Υποβλήθηκαν συνολικά προσφορές ύψους 1,544 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 300 εκ.ευρώ κατά 5,15 φορές.

    Την ερχόμενη Δευτέρα, τρεις ημέρες πριν από την κατάθεση του τελικού κειμένου του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, θα έλθει στην Αθήνα το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, ενώ την ίδια ημέρα θα ανακοινώσει η Eurostat, τα στοιχεία για το έλλειμμα της περιόδου 2006- 2009, το οποίο για το 2009 αναμένεται να υπερβεί το 15% του ΑΕΠ -έναντι 13,8% της πρόβλεψης του προσχεδίου.

    Στο μεταξύ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με συνέντευξή του στο CNN, προανήγγειλε νέες περικοπές δημοσίων δαπανών, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και πως δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, πέραν της αύξησης του ΦΠΑ για την οποία η χώρα μας έχει ήδη δεσμευτεί μέσω του μνημονίου.

    «Είναι ξεκάθαρο, από και προς κάθε πλευρά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέα μέτρα τέτοια, που να περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Με το βλέμμα στραμμένο στον β' γύρο

    Διεργασίες στα κόμματα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή, κατά την οποία θα κριθούν 11 περιφέρειες της χώρας και οι μεγάλοι δήμοι.

    Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται να έχει περιορίσει την ποσοστιαία διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ενισχύει τις δυνάμεις του. "Κερδισμένη" αποδεικνύεται και η αποχή.

    Ο β΄γύρος θα κριθεί αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι έχει υπευθυνότητα δεν παρασύρθηκε από τον αντιμνημονιακό παροξυσμό της ΝΔ και με την ώριμη ψήφο του απέτρεψε την είσοδο της χώρας σε περιπέτεια αποσταθεροποίησης.

    «Το ΠΑΣΟΚ υπέστη στρατηγική ήττα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες στους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια Αττικής. Πρόσθεσε επίσης, ότι «η μπλόφα δεν πέρασε και ο ελληνικός λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα αλλαγής πολιτικής».

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένο φέρεται το ΚΚΕ, εκτιμώντας οτι είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Ικανοποιητικό έκρινε το αποτέλεσμα και ο ΛΑ.Ο.Σ.

    Ο,τι συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Για ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της προσπάθειας, κάνει λόγο ο ΣΕΒ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Θανατηφόρο τροχαίο στο Τεπελένι

    Εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, και 40 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σοβαρά, από χθεσινοβραδινό δυστύχημα, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που εκτελούσε το δρομολόγιο Δυρράχιο- Αθήνα.

    Το λεωφορείο έπεσε από χαράδρα ύψους 100 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία εννέα από τους 49 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 17 ετών.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ στον άξονα Τεπελένι - Μπάλσι, κοντά στο χωριό Ζιάι, 80 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και αποδίδεται σε απώλεια του ελέγχου του οχήματος από τον Έλληνα οδηγό, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν Αλβανοί.

    Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Εξαίρεση μικρών ξενοδοχείων

    Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί στις αρχές του 2011, το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης εξαιρεί τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων από την υποχρέωση ασφάλισης στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Στην παραπάνω δέσμευση προέβη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης προς τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Τσακίρη στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Υπογραμμίζεται ότι μέσω της συγκεκριμένης ρύθμισης, που θα καταρτιστεί ειδικά για τους ξενοδόχους και θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου, οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες θα τύχουν ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης με τις αντίστοιχης δυναμικότητας επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων.

    Ταυτόχρονα σε απ΄ ευθείας συνεννόηση του κ. Κουτρουμάνη με τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. επιδιώκεται να υπάρξει περίοδος ανοχής έως ότου επιτευχθεί οριστική διευθέτηση μέσω του αναφερόμενου νόμου των υπόχρεων για ασφάλιση ξενοδόχων στον Ο.Α.Ε.Ε., οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.500 περίπου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 November 2010 - 15:30:26 UTC