Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σταθερότητα ή περιπέτειες"
  • [02] "Καθυστερήσαμε να πάρουμε μέτρα"
  • [03] Για διευκόλυνση των ψηφοφόρων
  • [04] "Όπλο η ψήφος"
  • [05] "Να σώσουμε τη χώρα"
  • [06] "Τον λογαριασμό στην κάλπη"
  • [07] Επιχείρηση Rabit
  • [08] Big Bang από το Cern

  • [01] "Σταθερότητα ή περιπέτειες"

    Λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις σπουδές τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους, την καθημερινότητά τους, την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην παραγωγή θα αναζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συζητώντας μαζί τους ζωντανά στο Διαδίκτυο .

    Το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε εκδήλωση, στο γήπεδο Σπόρτινγκ.

    «Μπροστά με σταθερότητα ή πίσω με περιπέτειες;». «Η απόφαση είναι στα χέρια κάθε πολίτη». Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο κ. Παπανδρέου προς τους πολίτες στη χθεσινή του ομιλία του στην Πάτρα, θέτοντας το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισήμανε «ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν ούτε μπλόφες», ενώ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει σήμερα το ιταλικό περιοδικό "Panorama", τονίζει:

    «Αν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας, πούνε "φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη", τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό».

    Στην ερώτηση του περιοδικού αν «η χώρα είναι εκτός κινδύνου;», ο κ. Παπανδρέου απαντά πως «είμαστε εκτός άμεσου κινδύνου χρεοκοπίας, αλλά πρέπει να κρατήσουμε σταθερή πορεία για να μην το διακινδυνεύσουμε» και σημειώνει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης «μπορεί να δώσει και πράσινο φως στα σχέδιά μας. Πρόκειται για μια ψήφο ευθύνης εκ μέρους των Ελλήνων, που πρέπει να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να με ακολουθούν».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Καθυστερήσαμε να πάρουμε μέτρα"

    Αισιόδοξος ότι τελικά η χώρα θα ξεπεράσει τα προβλήματα, εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην αποπληρωμή του χρέους, κάτι που, όπως φέρεται να είπε, δεν σημαίνει χρεοκοπία.

    Στη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των εμπόρων, ο Κ.Καραμανλής, αναφέρθηκε στις δικές του ευθύνες και στις ευθύνες της κυβέρνησής του όσον αφορά τουλάχιστον στις καθυστερήσεις προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών ''αλλά βέβαια και στις όποιες ευθύνες και του επιχειρηματικού κόσμου", όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλας, στο ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε πως το "βιβλίο" της ηγεσίας της ΝΔ έχει κλείσει για τον ίδιο, επεσήμανε πως στηρίζει τη νέα ηγεσία του κόμματος, σημείωσε πως τώρα προέχει να σωθεί η οικονομία και είπε ότι θα μιλήσει για όλους και για όλα, όταν έρθει η ώρα.

    Συνεργάτες του κ. Καραμανλή διαψεύδουν δημοσιεύματα σημερινών εφημερίδων, που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει το Μνημόνιο αναγκαίο κακό και επισημαίνουν, πως "δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας".

    "Υπάρχει άλλος δρόμος"

    Αλλαγή πολιτικής ζήτησε από την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιόδευσε στη Β΄Πειραιά.

    "Θα προέτρεπα τον κ. Παπανδρέου αντί να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, να έρθει δίπλα στον απλό πολίτη και να βιώσει την αγωνία του για το αύριο και να πάρει το μήνυμά του", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Κερατσίνι, όπου επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο.

    Το μήνυμα, είπε, είναι ξεκάθαρο, "αλλαγή πολιτικής με ανάπτυξη και ελπίδα, υπάρχει άλλος δρόμος, αλλάξτε πορεία".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Για διευκόλυνση των ψηφοφόρων

    Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, επιστρέφονται από σήμερα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες Πέμπτη, 4 Νομεβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

    Σύφωνα με την ίδια απόφαση, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που έχουν αφαιρεθεί για τις παραβάσεις:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

    Επίσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται έκπτωση 30% στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, τους εφόρους αυτών και τους εκλογείς, για τη διακίνησή τους στον τόπο διορισμού τους και στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος αντίστοιχα.

    Οι εκπτώσεις ισχύουν από 4-11-2010 μέχρι 10-11-2010 για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και από 11-11-2010 μέχρι 17-11-2010 για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.

    Οι ετεροδημότες, όπως, που θα επιλέξουν να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους με το ΙΧ αυτοκίνητό τους θα πληρώσουν ακριβά τηνβ¦ ψήφο στις περιφερειακές εκλογές, καθώς η τιμή της βενζίνης βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Όπλο η ψήφος"

    «Οι εργαζόμενοι έχουν ένα όπλο. Ή θα το βάλουν στον κρόταφό τους ή θα το στρέψουν εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε συγκέντρωση στο Κερατσίνι.

    Η κα Παπαρήγα προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν και άλλα, πιό σκληρά μέτρα και κάλεσε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στα δύο μεγάλα κόμματα και να τα «τσακίσουν με το βόλι που γράφει ΚΚΕ».

    Σήμερα, η γγ του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί για συντεχνιασμό αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν τα τελευταία ίχνη των κατακτήσεων και θέλουν να έχουν δικαίωμα να ζήσουν καλύτερα, ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε περήφανοι που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων».

    Αναφερόμενη στο θέμα της περαίωσης η κα Παπαρήγα ζήτησε από την κυβέρνηση να την πάρει πίσω και σημείωσε ότι «είναι ντροπή να εκμεταλλεύεστε έτσι τους ανθρώπους με τα μικρομάγαζα και να φτάνετε να στέλνετε περαίωση και στους μισθωτούς που δουλεύουν με τα μπλοκάκια. Τέρμα οι ελιγμοί, εδώ και τώρα πάρτε την πίσω».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Να σώσουμε τη χώρα"

    Έκκληση προς τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά να συνεργαστούν «για να σώσουμε τη χώρα» απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ.Καρατζαφέρης, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι το εκλογικό περίπτερο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Α. Γεωργιάδη, σε δήλωσή του χαρακτήρισε «έσχατη στιγμή» την περίοδο που διανύουμε, και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων, ενώ υποστήριξε ότι «το τρένο της πολιτικής παράνοιας έχει φτάσει στο γκρεμό και πρέπει να το σταματήσουμε».

    Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, "η πατρίδα και ο λαός το περιμένει". Ευχήθηκε δε «ο Θεός ας φωτίσει τα βήματα των ταγών του δύσμοιρου αυτού τόπου. Πολιτικούς και μη πολιτικούς».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Τον λογαριασμό στην κάλπη"

    Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει «το κοστούμι των νέων πιο σκληρών μέτρων από τη Δευτέρα» εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή" στο Περιστέρι.

    Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στη συνέχεια και το υποκατάστημα του ΙΚΑ, και αναφερόμενος στην περαίωση, είπε ότι τα 800.000 σημειώματα περαίωσης «που ήρθαν σχεδόν όλα σε συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε νέους με μπλοκάκια και τους ζητούν 5 και 6 και 7 χιλιάρικα, είναι σημάδι του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους πολίτες «να στείλουν τον λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα στην κάλπη της Κυριακής. Να περαιώσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική που μας οδηγεί σε αδιέξοδο».

    Ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα την κυβέρνηση γιατί με την "εκλογολογία", «επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις, αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το Μνημόνιο»

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ενίσχυση του ψηφοδελτίου "Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο" του Αλ. Μητρόπουλο, λέγοντας ότι μπορεί να δώσει μια προοπτική αντίστασης αλλά και ελπίδας για εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Επιχείρηση Rabit

    Παρουσίαση των ομάδων ταχείας αντίδρασης (RABIT) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (Frontex) πραγματοποιήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα έξω από την Ορεστιάδα, παρουσία της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του Γάλλου υπουργού Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν και του εκτελεστικού διευθυντή της Frontex, Ιλκα Λαΐτινεν.

    Οι ευρωπαίοι συνοριοφύλακες περιπολούν ήδη, μαζί με ελληνικές δυνάμεις, υπό ελληνικό συντονισμό και διοίκηση και με επικεφαλής έλληνα αστυνομικό, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ειδικότερα στο χερσαίο τμήμα των συνόρων, έκτασης 12,5 χιλιομέτρων. Συνδράμουν στο έργο του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θερμικές κάμερες, ισχυρά κιάλια, σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης και εντοπισμού, εναέρια (ελικόπτερο) και επίγεια μέσα ("βαν", οχήματα, κ.α.).

    «Έχουμε την ελπίδα ότι η αποστολή θα εκπληρώσει το έργο της» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Ιλκα Λαΐτινεν και τόνισε ότι η αποστολή των RABIT «είναι προσωρινού χαρακτήρα, με χρονοδιάγραμμα, έως το τέλος του χρόνου».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Big Bang από το Cern

    Ένα μίνι big bang ετοιμάζονται να δημιουργήσουν οι ερευνητές του μεγάλου επιταχυντή Αδρονίων στο CERN στα γαλλοελβετικά σύνορα.

    Από το 2009 ο LΗC, που αποτελεί τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων προκαλεί συγκρούσεις πρωτονίων σε μια προσπάθεια των επιστημόνων να ρίξουν φως στη φύση της ύλης. Για πρώτη φορά τώρα ο επιταχυντής θα προκαλέσει συγκρούσεις ιόντων μόλυβδου. Ο στόχος του πειράματος είναι να διερευνηθεί το πώς έμοιαζε το σύμπαν λίγες στιγμές μετά τη δημιουργία του. Δηλαδή, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μέσα από το πείραμα θα πάρουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο σύμπαν, 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

    Το συγκεκριμένο πείραμα που ονομάζεται ΑLΙCΕ θα λάβει χώρα στο τούνελ των 27 χιλιομέτρων όπου βρίσκεται ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.

    Πάντως, τα πειράματα που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες θα είναι κυριολεκτικώς «καυτά», αφού θα παραχθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια πειράματος.

    Τα πειράματα που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα και τα οποία αφορούσαν συγκρούσεις πρωτονίων είχαν στόχο να φωτίσουν άλλες πτυχές της Φυσικής, όπως εκείνη που αφορά την εύρεση του μποζονίου Χιγκς, το αποκαλούμενο σωματίδιο του Θεού ή τον νόμο της υπερσυμμετρίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 November 2010 - 13:30:33 UTC