Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καθυστερήσαμε να πάρουμε μέτρα"
  • [02] Ανεβαίνουν τα spreads
  • [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 5/11/2010
  • [04] Πού ψηφίζουμε, πώς ψηφίζουμε, πόσους «σταυρώνουμε»
  • [05] Big Bang από το Cern

  • [01] "Καθυστερήσαμε να πάρουμε μέτρα"

    Αισιόδοξος ότι τελικά η χώρα θα ξεπεράσει τα προβλήματα, εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην αποπληρωμή του χρέους, κάτι που, όπως φέρεται να είπε, δεν σημαίνει χρεοκοπία.

    Στη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των εμπόρων, ο Κ.Καραμανλής, αναφέρθηκε στις δικές του ευθύνες και στις ευθύνες της κυβέρνησής του όσον αφορά τουλάχιστον στις καθυστερήσεις προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών ''αλλά βέβαια και στις όποιες ευθύνες και του επιχειρηματικού κόσμου", όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλας, στο ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε πως το "βιβλίο" της ηγεσίας της ΝΔ έχει κλείσει για τον ίδιο, επεσήμανε πως στηρίζει τη νέα ηγεσία του κόμματος, σημείωσε πως τώρα προέχει να σωθεί η οικονομία και είπε ότι θα μιλήσει για όλους και για όλα, όταν έρθει η ώρα.

    Συνεργάτες του κ. Καραμανλή διαψεύδουν δημοσιεύματα σημερινών εφημερίδων, που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει το Μνημόνιο αναγκαίο κακό και επισημαίνουν, πως "δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας".

    "Θυσίες χωρίς αποτέλεσμα"

    Κριτική στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι «υποβάλλει τον λαό σε τεράστιες θυσίες, αλλά δεν μηδενίζει το έλλειμμα».

    «Είμαστε υποχρεωμένοι να απορρίψουμε αυτό το πρόγραμμα [...] για να εξυγιάνουμε αληθινά τη χώρα. Με Ανάπτυξη, όχι με ασφυξία. Με αλλαγή Οικονομικού μοντέλου, ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις και εξωστρέφεια, όχι με καταναλωτικές δαπάνες», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Video

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ανεβαίνουν τα spreads

    Τα επιτόκια των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας συνεχίζουν την αυξητική πορεία των τελευταίων ημερών. Στην Ελλάδα, το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς κινείται πάνω από τις 890 μονάδες βάσης (8,9 εκατοστιαίες μονάδες) και το επιτόκιο του διαμορφώνεται πάνω από το 11%.

    Στην Ιρλανδία, το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου έφθασε το 7,8%, παρά τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της χώρας, κ. Μπράιαν Λένιχαν, ότι ο προϋπολογισμός του 2011 θα προβλέπει μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ, για τη μείωση του ελλείμματος, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της συνολικής προσαρμογής των 15 δισ. ευρώ έως το 2014, την οποία έχει ανακοινώσει η ιρλανδική Κυβέρνηση.

    Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου στην Πορτογαλία έφθασε χθες το 6,7% και ενώ είχε εγκριθεί το πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Αντιπολίτευσης για αυστηρά μέτρα μείωσης του ελλείμματος στον Προϋπολογισμό του 2011.

    Η άνοδος των επιτοκίων αποδίδεται από τους αναλυτές στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, για τη συμμετοχή και των ιδιωτικών φορέων - κυρίως τραπεζών και συνταξιοδοτικών ταμείων - σε ενδεχόμενη μελλοντική αναδιάρθρωση κρατικού χρέους, στο πλαίσιο του Νέου Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων στην Ευρωζώνη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 5/11/2010

  • Επίσκεψη της γγ ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

    10:30 - Συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων.

    11:00 - Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων του Ναυπηγείου.

    12:00 - Συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας.

  • Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι

    10:30 Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Παναγή Τσαλδάρη & Αιμιλίου Βεάκη

    11:00 Περιοδεία στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως

    11:30 ΙΚΑ Περιστερίου (Βασιλέως Αλεξάνδρου 105)

  • Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα μεταβεί στην Ορεστιάδα, όπου μαζί με το Γάλλο υπουργό Μετανάστευσης Eric Besson, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom και τον εκτελεστικό διευθυντή του FRONTEX, Ilkka Laitinen, θα επισκεφθούν τις περιοχές των ελληνικών συνόρων, όπου θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του FRONTEX.

  • 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων. Θεσσαλονίκη/ξενοδ.Μακεδονία Παλλάς

    11:30:00 Συνέντευξη Τύπου του δ.σ. του συλλόγου των εργαζομένων στο Σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη/κτήριο ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

    12:00:00 Γενική πρόβα ηλεκτρονικού συστήματος μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων. Αθήνα/Υπουργείο Εσωτερικών (Κλαυθμώνος)

    15:00:00 Συζήτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με νέους στο διαδίκτυο. Η συζήτηση θα μεταδοθεί απευθείας στο government.gov.gr/live και στην Επιγραμμική Εξυπηρέτηση της Πύλης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

    18:30:00 Ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Αθήνα/Γήπεδο Σπόρτιγκ

    18:00:00 Συνέδριο με θέμα «Διασφαλίζοντας "Ευημερία για Όλους". Αξίες και Πολιτικές της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς» διοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ. Αθήνα/Μέγαρο Καρατζά της ΕΤΕ (Αιόλου 82-84)

    19:30:00 Κεντρική ομιλία του δημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Αθήνας Ν. Κακλαμάνη. Θα ακολουθήσει μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Άννα Μπιθικώτση» και τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών (Στ. Κόκοτας, Κ. Κούκα, Λ. Αλκαίου, Αλ. Χατζής, Σ. Δογάνης, Αντ. Μπούνα και Π. Τογκαρίδης). Αθήνα/. Συντάγματος

    19:30:00 Κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Θεσσαλονίκη/Λιμάνι, Αποθήκη Γ΄

    20:00:00 Κεντρική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα. Θεσσαλονίκη/Βελλίδειο

    20:30:00 Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχηγια την Κεντρική Μακεδονία Μ. Μπόλαρη. Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο Porto Palace ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (1η ημέρα):

    18.30 ΝΟ Πατρών-Ολυμπιακός

    20.00 Βουλιαγμένη-Πανιώνιος

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Πού ψηφίζουμε, πώς ψηφίζουμε, πόσους «σταυρώνουμε»

    Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τους ψηφοφόρους η επικείμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση για την ανάδειξη των αιρετών, που θα κληθούν να εφαρμόσουν το σχέδιο του Καλλικράτη.

    Η Κυριακή των εκλογών πλησιάζει και καλό θα ήταν να εξοπλιστούν όλοι με υπομονή, προκειμένου να κατανοήσουν τη διαδικασία.

    Η ψηφοφορία

    Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 πμ και θα λήξει στις 7 μμ, την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου. Την επομένη Κυριακή, 14, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, όπου δεν θα έχει αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης της διαδικασίας. Σε περίπτωση, που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιονδήποτε λόγο σε έναν δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα, τότε αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.

    Πώς ψηφίζουμε

    Με την αστυνομική ταυτότητα, ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, ή το διαβατήριό, ή την άδεια οδήγησης, ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

    Αν κάποιος εκλογέας δεν περιλαμβάνεται στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχει στερηθεί το εκλογικό του δικαίωμα, μπορεί να απευθυνθεί στον δήμο, ή την κοινότητα, όπου είναι γραμμένος και να ζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής του στα δημοτολόγια, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

    Ποιοι ψηφίζουν

    α) Ψηφίζουν όλοι οι δημότες του νέου δήμου που:

  • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου του 1992.

  • Είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου ή της κοινότητας, που από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα αποτελούν έναν δήμο.

    β) Οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά:

  • Κατοικούν στην Ελλάδα

  • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή εφόσον έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου του 1992.

  • Είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού δήμου, ή της κοινότητας, όπου κατοικούν ή κατοικούσαν (έως και τις 31 Αυγούστου του 2010)

    Για τις Περιφέρειες.

    Για τις περιφέρειες ψηφίζουν όλοι όσοι θα ψηφίσουν και για τους δήμους εκτός:

  • Από τους πολίτες των κρατών - μελών της ΕΕ.

  • Τους ομογενείς.

  • Τους νόμιμους υπηκόους των τρίτων χωρών.

    Δεν ψηφίζουν όσοι έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν:

  • Οι κάτοικοι του εξωτερικού.

  • Όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους

  • Όσοι διαμένουν, την ημέρα της ψηφοφορίας, σε απόσταση μεγαλύτερης των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν και έχουν εφοδιαστεί με την ειδική βεβαίωση (χιλιομετρική απόσταση) από τον δήμο της περιοχής τους.

    Οι σταυροί

    Η σταυροδοσία δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί είναι η πρώτη φορά.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι ακόμη και να γίνει λάθος στον αριθμό των σταυρών (δηλαδή, αν σταυρώσουμε επιπλέον αιρετούς), το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο. Απλώς, προσμετράται στον συνδυασμό, χωρίς να προσμετρώνται οι ψήφοι στους συγκεκριμένους συμβούλους του συνδυασμού.

    Πού ψηφίζουμε

    Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:

  • Τον δήμο, όπου κατοικούμε.

  • Την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης www.ypes.gr.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Big Bang από το Cern

    Ένα μίνι big bang ετοιμάζονται να δημιουργήσουν οι ερευνητές του μεγάλου επιταχυντή Αδρονίων στο CERN στα γαλλοελβετικά σύνορα.

    Από το 2009 ο LΗC, που αποτελεί τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων προκαλεί συγκρούσεις πρωτονίων σε μια προσπάθεια των επιστημόνων να ρίξουν φως στη φύση της ύλης. Για πρώτη φορά τώρα ο επιταχυντής θα προκαλέσει συγκρούσεις ιόντων μόλυβδου. Ο στόχος του πειράματος είναι να διερευνηθεί το πώς έμοιαζε το σύμπαν λίγες στιγμές μετά τη δημιουργία του. Δηλαδή, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μέσα από το πείραμα θα πάρουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο σύμπαν, 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

    Το συγκεκριμένο πείραμα που ονομάζεται ΑLΙCΕ θα λάβει χώρα στο τούνελ των 27 χιλιομέτρων όπου βρίσκεται ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.

    Πάντως, τα πειράματα που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες θα είναι κυριολεκτικώς «καυτά», αφού θα παραχθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια πειράματος.

    Τα πειράματα που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα και τα οποία αφορούσαν συγκρούσεις πρωτονίων είχαν στόχο να φωτίσουν άλλες πτυχές της Φυσικής, όπως εκείνη που αφορά την εύρεση του μποζονίου Χιγκς, το αποκαλούμενο σωματίδιο του Θεού ή τον νόμο της υπερσυμμετρίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 November 2010 - 11:30:22 UTC