Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπόθεση όλων η σωτηρία της πατρίδας"
  • [02] Μήνυμα στον Ομπάμα

  • [01] "Υπόθεση όλων η σωτηρία της πατρίδας"

    Σήμερα, στις 12:00, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ - Ακαδημίας 22), όπου θα ενημερωθεί για την εφαρμογή του Προγράμματος «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση».

    Νωρίτερα, στις 11:00 π.μ., θα παραστεί στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στη μνήμη του Γεωργίου Παπανδρέου, στο Αβ Νεκροταφείο.

    Η σωτηρία και η αναμόρφωση της πατρίδας μας, είναι υπόθεση και απόφαση όλων μας, δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα, τόνισε, χθες, ο πρωθυπουργός, από τα Ιωάννινα, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, "γιατί είναι μια ψήφος ευθύνης για τη χώρα".

    "Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα επιβεβαιώσουν και θα δυναμώσουν τον άνεμο της αλλαγής που πνέει στην πατρίδα μας", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "πολλοί παρακολουθούν έκπληκτοι τις προσπάθειές και τις επιτυχίες μας. Κερδίσαμε και κερδίζουμε κρίσιμες μάχες αλλά δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο".

    "Στην πορεία της χώρας μας για τη σωτηρία, όσοι περισσότεροι ψηφίζουμε, όσοι περισσότεροι δώσουμε το μήνυμα ότι, αυτή η πορεία πρέπει ανεμπόδιστα να συνεχιστεί, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το χτύπημα απέναντι σε όλους όσοι παλεύουν, για να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη στο παρελθόν της», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες στην Αθήνα λέγοντας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε άτεγκτοι, αμείλικτοι απέναντι σε όποιον επιχειρεί, μάταια, να διασαλεύσει με τρομοκρατικές ενέργειες την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μήνυμα στον Ομπάμα

    Σύμφωνα με τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα, οι Ρεπουμπλικάνοι απέσπασαν αρκετές έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να εξασφαλίσουν πλειοψηφία 218 εδρών. Σύμφωνα με το CNN, οι Ρεπουμπλικάνοι θα αυξήσουν κατά 52 τις έδρες τους στη Βουλή, ενώ το MSNBC προβλέπει πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν 241 έδρες και οι Δημοκρατικοί 192.

    Το ABC News και το CNN προβλέπουν ότι οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο στη Γερουσία.

    Στο επίπεδο των κυβερνητών, οι Ρεπουμπλικάνοι απέσπασαν 7 θέσεις από τους Δημοκρατικούς, στις 34 πολιτείες όπου αναδεικνύονταν νέοι κυβερνήτες.

    Ο Μπένερ, πιθανότατα ο επόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι η νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες δόθηκε μάχη και για τις 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελεί ένα μήνυμα προς τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θέλουν να "αλλάξει πορεία".

    Ο Τζον Μπένερ, δεσμεύτηκε χθες Τρίτη (πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του θα μειώσει τις κυβερνητικές δαπάνες και το μέγεθος του κρατικού μηχανισμού.

    Οι εκπρόσωποι του Κόμματος του Τσαγιού, ενός συντηρητικού κινήματος που αποτελεί ρεύμα στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων, κάλεσαν να υπάρξει "δημοσιονομική εξισορρόπηση"--μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας. Ο Ραντ Πολ, υποψήφιος του Tea Party και των Ρεπουμπλικάνων στο Κεντάκι, έκανε λόγο περί "παλιρροϊκού κύματος" του συντηρητικού κινήματος, αλλά και για μια "δεύτερη ευκαιρία" για τους Ρεπουμπλικάνους: "θα κάναμε λάθος εάν νομίζαμε ότι αυτή είναι μια Ρεπουμπλικανική νίκη. . . είναι μια δεύτερη ευκαιρία", είπε.

    Οι πολιτικοί του συντηρητικού κινήματος έχουν διακηρυγμένο στόχο να καταργήσουν την μεταρρύθμιση Ομπάμα στο πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 November 2010 - 5:30:24 UTC