Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Νοέμβριο τα στοιχεία για το έλλειμμα
  • [02] Ερευνώνται υποθέσεις διαφθοράς
  • [03] Αθώοι οι "6" ...ύστερα από 88 χρόνια
  • [04] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
  • [05] Απεβίωσε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά
  • [06] Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Αντιδράσεις για τον Αστακό
  • [08] Πρόστιμο για παρατυπίες
  • [09] Επενδύσεις 44 δισ. ευρώ
  • [10] Ραδιόφωνα... στον αέρα
  • [11] Στη "μάχη" του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Το Νοέμβριο τα στοιχεία για το έλλειμμα

    Τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Eurostat στις 22 Οκτωβρίου για τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία θα αφορούν την περίοδο 2006-2009. Αυτό διευκρινίστηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία σημείωσε ότι τα ελληνικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου 2010.

    Κατά 30,9% μειώθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 το έλλειμμα. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.299 εκατ. ευρώ από 23.579 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 30,9% έναντι στόχου μείωσης στο εννεάμηνο κατά 29% με βάση τον επικαιροποιημένο στόχο του Αυγούστου του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Ο ετήσιος στόχος μείωσης του ελλείμματος με βάση το Προσχέδιο Προϋπολογισμού είναι 36,9%.

    Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόνισε ο πρωθυπουργός χαιρετίζοντας τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες.

    «Οχι άλλα μέτρα, η πολιτική του μνημονίου πρέπει να αλλάξει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών».

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι σύμφωνο με την ελληνική κυβέρνηση ότι το κόστος αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους θα ήταν υπέρτερο τυχόν οφέλους, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του διεθνούς οργανισμού την Τετάρτη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ερευνώνται υποθέσεις διαφθοράς

    Σωρεία υποθέσεων διαφθοράς με τεράστιο κόστος για το Δημόσιο ερευνώνται από τους έξι Εισαγγελείς του νεοσύστατου Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν, μεταξύ άλλων, τεθεί οι φάκελοι που αφορούν 2 δικογραφίες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η πρόσφατη υπόθεση με τους 15 «στημένους αγώνες» στο πρωτάθλημα και η υπόθεση της εκμίσθωσης πυροσβετικών ελικοπτέρων από την Erickson.

    Ακόμη, στο οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας έχει ανατεθεί η διερεύνηση όλων των καταγγελιών για παράνομες προσλήψεις στις εταιρίες «ΑΓΡΟΓΗ» και «ΑΓΡΟΤΗΜΑ», «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» «, ΕΡΤ» και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αθώοι οι "6" ...ύστερα από 88 χρόνια

    Το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 1675/2010 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη για αναψηλάφηση της Δίκης των 6, οι οποίοι καταδικάστηκαν το 1922 σε θάνατο για εσχάτη προδοσία, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, και έκρινε ότι οι 6 είναι αθώοι.

    Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του τέως Πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος σε ηλικία 68 ετών καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία και εκτελέστηκε, ακύρωσε την απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών του 1922 και έπαυσε την ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω απο το Υπουργείο Πολιτισμού, έχουν προγραμματίσει για σήμερα, οι Ελλήνες αρχαιολόγοι, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Eξάλλου,σε παράσταση διαμαρτυρίας προσκαλούν όλους τους συναδέλφους τους οι ηθοποιοί και οι μουσικοί μέσω των σωματείων τους και-οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- απαιτούν την επαρκή χρηματοδότηση των φορέων που παράγουν πολιτισμό, των δημιουργών και των ανθρώπων της Τέχνης. Επίσης, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος συμπαρίσταται στην κινητοποιηση της Πέμπτης και επισημαίνει ότι τα προβλήματα του καλλιτεχνικού χώρου είναι ""συσσωρευμένα και άλυτα"" .

    Η συγκέντρωση των αρχαιολόγων στην Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για τις 11.00πμ στον Λευκό Πύργο.

    Στο μεταξύ, συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, είναι από νωρίς το πρωί της Πέμπτης συμβασιούχοι του ΚΕΠΥΟ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Απεβίωσε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

    Την τελευταία του πνοή άφησε σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.

    «Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Λεγάκη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής που αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με τους αγώνες του για την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πειραιά. Ο Νίκος Λεγάκης υπηρέτησε με αφοσίωση την Ιατρική και τον άνθρωπο. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας

    Αναστάτωση σε όλο το κέντρο της Αθήνας για περίπου μία ώρα προκάλεσε ένα ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στις 7.15 το πρωί στην οδό Πανεπιστημίου 20. Πρόκειται για ένα μεταλλικό κουτί που άφησε κάποιος πάνω σε μοτοσικλέτα, η οποία ήταν σταθμευμένη στο σημείο.

    Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο πυροτεχνουργών του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών το οποίο ερεύνησε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι περιείχε διάφορα άχρηστα πράγματα. Για το λόγο αυτό έληξε ο συναγερμός και πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Αντιδράσεις για τον Αστακό

    "Η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο είναι μεταγενέστερο και αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε διακρατικές συνεργασίες και όχι σε ιδιωτικές επενδύσεις", δήλωσε ο Χ. Παμπούκης, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη υπογράμμισε ότι "επρόκειτο για ιδιωτική επένδυση που δεν είχε προετοιμαστεί σωστά".

    Ο κ. Παμπούκης πρόσθεσε ότι η Επιτροπή, που θα εξετάσει πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της Νέας Υόρκης, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

    Για "πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης" έκανε λόγο η ΝΔ, για "λανθασμένες κινήσεις" μίλησε ο Γ.Καρατζαφέρης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η επένδυση ματαιώνεται από την αδυναμία του Κατάρ να επενδύσει σε μια υπόθεση η οποία μπάζει νερά από παντού, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά».

    «Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να επιτυγχάνεται η διαφάνεια, είναι η ταχύτητα. Δεν είναι οι περίπλοκες διαδικασίες και η πολυνομία - αυτά θολώνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Χαρ. Παμπούκης, κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της υλοποίησης στρατηγικής σημασίας επενδύσεων (fast track).

    "Επ' ουδενί επηρεάζει η ματαίωση της ιδιωτικής επένδυσης στον Αστακό, το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με το Κατάρ στις ΗΠΑ, γιατί αφορά διακρατική συνεργασία", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Πρόστιμο για παρατυπίες

    Την επιβολή προστίμου στην Ελλάδα ύψους 327 εκατ. ευρώ, για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες, που καλύπτουν την περίοδο 2003-2007, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η ρυθμιστική επιτροπή της ΕΕ.

    "Οσες επιδοτήσεις - ενισχύσεις δεν εισπράχθηκαν σύννομα από αγρότες ή δήθεν δικαιούχους αγρότες θα ελεγχθούν και όσοι έχουν παρατυπήσει θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας.

    Ο κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη και προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να μην υπάρχουν πρόστιμα. Απόδειξη της διαχείρισης του θέματος αποτελεί το γεγονός ότι οι περικοπές των επιδοτήσεων που έφτασαν το 10% τα προηγούμενα χρόνια τον τελευταίο χρόνο (2009-2010) έπεσαν κάτω από το 2%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Επενδύσεις 44 δισ. ευρώ

    Επενδύσεις συνολικού ύψους 44 δισ. ευρώ και δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας ως το 2015 προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που παρουσίασε χθες η υπουργός κα Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ για την κλιματική αλλαγή.

    Πρόκειται για το στρατηγικό σχέδιο που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στους κοινωνικούς εταίρους και περιλαμβάνει τέσσερις άξονες δράσεων: μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων, προστασία της βιοποικιλότητας - αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με αστικές αναπλάσεις και ενίσχυση της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Ραδιόφωνα... στον αέρα

    Τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι "στον αέρα". Όχι εκπέμποντας το εναλλακτικό τους πρόγραμμα, αλλά "σήμα κινδύνου" ότι η φωνή τους μπορεί να σιγήσει.

    Δυόμισι δεκαετίες μετά την εμφάνισή τους, που αναμόρφωσε άρδην το πεδίο της ενημέρωσης, οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατάργησης.

    Άλλοτε κακοποιημένα από δημοτικές αρχές και άλλοτε δυσφημισμένα από ιδιώτες, τα δημοτικά ΜΜΕ περνούν κρίσιμη φάση. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προωθεί τη συρρίκνωση και τη λειτουργία τους με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Αντί μίας οριστικής ρύθμισης, οι κυβερνήσεις προσφέρουν έως τώρα μόνον "παρατάσεις", οι οποίες εκπνέουν μαζί με το 2010.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [11] Στη "μάχη" του Γιουρόπα Λιγκ

    Με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων, συνεχίζεται σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ. Οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στον θεσμό, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ και ΑΕΚ θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση, αντιμετωπίζοντας τη Βιγιαρεάλ, τη Λεβερκούζεν και την Αντερλεχτ αντίστοιχα.

    Ο ΠΑΟΚ (22:05, NOVASPORT-1) έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς στο πλαίσιο του 4ου ομίλου φιλοξενείται από την Βιγιαρεάλ.

    Παράλληλα, για τον 2ο όμιλο, ο Αρης (22:05, ANT-1) θα φιλοξενήσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»την Λεβερκούζεν, με πρωταρχικό στόχο το θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνει στην κορυφή.

    Επίσης, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ (22:00, ΑΝΤ-1) δοκιμάζεται στην έδρα της Αντερλεχτ, με στόχο να μην ηττηθεί, έτσι ώστε να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

    Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες

    Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες πρόκρισης του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη χθεσινή ισοπαλία (0-0) με τη Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του θεσμού.

    Με ένα μόλις βαθμό και με δύο αγώνες εκτός έδρας, από τα τρία που ακολουθούν (Ρούμπιν και Κοπεγχάγη) και με έναν εντός (Μπαρτσελόνα), το "τριφύλλι" δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα περισσότερο από τη διεκδίκηση της 3ης θέσης που οδηγεί στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου Μπαρτσελόνα-Κοπεγχάγη 2-0.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 October 2010 - 21:19:43 UTC