Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Νοέμβριο τα στοιχεία για το έλλειμμα
  • [02] Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ
  • [03] "Πρώτα λύση, μετά ένταξη"
  • [04] "Ουδεμία σχέση"

  • [01] Τον Νοέμβριο τα στοιχεία για το έλλειμμα

    Τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Eurostat στις 22 Οκτωβρίου για τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία θα αφορούν την περίοδο 2006-2009. Αυτό διευκρινίστηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία σημείωσε ότι τα ελληνικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου 2010.

    Κατά 30,9% μειώθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 το έλλειμμα. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.299 εκατ. ευρώ από 23.579 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 30,9% έναντι στόχου μείωσης στο εννεάμηνο κατά 29% με βάση τον επικαιροποιημένο στόχο του Αυγούστου του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Ο ετήσιος στόχος μείωσης του ελλείμματος με βάση το Προσχέδιο Προϋπολογισμού είναι 36,9%.

    Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόνισε ο πρωθυπουργός χαιρετίζοντας τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες.

    «Οχι άλλα μέτρα, η πολιτική του μνημονίου πρέπει να αλλάξει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών».

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι σύμφωνο με την ελληνική κυβέρνηση ότι το κόστος αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους θα ήταν υπέρτερο τυχόν οφέλους, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του διεθνούς οργανισμού την Τετάρτη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

    Κλειστή παρέμεινε σήμερα η οδός Μπουμπουλίνας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, λόγω των κινητοποιήσεων εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου.

    Για όγδοη συνεχή ημέρα συμβασιούχοι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους.

    Οι συμβασιούχοι δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 20 και 22 μηνών, καθώς και την παραμονή στην εργασία.

    Ανοικτά παρέμειναν σήμερα τα ταμεία του Ιερού Βράχου, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν συνέχισαν τη διαμαρτυρία συμπαράστασης. Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι ανανέωσαν το "ραντεβού" τους για αύριο στις εννέα έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο πραγματοποίησαν και τα σωματεία ηθοποιών και μουσικών όπως και εκπρόσωποι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

    «Οι περικοπές στα κρατικά θέατρα έχουν φτάσει στο 50%. Απαιτούμε περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

    Οι ηθοποιοί και μουσικοί διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην παραδοθεί ο χώρος τους, όπως σημειώνουν, στην ιδιωτική εκμετάλλευση. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των σωματείων επιχείρησαν να συναντήσουν τους υπευθύνους χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Πρώτα λύση, μετά ένταξη"

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και τον υπουργό Αμυνας Ευ. Βενιζέλο είχε σήμερα στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας στις 19-20 Νοεμβρίου.

    Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής πρόκειται να καταλήξει με την υιοθέτηση του λεγόμενου νέου Στρατηγικού Δόγματος της Συμμαχίας και θα ληφθούν αποφάσεις για τις μελλοντικές δράσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, την νέα δομή Διοίκησης, τη μεταρρύθμιση των δομών της Συμμαχίας, τις λεγόμενες εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της Αντιπυραυλικής προστασίας, καθώς και τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την ΕΕ.

    Όπως ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον γγ, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας ''το νέο Στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της Συμμαχίας ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις σημερινές προκλήσεις ασφάλειας''.

    Ο κ. Ράσμουσεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι οι συζητήσεις της Συμμαχίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ μπορούν να ξεκινήσουν με τα Σκόπια όταν θα έχει βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Ουδεμία σχέση"

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για προειλημμένες αποφάσεις παραπομπής υπουργών της ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

    Ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ουδεμία σχέση είχε το υπουργείο του με την έκδοση του ομολόγου, προσθέτοντας ότι συμμερίζεται την άποψη του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα για πολιτικές διώξεις.

    Οι αιτιάσεις αυτές του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστου Πρωτόπαπα ο οποίος δήλωσε:

    «Δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση για παραπομπή. Αντίθετα θα υπάρξει προσπάθεια να εξασφαλιστεί συναίνεση με τα κόμματα για την έκδοση κοινού πορίσματος».

    Στην Εξεταστική επιτροπή καταθέτει σήμερα και ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 October 2010 - 21:19:12 UTC