Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιστροφή στις αγορές μέσα στο 2011"
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [03] Στο Ισραήλ οι Χ.Παμπούκης και Δ.Δόλλης
  • [04] Η ατζέντα της Κυριακής 10/10/2010
  • [05] Δυσαρεστημένοι οι πολίτες
  • [06] "Εφυγε ο Σόλομον Μπερκ
  • [07] Μειώνεται ο κίνδυνος

  • [01] "Επιστροφή στις αγορές μέσα στο 2011"

    Υπάρχει μια σαφέστατη μεταστροφή της εικόνας για την χώρας μας στις διεθνείς αγορές. Οι ξένοι βλέπουν την μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο πεντάμηνο με την υλοποίηση των πολιτικών που προβλέπονται στο πρόγραμμα της τριετούς οικονομικής προσαρμογής και περιμένουν τα επόμενα βήματα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    Κάναμε ένα δυνατό ξεκίνημα, ανακτούμε την χαμένη αξιοπιστία μας, που θα μας επιτρέψει να βγούμε ξανά στις αγορές, τίποτα, όμως, δεν έχει κερδηθεί ακόμη, ανέφερε υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να υπογραμμίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη πιστής εφαρμογής των όσων προβλέπονται στο Μνημόνιο για την επόμενη διετία.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2011 όσον αφορά τις ομολογιακές εκδόσεις, αναφέροντας ότι τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται με την πτώση των spreads κατά περίπου 200 μονάδες τις τελευταίες ημέρες.

    Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ο κ.Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής: ό,τι προβλέπεται στο Μνημόνιο, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αναδιάρθρωση ΔΕΚΟ, πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει κρυφή αντζέντα που θα αποκαλυφθεί ως δια μαγείας, μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως μερικοί αφήνουν να υπονοηθεί, όλα περιγράφονται στο Μνημόνιο, τόνισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε, επίσης, ότι αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα δεν θα εκτροχιασθεί, πετυχαίνουμε τους στόχους μας παρά την όποια αναθεώρηση, ανέφερε.

    Για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την θέση του ότι πρέπει να ανασυγκροτηθεί ενόψει της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται. Επισήμανε ότι οι σύμβουλοι παραδίδουν το τελικό τους πόρισμα τους με τις εναλλακτικές προτάσεις για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέχρι το τέλος του μήνα κι η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

    Από την πλευρά του, ο Γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν τόνισε ότι "εχω επανειλημμένα πει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και αυτό που έχουν επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση και, κυρίως, ο ελληνικός λαός, είναι πραγματικά εκπληκτικό, καθώς ο πληθυσμός αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και το κάνει. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα κράτη που έχουν προβλήματα, ότι όταν χρειάζεται, ένα έθνος μπορεί να κάνει τις προσπάθειες που απαιτούν οι συνθήκες για να επανέλθει στο σωστό δρόμο".

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι "φυσικά, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη και το πρόγραμμα εισάγει την Ελλάδα στην πορεία ανάπτυξης, αλλά αυτή θα έρθει στη συνέχεια.

    Τέλος, ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Morgan Stanley, Joachim Fels, σε παρουσίαση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας σε Έλληνες δημοσιογράφους, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα διεθνώς που διαθέτει μια κυβέρνηση που μπορεί και λαμβάνει τα απαραίτητα σκληρά μέτρα για την μείωση των ελλειμμάτων της.

    Μιλώντας γενικότερα για την παγκόσμια οικονομία ο αναλυτής της Morgan Stanley εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ χαμηλός ο κίνδυνος να υπάρχει μια δεύτερη συνεχόμενη ύφεση σε διεθνές επίπεδο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Κλειστό για τα αυτοκίνητα είναι από τις 9 το πρωί και για αρκετές ώρες το κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς σήμερα πραγματοποιείται ο ετήσιος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας.

    Ο Ποδηλατικός Γύρος περιλαμβάνει δύο διαφορετικές διαδρομές:

    Η μεγάλη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ η μικρότερη διαδρομή είναι για τα ΑμεΑ και τα παιδιά και έχει μήκος 700 μέτρα, ξεκίνησε από την Πλατεία Συντάγματος έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

    Η εκκίνηση και για τις δύο διαδρομέςδόθηκε στις 10 π.μ., όμως η Τροχαία για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία από τις 9 το πρωί και έως το τέλος του αγώνα κατά μήκος των οδών:

    Α' διαδρομή: Παναθηναϊκό Στάδιο (αφετηρία), Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Λ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Αιόλου, Σταδίου, πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Λ. Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).

    Β' διαδρομή: Πλατεία Συντάγματος (Αφετηρία), Βασ. Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).

    Ποδηλατικοί αγώνες θα γίνουν αι σε άλλες περιοχές της Αττικής και τροχονόμοι θα διακόπτουν σταδιακά την κυκλοφορία ως εξής:

    Για την 25η ανάβαση Ακρόπολης - Υμηττού από τις 9 έως λήξη αγώνα στη διαδρομή: Στήλοι Ολυμπίου Διός στη Διον. Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Β. Αλεξάνδρου, Γρηγορίου Θεολόγου, Εθν. Αντιστάσεως, Νεκροταφείο Καισαριανής με κατεύθυνση προς ραντάρ στη κορυφή Υμηττού.

    Για τον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Νέας Χαλκηδόνας από τις 10.30 έως λήξη αγώνα στη διαδρομή: Λ. Δεκελείας, Αχαρνών, Κουρτίδου, Νεϊγύ, Περισσού, Τσούντα, Πεταλά, Δερβενακίων, Δωδεκανήσου, Κανάρη, Τρύπια, Δεκελείας, Παπαναστασίου, Περικλέους, Γρηγορίου Ε'.

    Για το Γύρο Αιγάλεω από τις 8.30 έως λήξη αγώνα στις διαδρομές: Πρώτη διαδρομή: Ιερά Οδός (εκκίνηση), Μυριοφύτου (αναστροφή), Ιερά Οδός, Άλσος (τερματισμός). Δεύτερη διαδρομή: Ιερά Οδός (εκκίνηση), Μυριοφύτου, Π.Καβάλας, Αναγεννήσεως, Πελοποννήσου, Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Σπυρίδωνος, Δημητσάνης, Κορυτσάς, Σαλαμίνος, Αγ. Βαρβάρας, Διοβουνιώτου, Κεφαλληνίας, Κ. Βάρναλη, Θεσσαλονίκης, Σ. Σαράφη, Ι. Οδός, είσοδος Άλσος Αιγάλεω (τερματισμός).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στο Ισραήλ οι Χ.Παμπούκης και Δ.Δόλλης

    Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιούν, από σήμερα το πρωί και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

    Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν προηγηθεί μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γ. Α. Παπανδρέου και του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου.

    Στόχος των επαφών των κ.κ. Παμπούκη και Δόλλη στο Ισραήλ είναι δοθεί ώθηση στις συμφωνίες που κατέληξαν οι ηγεσίες των δυο χωρών και να ενισχυθεί η συνεργασία στους τομείς όπως, η γεωργία, ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες και η ανάπτυξη, καθώς και περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

    Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίας με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης του Ισραήλ, καθώς και επίσκεψη σε προηγμένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και ενημέρωση για προγράμματα και προϊόντα από συγκεκριμένους τομείς.

    Το πρωί της Δευτέρας η ελληνική αποστολή θα επισκεφθεί το Εληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, όπου θα συναντηθούν με το Προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας, Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ .

    Την ίδια ημέρα αναμένεται να μεταβούν στο Τελ Αβίβ και την πόλη της Χερτζιλία για να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις εταιρειών τηλεπικοινωνίας και αυτοκίνησης (πρόκειται για ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρικής κίνησης οχημάτων ευρείας παραγωγικής κλίμακας) και να ενημερωθούν για τα - πιλοτικά ή και ολοκληρωμένα - προγράμματά τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Η ατζέντα της Κυριακής 10/10/2010

  • Επίσκεψη του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Κέρκυρα

    12:00:00 Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης

    14:00:00 Συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες, τον υποψήφιο Δήμαρχο, Βουλευτές και κομματικά στελέχη

    16:00:00 Έναρξη περιφερειακής σύσκεψης

    19:15:00 Ομιλία

  • Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημ. Δόλλη στο Ισραήλ

  • Τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης. Θεσσαλονίκη Πάρκο Πεδίου του Άρεως

    09:30:00 Επίσκεψη της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στηνΑρεθούσα Ικαρίας

    10:00:00 Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Εν όψει της ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα θα γίνει επίσημη δοξολογία στο ναό Της Του Θεού Σοφίας, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

    12:30:00 Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γρηγόρης θα παρουσιάσει τους 8 υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και τους 150 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Αττική Γη». Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φώτης Κουβέλης. Αθήνα/«Στοά», (Πατησίων 101 & Κοδριγκτώνος)

    19:00:00 Ο Στέλιος Παπαθεμελής θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το "Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονίκης". Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο "Καψής"

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Β΄ προκρ. φάση, 3η ημέρα)

    Α΄ Ομιλος (Βαρκελόνη)

    12:00 Βουλιαγμένη-Μπούντβα

    Δ΄ Ομιλος (Ριέκα)

    13:00 Πριμόριε Ριέκα-Πανιώνιος

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (3η ημέρα):

    14:00 Αρης Θεσ.-Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών

    18:00 ΠΑΟΚ-Μακεδονικός

    09:00:00 Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Γκραν πρι Ιαπωνίας (16ος αγώνας της χρονιάς)

    10:30:00 Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Α΄ προκρ. φάση, Δ΄ Ομιλος, 5η αγωνιστική): Φλωρεντία-ΠΑΟΚ

    12.00:00 Μπάσκετ-Κύπελλο Ελλάδας γυναικών (Α΄ φάση, 2η ημέρα)

    Παναθλητικός Συκεών-Απόλλων Καλαμαριάς

    ΑΕ Πυλαίας-ΑΟ Σερρών

    Αστέρας Εξαρχείων-Ν. Κηφισιά

    16:00:00 Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (5η ημέρα)

    Παναιτωλικός-Θρασύβουλος

    Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός

    Βέροια-Αγροτικός Αστέρας

    Εθνικός Αστέρας-Τρίκαλα

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηλιούπολη

    Πανθρακικός-Ιωνικός

    16:00:00 Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (5η ημέρα, 1ος όμιλος)

    Ρόδος-Πλατανιάς Χανίων

    Ηρακλής Ψαχνών-Αίας Σαλαμίνας

    Ασπρόπυργος-Ολυμπιακός Χερσονήσου

    Κόρινθος-Παναιγιάλειος

    Βύζας Μεγάρων-Απόλλων Σμύρνης

    Παναχαϊκή-Πανηλειακός

    Κεραυνός Κερατέας-Αγία Παρασκευή

    Χανιά-ΠΑΟ Ρουφ

    18:00:00 Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (Γ΄ προκριματικός Γύρος, Β΄ Αγώνας): Σαρλερουά-Άλμπα Βερολίνου

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Δυσαρεστημένοι οι πολίτες

    Αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Kαπα Research για την εφ. "Το Βήμα" της Κυριακής.

    Καθόλου ικανοποιημένο από το έργο ενός χρόνου της κυβέρνησης δηλώνει το 51,5% των ερωτηθέντων και λίγο το 26,7% , ποσοστά που καταγράφουν συνολική αύξηση κατά 5,6% από αντίστοιχη έρευνα του περασμένου Απριλίου.

    Επίσης, το 45,2% δηλώνει καθόλου και το 26,9 λίγο ικανοποιημένο από το έργο του πρωθυπουργού, ενώ τον Απρίλιο "καθόλου" δήλωνε το 37% και λίγο το 27,5%.

    Ωστόσο σε ερώτηση πώς θα ήταν τα πράγματα αν τις εκλογές του 2009 είχε κερδίσει η ΝΔ, το 44,9% λέει "χειρότερα" και το 36,5% "το ίδιο".

    Στην ίδια δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Γιάννης Σγουρός με 20,1% και ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς με 17,9% και ο Βασίλης Κικίλιας με 12,1%. Ακολουθούν, οι Αδ.Γεωργιάδης (9%), Θ.Παφίλης (8,1%), Αλ.Μητρόπουλος (7,9%), Γρ.Ψαριανός (3,5%) και Αλ.Αλαβάνος (3,1%).

    Σε β' γύρο, μεταξύ Γ.Σγουρού και Γ.Δημαρά, οι ερωτηθέντες προτιμούν τον ανεξάρτητο υποψήφιο με ποσοστό 45,2% (έναντι 28,9% για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ).

    Αντίθετα, προβάδισμα 3,4 μονάδων του υποψήφιου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, έναντι του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού, δίνει δημοσκόπηση του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Free Sunday".

    Ειδικότερα, ο κ.Κικίλιας λαμβάνει 21,7%, ο κ.Σγουρός 18,3% και ο Γιάννης Δημαράς 16,4%. Τον "Κανένα" επιλέγει το 15,9%, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι λαμβάνουν ποσοστά μικρότερα του 8%.

    Στην παράσταση νίκης, ο κ. Σγουρός έρχεται πρώτος με 31,3%, έναντι 21,4% για τον κ.Κικίλια και 14,9% για τον κ.Δημαρά.

    Δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης δηλώνει το 78% των ερωτηθέντων και από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης το 89%, στη μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για την εφ. "Η Καθημερινή" της Κυριακής, ενώ η διαφορά της εκλογικής επιρροής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκεται στο 14,5%.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ χάνοντας 1,5 μονάδα από το Σεπτέμβριο βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό δωδεκαμήνου με 42,5%, ενώ η ΝΔ κερδίζοντας μία μονάδα φθάνει το 28%. Από μισή μονάδα κερδίζουν το ΚΚΕ, που συγκεντρώνει 11% και ο Συνασπισμός με 4,5%, ενώ αμετάβλητα είναι τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ. με 5,5% και των Οικολόγων με 2,5%. Απώλεια μισής μονάδας καταγράφει η Δημοκρατική Αριστερά που πέφτει στο 1,5%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Εφυγε ο Σόλομον Μπερκ

    Ο αμερικανός τραγουδιστής Σόλομον Μπερκ, γνωστός ως "βασιλιάς της σόουλ" πέθανε σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Αμστερνταμ όπου έφτασε σήμερα το πρωί το αεροπλάνο του από το Λος Αντζελες.

    Ο Μπερκ θα έδινε συναυλία το βράδυ της Τρίτης στο Αμστερνταμ μαζί με το συγκρότημα De Dijk.

    Γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 1940 στη Φιλαδέλφεια, ο διάσημος τραγουδιστής της R&B και της σόουλ έγινε ιδιαίτερα γνωστός με το τραγούδι "Everybody Needs Somebody to Love", από την ταινία "Blues Brothers" το 1980.

    "Μπορώ να επιβεβαιώσω το θάνατο του Σόλομον Μπερκ", δήλωσε η Αντουανέτ Σπάανς εκπρόσωπος του Σίπχολ. Η ίδια πρόσθεσε πως δεν μπορεί να διευκρινίσει αν το τραγουδιστής πέθανε μέσα στο αεροπλάνο ή μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Μειώνεται ο κίνδυνος

    Δεν έχει διευρυνθεί το ρήγμα στην δεξαμενή εργοστασίου αλουμίνας στην Ουγγαρία, από το οποίο διέρρευσαν στις 4 Οκτωβρίου χιλιάδες κυβικά μέτρα κόκκινης τοξικής λάσπης, προκαλώντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών Τιμπόρ Ντόμπσον.

    "Το ρήγμα στη βόρεια πλευρά της δεξαμενής σταθεροποιήθηκε, οι επισκευές συνεχίζονται, δεν εντοπίσαμε άλλα ρήγματα", τόνισε ο Ντόμπσον συμπληρώνοντας πως ο κίνδυνος μιας δεύτερης διαρροής τοξικής λάσπης έχει μειωθεί.

    Ο ίδιος επισήμανε πως ένα νέο φράγμα κατασκευάζεται στο χωριό Κολοντάρ. Τα θεμέλια του μπήκαν χθες Σάββατο και σήμερα εκατοντάδες εργάτες συνεχίζουν τις εργασίες τους, τις οποίες ευνοούν οι καλές καιρικές συνθήκες.

    Συνολικά στην περιοχή αυτή της δυτικής Ουγγαρίας, περίπου 900 ειδικοί και εργάτες και άλλοι 700 εθελοντές έχουν αναλάβει διαφορετικές εργασίες, που περιλαμβάνουν και την απομάκρυνση της τοξικής λάσπης.

    Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του και 150 έχουν τραυματιστεί, οι δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων δειγμάτων από τα νερά του Δούναβη χθες το βράδυ, η μόλυνση έχει μειωθεί λίγο: σε μια κλίμακα μέτρησης του PH από το 1 ως το 14, με κανονική τιμή το 8, στον ποταμό Μαρτσάλ ήταν 8,3, στον Ραάμπ 8,37 και στον Δούναβη 8,24.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 October 2010 - 10:30:47 UTC