Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το "ψηφιακό σχολείο" γίνεται πραγματικότητα»
  • [02] Νέα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου
  • [03] Με τη μαμά μέχρι τα 34
  • [04] "Ανάκαμψη το 2011"
  • [05] Οι Ισπανοί στην Αθήνα
  • [06] Νόμπελ Ειρήνης
  • [07] Με στόχο τη νίκη

  • [01] «Το "ψηφιακό σχολείο" γίνεται πραγματικότητα»

    «Πριν 12 μήνες όταν ξεκινήσαμε είχαμε θέσει στόχο το "ψηφιακό σχολείο" και σήμερα γίνεται, είναι πραγματικότητα, δεν είναι μια θεωρητική εξαγγελία για το αύριο, σήμερα μπορεί και λειτουργεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στους μαθητές του νεόδμητου 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο.

    Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, χαρακτήρισε «ιστορική» και «σημαντική» τη δουλειά που έχει γίνει.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το σχολείο με την εφαρμογή της ψηφιακής του διάστασης δεν θα είναι πλέον παθητική κατανάλωση γνώσης, αλλά οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παράξουν γνώση και να τη μοιραστούν ηλεκτρονικά με μαθητές άλλων σχολείων ακόμα και με τη μορφή οπτικοακουστικού υλικού.

    Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η ψηφιακή διάσταση αλλάζει τα δεδομένα στην εκπαίδευση και έδωσε στον κ. Παπανδρέου το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book), από αυτά που θα διαθέτει κάθε μαθητής στο εγγύς μέλλον.

    Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Μύρινα της Λήμνου, όπου γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Νέα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου

    Αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στα οικιακά τιμολόγια, μειώσεις στις περισσότερες κατηγορίες εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών και αύξηση 5 - 7 % στα αγροτικά τιμολόγια από 1ης Ιανουαρίου του 2011, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Σημειώνεται ότι στο πρώτο κλιμάκιο κατανάλωσης (μέχρι 800 κιλοβατώρες) ισχύουν μειώσεις 10 - 20 % για όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι) εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Υπολογίζεται ότι 1,2 εκατ. καταναλωτές συνολικά εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες.

    Ερωτηθείς για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επισήμανε ότι με τα μέτρα αντιρρόπησης που παίρνει η κυβέρνηση, 1.200.000 οικιακοί πελάτες θα έχουν μειώσεις έως και 20% μέσω του κοινωνικού τιμολογίου, αν και θα σημειωθούν αυξήσεις 2%, ενώ 1.000.000 μικρές επιχειρήσεις θα έχουν μειώσεις από 5% έως 18%.

    Αντιδράσεις

    Για ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα ήδη μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης.

    "Η κυβέρνηση με το γνωστό θράσος παρουσιάζει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά ως μειώσεις" αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Δεν είναι δυνατόν σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας να γίνονται τέτοιες αυξήσεις, επεσήμανε οπρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

    Για πολιτική που εξουθενώνει τα φτωχότερα νοικοκυριά και βάζει νάρκη στα θεμέλια της ανάπτυξης, κάνει λόγο ο ΣΥΝ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Με τη μαμά μέχρι τα 34

    Ένας άνδρας στους τρεις και μια γυναίκα στις πέντε, ηλικίας 25 ως 34 ετών, εξακολουθούσαν, το 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να κατοικούν στο σπίτι των γονιών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

    Στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, η αναλογία των νέων που ζουν με τους γονείς τους είναι πολύ υψηλότερη. Το 2008, το 71% των γυναικών αυτής της ηλικίας και το 82% των ανδρών ζούσαν στην οικογενειακή εστία.

    Συνολικά, το 46% των ευρωπαίων νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 18 έως 34 ετών, δηλαδή 51 εκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν στο σπίτι των γονιών τους το 2008, υπογραμμίζει η Eurostat.

    Το γεγονός ότι παραμένουν στο σπίτι των γονιών τους οφείλεται συχνά στην ανάγκη, αναφέρει στην έκθεσή της η Eurostat. Η συνέχιση των σπουδών είναι ένας από τους λόγους που εξηγούν αυτό το φαινόμενο, ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 18 - 24 ετών, όμως η κρίση είναι επίσης ένας υπολογίσιμος παράγοντας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Ανάκαμψη το 2011"

    Αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έστειλε, από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Οικονομικών. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει το 2011 και υποστήριξε ότι οι επενδύσεις και οι αλλαγές που συντελούνται θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    "Ατυχής εξέλιξη"

    "Ατυχή" εξέλιξη χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, την αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν το έλλειμμα της Ελλάδας από την Eurostat, αλλά εκτίμησε ότι, προς το παρόν, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό.

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ "εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα παραποιημένα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το Ταμείο αναγνωρίζει τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Οι Ισπανοί στην Αθήνα

    Με την ταινία "Η γλώσσα της πεταλούδας", εγκαινιάστηκε χθες το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον ''Ισπανικό Εμφύλιο στον κινηματογράφο'', που διοργανώνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας και θα διαρκέσει ως τις 13 Οκτωβρίου.

    "Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να περάσουμε από την Αθήνα, για να διαπιστώσουμε ότι αυτό που κάνουμε οφείλεται στα δύο εργαλεία που εσείς οι Έλληνες μας προσφέρατε, τον λόγο και τη σκέψη. Δυστυχώς, έχουν πέσει θύματα βαθύτατης περιφρόνησης'', δήλωσε ο Ισπανός σκηνοθέτης και παραγωγός Χοσέ Λουίς Κουέρδα, κατά το ''προσκυνήμά του'' στον Παρθενώνα.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συμμετοχή των νέων σε προβολές ταινιών για τον ισπανικό εμφύλιο, ο Κουέρδα ανέφερε πως φθάνει και σε ποσοστό 80%.

    Οι περισσότερες από τις 14 μεγάλου μήκους ταινίες -και τα ντοκυμαντέρ- του αφιερώματος είναι γυρισμένες από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νόμπελ Ειρήνης

    Στον Κινέζο αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, προκαλώντας τις επικρίσεις του Πεκίνου.

    Ο 54χρονος Λιου βραβεύεται «για τον μακροχρόνιο και μη βίαιο αγώνα του για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα».

    Ο αγώνας του καλύπτει πολλές δεκαετίες που χαρακτηρίζονται κυρίως από μακρές περιόδους κράτησης.

    Καθηγητής λογοτεχνίας, που έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, είναι ένας παγκοσμίως γνωστός διανοούμενος, βετεράνος των Κινέζων διαφωνούντων και εξέχουσα φυσιογνωμία του δημοκρατικού κινήματος της πλατείας Τιενανμέ.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο φυλακίστηκε για 11 χρόνια -ανήμερα τα Χριστούγεννα- για ένα μανιφέστο που έγραψε το 2008 μαζί με άλλους Κινέζους ακτιβιστές, με το οποίο ζητούσε ελευθερία λόγου και πολυκομματικές εκλογές.

    Η βράβευση του Λιου Σιαομπό με το Νόμπελ Ειρήνης "αντιβαίνει πλήρως στις αρχές" του βραβείου αυτού και θα βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τη Νορβηγία, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

    Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων και θα απονεμηθεί στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Με στόχο τη νίκη

    Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, που θα διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών υποδέχεται απόψε, στις 21.45, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Λετονία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012.

    Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Γερμανίας με την Τουρκία (1ος όμιλος), της Ιρλανδίας με τη Ρωσία (2ος), της Αλβανίας με τη Βοσνία (4ος), της Πορτογαλίας με τη Δανία (8ος) και της Ισπανίας με τη Λιθουανία 9ος).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 October 2010 - 16:31:26 UTC