Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινεζική "ψήφος εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα
  • [02] "Ελυσαν χειρόφρενο" οι μεταφορείς
  • [03] Συστάσεις για το έλλειμμα

  • [01] Κινεζική "ψήφος εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο θα δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ελληνική οικονομία και θα προχωρήσει σε αποτελεσματικές ενέργειες για να στηρίξει την ασταθή οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη, από αύριο Σάββατο 2 Οκτωβρίου έως τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιήσει ο Ουέν Τζιαμπάο στη χώρα μας, κατόπιν προσκλήσεως του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου..

    Ο κινέζος πρεσβευτής στην Ελλάδα Λούο Λιντσουάν τόνισε στο πρακτορείο ότι η επίσκεψη του Ουέν "θα στείλει και πάλι ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι η Κίνα έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και προχωράει σε αποτελεσματικές ενέργειες για την στήριξη της Ελλάδας, του ευρώ και της ΕΕ, ώστε να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν την κρίση και να πετύχουν σταθερή ανάκαμψη".

    Ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Σινχούα, χαρακτήρισε την επίσκεψη "επιτομή του δυναμισμού και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών". "Τον υποδεχόμαστε", προσθέτει, "με μεγάλη εγκαρδιότητα. Αυτή η επίσκεψη δείχνει την πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση την οποία αναπτύσσουμε προς αμοιβαίο όφελος".

    Η χρονική στιγμή της επίσκεψης αυτής είναι σημαντική. Πρόκειται μια σπουδαία διπλωματική προσπάθεια για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, την Κίνα και την Ευρώπη.

    Ο Κινέζος πρωθυπουργός, μετά την Ελλάδα θα επισκεφτεί την Ιταλία, το Βέλγιο και την Τουρκία.

    Το Σάββατο το μεσημέρι (15:00), ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εθνικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Πολιτισμού, την υφυπουργό Εξωτερικών και τον Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Νωρίτερα, στις 9:45 το πρωί, θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κοινοβυλίου Φίλιππος Πετσάλνικος και στις 10:30 θα μιλήσει στην αίθουσα της Γερουσίας, με θέμα «Ανάγκη να πείσουμε, κοινές (ενωμένες) προσπάθειες για να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες».

    Το απόγευμα (16:00), ο Κινέζος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Ελυσαν χειρόφρενο" οι μεταφορείς

    Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο ανεφοδιασμός της αγοράς μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι πρόεδροι των 10 ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

    Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης ανεστάλη και η πλειοψηφία των μεταφορέων "λύνει χειρόφρενο", διαβεβαιώνει η επίσημη και εκλεγμένη ηγεσία του κλάδου, με αφορμή τα όσα σημειώνονται, από τα ξημερώματα σήμερα, με την αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή Αγώνα να μην αναγνωρίζει την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους μεταφορείς, για τα τρία βασικά θέματα που τους αφορούν, δηλαδή για το φορολογικό, το αναπτυξιακό και το ασφαλιστικό, και σήμερα.

    Ήδη, πρόσθεσε, ψηφίστηκε η πρώτη ρύθμιση που αφορά στην τακτοποίηση φορολογικών θεμάτων και στην απόσβεση της αξίας των αδειών που έχουν οι επαγγελματίες μεταφορείς, στο νομοσχέδιο το οποίο υιοθέτησε χτες η Βουλή. Επίσης, προωθεί και τα άλλα δύο θέματα, που αφορούν στην ένταξη των μεταφορέων στον Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος θα ψηφιστεί μέσα στον Οκτώβριο, θέμα, το οποίο αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του κ. Χρυσοχοΐδη και των μεταφορέων, ενώ μέχρι τέλος του χρόνου έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, ότι θα προωθήσει και τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

    Εξάλλου, κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου των μεταφορέων, μιλώντας στο ΑΠΕ, χαρακτήριζε αδικαιολόγητη τη θέση της Επιτροπής Αγώνα, κάνοντας λόγο για καθαρά κομματική τοποθέτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει διάσπαση ακόμη και στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γερανοφόρων οχημάτων κ. Σαχινίδης, που ήταν μέλος της Επιτροπής, διαχώρισε πλήρως τη θέση του.

    Σύμφωνα με τον ίδιο συνδικαλιστή στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση των εννέα προέδρων που έχουν εκλεγεί επίσημα και της Επιτροπής Αγώνα, η οποία, ας σημειωθεί, δεν έχει εκλεγεί, αλλά οριστεί, σημειώθηκαν προπηλακισμοί και φραστικές επιθέσεις από ορισμένα μέλη της Επιτροπής κατά της συνδικαλιστικής ηγεσίας των μεταφορέων, που είχε τη χθεσινή, καθοριστική συνάντηση με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    Ορισμένα από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της κ. Πασπάτης διαφώνησαν με τη διαδικασία που ελήφθη η απόφαση, για αναστολή της κινητοποίησης και ζήτησαν να συνέλθουν πάλι οι 96 πρόεδροι απ΄ όλη την Ελλάδα για να αποφασίσουν. Είναι μια διαδικασία που κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί και κάτω από ποιες συνθήκες, καθώς οι περισσότεροι σήμερα έχουν πιάσει δουλειά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Συστάσεις για το έλλειμμα

    Οι εξελίξεις στις οικονομίες της Ιρλανδίας και της Ισπανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του Ecofin. Συστάσεις για προώθηση μεταρρυθμίσεων και μέτρα περιορισμού του ελλείμματος απηύθυναν ο επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία, Ολι Ρεν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοτ Τρισέ.

    «Είναι απολύτως αναγκαίο η Ιρλανδία να μειώσει το έλλειμμά της, από το 32%, στο 3% του ΑΕΠ, έως το 2014», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Στο ίδιο πνεύμα, ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι η Ιρλανδική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ως τις αρχές Οκτωβρίου το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ιρλανδικής οικονομίας, με συγκεκριμένους στόχους για κάθε χρόνο. Σημείωσε, ακόμη, ότι τα μέτρα προσαρμογής που έχει λάβει έως σήμερα η Ιρλανδία είναι αποτελεσματικά και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ιρλανδική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

    Η ιρλανδική οικονομία θα ανακάμψει χάρη σε μια ανάπτυξη βασισμένη στις "εξαγωγές", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπράιαν Κόουεν.

    Εξάλλου, σε Αα1 από AAA υποβάθμισε την Ισπανία η Moodyβs. H κίνηση του οίκου αξιολόγησης ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη από τις αγορές, όμως η Moodyβs διατήρησε σταθερή την προοπτική της χώρας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 October 2010 - 16:31:06 UTC