Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς
  • [02] Προανήγγειλε Εξεταστική για την Οικονομία
  • [03] 'Εγκλημα με...τιμωρία από σήμερα το κάπνισμα
  • [04] Μία νίκη, δύο ήττες

  • [01] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν μετά τα μεσάνυχτα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ύστερα από μία συνεδρίαση των εννέα προέδρων που κράτησε πάνω από 5 ώρες. Έτσι από σήμερα όλα τα φορτηγά φεύγουν από τα μπλόκα, αρχίζουν να εκτελούν κανονικά τις μεταφορές και επιτέλους θα πάρει ανάσα η αγορά.

    Και στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κλάδου στην Ομόνοια, δεν έλειψαν οι εντάσεις, με τους σκληροπυρηνικούς να εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και να προτείνουν συνέχιση των κινητοποιήσεων και τους πιο ψύχραιμους να ζητούν την αναστολή τους. Τελικά επικράτησε η άποψη των τελευταίων και έτσι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

    Τέσσερα είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης να αποφασίσουν αναστολή των κινητοποιήσεων. Τα δύο πρώτα έχουν σχέση με την τροπολογία που προώθησε η κυβέρνηση και η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, διοικητικές και ποινικές, για τους παραβάτες και την εκχώρηση έργου δημόσιας μεταφοράς σε Ιδιωτικά αυτοκίνητα.

    Το τρίτο έχει σχέση με τη συνάντηση των μεταφορέων με τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς ήθελαν να «πάρουν κάτι» για να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από τα μπλόκα. Το τέταρτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ολόκληρη σχεδόν η κοινωνία και κυρίως ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, είχε στραφεί πλέον εναντίον του κλάδου και η κινητοποίηση είχε αρχίσει να παίρνει φθίνουσα πορεία, ενώ οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να ελέγξουν τα μέλη τους, ορισμένα από τα οποία προβαίνουν σε ακραίες ενέργειες με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων τους που εργάζονται.

    Της απόφασης προηγήθηκε ένας μαραθώνιος κινήσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για το ραντεβού μεταφορέων-Χρυσοχοϊδη, μεσολάβησε ο πρόεδρος των Εμπόρων κ. Κορκίδης. Ακολούθησε συνεννόηση των κ. Ρέππα και Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι συνομίλησαν για αρκετή ώρα και στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους δημοσιογράφους, στο Μέγαρο Μαξίμου, και συζήτησαν, πέραν του νόμου που έχει ψηφιστεί, τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως η ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ, ένα αντικείμενο για το οποίο αρμόδιος είναι ο κ. Χρυσοχοϊδης.

    Στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με την αντιπροσωπεία των μεταφορέων, ο κ. Χρυσοχοϊδης τους εξειδίκευσε τα μέτρα κάτω από τα οποία θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, θέμα πολύ σημαντικό για τους μεταφορείς, καθώς με τον τρόπο αυτό, όπως λένε οι ίδιοι, θα αντισταθμίσουν ένα μέρος από τις απώλειες που θα έχουν με τον μηδενισμό της αξίας της αδείας των οχημάτων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι μεταφορείς εντάσσονται σε αναπτυξιακό νόμο.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά χαμογελαστός, έκανε λόγο για άριστο κλίμα και καλές προθέσεις, σημείωσε ότι οι ουσιαστικές συζητήσεις είναι ολιγόλεπτες και άφησε να εννοηθεί ότι διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για τον αναπτυξιακό νόμο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Προανήγγειλε Εξεταστική για την Οικονομία

    "Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, ό,τι είχαμε πει το κάναμε", τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Επεσήμανε δε ότι έχουμε καλή πορεία, που αναγνωρίζεται διεθνώς και ότι η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της.

    Σημείωσε ότι παρά τις διαμαρτυρίες και τον πόνο, αναδύεται μια διαφορετική Ελλάδα και υπογράμμισε ότι ξέρουμε πως τα μέτρα ήταν προσωρινής χρήσης για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και τώρα περνάμε στην προώθηση της ανάπτυξης και στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.

    Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα περίμενε ευρύτερη συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την οποία δεν είχε, ωστόσο, όπως τόνισε, "την έχουμε από την κοινωνία".

    Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, η οποία, όπως είπε, θα επιδιωχθεί να συσταθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα αξιολογηθεί και η συμμετοχή των διεθνών οίκων στη δημιουργία του ελληνικού προβλήματος.

    Αναφορικά με τη θέση που εξέφρασε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς περί μηδενισμού του ελλείμματος μέσα στο 2011, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ας μας έδινε τη φόρμουλά του και ας κατέθετε τις προτάσεις του πριν από έξι μήνες, να λύναμε τα προβλήματά μας".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο και διέψευσε κατηγορηματικά ότι το Κατάρ ζήτησε τη δημιουργία καζίνο.

    Αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Επιτροπή της Βουλής έχει αποδείξει την τεράστια ζημία που έχει υποστεί το δημόσιο και υπογράμμισε ότι η ΝΔ και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής φάσκουν και αντιφάσκουν.

    Ερωτηθείς αν θα πάει ο κ. Κ. Σημίτης στην Εξεταστική για τη Siemens, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θέλει να μπει στη θέση της Εξεταστικής και επεσήμανε ότι "έχουμε πει όλα στο φως".

    Ο πρωθυπουργός έδωσε δίκιο σε όσους αντιδρούν με την περαίωση σημειώνοντας πως "για εμάς είναι η τελευταία φορά, το νέο φορολογικό σύστημα βάζει τέλος", ενώ απέδωσε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των μεταφορέων σε συντεχνιακά συμφέροντα.

    Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ρόλο των συμβούλων του, κ.κ. Λουκά Παπαδήμου και κ. Τομάζο Σκιόπα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι "άνθρωποι με τις σκέψεις τους" και πρόσθεσε ότι "το ότι είναι σύμβουλοι δεν σημαίνει ότι αποφασίζουν".

  • **Ο Γ. Παπανδρέου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Τύπου και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσε να υπάρξει θεσμικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

    Απολογισμός έργου

    «Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα» είναι ο τίτλος του κειμένου που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση και στο οποίο αποτυπώνεται το κυβερνητικό έργο, ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του 2009, ενώ στην εισαγωγή του κειμένου, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, η αποστροφή του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου στην ΔΕΘ στις 12 Σεπτεμβρίου ε.ε. ότι «το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει. Η επανάσταση του αυτονόητου έχει αρχίσει».

    Σε άλλο σημείο της εισαγωγής αναφέρεται και πάλι σχετική αποστροφή του πρωθυπουργού πως αν πριν ένα χρόνο το δίλημμα για την Ελλάδα ήταν «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», και στη συνέχεια «αλλάξαμε πορεία και δεν βουλιάξαμε [και] καταφέραμε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, σήμερα αφού αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά βέβαια με την κρίση πάντα εδώ, το δίλημμα παίρνει μια νέα διάσταση: ή αλλάζουμε την Ελλάδα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα».

    Η εισαγωγή του κειμένου τελειώνει με τα λόγια του πρωθυπουργού πως «και λάθη να έγιναν, δεν κάναμε το μεγάλο λάθος: να μείνουμε αδρανείς απέναντι στις εξελίξεις, να αφήσουμε την Ελλάδα να παρακμάσει ακόμα περισσότερο, να θεριεύσουν κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές. Σηκώσαμε τα μανίκια και έτσι θα συνεχίσουμε. Και είμαστε ακόμα στην αρχή».

    Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον τομέα της οικονομίας όπου επισημαίνεται ότι οι βασικοί άξονες που εφάρμοσε και εφαρμόζει η Κυβέρνηση είναι το νοικοκύρεμα και η ανάδειξη της οικονομίας σε μοχλό ανάπτυξης.

    Όπως αναφέρεται η Κυβέρνηση κλήθηκε και έκανε μία βασική επιλογή ανάμεσα στην κατάρρευση ή στη σωτηρία. Η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και με το πρόγραμμα αυτό η χώρα μας εξασφάλισε το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών κεφαλαίων που έχει ανάγκη για τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχώρησε σε εξορθολογισμό των δαπανών με πλαφόν και μείωση στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών των ΔΕΚΟ κατά τουλάχιστον 10% και κατά 50% μείωση στις αμοιβές των μελών Διοικητικών Συμβουλίων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] 'Εγκλημα με...τιμωρία από σήμερα το κάπνισμα

    Έγκλημα με... τιμωρία είναι από σήμερα Παρασκευή 1η Οκτωβρίου το κάπνισμα, το οποίο απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

    Ο Σεπτέμβριος, μήνας προσαρμογής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τελείωσε, ανοίγοντας για ακόμη μια φορά τη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα του καπνού με τις υπέρ και τις κατά τοποθετήσεις να παίρνουν κοινωνικές, οικονομικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, με τον νόμο να φαντάζει να μην εξασφαλίζει ακόμη την ειρηνική συνύπαρξη των αντιμαχόμενων μεριών.

    "Η λογική μας είναι ότι θέλουμε ένα νέο πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς, γι αυτό προχωρήσαμε στην καθολική απαγόρευση", τόνιζε η πρώην υπουργός Υγείας, κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νόμου.

    "Δεν πρόκειται να πατήσω σε μαγαζί που δεν μου επιτρέπεται το κάπνισμα, ακόμα και αν ήταν αγαπημένο μου στέκι ως τώρα. Δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να με σώσει" απαντούσε λίγες μέρες μετά ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

    Και τα μέτωπα γύρω από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου να παραμένουν, ακόμη και σήμερα, ανοικτά.

    Μπαλκόνια, ταράτσες, ημιυπαίθριοι, διάδρομοι, κλιμακοστάσια και κλειστά γραφεία, κατά το Σεπτέμβριο, περίοδο χάριτος του νόμου, μετατράπηκαν σε καπνιστήρια σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση.

    "Θα τα καταφέρουμε"β¦ "Δεν θα σας αφήσουμε"

    "Μοιάζει με άθλο σε μια χώρα στην οποία καπνίζουν σχεδόν οι μισοί κάτοικοί της, αλλά θα τα καταφέρουμε", είχε επισημάνει σε εκδήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Α. Δημόπουλος. Εκτίμησε ότι η μεταβατική περίοδος δεν θα είναι εύκολη αναφέροντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπήρξαν χώρες, που στον πρώτο χρόνο εφαρμογής παρόμοιων απαγορεύσεων κατάφεραν να μειώσουν το κάπνισμα μόλις 10%, ενώ άλλες έως και 40%.

    "Όπου υπάρχει καπνόςβ¦επιλέγουμε" απαντά το Συντονιστικό Επαγγελματιών Καφέ Μπαρ Εστιατορίων, καλώντας τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων σε συγκέντρωση όλων των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής, την Παρασκευή 1η Οκτώβρη στο υπουργείο Υγείας.

    "Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Η πτώση στα καταστήματά μας θα είναι κάθετη" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού, Δημήτρης Αρβανίτης, προβλέποντας μείωση στην κίνηση, κυρίως των μπαρ, ακόμη και κατά 90%.

    Ισχυρίζονται ότι σε ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε η απαγόρευση, όπως η Ισπανία και η Αυστρία, έπειτα από λίγο καιρό ουσιαστικά κατέστη ανενεργή εξαιτίας της αντίδρασης από τα μαγαζιά και τους πελάτες τους.

    Την ίδια στιγμή ο συνολικός αριθμός κλήσεων "1142", αριθμό πληροφόρησης και καταγγελιών για το κάπνισμα, από την 1/9/2010, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του καπνίσματος, έφθασε τις 114.367 κλήσεις, εκ των οποίων οι 1.368 αφορούν καταγγελίες.

    Σύμφωνα με έρευνα της MRB, που έγινε για λογαριασμό της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης, ένας στους τρεις καπνιστές απαντά ότι, αν απαγορευθεί πλήρως το κάπνισμα στα εστιατόρια και τους υπόλοιπους χώρους διασκέδασης, θα βγαίνει λιγότερο. Το 75 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι συμφωνούν με το να διατηρηθούν ξεχωριστοί και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για καπνιστές σε καφέ, εστιατόρια κ.λπ.

    Η αξιολόγηση 35 μελετών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών για την απαγόρευση του καπνίσματος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, μέσω γενικών νομοθετικών διατάξεων για καθαρό αέρα στους δημόσιους χώρους, ο αριθμός των καπνιστών στο σύνολο του πληθυσμού μπορεί να μειωθεί περίπου κατά 10%. Επίσης, από την αξιολόγηση 26 μελετών σε χώρους εργασίας προέκυψε ότι εκεί, όπου απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα ο αριθμός των καπνιστών μειώθηκε κατά 3,8% και ο αριθμός των τσιγάρων, που κατανάλωναν καθημερινά τα άτομα, που εξακολουθούσαν να είναι καπνιστές, μειώθηκε κατά 3,1%.

    Σε ό,τι αφορά την πιθανή απαγόρευση του καπνίσματος ακόμη και στα αυτοκίνητα, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος τόνισε ότι από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων και ότι "εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνονται και συστάσεις όσων καπνίζουν στο αυτοκίνητο τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά".

    Σύμφωνα με το υπουργείο η απαγόρευση του καπνίσματος στοχεύει κυρίως στην πρόληψη και τη μείωση του καπνίσματος κατά 20% τα επόμενα τρία χρόνια.

    "Δεν είμαι καπνιστής οπότε η άποψή μου στο θέμα δεν επηρεάζεται από την επιθυμία μου για τσιγάρο. Όμως η πολιτικώς ορθή θεώρηση της απαγόρευσης, ενώ φαινομενικά μοιάζει να υποστηρίζει τον σεβασμό των δικαιωμάτων του άλλου, στην ουσία επαναφέρει κάποιες συντηρητικές απόψεις γύρω από την ηθική και τη δημόσια τάξη. Βασικό στοιχείο της κοινωνίας μας αλλά και του νομικού πολιτισμού είναι η έννοια της συναίνεσης. Νομοθετείται ο καθωσπρεπισμός και ο κομφορμισμός, κάτι που δεν είναι δουλειά της πολιτείας" δηλώνει ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

    Τα πρόστιμα

    Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια με τα οποία επιβάλλονται τα πρόστιμα στους καπνιστές; "Ένας καπνιστής, που καπνίζει στο γραφείο του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ, αλλά κάποιος που ανάβει τσιγάρο σε χώρους ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία, π.χ. σε ένα νοσοκομείο, θα πληρώνει 100 ευρώ. Τα ανώτατα πρόστιμα αφορούν ομάδες επαγγελματιών, όπως οι οδηγοί, οι οποίοι επιτρέπουν τη χρήση καπνού σε μέσα μεταφοράς, για τα οποία φέρουν την ευθύνη. Αν ο καπνιστής δεν συνεργαστεί με τους ελεγκτές, αρνηθεί να σβήσει το τσιγάρο, τους εξυβρίσει ή δεν δεχθεί να παραλάβει την κλήση, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με αυτόφωρο", αποσαφήνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Α. Δημόπουλος.

    "Φυσικά, εκτός από τον καπνιστή θα τιμωρείται και ο υπεύθυνος του χώρου, ο οποίος μπορεί να είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου, διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος, διοικητής νοσοκομείου κ.α. Μάλιστα, τα πρόστιμα στις περιπτώσεις αυτές θα είναι μεγάλα και θα κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ" "Μετά την 4η υποτροπή το κατάστημα θα κλείνει για 10 ημέρες και μετά την 5η οριστικά" συμπλήρωσε.

    Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τ.μ.. εξαιρούνται της εφαρμογής του νόμου ως την 31η Μαϊου 2011.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Μία νίκη, δύο ήττες

    Μία νίκη και δύο ήττες ήταν ο χθεσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Γιορόπα Λιγκ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

    Την πρώτη νίκη του στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καταβάλοντας στην Τούμπα την αντίσταση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 1-0. Το "χρυσό" γκολ για τον "Δικέφαλο" του Βορρά σημείωσε ο Ίβιτς στο 55΄.

    Αντιθέτως, ¶ΕΚ και ¶ρης ηττήθηκαν εκτός έδρας, κόντρα στη Ζενίτ και τη Ρόζενμποργκ αντίστοιχα. Αναλυτικότερα, η ¶ΕΚ ηττήθηκε με "κάτω τα χέρια", από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Η ρωσική ομάδα επικράτησε 4-2 και παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, με 6 βαθμούς μετά από δύο αγώνες. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χούμποτσαν (1΄), Μπρούνο Αλβες (13΄) και Λάζοβιτς (42΄πεν., 57΄), ενώ για την Ενωση σκόραραν οι Λυμπερόπουλος (37΄) και Καφές (83΄πεν.). Επίσης, την ήττα γνώρισε και ο ¶ρης, που πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, από τη Ρόζενμποργκ με 2-1, αποτέλεσμα που έβαλε για τα καλά τους Νορβηγούς στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Λεβερκούζεν (1-1). Ο Μόλντσκρεντ στο 37΄ και ο Πρίτσα στο 67΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Τροντχάιμ, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ρουίς (43΄).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 October 2010 - 4:31:04 UTC