Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων
  • [02] Τελεσίγραφο Σαμαρά στον Ψωμιάδη

  • [01] Αύριο το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων

    Αύριο το πρωί θα γνωστοποιήσει το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, που αναφέρθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, στις καταστάσεις φαρμακευτικών προϊόντων που θα συμπεριλαμβάνονται στο νέο Δελτίο Τιμών θα υπάρχουν 1.795 τιμές πρωτοτύπων φαρμάκων, 400 τιμές ορρών, 11 τιμές οδοντιατρικών ενέσεων, 151 τιμές παραγώγων αίματος και 223 τιμές φαρμάκων βάσει κοστολογίου.

    Συνολικά δηλαδή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα περιλαμβάνει 2.648 τιμές. Επισημαίνεται ότι στις ανωτέρω τιμές πρωτοτύπων και νέων φαρμάκων θα προσαρμοστούν οι τιμές των αντίστοιχων αντιγράφων.

    Σημειώνεται ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί από τις εταιρείες 735 ενστάσεις για τις τιμές που τους εστάλησαν και έχουν εξεταστεί 90 (οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Τιμών που θα εκδοθεί). Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ενστάσεις εξακολουθούν να κατατίθενται.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Τελεσίγραφο Σαμαρά στον Ψωμιάδη

    Τελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στον συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του.

    Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ του έστειλε μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής.

    Εάν ο κ. Ψωμιάδης μέχρι αύριο το πρωί προχωρήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, έχοντας μέσα και τον αδελφό του, τότε η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.

    Στο μεταξύ, ο Αντ. Σαμαράς κλείνει ένα-ένα τα εσωτερικά μέτωπα. Μετά την κα Έλσα Παπαδημητρίου, ένας ακόμη δυσαρεστημένος βουλευτής, ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος συντάχθηκε σήμερα με τις επιλογές του κόμματος για την περιφέρειά του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ στη Ρηγίλλης.

    Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι "είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον πρόεδρο. Συζητήσαμε πολλά θέματα, κυρίως για την αυτοδιοίκηση και για την Στερεά Ελλάδα".

    Συνεχίζοντας είπε ότι "μπορεί να έχω οποιαδήποτε ένσταση ή πικρία γιατί δεν επέλεξαν εμένα για υποψήφιο, αυτό είναι προσωπικό θέμα, ωστόσο, η σημερινή εποχή απαιτεί πολιτική σωφροσύνη και θα στοιχηθώ με την απόφαση των οργάνων του κόμματος".

    "Να επανασυγκροτηθούν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού"

    Παρέμβαση υπέρ της επανασυγκρότησης των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού κάνει η ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός είναι προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού να το αποφασίζει, αλλά επεσήμανε ότι ο κ. Παπανδρέου "όταν κάνει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του έχει, μεταξύ άλλων, μια πολύ μεγάλη υποχρέωση: Να επανασυγκροτήσει δύο κρίσιμα υπουργεία: Ναυτιλίας και Τουρισμού, που αντιπροσωπεύουν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας".

    Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αντί να πάρουν μέτρα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που "έχουν στεγνώσει από χρήμα", συγκρούονται μεταξύ τους "για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τους βλέπει και κάνει πως δεν καταλαβαίνει".

    Σύσκεψη για τη Θεσσαλία

    Σύσκεψη για την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού στην περιφέρεια Θεσσαλίας, την οποία στηρίζει η ΝΔ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης.

    Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι το μήνυμα που βγήκε είναι ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες νίκης.

    Επεσήμανε παράλληλα ότι οι εκλογές γίνονται σε περιβάλλον ιδιαίτερα αρνητικά φορτισμένο κι ο κόσμος αγωνιά , έχει προβλήματα, δεν έχει δουλειά, δεν έχει χρήματα, βλέπει ότι το μέλλον του είναι αβέβαιο, δεν έχει ελπίδα. "

    Εμείς, είπε, πρέπει να δώσουμε ελπίδα και διέξοδο στο αδιέξοδό του. Αυτά που φάνταζαν ακατόρθωτα μέχρι σήμερα, να γίνουν κατορθωτά. Οπωσδήποτε, δεν θα είμαστε από εκείνους που θα βαφτίσουν τα συμφέροντα οράματα, συμπλήρωσε.

    Αύριο συνάντηση Σαμαρά - Μεϊμαράκη

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα έχει αύριο το πρωί στην Ρηγίλλης ο βουλευτής του κόμματος και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Μειμαράκης.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αμέσως μετά τη συνάντηση θα ανακοινωθεί ότι ο κ. Μειμαράκης θα αναλάβει την διεύθυνση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στη θέση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος παραιτήθηκε με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του κόμματος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 August 2010 - 18:30:46 UTC