Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για επιχειρήσεις με εκκρεμότητες στα ταμεία
  • [02] Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο
  • [03] Ομαλοποιείται η εναέρια κυκλοφορία
  • [04] Ψάχνουν τις "Παπαρούνες"

  • [01] Μέτρα για επιχειρήσεις με εκκρεμότητες στα ταμεία

    Κατά της επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου τάχθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών τους, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις εξόφλησης.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις διοικήσεις των ταμείων και τους προέδρους των Οργανισμών συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, που σύμφωνα με το νόμο μπορούν να λάβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η έκδοση εγκυκλίων από τους Διοικητές των Ταμείων με την οποία επισημαίνεται ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελούν ευχέρεια της διοίκησης και όχι υποχρεωτική ενέργειά της. Δίνεται επίσης η δυνατότητα κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να αρθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που επιβλήθηκαν ακόμη και σε επιχειρήσεις που μπήκαν σε διαδικασίες ρύθμισης. Αποφασίστηκε ακόμη, αν παραστεί ανάγκη η νομοθετική ρύθμιση της μη επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και θα λήξει η προθεσμία υπαγωγής των οφειλετών στις διαδικασίες ρύθμισης οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.

    Επίσης, δόθηκε η εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσθένη Δασκαλάκη και στον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη, ώστε οι Νομικοί Σύμβουλοι του κράτους να παρεμβαίνουν κατ΄ εκτίμηση σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τη διάσωση επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και επομένως οι θέσεις εργασίας.

    Με αφορμή φημολογία περί δήθεν χρεοκοπίας 30 Ασφαλιστικών Ταμείων που θα είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής συντάξεων προς τους ασφαλισμένους, τονίστηκε κατηγορηματικά ότι κανένα Ταμείο δεν θα βρεθεί σε αδυναμία να καταβάλει συντάξεις.

    [02] Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Κάρυστος, όπου μαίνεται φωτιά από τις 10 χθες το βράδυ. Οι δυνατοί άνεμοι (10-11 μποφόρ) καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή εναέριων μέσων στην προσπάθεια κατάσβεσής της. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή διενεργούν 32 οχήματα με 67 πυροσβέστες και 51 πεζοπόροι.

    Η πυρκαγιά ξεκίνησε χθες το βράδυ, από τους οικισμούς Μεκουνίδα, Μύλοι, Γραμπιά. Επεκτάθηκε στον οικισμό Πηγαδάκια και νωρίς το πρωϊ στον Αετό.

    Πολλές κατοικίες έχουν εκκενωθεί, ενώ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί η διακοπή ρεύματος που καθιστά απαγορευτική τη χρήση των αντλιών για νερό.

    Αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε ότι είναι άθλος ότι μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν τη φωτιά από το να κάψει σπίτια.

    Άλλη μια φωτιά με σοβαρή έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη την περιοχή Λευκόρροια Ιεράπετρας Κρήτης.

    Η φωτιά εκεί δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αντιμετώπιση της.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτή την ώρα στην Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις φωτιές μικρής όμως έκτασης, οι οποίες δεν απειλούν σπίτια.

    Οι δύο φωτιές είναι στην περιοχή του Ρεθύμνου και η μία επίσης στην Ιεράπετρα.

    [03] Ομαλοποιείται η εναέρια κυκλοφορία

    Αποκαθίσταται σταδιακά η ομαλή ροή των απογειώσεων των αεροσκαφών από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς εντοπίστηκε η βλάβη στο κεντρικό σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένοι όλοι οι πύργοι ελέγχου.

    Ήδη, από τις 10:30 το πρωί άρχισαν να γίνονται, οι πρώτες, μετά τη διακοπή, απογειώσεις, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ λίγο μετά τις 11 η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη και τείνει προς πλήρη εξομάλυνση.

    Εκτιμάται ότι πριν από το μεσημέρι η βλάβη θα έχει διορθωθεί και θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή κίνηση των αεροσκαφών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

    [04] Ψάχνουν τις "Παπαρούνες"

    Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον πολύτιμο πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ με τίτλο "Παπαρούνες", που εκλάπη από το μουσείο Μαχμούντ Χαλίλ του Καΐρου, παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα ότι βρέθηκε.

    Μερικές ώρες αφότου έγινε γνωστή η κλοπή του πίνακα χθες Σάββατο, ο υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Φαρούκ Χόσνι ανακοίνωσε πως οι "Παπαρούνες" βρέθηκαν από την αστυνομία, η οποία σταμάτησε δύο Ιταλούς στο αεροδρόμιο του Καΐρου λίγα λεπτά πριν αναχωρήσουν από τη χώρα.

    Αργότερα ο Χόσνι ανακοίνωσε πως η πληροφορία ήταν "ανακριβής".

    "Παρά το γεγονός ότι λάβαμε την πληροφορία ότι ο πίνακας ανακτήθηκε, η πληροφορία ήταν ανακριβής και οι διαδικασίες συνεχίζονται για να προσδιοριστεί πώς εκλάπη ο πίνακας και πώς θα ανακτηθεί", δήλωσε ο Χόσνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 August 2010 - 8:30:40 UTC