Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αδικαιολόγητες» oι όποιες αυξήσεις στα άλευρα
  • [02] Συστάσεις σε γονείς & παιδιά για τη σωστή χρήση του διαδικτύου
  • [03] Απαραίτητα για την ανάπτυξη

  • [01] «Αδικαιολόγητες» oι όποιες αυξήσεις στα άλευρα

    «Αδικαιολόγητες» χαρακτηρίζει τις όποιες αυξήσεις των αλεύρων, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «οι αυξήσεις των αλεύρων, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δικαιολογημένες. Ενώ έχουν αγοράσει το σιτάρι από τον Έλληνα αγρότη από 8 έως 12 λεπτά, βρήκαν ως ευκαιρία το εμπάργκο της Ρωσίας, που εκτίναξε την παγκόσμια αγορά στα ύψη, για να δικαιολογήσουν αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων».

    Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «ενώ η ελληνική παραγωγή μαλακού σιταριού είναι επαρκέστατη μέχρι τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2011, μερικοί πιέζουν να κάνουν αυξήσεις στα άλευρα έως και 20%».

    «Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές των αλευροβιομηχανιών και ζητάμε από την Πολιτεία να πάρει θέση», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση και σε αυτές τις πρακτικές, αυτή τη χρονική στιγμή».

    "Σχεδόν μηδενική " επίπτωση στην Ευρωπαϊκή Ενωση

    Το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών, το οποίο ετέθη σε ισχύ από την Κυριακή στη Ρωσία, θα έχει "σχεδόν μηδενική " επίπτωση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    "Η Ευρωπαϊκή Ενωση εισάγει λιγότερο από ένα εκατομμύριο τόννους σιτηρών από τη Ρωσία. Η εσωτερική παραγωγή σιτηρών της Ενωσης ανέρχεται σε 280 έως 300 εκατομμύρια τόννους ετησίως. Η σύγκριση των αριθμών αυτών δείχνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών", δήλωσε ο Φρεντερίκ Βενσέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Εξάλλου ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΕΕ διαθέτει "μεγάλα αποθέματα σιτηρών". "Δεν υπάρχει καμία ανησυχία σε ό,τι αφορά τα αποθέματα σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση", επέμεινε.

    Το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών αποφασίσθηκε από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα.

    Το έκτακτο αυτό μέτρο θα εφαρμοσθεί από τις 15 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου και υπάρχει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, ανάλογα με τα αποτελέσματα της συγκομιδής.

    Η Ρωσία, τρίτη εξαγωγική δύναμη σιτηρών παγκοσμίως, έχει προβλέψει μείωση στα 60-65 εκατομμύρια τόννων της συγκομιδής των σιτηρών για το 2010, έναντι 97 εκατομμυρίων τόννων το 2009.

    Το 2009, η χώρα είχε εξαγάγει 21,4 εκατομμύρια τόννους σιτηρών.

    Η ανακοίνωση του εμπάργκο προκάλεσε άνοδο των τιμών των σιτηρών στις διεθνείς αγορές.

    Παραπομπή των αλευροβιομηχάνων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Με την παραπομπή των αλευροβιομηχάνων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επειδή με δηλώσεις τους συστήνουν εναρμονισμένες αυξήσεις τιμών, απαντά το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο ανατιμητικό κλίμα που δημιουργείται στην αγορά με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις διεθνείς τιμές των σιτηρών ενώ τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συσκέψεις παραγόντων από τα υπουργεία Οικονομίας αλλά και Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομίας κ. Μ. Μπόλαρη και του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Στ.Κομνηνού για να εξεταστεί το θέμα και να αποφασιστούν δράσεις προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας ενώ ήδη διενεργούνται κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά.

    Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, στα σκληρά σιτηρά (χρησιμοποιούνται για μακαρόνια και άλλα τυποποιημένα ζυμαρικά) δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας καθώς η εγχώρια παραγωγή καλύπτει τις ανάγκες ενώ για τα μαλακά σιτηρά, με τα οποία γίνεται το ψωμί και η εγχώρια παραγωγή καλύπτει κάτω του 40% των ετήσιων αναγκών εκτιμάται ότι και πάλι τα αποθέματα είναι επαρκή για το άμεσο διάστημα. Ωστόσο από χθες κιόλας οι αρτοποιοί έλαβαν τιμολόγια με ανατιμήσεις από τους προμηθευτές τους.

    Σημειώνεται ότι ήδη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας κ. Στέφανος Κομνηνός συναντήθηκε με τους συνδέσμους αλευροβιομηχάνων ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε: ''Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς της αγοράς και παρακολουθούμε το θέμα'' ενώ δηλώνει με έμφαση ότι εναρμονισμένες πρακτικές δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές γιαυτό και ήδη με το θέμα ασχολείται και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    [02] Συστάσεις σε γονείς & παιδιά για τη σωστή χρήση του διαδικτύου

    Να προσεγγίζουν τα εξαρτημένα στο διαδίκτυο παιδιά με ηρεμία, χωρίς επικριτική διάθεση και ν' ακούν με προθυμία τα όσα τούς λένε, ώστε να εγκατασταθεί ένα αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας, προτείνει στους γονείς, που εντοπίζουν πρόβλημα εθισμού των παιδιών τους στο διαδίκτυο, ο Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

    "Η διατήρηση ενός καλού επιπέδου επικοινωνίας στην οικογένεια είναι θεμελιώδους σημασίας για την προστασία του εθισμένου παιδιού στη χρήση του διαδικτύου. Αυτό επιτυγχάνεται με τον καθορισμό των στόχων από την πλευρά των γονέων, την επιλογή της κατάλληλης στιγμής για συζήτηση, η οποία πρέπει να είναι πριν την πλοήγηση στο διαδίκτυο και όχι κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της", σημειώνει ο κ. Σιώμος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης του πρώτου στην Ελλάδα Ειδικού Ψυχιατρικού Ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    Οι γονείς οφείλουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα, να είναι προετοιμασμένοι για την αρνητική στάση του παιδιού και εάν αποτύχουν να σκεφτούν νέους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά τους, υπογραμμίζει ο ίδιος.

    "Αν γίνουν αυτά τα βήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαταράσσεται η επικοινωνία στην οικογένεια. Επίσης, είναι σημαντικό οι γονείς να έχουν κοινή στάση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, να δείχνουν στο παιδί τους πόσο νοιάζονται, να βάζουν λογικούς κανόνες στη χρήση του διαδικτύου, η τοποθέτηση του υπολογιστή θα πρέπει να είναι σε κοινό χώρο στο σπίτι για να ελέγχεται το είδος της χρήσης και τέλος πρέπει να ενθαρρύνουν το παιδί να βρει εναλλακτικές δραστηριότητες".

    Στις περιπτώσεις, όμως, όπου η χρήση του διαδικτύου δεν ελέγχεται και οι ώρες αυξάνονται, παρ' όλο που οι γονείς ακολούθησαν τις παραπάνω οδηγίες, υπάρχουν συνέπειες στη σχολική επίδοση και την οργάνωση της καθημερινότητας και οι οικογενειακές σχέσεις επηρεάζονται αρνητικά, είναι απαραίτητο οι γονείς να απευθυνθούν σε ειδικούς ψυχικής υγείας εξειδικευμένους στον εθισμό στο Διαδίκτυο, συνιστά ο κ. Σιώμος.

    Τι δείχνουν οι έρευνες

    Οι έφηβοι του Βόλου είναι οι πλέον "εθισμένοι" χρήστες του διαδικτύου στη Θεσσαλία και ακολουθούν αυτοί των Τρικάλων, με 8,7%, της Καρδίτσας με 8,5% και της Λάρισας 5,8%. Ο δε μέσος όρος του εθισμού των Θεσσαλών εφήβων στο διαδίκτυο διαμορφώνεται στο 8,2%. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την πρώτη, ελληνική επιδημιολογική μελέτη του πληθυσμού των εφήβων που κάνουν υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου και πραγματοποιήθηκε το 2006. Πραγματοποιήθηκε στις τέσσερις Θεσσαλικές πόλεις και συμμετείχαν 2200 έφηβοι ηλικίας 12 έως 18 ετών

    Εξάλλου, στην Ελλάδα, τελευταίες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο 1ο Πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο, της Ελληνικής Εταιρείας μελέτης της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, τον περασμένο Νοέμβριο, αποκαλύπτουν πως το ποσοστό εθισμού των εφήβων στην Κω είναι 11.3% και 15% στη Χίο. Τα ποσοστά αυτά τοποθετούν τη χώρα μας, μαζί με την Κίνα (2,4%-11,3%), την Ταιβάν (12,8%) και τη Ν. Κορέα (1,6%-20,3%) στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

    Στην Ελλάδα, κλινικά δεδομένα από το Ειδικό Ψυχιατρικό Ιατρείο Παιδιών κι Εφήβων για την αντιμετώπιση του εθισμού στο Διαδίκτυο δείχνουν πως το προφίλ του εθισμένου αφορά αγόρια στην εφηβεία, με κορύφωση στα 15-16 έτη, με μέσο όρο χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου 6 ώρες την ημέρα, που παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια προσομοίωσης μάχης, στρατηγικής και παιχνίδια ρόλων (MMORPGs), είναι απομονωμένα πολλές ώρες στο δωμάτιό τους, έχουν χαμηλές επιδόσεις και μειωμένα κίνητρα για μάθηση στο περιβάλλον του σχολείου και κάνουν πολλές απουσίες λόγω μεταμεσονύκτιων συνδέσεων στο ίντερνετ.

    Τα συμπτώματα που προμηνύουν εθισμό

    Στο ερώτημα ποια είναι τα συμπτώματα ή οι συμπεριφορές εκείνες που προμηνύουν εθισμό στο διαδίκτυο, ο κ. Σιώμος σημειώνει πως οι εθισμένοι εξιδανικεύουν το διαδίκτυο και νιώθουν ότι ο κόσμος είναι πληκτικός και κενός χωρίς αυτό.

    Περνούν την περισσότερη ώρα της ημέρας στο ίντερνετ ή σκέφτονται τη στιγμή που θα ξαναπλοηγηθούν σ' αυτό. Όταν διακόπτεται η σύνδεσή τους θυμώνουν και γίνονται νευρικοί και ευερέθιστοι. Χάνουν την αίσθηση του πραγματικού χρόνου, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε σύνδεση περισσότερο από ό,τι αρχικά σχεδίαζαν.

    Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό- εξηγεί ο κ. Σιώμος, είναι ότι οι εθισμένοι δεν αντιλαμβάνονται την όλη τους αποδιοργάνωση και τις συνέπειες της προβληματικής χρήσης σε ψυχολογικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο και συνεχίζουν την ενασχόληση στον ίδιο βαθμό, μέχρι κάποιος άλλος, του στενού περιβάλλοντός τους, κινητοποιηθεί για αυτούς.

    β¦και οι επιπτώσεις

    Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο, οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου για τους εφήβους αφορούν κυρίως την μείωση του χρόνου που περνούν με την οικογένειά τους, περιορίζουν τις αγαπημένες τους συνήθειες και τις κοινωνικές τους συναναστροφές, παραμελούν το διάβασμα, τις σχολικές τους υποχρεώσεις, τη σωματική τους υγιεινή και μειώνεται η συνολική διάρκεια του ύπνου κυρίως λόγω των μεταμεσονύκτιων συνδέσεων με το διαδίκτυο.

    Οψίμως λόγω της καθιστικής ζωής, της κακής στάσης του σώματος της πολύωρης επαφής με την οθόνη υπάρχει, αντίστοιχα, ο κίνδυνος παχυσαρκίας, μυοσκελετικών συμπτωμάτων και οφθαλμικών παθήσεων.

    Επίσης, ο εθισμός στο διαδίκτυο, σε μεγάλο ποσοστό, μπορεί να συνυπάρχει και με ψυχικές διαταραχές όπως άγχος, κατάθλιψη ή κατάχρηση παράνομων ουσιών.

    [03] Απαραίτητα για την ανάπτυξη

    Όσο σημαντικό είναι το ασβέστιο στη διατροφή του παιδιού, άλλο τόσο σημαντικά είναι τα πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα, διότι μέσω αυτών απορροφώνται οι λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, E, K). Ωστόσο, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, από τον ελλαδικό χώρο, δείχνουν ότι η πρόσληψη των ωμέγα λιπαρών είναι μικρότερη από τις αντίστοιχες διατροφικές προσλήψεις, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνει η διαιτολόγος - διατροφολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή», Τίνα Αντωνίου.

    «Όλοι γνωρίζουμε πως το γάλα αποτελεί την πλέον βασική τροφή για το χτίσιμο μιας υγιούς οστικής μάζας. Είναι ιδανική τροφή, όχι μόνο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, αλλά και λόγω της καλής βιοδιαθεσιμότητας του ασβεστίου. Η βάση, άλλωστε, μιας ισορροπημένης διατροφής περιλαμβάνει την κατανάλωση όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, λίπη- έλαια, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τα «ωφέλιμα» ή «καλά» λιπαρά είναι τα πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα (ω-3, ω-6), τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού, καθώς μέσω αυτών απορροφούνται και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες. Τα ωμέγα λιπαρά οξέα συμβάλλουν ενισχυτικά στο σχηματισμό των νευρικών κυττάρων, στη διατήρηση υγιούς δέρματος, έχουν εύκολη διαπερατότητα στο νερό, συνθέτουν και μεταφέρουν τη χοληστερόλη στο αίμα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ή α- λινολεϊκό, υπάρχουν στα ιχθυέλαια, το ωμέγα-6 λιπαρό οξύ ή λινολεϊκό απαντάται στο ηλιοτρόπιο κλπ., ενώ το ω-9 μονο-ακόρεστο λιπαρό οξύ απαντάται στο ελαιόλαδο», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Αντωνίου.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συνιστά: αύξηση κατανάλωσης ω-3, ω-6 λιπαρών, μείωση ποσότητας κορεσμένων λιπαρών και αντικατάστασή τους από τα πολυακόρεστα λιπαρά, καθώς και μείωση των trans- λιπαρών ή κακών λιπαρών. Στις αρχές Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε τη σημασία των απαραίτητων λιπαρών για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, συστήνοντας 2 γραμμάρια α- λινολεϊκό(ALA) και 10 γραμμάρια λινολεϊκό (LA).

    Αυτό επιτυγχάνεται:

    1. Με την κατανάλωση ελαίων και υγιεινών λιπών, όπως ελαιόλαδο, ξηρών καρπών, όπως π.χ καρύδια, αμύγδαλα, κουκουνάρι, σπόροι από ηλιόσπορο, πασατέμπο, σουσάμι, καθώς και λιπαρών ψαριών, όπως σολομός, σκουμπρί, σαρδέλα, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

    2. Με την αφαίρεση ορατού λίπους (πέτσας), από το κρέας.

    3. Με την κατανάλωση άπαχων γαλακτοκομικών προϊόντων.

    4. Με την επιλογή φυτικών ελαίων και αντικατάσταση των λιπαρών, ζωικής προέλευσης, όπως π.χ. αντικατάσταση του βουτύρου με φυτικές μαργαρίνες.

    «Έρευνα που έγινε στο εξωτερικό, σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 μηνών, έδειξε ότι υπήρχε σχέση της αυξημένης κατανάλωσης πολυακόρεστων λιπαρών, με τη μείωση των επιπέδων της ολικής χοληστερόλης του αίματος των παιδιών και της συγκέντρωσης της LDL - χοληστερόλης στο αίμα αυτών. Μια άλλη έρευνα, σε αναπτυσσόμενες χώρες, έδειξε τη συσχέτιση της υψηλής συγκέντρωσης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (πολυακόρεστα) σε παιδιά με τη βελτίωση της ανάπτυξης, της βραχυπρόθεσμης μνήμης και της ικανότητας να σκέφτονται λογικά. Εξάλλου, μια πρόσφατη, μεγάλη διεθνής μελέτη, έδειξε τη συσχέτιση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) στην παιδική ηλικία και των καρδιαγγειακών νοσημάτων στην ενήλικη ζωή. Το αποτέλεσμα της μελέτης αυτής δείχνει πως η πρόσληψη των λιπαρών παίζει σημαντικό ρόλο στην παιδική ηλικία, τόσο στην ομαλή ανάπτυξη όσο και στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Δίαιτες, των οποίων η πρόσληψη λίπους ξεπερνά το 40% της συνολικής ενέργειας, πρέπει να αποφεύγονται, διότι μπορεί να μην επηρεάζουν άμεσα το ΔΜΣ, μπορεί όμως να αυξάνουν τον λιπώδη ιστό. Συνολικά, η πρόσληψη λίπους στα παιδιά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30-35% των συνολικών προσλαμβανόμενων θερμίδων, δηλαδή περίπου τα 70-80 γραμμαρίων λίπους ημερησίως. Η μείωση της συνολικής πρόσληψης των λιπαρών να προέρχεται από τη μείωση των κορεσμένων λιπαρών», προσθέτει η κ Αντωνίου.

    Συνεπώς, στην καθημερινή διατροφή των παιδιών, ευεργετική είναι η αντικατάσταση των κορεσμένων ζωικών λιπαρών με «καλά», φυτικά λιπαρά. Δηλαδή, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, των γαλακτοκομικών που είναι πλήρη σε λιπαρά, καθώς και του βουτύρου, με παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών (όπως π.χ τόνος, ο ξιφίας, ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο γαύρος), ξηρών καρπών και φυτικών λιπαρών, όπως είναι το ελαιόλαδο και οι φυτικές μαργαρίνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 August 2010 - 8:30:29 UTC