Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΚΑ:Ανέλαβε καθήκοντα ο Ρ.Σπυρόπουλος
  • [02] Λίστα επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή
  • [03] "Μυσταγωγία σε χώρο ιστορικό"
  • [04] Tο οικογενειακό "καλάθι"

  • [01] ΙΚΑ:Ανέλαβε καθήκοντα ο Ρ.Σπυρόπουλος

    Παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης του ΙΚΑ από τους κ.κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

    "Δουλέψαμε με τον κ. Αμπατζόγλου επί εννέα μήνες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και ο τελικός απολογισμός είναι θετικός" είπε ο κ. Λοβέρδος, εξηγώντας ότι στην συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ευρωπαίους εκπροσώπους ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μία μικρή αλλά χαρακτηριστικότατη αύξηση των εσόδων του Οργανισμού από εισφορές και ταυτόχρονα μία ραγδαία πτώση της τιμής των φαρμάκων που ξεπέρασε τον Ιούνιο το 20%.

    Ο υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή του ΙΚΑ για τη συνεργασία που είχε και καλωσόρισε τον νέο διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Του ευχήθηκε να οπλιστεί με κουράγιο και υπομονή εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη αποδοτικότητα τους επόμενους κρίσιμους μήνες. "Αναζητούμε με πολύ μεγάλη αγωνία αλλά συγχρόνως δύναμη και πάθος την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος σταθερότητας που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων του Οργανισμού από εισφορές και την παγίωση αυτής της μείωσης της φορολογικής δαπάνης", είπε ο υπουργός.

    "Θέλουμε ακόμη, πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, σε αυτό το χρονικό διάστημα να συνεργαστούμε και με το υπουργείο Υγείας με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μειωθεί η δική μας δαπάνη ως ασφαλιστικού οργανισμού απέναντι στη δημόσια υγεία με μία σειρά συμφωνημένων υποκοστολογήσεων που θα ανακουφίζουν το "βαλάντιο" του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων και θα βοηθήσουν στην καλύτερη συνεργασία του οργανισμού με το Υπουργείο Υγείας". Μια συνεργασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει καλά με την συμφωνία για την μεταφορά των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Υγείας.

    Τα κύρια σημεία των παρεμβάσεών του αλλά και τα προβλήματα όπου θα πρέπει να εφισταθεί η προσοχή της νέας Διοίκησης ανέφερε στον χαιρετισμό του ο απερχόμενος Διοικητής κ. Αμπατζόγλου χαρακτηρίζοντας ως άριστη την επιλογή του κ. Σπυρόπουλου. Ως μεγαλύτερο έργο χαρακτήρισε την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ανακεφαλαίωσης Ενσήμων και του Σχήματος Επιτάχυνσης Συντάξεων επισημαίνοντας την ανάγκη στελέχωσης αυτών των υπηρεσιών.

    Σημαντικά ήταν επίσης, όπως ανέφερε, τα μέτρα για την συγκράτηση των Εσόδων, η ομαλή ένταξη οκτώ νέων ταμείων στο ΙΚΑ, η ίδρυση και λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Συνταγών που θα επιφέρει για φέτος εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ, η θέσπιση μέτρων που οδηγούν στην περιστολή δαπανών ύψους 80 εκατ. ετησίως στον τομέα των ιατρικών υλικών και τέλος τα μέτρα διαφάνειας στον τομέα της περιουσίας του Ιδρύματος.

    Ως κύρια προβλήματα ανέφερε την έλλειψη προσωπικού (4.000 διοικητικοί, 1.000 γιατροί, 1500 υγειονομικοί υπάλληλοι), τις οφειλές του Δημοσίου προς το ΙΚΑ που δημιουργούν πρόβλημα ρευστότητας, και την διαρκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

    Με πλήρη επίγνωση των τεράστιων ευθυνών που του ανατίθονται από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας και πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει, το τεράστιο έργο που πρέπει να συντελεστεί και των προσδοκιών όλων που απαιτούν την οικοδόμηση δομών και λειτουργιών κοινωνικής ασφάλισης που να πληρούν ανάγκες και απαιτήσεις, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τη Διοίκηση του ΙΚΑ ο κ. Σπυρόπουλος.

    Ενίσχυση και σεβασμός του κοινωνικού διαλόγου, απόλυτη συνεργασία και σεβασμός στις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας με στόχο την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, και επεξεργασία ενός 3ετούς προγράμματος δράσης για την υλοποίηση βασικών στόχων, είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο κ. Σπυρόπουλος.

    Οι στόχοι είναι δέκα, όπως εξήγησε ο ίδιος, και αφορούν την μείωση της εισφοροδιαφυγής που ανέρχεται σήμερα στο 30% με δείγματα ετήσιας βάσης 5%, την ολοκλήρωση και επέκταση των μηχανογραφικών υποδομών, εποπτείας και ελέγχου όλων των λειτουργιών, τον εξορθολογισμό όλων των δαπανών, την αυστηρή εποπτεία όλων των δαπανών περίθαλψης, την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του ΙΚΑ, την δημιουργία κοινοπρακτικής δομής ανάμεσα στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ για κοινές δράσεις προμηθειών και ελέγχου, τη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών σε ενιαίο κτίριο για μείωση των δαπανών στέγασης και αύξηση της παραγωγικότητας, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας με αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, και τέλος την έμφαση στη διαβούλευση με στόχο την εμπέδωση αντίληψης συνεργασίας, υπευθυνότητας και συνευθύνης.

    Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι έχει πλήρη συναίσθηση των προσδοκιών όλων και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει αυτές τις προσδοκίες.

    [02] Λίστα επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή

    Λίστα με 70 επιχειρήσεις στις οποίες ύστερα από ελέγχους εντοπίστηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Στις επιχειρήσεις αυτές θα ληφθούν από το Σεπτέμβριο τα μέτρα που προβλέπει η νέα φορολογική νομοθεσία για τις περιπτώσεις της φοροδιαφυγής, όπως το κλείσιμό τους καθώς και αυξημένα πρόστιμα.

    Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ.Γιάννη Καπελέρη το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 800 ελέγχους σε επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου και εντόπισε 15.000 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων.

    [03] "Μυσταγωγία σε χώρο ιστορικό"

    «Έχω τραγουδήσει σε πολλά μέρη της Κύπρου, ελπίζω σύντομα να μπορέσω να τραγουδήσω στο Κάστρο της Κερύνειας, στη Σαλαμίνα, στους Σόλους, στην Καρπασία. Να τραγουδήσουμε όλοι μαζί για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την ανοχή και τη συγκατάβαση».

    Ελπίδα και ευχή από τον Γιώργο Νταλάρα, την οποία εξέφρασε το βράδυ του Σαββάτου στη συναυλία του στο μεταλλείο χαλκού στη Σκουριώτισα (Φουκάσα), που αναφέρεται στα έπη του Ομήρου. Ανάμεσα στα χωριά Κατύδατα και Άγιος Γεώργιος και μερικά χιλιόμετρα από τους κατεχόμενους Σόλους και την κατεχόμενη Μόρφου.

    Χιλιάδες ανθρώπων, ανάμεσα τους και Τουρκοκύπριοι, χειροκρότησαν θερμά τον έλληνα τραγουδιστή, ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέβηκε επί σκηνής και τον ασπάστηκε.

    «Απόψε μάθαμε πολλά πράγματα για την Κύπρο από τον Πρόεδρο Χριστόφια», είχε πει προηγουμένως ο Γιώργος Νταλάρας, αναφερόμενος στην ομιλία του Προέδρου για την ιστορία του μεταλλείου και των μεταλλωρύχων, προσθέτοντας: «Ο συμβολισμός της βραδιάς είναι αυτονόητος. Το τραγούδι είναι φάρμακο, δίνει δύναμη. Ό,τι κι αν κάνω για την Κύπρο, πάντα θα υπολείπεται αυτό που πραγματικά αξίζει αυτός ο τόπος. Θα είμαι πάντα εδώ, μαζί σας».

    Η βραδιά ήταν εξαιρετική και η νυχτερινή αύρα έπαιρνε, στιγμές - στιγμές, τους ήχους των τραγουδιών και τους έφτασε ίσαμε την κατεχόμενη Μόρφου.

    Αποχωρώντας από την συναυλία ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαι κατενθουσιασμένος. Ήταν μια μυσταγωγία σε χώρο ιστορικό, που συνδέει τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου και τους αγώνες εργαζομένων».

    Πριν αρχίσει η συναυλία, την οποία οργάνωσαν οι τοπικές αρχές των 13 κοινοτήτων Σολέας, μαζί με την εταιρεία Hellenic Copper Mines Ltd, ο κύπριος Πρόεδρος, σε ομιλία του, χαρακτήρισε «σημαντικό και συγκινητικό» τον συμβολισμό της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται «δίπλα στη διαχωριστική γραμμή που επέβαλε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το μαύρο καλοκαίρι του 1974». Στη Σκουριώτισσα, στην ακριτική περιοχή των μεταλλείων, «ο πολιτισμός συναντά σήμερα την ιστορία», είπε.

    Ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε τους αγώνες ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων μεταλλωρύχων στην περιοχή Σκουριώτισσας - Μαυροβουνίου, την οποία χαρακτήρισε ως «λίκνο των απεργιακών εργατικών αγώνων του λαού μας». Ειδικότερα, ανέφερε για την ιστορία της περιοχής και του μεταλλείου ότι:

  • Στη Σκουριώτισσα βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα μεταλλεία χαλκού και σε αυτό το μεταλλείο γράφτηκε το σημαντικότερο κομμάτι στην ιστορία των μεταλλωρύχων της Κύπρου. Εδώ είναι τα χαλκούχα κοιτάσματα Φουκάσας και Φοίνιξ, στα οποία άρχισε η επανεκμετάλλευση το 1996.

  • Στις 18 Μαρτίου του 1925 συνέβη στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας φοβερό εργατικό ατύχημα, που σημαδεύθηκε από τον θάνατο δέκα μεταλλωρύχων.

  • Τον Αύγουστο του 1936 στη Σκουριώτισσα και στο Μαυροβούνι οργανώθηκε μια από τις πρώτες απεργίες στα κυπριακά μεταλλεία, στην οποία πήραν μέρος μαζικά ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι μεταλλωρύχοι.

  • Στην ίδια περιοχή Μαυροβουνίου - Λεύκας - Ξερού και Σκουριώτισσας ξέσπασε το 1948, κάτω από την καθοδήγηση της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), ο μεγάλος και δυναμικός απεργιακός αγώνας των μεταλλωρύχων, που μεταλαμπαδεύτηκε, αργότερα, τον ίδιο χρόνο στους αμιαντωρύχους και τους οικοδόμους. Μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από Σκουριώτισσα, στο κατεχόμενο σήμερα μεταλλείο του Μαυροβουνιού, στις 3 Μαρτίου του 1948, η αποικιακή αστυνομία πυροβόλησε ενάντια στους απεργούς μεταλλωρύχους. Ακολούθησε πραγματική μάχη με τις δυνάμεις καταστολής της αποικιακής κυβέρνησης, που είχαν ταχθεί με το μέρος της ξένης εταιρείας.

    Ο Γ. Νταλάρας αφιέρωσε στον Πρόεδρο Χριστόφια το τραγούδι «Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι σιωπήσαμε⦻.

    Παρών στη συναυλία και ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

    Ήταν περασμένες 11.30, όταν αποχώρησαν Πρόεδρος Χριστόφιας και μητροπολίτης Μόρφου, αλλά η συναυλία συνεχιζόταν με τον Γ. Νταλάρα να ερμηνεύει παλιές και νέες επιτυχίες του και να τραγουδά με χιλιάδες ανθρώπων «Καρτερούμε μέρα - νύχτα να φυσήξει ένας αέρας⦻

    Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε το «Ανθολόγιο» του Γιώργου Νταλάρα και μαζί του εμφανίστηκαν οι φίλοι του, Μιχάλης Τζουγανάκης και Δέσποινα Ολυμπίου.

    Η ιστορία του μεταλλείου

    Το μεταλλείο της Σκουριώτισσας, όπου για πρώτη φορά δόθηκε συναυλία, λειτουργεί αδιάλειπτως για 4.500 χρόνια. Η σύνδεση της Κύπρου με τον χαλκό είναι γνωστή και χρονολογείται από τα πρώτα στάδια παραγωγής και διάδοσης της χρήσης του μετάλλου.

    Ο χαλκός της Κύπρου εξαγόταν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα άλλα προϊόντα. Η μεταλλευτική δραστηριότητα συνεχίστηκε έως τον 4ον αιώνα μ.Χ. και ακολούθησε ύφεση. Αναβίωσε ξανά το 1916 από την εταιρεία Cyprus Mines Corporation (CMC), όταν ο Αμερικάνος Gunther ανακάλυψε εκ νέου το κοίτασμα και συνέχισε έως το 1974, οπότε, λόγω της τουρκικής εισβολής, χωρίστηκε. Το μεταλλείο έμεινε στις ελεύθερες περιοχές ενώ οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας βρίσκονται στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

    Η Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία ανέλαβε τη μεταλλευτική μίσθωση για το διάστημα 1976-1995, παράγοντας συμπυκνώματα χαλκού και χρυσού. Από τη δραστηριότητα αυτή εξήχθησαν σημαντικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του μεταλλεύματος, που χρησιμοποιήθηκαν για την τελειοποίηση της μεθόδου που χρησιμοποιείται σήμερα.

    Στην περιοχή της Σκουριώτισσας υπάρχουν τρία χαλκούχα κοιτάσματα: το κοίτασμα Φουκάσα ή Σκουριώτισσα, το κοίτασμα Φοίνιξ, και το κοίτασμα Τρία Βουνάρια.

    -

    -

    [04] Tο οικογενειακό "καλάθι"

    Ακριβότερα κατά 105 ευρώ στοιχίζει πλέον το οικογενειακό "καλάθι" ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού. Μέσα σε ένα χρόνο, από 2.010 ευρώ που ξόδευε ένα μεσαίο νοικοκυριό για τις αγορές προϊόντων, τώρα για τα ίδια προϊόντα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 2.115 ευρώ.

    "Η σημαντική αύξηση που σημειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο στις τιμές των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών ΕΛΚΕΚΑ Βασίλης Λύγκας.

    Σύμφωνα με τον κ. Λύγκα από τις αυξήσεις στις τελικές τιμές των προϊόντων επιβαρύνεται ο καταναλωτής σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή όπου σημειώνονται μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

    "Το ΕΛΚΕΚΑ, αναδεικνύει το πρόβλημα της ακρίβειας και καλεί τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα στις τιμές των προϊόντων στα ράφια πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά προϊόντος. Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα και με τους μηχανισμούς της να ελέγχει την κερδοσκοπία των επιχειρήσεων".

    Όπως προέκυψε από έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού ανήλθε στα 2115,11 ευρώ τον Ιούνιο-2010 σε σχέση με τον Ιούνιο -2009 που κόστιζε 2010,15 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 104,97 ευρώ (ποσοστό 5%). Αναλυτικότερα σημειώθηκε αύξηση:

    α) κατά 19% της ομάδας ''Αλκοολούχα ποτά και καπνός'', λόγω αύξησης των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιρισμένων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.

    β) κατά 18% της ομάδας ''Μεταφορές'', λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, υπηρεσίες μεταφορών.

    γ) κατά 8% της ομάδας "Στέγαση'', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων.

    δ) Κατά 5% της ομάδας ''Άλλα αγαθά και υπηρεσίες'', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων - κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων-ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών

    Ωστόσο η έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ κατέγραψε μείωση κατά 1,0% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά'', λόγω μείωσης των τιμών στα είδη : ελαιόλαδο, γιαούρτι, φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα είδη: δημητριακά και παρασκευάσματα, μοσχάρι νωπό, πατάτες νωπές, ψάρια νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά.

    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Ομάδες αγαθών και υπηρεσιών 2009/06 2010/06 Διαφορά %

    Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 352,44 β¬ 349,56 β¬ - 2,88 β¬ -1%

    Αλκοολούχα ποτά και καπνός 87,42 β¬ 103,95 β¬ 16,53 β¬ 19%

    Ένδυση και υπόδηση 174,60 β¬ 178,86 β¬ 4,25 β¬ 2%

    Στέγαση 221,50 β¬ 238,95 β¬ 17,46 β¬ 8%

    Διαρκή αγαθά, είδη νοικ. & υπηρ. 148,64 β¬ 150,89 β¬ 2,25 β¬ 2%

    Υγεία 144,65 β¬ 144,65 β¬ - 0,01 β¬ 0%

    Μεταφορές 237,33 β¬ 280,63 β¬ 43,31 β¬ 18%

    Επικοινωνίες 78,62 β¬ 81,54 β¬ 2,92 β¬ 4%

    Αναψυχή, πολιτιστικές δραστ. 96,32 β¬ 97,01 β¬ 0,69 β¬ 1%

    Εκπαίδευση 59,96 β¬ 61,76 β¬ 1,79 β¬ 3%

    Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια 197,57 β¬ 204,55 β¬ 6,97 β¬ 4%

    Άλλα αγαθά και υπηρεσίες 210,05 β¬ 220,76 β¬ 10,70 β¬ 5%

    ΣΥΝΟΛΟ 2.010,15 β¬ 2.115,11 β¬ 104,97 β¬ 5%

  • Πηγή στοιχείων: Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 August 2010 - 12:30:32 UTC