Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η έκθεση προόδου
  • [02] Ομαλοποιείται η τροφοδοσία της αγοράς
  • [03] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Ρωσία
  • [04] Επτά ώρες ύπνου για καλή υγεία
  • [05] Ξανά στη... δουλειά ο μετροπόντικας

  • [01] Σήμερα η έκθεση προόδου

    Ένα προσχέδιο (έκθεση προόδου) με την εικόνα που έχουν αποκομίσει από τον εβδομαδιαίο νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και τις συστάσεις που κάνουν για περαιτέρω αλλαγές, επιδίδουν σήμερα το μεσημέρι στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι αξιωματούχοι της τρόικας.

    Ανώτεροι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου πιστεύουν ότι πλέον η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αναμένεται να εκταμιευθεί στις 13 Σεπτεμβρίου. Και τούτο, διότι οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν ολοκληρωθεί, ή βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο υλοποίησης. Ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και οι κίνδυνοι, που υπάρχουν, έχουν αναγνωριστεί. Όπως, δε, δήλωσε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μετά την τελευταία συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα, τα επόμενα βήματα θα αφορούν τον «Καλλικράτη», την εξυγίανση του ΟΣΕ και το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων». Παράλληλα, θα υπάρξει εξειδίκευση και επικαιροποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου, αλλά όχι άνοιγμα νέων θεμάτων.

    Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα, ή στον νέο τρόπο οργάνωσης σειράς επαγγελμάτων, με νομοσχέδιο «σκούπα» έως το τέλος του έτους, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις, ειδικά μετά τα αποτελέσματα με την απεργία των βυτιοφορέων. Στην κατηγορία αυτή, περιλαμβάνονται τα φαρμακεία, τα συμβολαιογραφεία, οι αρχιτέκτονες, τα μεσιτικά γραφεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα ταξί και οι δικηγόροι. Στα επαγγέλματα αυτά, έως σήμερα το κράτος είτε θέτει κατώτερα όρια αμοιβών και τις καθορίζει, είτε ασφαλιστικές δικλίδες, προκειμένου κάποιος ενδιαφερόμενος να εισέλθει στην αγορά.

    Από την πλευρά, πάντως, των επικεφαλής του πολυπληθούς κλιμακίου της τρόικας -Πώλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Σέρβας Ντε Ρόουζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)- θεωρείται ότι παραμένουν δημοσιονομικοί κίνδυνοι και κυρίως στο σκέλος των εσόδων, τα οποία υστερούν σημαντικά έναντι του ετήσιου στόχου (π.χ. είσπραξη ΦΠΑ). Επιπλέον, θα ζητείται η επιτάχυνση ορισμένων κινήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, η τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών στις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και η ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες του δημοσίου. Οι ελεγκτές της τρόικας φέρεται να ζήτησαν και την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι η σύσταση αυτή δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

    Όσον αφορά τη διαδικασία για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, στις 20 Αυγούστου θα συνεδριάσει η ειδική ομάδα εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναμένεται να εγκρίνει το τμήμα της δεύτερης δόσης του δανείου, που θα δοθεί από την ευρωζώνη. Θα ακολουθήσει, στις 23 Αυγούστου, η επίσημη αίτηση από το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση του ποσού. Η έγκριση, σε επίπεδο θεσμικών οργάνων της ΕΕ, θα δοθεί από το Eurogroup και το Ecofin στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Από την πλευρά του ΔΝΤ, το διοικητικό συμβούλιό του θα συνεδριάσει στις 10 Σεπτεμβρίου για να εγκρίνει τη συμμετοχή του Ταμείου στη δεύτερη δόση.

    Ο επόμενος έλεγχος από το κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας προσδιορίζεται χρονικά για τα τέλη Οκτωβρίου. Στη νέα επίσκεψή τους, θα έχουν στη διάθεσή τους και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι δεσμεύσεις για το επόμενο έτος και τα αποτελέσματα από την υλοποίησή τους ως προς τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    [02] Ομαλοποιείται η τροφοδοσία της αγοράς

    Ως το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα, και το αργότερο έως αύριο στην περιφέρεια και τα νησιά, μετά την αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων όλης της χώρας, που εγκρίθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, η οποία διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες.

    Στο λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η τροφοδοσία σε ποσοστό 80%, και πλέον, των πρατηρίων.

    Ο εφοδιασμός ξεκίνησε την Παρασκευή με τα ΙΧ βυτιοφόρα, που κινήθηκαν το Σαββατοκύριακο και από χθες, με τη λήξη της απεργίας, επέστρεψαν στην κυκλοφορία και τα Δημοσίας Χρήσεως.

    Πάντως, ενώ στα πρατήρια καυσίμων την προηγούμενη εβδομάδα σχηματίζονταν ουρές από οχήματα, σήμερα (και τουλάχιστον έως τα μέσα της εβδομάδας) η κίνηση αναμένεται υποτονική, καθώς τα περισσότερα ρεζερβουάρ είναι γεμάτα.

    Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ενώσεων του κλάδου Γιώργος Τζωρτζάτος, απο σήμερα το πρωί όλοι οι οδηγοί θα βρίσκονται στο τιμόνι, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθεί η πολιτική επιστράτευση και θα ξεκινήσει νέος γύρος διαλόγου με την κυβέρνηση.

    «Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κινητοποίηση πήραμε την απόφαση" αναστολής της κινητοποίσης δήλωσε ο κ. Τζωρτζάτος.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο το απόγευμα, του Σαββάτου, καθώς από τις παραγωγικές και επιχειρηματικές τάξεις διατυπώθηκε η πρόταση να ανασταλεί η απεργία και η κυβέρνηση να άρει την πολιτική επιστράτευση. Την πρόταση αυτή υιοθέτησαν αμέσως οι απεργοί και αργότερα την αποδέχθηκε και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    Κυβερνητική ανακοίνωση για την αναστολή της απεργίας

    «Όπως όλοι διαπιστώνουν, χθες και περισσότερο σήμερα η αγορά ομαλοποιείται. Η αγορά των μεταφορών θα ανοίξει. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία για την οικονομία και τους πολίτες και γι' αυτό το Νομοσχέδιο θα προχωρήσει», αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση για την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης για αναστολή της απεργίας τους.

    «Αυτονόητο είναι ότι η κυβέρνηση θα παίρνει κάθε πρωτοβουλία για να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και στη συνέχεια.

    »Όπως άλλωστε, δήλωσε δημόσια χθες ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: "θα κάνουμε διάλογο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μετά από μια εβδομάδα, 10, 15 ημέρες η ελληνική κοινωνία να βρεθεί και πάλι αιχμάλωτη κάποιων Γενικών Συνελεύσεων που αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο".

    »Είναι σαφές, ότι εφόσον οι μεταφορείς επανέλθουν στα καθήκοντά τους και η αγορά λειτουργεί απολύτως ομαλά, τότε καθίσταται άνευ αντικειμένου η πολιτική επίταξη".

    »Η κυβέρνηση θα προασπίζεται πάντα με αποφασιστικότητα το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

    Σχόλια ΝΔ και ΛΑΟΣ για την αναστολή της απεργίας

    Σχολιάζοντας την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης για αναστολή των κινητοποιήσεων τους, ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Τις τελευταίες μέρες η Ελληνική κοινωνία πληγώθηκε, η δημόσια εικόνα της χώρας εθίγη. Όλα αυτά, με ευθύνη της Κυβέρνησης. Και τώρα η Κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμα μεγάλη ευθύνη. Να προχωρήσει επιτέλους σε ένα ειλικρινή διάλογο που στόχο θα έχει αφενός την προστασία του χώρου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και αφετέρου μια στοιχειώδη μέριμνα για εκείνους που συνεισέφεραν στην λειτουργία της αγοράς μέχρι σήμερα.

    Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της θα είναι δυναμικά και με συνέπεια παρούσα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, την Εθνική Οικονομία και τους Έλληνες πολίτες».

    Το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ σχολίασε σχετικά: «Από τη στιγμή που κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών βρήκαν κοινό τόπο επαφής, προς τι ο διασυρμός της Ελλάδας και το πλήγμα στον Τουρισμό; Διερωτάται κανείς ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που υπέστη ο Τουρισμός και γενικότερα η πατρίδα.Ηθικό δίδαγμα: Πιο προσεκτικές αποφάσεις και προσεκτικότερες μεθοδεύσεις».

    -

    -

    [03] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Ρωσία

    Οι πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, ενώ η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από τον χειρότερο καύσωνα στην ιστορία της.

    "Μέχρι στιγμής, εξαιτίας των πυρκαγιών, έχουν πεθάνει 34 άνθρωποι, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Στεπάνοφ, επικεφαλής του εθνικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

    Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαίωσε χθες ότι οι φωτιές, που έχουν κατακαύσει περισσότερα από 100.000 εκτάρια δασικής έκτασης, βρίσκονται υπό έλεγχο, ιδιαίτερα στις περιοχές Νίζνι Νόβγκοροντ και Βορονέζ.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας που πλήττει δυτικές περιοχές της Ρωσίας εδώ και ένα μήνα, δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε αυτή την εβδομάδα. Η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή στην κεντρική Ρωσία.

    [04] Επτά ώρες ύπνου για καλή υγεία

    Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο ή περισσότερο από επτά ώρες τη μέρα (συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού υπνάκου) έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ενώ μια άλλη έρευνα διαπίστωσε όσοι στερούνται ύπνο μέσα στην εβδομάδα, καλά θα κάνουν να κοιμούνται δέκα ώρες μέσα στο σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τον χαμένο ύπνο τους.

    Η πρώτη μελέτη ειδικότερα διαπίστωσε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την μέρα (μαζί με τον υπνάκο του μεσημεριού) εμφανίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο για στηθάγχη, στεφανιαία πάθηση, έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Αλλά και ο καθημερινός ύπνος για περισσότερες από εννιά ώρες επίσης αυξάνει κατά μιάμιση φορά τον κίνδυνο για την καρδιά.

    Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του τμήματος ιατρικής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια υπό τον καθηγητή ιατρικής Ανούπ Σανκάρ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Sleep" (Ύπνος) της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου και της Εταιρίας Ερευνών του Ύπνου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα άνω των 60 ετών που κοιμούνται πέντε ώρες ή λιγότερο τη νύχτα και τα οποία έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες.

    Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία που η μεγαλύτερη ή μικρότερη από επτά ώρες διάρκεια ύπνου επιδρά στο καρδιαγγειακό σύστημά του ανθρώπου. Εκτιμούν πάντως ότι η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τις μεταβολικές και ενδοκρινικές λειτουργίες, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για σκλήρυνση των αρτηριών του αίματος. Οι ερευνητές συνέστησαν στους γιατρούς να μελετούν κατά πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια του ύπνου των ασθενών τους, ώστε να έχουν μια ακόμη ένδειξη σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής πάθησης.

    Μια δεύτερη αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό, έδειξε ότι μια περιστασιακή δόση γερού ύπνου στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αποτελεί καλό "φάρμακο" για όσους συνήθως κοιμούνται λίγο μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα. Όμως ακόμα και ένας ύπνος δέκα ωρών κατά περιόδους ίσως δεν είναι τελικά αρκετός για να αναπληρώσει πλήρως τον χαμένο ύπνο και να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες της χρόνιας έλλειψης ύπνου.

    Η έρευνα δείχνει ότι αν κάποιος κοιμηθεί λιγότερο από τέσσερις ώρες τη νύχτα για πέντε συνεχόμενες μέρες, τότε οι επιπτώσεις συσσωρεύονται και εμφανίζει, μεταξύ άλλων, αυξημένη διάσπαση της προσοχής του, αίσθημα εξάντλησης και μειωμένο χρόνο αντίδρασης στα εξωτερικά ερεθίσματα. Τα συμπτώματα αυτά βελτιώνονται σημαντικά μετά από μια νύχτα γερού ύπνου για δέκα ώρες, όμως η πλήρης αποκατάσταση των λειτουργιών του οργανισμού απαιτεί περισσότερο ύπνο, σε διαδοχικές νύχτες, σύμφωνα με τους ερευνητές, υπό τον δρα Ντέηβιντ Ντίνγκις του τμήματος ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μετά από μια χρονική περίοδο έλλειψης ύπνου, αν ο άνθρωπος δεν μπορεί μέσα στο σαββατοκύριακο να "ανανήψει" πλήρως μετά από ύπνο δέκα ωρών, πρέπει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κοιμάται μια με δύο ώρες παραπάνω.

    Links: Για τις πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες (με συνδρομή) στις διευθύνσεις: http://www.journalsleep.org/ViewAbstract.aspx?pid=27857 και http://www.journalsleep.org/ViewAbstract.aspx?pid=27855

    [05] Ξανά στη... δουλειά ο μετροπόντικας

    Με τα «μούτρα» έπεσε από τα ξημερώματα στη δουλειά ο β¦ «Κωστίκας», ο ένας από τους δύο μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει βάλει ως πρώτο στόχο τον σταθμό της Ανάληψης.

    Στο εργοτάξιο του πανεπιστημίου από νωρίς το πρωί επικρατούσε αναβρασμός. Μηχανικοί και εργάτες έθεσαν ξανά σε λειτουργία, ύστερα από 9 μήνες διακοπής, το γιγαντιαίο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, το οποίο σκάβει περίπου 10 μέτρα ημερησίως.

    Ο μήκους 87 μέτρων μετροπόντικας, ο οποίος δουλεύει με εξισορρόπηση εδαφικής πίεσης, δηλαδή σκάβει και χτίζει παράλληλα -όπως εξηγούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι μηχανικοί του έργου- δουλεύει 30 μέτρα κάτω από τη γη. Ηδη, έχει σκάψει από το Νέο σιδηροδρομικό σταθμό έως το συντριβάνι, απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων, διανοίγοντας δύο σήραγγες. Η γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, θα έχει συνολικό μήκος 9,6 χιλιομέτρων, 13 σταθμούς και θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

    «Ο μετροπόντικας θα σκάβει συνεχώς πλέον, με πρώτο στόχο την Ανάληψη και τον σταθμό Πατρικίου, Σόλωνος με Μαρτίου», δήλωσε ο διευθυντής του έργου, Γιώργος Κωνσταντινίδης. Στην Ανάληψη, πάντως, το πρόβλημα που ενέκυψε με την κατασκευή του σταθμού, φαίνεται να βρίσκει λύση με την αναπροσαρμογή της μελέτης. Συγκεκριμένα, ο σταθμός χωροθετήθηκε στην οδό Δελφών, μεταξύ της Μάρκου Μπότσαρη και της Πέτρου Συνδίκα, στο ύψος του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, όπου όμως το σημείο είναι εξαιρετικά στενό.

    «Σε λίγες μέρες θα υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης χώρου από το νοσοκομείο Αφροδισίων προκειμένου να κλείσουμε την είσοδο του νοσοκομείου από την οδό Δελφών και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο κόσμος θα εξυπηρετείται από την άλλη είσοδο, στην οδό Χαλκιδικής», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

    Ο μετροπόντικας, που άρχισε να σκάβει από το πρωί, θα περάσει υπογείως του Παπάφειου Ορφανοτροφείου χωρίς να έχουν προηγουμένως γίνει οι υποδομές για την κατασκευή σταθμού μετά την εμπλοκή, που έχει δημιουργηθεί. Ειδικότερα, το ΣτΕ έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή αναστολής κοπής των 12 δέντρων μετά την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση του Παπάφειου, στην οποία προεδρεύει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί στις 22 Νοεμβρίου.

    «Εντατικοποιούνται οι ρυθμοί κατασκευής στους σταθμούς Ευκλείδη και Φλέμινγκ με την τοποθέτηση δεύτερης βάρδιας», λέει ο κ. Κωνσταντινίδης προσθέτοντας ότι γίνονται εργασίες σε όλους τους σταθμούς εκτός από τη Βούλγαρη και τη Νέα Ελβετία, όπου ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις.

    «Όσον αφορά τους σταθμούς Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και Συντριβανίου, είναι δεσμευμένοι από την αρχαιολογική υπηρεσία για έρευνες», καταλήγει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 August 2010 - 10:30:38 UTC