Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" στη μεταρρύθμιση της Ουολ Στριτ
  • [02] "Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά"
  • [03] Ερευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
  • [04] Αντιπαράθεση για το μνημόνιο
  • [05] Κρίση και διατροφή
  • [06] Απεργούν και οι Ιταλοί

  • [01] "Ναι" στη μεταρρύθμιση της Ουολ Στριτ

    Αμερικανοί βουλευτές ολοκλήρωσαν μια ιστορική μεταρρύθμιση των χρηματοπιστωτικών κανονισμών σήμερα τα ξημερώματα στο Λόφο του Καπιτωλίου, προσφέροντας στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μια σημαντική νίκη την παραμονή της παγκόσμιας συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) που είναι αφιερωμένη στη χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση.

    Στη διάρκεια μιας μαραθώνιας συνόδου που διήρκεσε περισσότερο από 21 ώρες, οι βουλευτές εκπόνησαν μια αναθεώρηση των κανονισμών της Ουολ Στριτ που θα μειώσει τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού τομέα και θα τον επιβαρύνει με αυστηρότερους ελέγχους και περιορισμούς.

    Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να λάβει τελική έγκριση από αμφότερα τα σώματα του Κογκρέσου πριν γίνει νόμος με την υπογραφή του Ομπάμα. Έτσι η Ουόλ Στριτ έχει μια τελευταία ευκαιρία να αναπτύξει στο Λόφο του Καπιτωλίου το στρατό της από λομπίστες. Η διαδικασία αναμένεται ότι θα είναι ταχεία και η μεταρρύθμιση μπορεί να βρίσκεται στο γραφείο του Ομπάμα για υπογραφή πριν από τις 4 Ιουλίου.

    [02] "Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά"

    Ένα βήμα πριν από την τυπική ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τόνισε ότι «ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει».

    Την Κυριακή 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά. Στη συνδιάσκεψη θα εγκριθεί διακήρυξη στόχων και θα ανακηρυχθεί Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή.

    Ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε ότι ανακαθορίζονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί και σημείωσε ότι «αυτός ο ανακαθορισμός αναζητεί την πολιτική του έκφραση».

    Επιλέξαμε, είπε, υπεύθυνα να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις "ασφαλείς" απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών, μια αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης με το δικό της εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.

    Ο Φώτης Κουβέλης κάνει λόγο για «μια αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο, αδιέξοδο και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμό» και τονίζει:

    «Δεν ετεροκαθοριζόμαστε και δεν συγκροτούμε το κόμμα της δημοκρατικής ανανεωτικής αριστεράς για να λειτουργήσουμε ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης. Ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας, η διακριτή μας θέση και η πολιτική μας αυτονομία ορίζονται από τις δικές μας θέσεις, προγραμματικές προτάσεις και διεκδικήσεις. Σήμερα, πολίτες που επένδυσαν με τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Οφείλουμε να χτίζουμε γέφυρες διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο αυτό».

    Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση των στελεχών της "Αριστερής Αναγέννησης" αναφέρεται: «Εμείς, η τάση της "Αριστερής Αναγέννησης", που αποχωρήσαμε από τον Συνασπισμό μετά το 5ο συνέδριο του κόμματος, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε την προσπάθεια της "Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστεράς", να εκφραστεί ως ανεξάρτητη αριστερή πολιτική δύναμη".

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος».

    Τη δήλωση υπογράφουν οι Μίλτος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Νίκη Νικόλα, Γιάννης Τσουνίδης, Χρήστος Κουτσονικολής, Ε. Κατσογιάννου, Κυριακή Μαύρη, Νίκος Γεωργόπουλος, Δ. Παπαδάκης, Θανάσης Αθανασούλας.

    [03] Ερευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

    Έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real.

    «Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», είπε ο υφυπουργός.

    Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ».

    Ο κ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και ότι η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας. Ανέφερε ακόμη ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρίας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών».

    Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικό των ερευνών στη χώρα μας, δηλαδή στο κοίτασμα του Πρίνου, που απέδωσε τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 120 εκατομμύρια βαρέλια καθώς και στο παράδειγμα της Νορβηγίας, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια δημιούργησε τον λεγόμενο «κουμπαρά πετρελαίου», κρατώντας τα έσοδα από τα δικαιώματα των εταιριών εξόρυξης, που είναι σήμερα πάνω από 300 δισ. ευρώ, για να ενισχύσει τα ταμεία των συνταξιούχων.

    [04] Αντιπαράθεση για το μνημόνιο

    «Συνωμοσιολογία», «κυνήγι φαντασμάτων» και «μάχη οπισθοφυλακών» καταλόγισε ο πρωθυπουργός στον ΣΥΡΙΖΑ και στον επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση του τελευταίου για τους όρους της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

    Ο κ. Τσίπρας στην ερώτησή του, επανήλθε στη χθεσινή ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, περί διαφορών μεταξύ του επίσημου κειμένου του Μνημονίου και της ελληνικής του μετάφρασης, ενώ μίλησε για δυνατότητα εκχώρησης των δικαιωμάτων των δανειστών σε τρίτους, εκτός ΕΕ, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αντιτάξει αντιρρήσεις - αλλά και την «παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, σε ό,τι αφορά την ίδια και τα περιουσιακά της στοιχεία».

    «Είναι εντυπωσιακή η προσπάθειά σας να ανακαλύψετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν», απάντησε ο πρωθυπουργός. «Δίνετε μάχη οπισθοφυλακών γιατί καταψηφίσατε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μηχανισμό, αλλά δεν μας είπατε πώς συμβιβάζονται οι κοινωνικές σας ευαισθησίες, με την αδυναμία πληρωμών μισθών και συντάξεων, όπου θα βρισκόμασταν εάν κηρύσσαμε στάση πληρωμών. Καλές οι ευαισθησίες σε φιλολογικές συζητήσεις, αλλά το μείζον για μια προοδευτική κυβέρνηση που θέλει να προστατεύσει βασικά δικαιώματα, είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε.

    Σχετικά με τις κατηγορίες του κ. Τσίπρα, περί ύπαρξης όρων του Μνημονίου που δεν καταγράφονται στην ελληνική του μετάφραση, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε πως «τίποτα δεν είναι μυστικό, κρυφό, παράδοξο, παράτυπο, αποτέλεσμα μιας κάποιας συνωμοσίας σε βάρος των πολιτών και των συμφερόντων τους. Όλα μα όλα, είναι γνωστά και αναρτημένα στο Διαδίκτυο». Όσο δε για την «παραίτηση από την ασυλία του Δημοσίου», υποστήριξε πως οι επικαλούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, όροι του Μνημονίου, αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις κάθε δανείου που συνάπτεται, τόσο στο εθνικό, όσο και στο διεθνές δίκαιο και αφορούν την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, χωρίς κινδύνους «να κατασχεθούν ο Παρθενώνας ή οι αιγιαλοί».

    «Αδυνατώ να πιστέψω ότι χαθήκατε στη μετάφραση. Καλείστε να δώσετε απαντήσεις, εάν γνωρίζατε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του Μνημονίου - κι αν ναι, γιατί δεν τις αναφέρατε στο Κοινοβούλιο», επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

    «Με ποιο δικαίωμα παίρνετε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον τριών γενεών, αφού ο περιορισμός στο ύψος των συντάξεων ισχύει για 50 χρόνια; Τα έξοδα και οι λειτουργικές δαπάνες του δανείου επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ - όσα δηλαδή, πήρατε από τους δημόσιους υπαλλήλους κόβοντας τα δικαιώματά τους. Αν βρούμε τον τρόπο να αποπληρώσουμε το δάνειο πιο νωρίς, θα πληρώσουμε πρόστιμο. Δώσατε στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει ό,τι θέλει, λες και είναι η Βουλή λέσχη συζητήσεων. Η δημόσια περιουσία, ανυπολόγιστης υλικής και πολιτισμικής αξίας, κινδυνεύει αν οι δανειστές μας μονομερώς καταγγείλουν τη σύμβαση. Κι επειδή μπορεί να νομιστεί ότι μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, καταθέτω πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Guardian", που λέει πως «η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί τα νησιά της για να σώσει την οικονομία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    «Δεν ξέρω αν μετά απβ όσα συμβαίνουν γύρω μας, χαίρουν ακόμα της εμπιστοσύνης σας ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Λοβέρδος. Εσείς πάντως, δεν συνεχίζετε να απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης των πολιτών που σας στήριξαν πριν 7 μήνες», κατέληξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δεν ξέρω ποιος θα πρέπει να μιλά για την εμπιστοσύνη της ΚΟ κε Τσίπρα», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.

    «Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πιο αξιόπιστο τον ξένο Τύπο που μας λοιδορεί. Για τα νησιά έχω απαντήσει στην κα Μέρκελ, στους Γερμανούς δημοσιογράφους», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου. «Και θέλω να σας πω: Αν δεν είχαμε πάρει δάνειο, θα είχαμε ακόμα δάνεια να αποπληρώσουμε. Τι θα γινόταν; Τότε θα έρχονταν να ζητήσουν τις περιουσίες για τις οποίες εσείς κόπτεστε. Εμείς κατορθώσαμε να διασώσουμε τις περιουσίες αυτές. Μακάρι βεβαίως να ήταν το επιτόκιο ακόμα χαμηλότερο. Είχαμε όμως το δίλημμα να δανειστούμε με διπλάσιο επιτόκιο ή και καθόλου - όπως η Πορτογαλία που δανείστηκε με υψηλότερο επιτόκιο. Είμαστε εμείς πιο προστατευμένοι απβ τους άλλους. Αφήστε λοιπόν την κινδυνολογία και τη συνειδητή καλλιέργεια φόβου», προέτρεψε τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

    [05] Κρίση και διατροφή

    Η οικονομική κρίση φαίνεται πως απειλεί το επίπεδο της διατροφής των Ελλήνων καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%) δηλώνει ότι είναι έτοιμος να υποβαθμίσει την ποιότητα των τροφίμων που προμηθεύεται ακόμα και αν αυτά αφορούν την διατροφή των παιδιών του. Αν και η πλειονότητα των Ελλήνων (68%) προμηθεύεται τρόφιμα με κριτήριο την ποιότητα, ένα ποσοστό 29% αποφασίζει για την αγορά ενός προϊόντος με βάση την τιμή. Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά μεγάλες περικοπές σε καθημερινά είδη αλλά και σε προϊόντα ειδικών κατηγοριών ενώ ένα ποσοστό 31% εκφράζει αδυναμία περαιτέρω περικοπών στην αγορά τροφίμων. Αν σε αυτό συνεκτιμήσουμε το 39% που δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερη οικονομία στην προμήθεια τροφίμων και το ότι το 24% θα έκανε οικονομία στα προϊόντα που αφορούν την διατροφή των παιδιών, τότε αρχίζει και διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα σημαντικό επισιτιστικό ζήτημα.

    Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα πρώτα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή» με θέμα την επίδραση των οικονομικών μέτρων και συνθηκών στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Η έρευνα ξεκίνησε στις 24/5/10 και τα πρώτα αποτελέσματα προέρχονται από δείγμα 687 απαντήσεων στο οποίο περιλαμβάνονται 76% γυναίκες και 24% άντρες. Από αυτούς το 55% είναι άγαμοι, το 40% παντρεμένοι και το 5% διαζευγμένοι. Το μηνιαίο οικογενειακό ήταν για το 5% μικρότερο των 700 ευρώ για το 30% μεταξύ 700-1.400 ευρώ, για το 40% μεταξύ 1.400-2.800 ευρώ και για το 25% πάνω από 2.800 ευρώ.

    Τα πρώτα συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο διασκέδασης έδειξαν ότι πριν από την οικονομική κρίση, το 48% υπολόγιζε τα χρήματα που ξόδευε για διασκέδαση - φαγητό, ενώ μετά την κρίση υπολογίζει το 78% το πόσο που ξοδεύει . Εξάλλου ένα σημαντικό ποσοστό (62%) περικόπτει τις εξόδους για φαγητό ενώ το 67%, μειώνει σημαντικά την παραγγελία του φαγητού από έξω (delivery). Αντίστοιχα έχουν μειωθεί και οι έξοδοι για ποτό (53%) και για καφέ (33%).

    Εντυπωσιακή είναι επίσης η μεταβολή του τρόπου συμπεριφοράς των Ελλήνων σε σχέση με την αγορά τροφίμων. Ενώ η χρήση λίστας για την αγορά τροφίμων από καταστήματα τροφίμων ήταν δεδομένη για το 71% πριν την κρίση, μετά την κρίση είναι δεδομένη η χρήση της για το 87%. Το εντυπωσιακότερο είναι όμως ότι πριν την κρίση μόλις το 19% δεν αγόραζε τρόφιμα εκτός λίστας, σήμερα την τηρεί πιστά το 69%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 71% του δείγματος δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί το εισόδημά του και μελλοντικά ακόμα πιο πολύ, το 17% υποστηρίζει πως μπορεί τώρα να μην έχει επηρεαστεί αλλά στο μέλλον θα επηρεαστεί, και μόνο το 12% δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί το εισόδημα του.

    [06] Απεργούν και οι Ιταλοί

    Τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι αερομεταφορές ήταν οι τομείς που επηρεάστηκαν σήμερα περισσότερο από τη γενική απεργία που κήρυξε το κύριο συνδικάτο της Ιταλίας CGIL σε διαμαρτυρία για το σχέδιο λιτότητας της δεξιάς κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Στη Ρώμη και το Μιλάνο, η κυκλοφορία των λεωφορείων και των συρμών του μετρό ήταν σχεδόν φυσιολογική σήμερα, μολονότι υπήρξε μια τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις περιοχές σε διαφορετικά ώρες. Η κυκλοφορία στις τρεις γραμμές του μιλανέζικου μετρό ήταν κανονική όπως κάθε μέρα, σύμφωνα με την ATM, την αρχή που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μιλάνο.

    Στο Ρώμη-Φιουμιτσίνο, το κύριο αεροδρόμιο της χώρας, μόνον ορισμένες πτήσεις χρειάστηκε να ακυρωθούν, κυρίως της εταιρείας Brussels προς τις Βρυξέλλες, της Vueling προς τη Σεβίλη και τρεις εσωτερικές πτήσεις, ανακοίνωσε η αεροπορική υπηρεσία πληροφόρησης Telenews.

    Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν παντού στη χώρα σε διαμαρτυρία για το σχέδιο δημοσιονομικής λιτότητας που αποφασίστηκε στα τέλη Μαΐου από την κυβέρνηση κυρίως για να καθησυχάσει τις αγορές, οι οποίες ανησυχούσαν λόγω του ιταλικού χρέους, το οποίο υπερβαίνει το 118% του ΑΕΠ.

    Τα δύο άλλα μεγάλα ιταλικά συνδικάτα, το CISL και το UIL, τάσσονται υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου λιτότητας και δεν πήραν μέρος στην απεργία.

    Στο Μιλάνο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του καθεδρικού ναού.

    "Πάντα οι ίδιοι κάνουν τις θυσίες! Αυτό το σχέδιο λιτότητας πλήττει τους πιο αδύναμους και πλουτίζει τους πιο πλούσιους. Θα πρέπει να κατανεμηθούν οι περικοπές με πιο ισότιμο τρόπο", δήλωσε ένας διαδηλωτής.

    "Η κυβέρνηση μας οδηγεί στην καταστροφή. Η οικονομική κατάσταση είναι καταστροφική", δήλωσε άλλος διαδηλωτής, ενώ συνδικαλιστής του CGIL σημείωσε ότι οι άνθρωποι "φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους".

    Στη Νάπολη στο πανό που βρισκόταν στην αρχή της πορείας που πραγματοποιήθηκε αναφερόταν: "Όχι στο σχέδιο της κυβέρνησης, Ναι στην ενίσχυση της απασχόλησης και στις επενδύσεις στην Καμπανία και το Μετσοτζόρνο".

    Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, το μέσο ποσοστό της ανεργίας ανέβηκε στο 9,1% το πρώτο τρίμηνο του 2010. Πρόκειται για το πιο υψηλό επίπεδο τριμήνου τα τελευταία τρία χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 June 2010 - 12:30:28 UTC